Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Jak wzmocnić sygnał w routerze bezprzowodym


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet ->Jak wzmocnić sygnał w routerze bezprzowodym Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Bramki VoIP
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
Tomolej
Poziom 13
Miasto: Poznań
Dołączył: 11 Sty 2005
Posty: 122
Tomolej
Poziom 13
Post#1 21 Cze 2007 21:36  Autor tematu   

Jak wzmocnić sygnał w routerze bezprzowodym


Witam,

Na początku wyjaśnię, że sytuacja ma miejsce w Anglii. Mój problem polega na tym, że próbuje wzmocnić sygnał w routrze bezprzedowym bo na chwilę obecną osiąga sygnał na około 50m a chciałbym, żeby doszło do okolo 100 moze 150m. Nie wiem jak się do tego zabrać. Drugi problem to fakt, że jest to sygnał który wysyła mój sąsiad i nie wiem jaki ma na chwilę obecną router tak, żebym mógł coś bliżej powiedzieć. Chodzi mi o podsunięcie pomysłu w jaki sposób to zrobić, jaki sprzęt do tego użyć (firma model itp.) tak żeby miało to "ręce i nogi". Czy jest może urządzenie, które przechwyci sygnał z tamtego routera wzmocni go tak, żebym miał u siebie

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
DooMinick
Poziom 20
Miasto: Kraków
Dołączył: 05 Wrz 2003
Posty: 357
Pomógł: 31
Ocena postów: 2
DooMinick
Poziom 20
Post#2 21 Cze 2007 22:32    

Re: Jak wzmocnić sygnał w routerze bezprzowodym


Sa do kupienia repeatery, ktore przekazuja sygnal Wi-Fi dalej, mozna tez zamontowac anteny, pamietajac jednak o przestrzeganiu przepisow danego panstwa w kwestii mocy wypromieniowywanej.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Tomolej
Poziom 13
Miasto: Poznań
Dołączył: 11 Sty 2005
Posty: 122
Tomolej
Poziom 13
Post#3 23 Cze 2007 20:16  Autor tematu   

Re: Jak wzmocnić sygnał w routerze bezprzowodym


A czy możecie podać jakieś konkrente urządzenia, które by to zrobiły.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
mbo
Zasłużony dla elektroda
Miasto: Kujawy
Dołączył: 02 Sie 2004
Posty: 19038
Pomógł: 2217
Ocena postów: 89
mbo
Zasłużony dla elektroda
Post#4 23 Cze 2007 21:01    

Re: Jak wzmocnić sygnał w routerze bezprzowodym


Każdy AP posiadający tryb repeater się nada.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
ghambit
Poziom 24
Miasto: Rybnik
Dołączył: 13 Lip 2005
Posty: 501
Pomógł: 72
Ocena postów: 4
ghambit
Poziom 24
Post#5 24 Cze 2007 00:19    

Re: Jak wzmocnić sygnał w routerze bezprzowodym


Tylko po co pchać się w koszty? Ja jednak proponowałbym najpierw zmienić oprogramowanie (prawie każdy router czy ap ma dużo większą moc niż podaje producent, wgrywając odpowiedni bios można sporo zyskać - minusem jest fakt że może trochę bardziej się grzać). Domyślam się że w urządzeniu sąsiada jest standardowa antenka 2dBi? Można by kupić w miare tanio coś lepszego.
http://www.allegro.pl/item2049...link 5 7dbi 2 4ghz rp sma.html << No wątpie żeby to miało 7dBi ale napewno będzie lepiej działać niż ta standardowa. Pozdrawiam

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Tomolej
Poziom 13
Miasto: Poznań
Dołączył: 11 Sty 2005
Posty: 122
Tomolej
Poziom 13
Post#6 24 Cze 2007 20:06  Autor tematu   

Re: Jak wzmocnić sygnał w routerze bezprzowodym


Pieniadze nie odgrywają wiekszej roli. A co do biosa to sądze ze sie to nie uda bo jest bardzo sceptyczny zeby cos grzebac przy kompie. Ja znalazlem takie cos w necie co sądzicie na ten temat:

http://www.komputronik.pl/Siec...ender DWL G710/pelny,id,22374/

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
arokau2
Poziom 1
Miasto: Warszawa
Dołączył: 14 Cze 2007
Posty: 1
arokau2
Poziom 1
Post#7 24 Cze 2007 20:13    

Re: Jak wzmocnić sygnał w routerze bezprzowodym


Im więcej przeszkód (ściany, stropy, inne) tym słabszy sygnał.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
qryszard
Poziom 20
Miasto: Włodawa
Dołączył: 10 Lut 2003
Posty: 343
Pomógł: 35
Ocena postów: 8
qryszard
Poziom 20
Post#8 24 Cze 2007 20:38    

Re: Jak wzmocnić sygnał w routerze bezprzowodym


Nic nie piszesz na temat swojej anteny,A antena to podstawa.Jeżeli masz taki sygnał na tym małym "ogonku' lub antenie wewnętrznej ,to zastosowanie anteny zewnętrznej rozwiąże twój problem.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
ghambit
Poziom 24
Miasto: Rybnik
Dołączył: 13 Lip 2005
Posty: 501
Pomógł: 72
Ocena postów: 4
ghambit
Poziom 24
Post#9 24 Cze 2007 20:42    

Re: Jak wzmocnić sygnał w routerze bezprzowodym


A czy ja pisałem o wgrywaniu biosa do komputera? Oczywiście chodziło mi o router/ap w anglii mieszkałem swojego czasu, i najbardziej rozchodzą się tam belkiny. Więc nie będzie problemu z "podrasowaniem" go. Skoro piszesz że kasa nie gra roli, kup nowego routera do niego jakąś osobną antene, sobie wymień karte i problem z głowy. Albo kup sobie takiego dlinka:
http://www.argos.co.uk/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?storeId=10001&langId=-1&catalogId=10651&productId=706668

I problem z głowy.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Tomolej
Poziom 13
Miasto: Poznań
Dołączył: 11 Sty 2005
Posty: 122
Tomolej
Poziom 13
Post#10 26 Cze 2007 22:11  Autor tematu   

Re: Jak wzmocnić sygnał w routerze bezprzowodym


DZieki za sugestnie zobacze co sie da zrobic i napisze jak poszlo

Pozdrawiam

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Jak wzmocnić sygnał w routerze bezprzowodym
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Jak wzmocnić sygnał Wi-Fi ? (6)
Jak wzmocnić sygnał WIRELESS? (6)
Jak wzmocnić sygnał antenowy? (1)
Jak wzmocnić sygnał WiFi? (36)
Jak wzmocnić sygnał po kablu (4)
Jak wzmocnić sygnał WIFI? (12)
Jak wzmocnić sygnał Wi-Fi z routera? (9)
Jak wzmocnić sygnał wifi? (6)
Jak wzmocnić sygnał odbiornika WinMAX (5)
Jak wzmocnić sygnał karty muzycznej? (7)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.1 seconds

elektroda.pl temat RSS