Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Głośnik do telefonu komórkowego


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Projektowanie Układów Elektronicznych ->Głośnik do telefonu komórkowego Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Akcesoria do wykrywaczy metali
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
baq1
Poziom 13
Dołączył: 03 Lut 2007
Posty: 137
Pomógł: 1
baq1
Poziom 13
Post#1 21 Cze 2007 15:14  Autor tematu   

Głośnik do telefonu komórkowego


Witam.

Chciałbym zbudować przenośny , mały ale dość głośny głośnik do telefonu komórkowego .
Rozumiem że trzeba będzie wzmconić sygnał. Mam dostęp do wszytskich elementow, zrobię to na pcb.
Chciałbym to zasilać akumulatorkami AA ( lub AAA ) raczej nie beterią 9V ( nie miał bym jej jak ładować ) , a głośnik nie za duży ( żeby całośc nie była wieksza niż telefon komórkowy ;P )

Ma ktoś schemat czegoś takiego ( i spis elementów potrzebnych do budowy) , albo wie i podpowiedział by ktoś jak to zrobić.

ps. Telefon to Nokia 5510

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Usunięty
Usunięty
Post#2 22 Cze 2007 14:56    

Re: Głośnik do telefonu komórkowego


Witam
Mysle ze takie rozwiazanie bylo by najlebsze. Idziesz do sklepu prosisz o jakis wzmaciaczyk (jeden operacyjny) Mała płytka kilka elementow, głosniczek jak do kompa (z odzysku ze starej płyty głownej)

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
mkpl
Poziom 37
Miasto: Mysłowice
Dołączył: 11 Mar 2004
Posty: 4921
Pomógł: 284
Ocena postów: 363
mkpl
Poziom 37
Post#3 22 Cze 2007 19:09    

Re: Głośnik do telefonu komórkowego


Ja bym proponował lm386 jest to bardzo prosty wzmacniacz (raptem kilka elementów) i ruszy juz od 4V

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
kinek81
Poziom 12
Miasto: Poznań
Dołączył: 22 Mar 2007
Posty: 63
Pomógł: 5
Ocena postów: 1
kinek81
Poziom 12
Post#4 23 Cze 2007 00:45    

Re: Głośnik do telefonu komórkowego


Zerknij na ten link - to wzmacniacz na TDA7056 i rusza już od 3V, i jest naprawdę prosty
http://www.centrumelektroniki.pl/images/8263.pdf
właśnie zbudowałem coś takiego do MP3, a na głośniczku od komputera spokojnie pójdzie, a sama płytka to około 20mm na 30mm, lub mniej jak upakujesz :)
tu masz płytke mojego autorstwa, ale możesz to jeszcze bardziej upchać

Głośnik do telefonu komórkowego

Załączniki:

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
baq1
Poziom 13
Dołączył: 03 Lut 2007
Posty: 137
Pomógł: 1
baq1
Poziom 13
Post#5 23 Cze 2007 11:15  Autor tematu   

Re: Głośnik do telefonu komórkowego


Wielkie dzięki kinek właśnie czegoś takiego szukalem :D
Spróbóje to zmontować może jeszcze dziś i dam info jakie efekty :D

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
baq1
Poziom 13
Dołączył: 03 Lut 2007
Posty: 137
Pomógł: 1
baq1
Poziom 13
Post#6 28 Cze 2007 09:22  Autor tematu   

Re: Głośnik do telefonu komórkowego


Układ jakoś zmontowałem tylko nie mogłem za nic dorwać TDA7056 , mam za to TDA7056A , wlutowałem go wg. schematu i jak podłącze telefon to słychać strasznie niewyraźnie dźwięk.
Czy TDA7056A jest inny niż TDA7056?? Inne wyjścia czy coś jeżeli tak to da się jakoś zmodyfikować uklad żeby pracowal na TDA7056A??

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Projektowanie Układów Elektronicznych -> Głośnik do telefonu komórkowego
Strona 1 z 1
Podobne tematy
wzmacniacz do telefonu komórkowego (6)
Rozpoznawanie nr telefonu komórkowego (4)
Kamera z telefonu komórkowego (14)
mikrokontroler i aparat z telefonu komórkowego (5)
Napis na wyświetlaczu telefonu komórkowego (1)
baterie z telefonu komórkowego do robota (20)
Specyfikacja kamery z telefonu komórkowego (8)
Przesyłanie danych z mikrokontrolera do telefonu komórkowego (13)
[atmega8][c] obsługa kamery z telefonu komórkowego (19)
Sygnalizacyjne diody LED do telefonu komórkowego. (1)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.064 seconds

elektroda.pl temat RSS