Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Jak wzmocnić sygnał w routerze bezprzowodym


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Jak wzmocnić sygnał w routerze bezprzowodym
Author
Message
Tomolej
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 11 Jan 2005
Posts: 122
Location: Poznań

Post#1 Post from the author of the topic 21 Jun 2007 21:36   

Jak wzmocnić sygnał w routerze bezprzowodym


Witam,

Na początku wyjaśnię, że sytuacja ma miejsce w Anglii. Mój problem polega na tym, że próbuje wzmocnić sygnał w routrze bezprzedowym bo na chwilę obecną osiąga sygnał na około 50m a chciałbym, żeby doszło do okolo 100 moze 150m. Nie wiem jak się do tego zabrać. Drugi problem to fakt, że jest to sygnał który wysyła mój sąsiad i nie wiem jaki ma na chwilę obecną router tak, żebym mógł coś bliżej powiedzieć. Chodzi mi o podsunięcie pomysłu w jaki sposób to zrobić, jaki sprzęt do tego użyć (firma model itp.) tak żeby miało to "ręce i nogi". Czy jest może urządzenie, które przechwyci sygnał z tamtego routera wzmocni go tak, żebym miał u siebie

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 21 Jun 2007 21:36   





Back to top
   
DooMinick
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 05 Sep 2003
Posts: 357
Location: Kraków

Post#2 21 Jun 2007 22:32   

Re: Jak wzmocnić sygnał w routerze bezprzowodym


Sa do kupienia repeatery, ktore przekazuja sygnal Wi-Fi dalej, mozna tez zamontowac anteny, pamietajac jednak o przestrzeganiu przepisow danego panstwa w kwestii mocy wypromieniowywanej.

Helpful message? + -

Back to top
   
Tomolej
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 11 Jan 2005
Posts: 122
Location: Poznań

Post#3 Post from the author of the topic 23 Jun 2007 20:16   

Re: Jak wzmocnić sygnał w routerze bezprzowodym


A czy możecie podać jakieś konkrente urządzenia, które by to zrobiły.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 23 Jun 2007 20:16   





Back to top
   
mbo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Joined: 02 Aug 2004
Posts: 18204
Location: Kujawy

Post#4 23 Jun 2007 21:01   

Re: Jak wzmocnić sygnał w routerze bezprzowodym


Każdy AP posiadający tryb repeater się nada.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 23 Jun 2007 21:01   





Back to top
   
ghambit
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 13 Jul 2005
Posts: 501
Location: Rybnik

Post#5 24 Jun 2007 00:19   

Re: Jak wzmocnić sygnał w routerze bezprzowodym


Tylko po co pchać się w koszty? Ja jednak proponowałbym najpierw zmienić oprogramowanie (prawie każdy router czy ap ma dużo większą moc niż podaje producent, wgrywając odpowiedni bios można sporo zyskać - minusem jest fakt że może trochę bardziej się grzać). Domyślam się że w urządzeniu sąsiada jest standardowa antenka 2dBi? Można by kupić w miare tanio coś lepszego.
http://www.allegro.pl/item204997194_mocna_antena_dookolna_tp_link_5_7dbi_2_4ghz_rp_sma.html << No wątpie żeby to miało 7dBi ale napewno będzie lepiej działać niż ta standardowa. Pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
Tomolej
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 11 Jan 2005
Posts: 122
Location: Poznań

Post#6 Post from the author of the topic 24 Jun 2007 20:06   

Re: Jak wzmocnić sygnał w routerze bezprzowodym


Pieniadze nie odgrywają wiekszej roli. A co do biosa to sądze ze sie to nie uda bo jest bardzo sceptyczny zeby cos grzebac przy kompie. Ja znalazlem takie cos w necie co sądzicie na ten temat:

http://www.komputronik.pl/Sieciowka_akty...lus_Gk_Extender_DWL_G710/pelny,id,22374/

Helpful message? + -

Back to top
   
arokau2
Poziom 1
Poziom 1


Joined: 14 Jun 2007
Posts: 1
Location: Warszawa

Post#7 24 Jun 2007 20:13   

Re: Jak wzmocnić sygnał w routerze bezprzowodym


Im więcej przeszkód (ściany, stropy, inne) tym słabszy sygnał.

Helpful message? + -

Back to top
   
qryszard
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 10 Feb 2003
Posts: 323
Location: Włodawa

Post#8 24 Jun 2007 20:38   

Re: Jak wzmocnić sygnał w routerze bezprzowodym


Nic nie piszesz na temat swojej anteny,A antena to podstawa.Jeżeli masz taki sygnał na tym małym "ogonku' lub antenie wewnętrznej ,to zastosowanie anteny zewnętrznej rozwiąże twój problem.

Helpful message? + -

Back to top
   
ghambit
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 13 Jul 2005
Posts: 501
Location: Rybnik

Post#9 24 Jun 2007 20:42   

Re: Jak wzmocnić sygnał w routerze bezprzowodym


A czy ja pisałem o wgrywaniu biosa do komputera? Oczywiście chodziło mi o router/ap w anglii mieszkałem swojego czasu, i najbardziej rozchodzą się tam belkiny. Więc nie będzie problemu z "podrasowaniem" go. Skoro piszesz że kasa nie gra roli, kup nowego routera do niego jakąś osobną antene, sobie wymień karte i problem z głowy. Albo kup sobie takiego dlinka:
http://www.argos.co.uk/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?storeId=10001&langId=-1&catalogId=10651&productId=706668

I problem z głowy.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Jun 2007 20:42   





Back to top
   
Tomolej
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 11 Jan 2005
Posts: 122
Location: Poznań

Post#10 Post from the author of the topic 26 Jun 2007 22:11   

Re: Jak wzmocnić sygnał w routerze bezprzowodym


DZieki za sugestnie zobacze co sie da zrobic i napisze jak poszlo

Pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Jak wzmocnić sygnał w routerze bezprzowodym
Page 1 of 1
Similar topics
Jak wzmocnić sygnał Wi-Fi ? (6)
Jak wzmocnić sygnał WIRELESS? (6)
Jak wzmocnić sygnał antenowy? (1)
Jak wzmocnić sygnał WiFi? (36)
Jak wzmocnić sygnał po kablu (4)
Jak wzmocnić sygnał WIFI? (12)
Jak wzmocnić sygnał Wi-Fi z routera? (9)
Jak wzmocnić sygnał wifi? (6)
Jak wzmocnić sygnał odbiornika WinMAX (5)
Jak wzmocnić sygnał karty muzycznej? (7)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.042 seconds

elektroda.pl topic RSS feed