Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Jak wzmocnić sygnał w routerze bezprzowodym


  Main Page -> Forum Index -> Network, Internet ->Jak wzmocnić sygnał w routerze bezprzowodym Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
Tomolej
Level 13
Location: Poznań
Joined: 11 Jan 2005
Posts: 122
Tomolej
Level 13
Post#1 21 Jun 2007 21:36  Topic author   

Jak wzmocnić sygnał w routerze bezprzowodym


Witam,

Na początku wyjaśnię, że sytuacja ma miejsce w Anglii. Mój problem polega na tym, że próbuje wzmocnić sygnał w routrze bezprzedowym bo na chwilę obecną osiąga sygnał na około 50m a chciałbym, żeby doszło do okolo 100 moze 150m. Nie wiem jak się do tego zabrać. Drugi problem to fakt, że jest to sygnał który wysyła mój sąsiad i nie wiem jaki ma na chwilę obecną router tak, żebym mógł coś bliżej powiedzieć. Chodzi mi o podsunięcie pomysłu w jaki sposób to zrobić, jaki sprzęt do tego użyć (firma model itp.) tak żeby miało to "ręce i nogi". Czy jest może urządzenie, które przechwyci sygnał z tamtego routera wzmocni go tak, żebym miał u siebie

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
DooMinick
Level 20
Location: Kraków
Joined: 05 Sep 2003
Posts: 357
Helped: 31
Post rating: 2
DooMinick
Level 20
Post#2 21 Jun 2007 22:32    

Re: Jak wzmocnić sygnał w routerze bezprzowodym


Sa do kupienia repeatery, ktore przekazuja sygnal Wi-Fi dalej, mozna tez zamontowac anteny, pamietajac jednak o przestrzeganiu przepisow danego panstwa w kwestii mocy wypromieniowywanej.

Helpful post? + 0
Back to top
Tomolej
Level 13
Location: Poznań
Joined: 11 Jan 2005
Posts: 122
Tomolej
Level 13
Post#3 23 Jun 2007 20:16  Topic author   

Re: Jak wzmocnić sygnał w routerze bezprzowodym


A czy możecie podać jakieś konkrente urządzenia, które by to zrobiły.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
mbo
VIP Zasłużony dla elektroda
Location: Włocławek
Joined: 02 Aug 2004
Posts: 19170
Helped: 2248
Post rating: 117
mbo
VIP Zasłużony dla elektroda
Post#4 23 Jun 2007 21:01    

Re: Jak wzmocnić sygnał w routerze bezprzowodym


Każdy AP posiadający tryb repeater się nada.

Helpful post? + 0
Back to top
ghambit
Level 24
Location: Rybnik
Joined: 13 Jul 2005
Posts: 501
Helped: 72
Post rating: 6
ghambit
Level 24
Post#5 24 Jun 2007 00:19    

Re: Jak wzmocnić sygnał w routerze bezprzowodym


Tylko po co pchać się w koszty? Ja jednak proponowałbym najpierw zmienić oprogramowanie (prawie każdy router czy ap ma dużo większą moc niż podaje producent, wgrywając odpowiedni bios można sporo zyskać - minusem jest fakt że może trochę bardziej się grzać). Domyślam się że w urządzeniu sąsiada jest standardowa antenka 2dBi? Można by kupić w miare tanio coś lepszego.
http://www.allegro.pl/item2049...link 5 7dbi 2 4ghz rp sma.html << No wątpie żeby to miało 7dBi ale napewno będzie lepiej działać niż ta standardowa. Pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Tomolej
Level 13
Location: Poznań
Joined: 11 Jan 2005
Posts: 122
Tomolej
Level 13
Post#6 24 Jun 2007 20:06  Topic author   

Re: Jak wzmocnić sygnał w routerze bezprzowodym


Pieniadze nie odgrywają wiekszej roli. A co do biosa to sądze ze sie to nie uda bo jest bardzo sceptyczny zeby cos grzebac przy kompie. Ja znalazlem takie cos w necie co sądzicie na ten temat:

http://www.komputronik.pl/Siec...ender DWL G710/pelny,id,22374/

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
arokau2
Level 1
Location: Warszawa
Joined: 14 Jun 2007
Posts: 1
arokau2
Level 1
Post#7 24 Jun 2007 20:13    

Re: Jak wzmocnić sygnał w routerze bezprzowodym


Im więcej przeszkód (ściany, stropy, inne) tym słabszy sygnał.

Helpful post? + 0
Back to top
qryszard
Level 20
Location: Włodawa
Joined: 10 Feb 2003
Posts: 347
Helped: 35
Post rating: 11
qryszard
Level 20
Post#8 24 Jun 2007 20:38    

Re: Jak wzmocnić sygnał w routerze bezprzowodym


Nic nie piszesz na temat swojej anteny,A antena to podstawa.Jeżeli masz taki sygnał na tym małym "ogonku' lub antenie wewnętrznej ,to zastosowanie anteny zewnętrznej rozwiąże twój problem.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
ghambit
Level 24
Location: Rybnik
Joined: 13 Jul 2005
Posts: 501
Helped: 72
Post rating: 6
ghambit
Level 24
Post#9 24 Jun 2007 20:42    

Re: Jak wzmocnić sygnał w routerze bezprzowodym


A czy ja pisałem o wgrywaniu biosa do komputera? Oczywiście chodziło mi o router/ap w anglii mieszkałem swojego czasu, i najbardziej rozchodzą się tam belkiny. Więc nie będzie problemu z "podrasowaniem" go. Skoro piszesz że kasa nie gra roli, kup nowego routera do niego jakąś osobną antene, sobie wymień karte i problem z głowy. Albo kup sobie takiego dlinka:
http://www.argos.co.uk/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?storeId=10001&langId=-1&catalogId=10651&productId=706668

I problem z głowy.

Helpful post? + 0
Back to top
Tomolej
Level 13
Location: Poznań
Joined: 11 Jan 2005
Posts: 122
Tomolej
Level 13
Post#10 26 Jun 2007 22:11  Topic author   

Re: Jak wzmocnić sygnał w routerze bezprzowodym


DZieki za sugestnie zobacze co sie da zrobic i napisze jak poszlo

Pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Jak wzmocnić sygnał w routerze bezprzowodym
Page 1 of 1

Similar topics to jak wzmocnić sygnał w routerze bezprzowodym

Jak wzmocnić sygnał Wi-Fi ? (6)
Jak wzmocnić sygnał WIRELESS? (6)
Jak wzmocnić sygnał antenowy? (1)
Jak wzmocnić sygnał WiFi? (36)
Jak wzmocnić sygnał po kablu (4)
Jak wzmocnić sygnał WIFI? (12)
Jak wzmocnić sygnał Wi-Fi z routera? (9)
Jak wzmocnić sygnał wifi? (6)
Jak wzmocnić sygnał odbiornika WinMAX (5)
Jak wzmocnić sygnał karty muzycznej? (7)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.057 seconds