Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Jak wzmocnić sygnał w routerze bezprzowodym


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Jak wzmocnić sygnał w routerze bezprzowodym
Autor
Wiadomość
Tomolej
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 11 Sty 2005
Posty: 122
Miasto: Poznań

Post#1 Post autora tematu 21 Cze 2007 21:36   

Jak wzmocnić sygnał w routerze bezprzowodym


Witam,

Na początku wyjaśnię, że sytuacja ma miejsce w Anglii. Mój problem polega na tym, że próbuje wzmocnić sygnał w routrze bezprzedowym bo na chwilę obecną osiąga sygnał na około 50m a chciałbym, żeby doszło do okolo 100 moze 150m. Nie wiem jak się do tego zabrać. Drugi problem to fakt, że jest to sygnał który wysyła mój sąsiad i nie wiem jaki ma na chwilę obecną router tak, żebym mógł coś bliżej powiedzieć. Chodzi mi o podsunięcie pomysłu w jaki sposób to zrobić, jaki sprzęt do tego użyć (firma model itp.) tak żeby miało to "ręce i nogi". Czy jest może urządzenie, które przechwyci sygnał z tamtego routera wzmocni go tak, żebym miał u siebie
Powrót do góry
   
DooMinick
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 05 Wrz 2003
Posty: 357
Miasto: Kraków

Post#2 21 Cze 2007 22:32   

Re: Jak wzmocnić sygnał w routerze bezprzowodym


Sa do kupienia repeatery, ktore przekazuja sygnal Wi-Fi dalej, mozna tez zamontowac anteny, pamietajac jednak o przestrzeganiu przepisow danego panstwa w kwestii mocy wypromieniowywanej.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 21 Cze 2007 22:32   





Powrót do góry
   
Tomolej
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 11 Sty 2005
Posty: 122
Miasto: Poznań

Post#3 Post autora tematu 23 Cze 2007 20:16   

Re: Jak wzmocnić sygnał w routerze bezprzowodym


A czy możecie podać jakieś konkrente urządzenia, które by to zrobiły.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 23 Cze 2007 20:16   





Powrót do góry
   
mbo
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 02 Sie 2004
Posty: 17035
Miasto: Kujawy

Post#4 23 Cze 2007 21:01   

Re: Jak wzmocnić sygnał w routerze bezprzowodym


Każdy AP posiadający tryb repeater się nada.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 23 Cze 2007 21:01   





Powrót do góry
   
ghambit
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 13 Lip 2005
Posty: 504
Miasto: Rybnik

Post#5 24 Cze 2007 00:19   

Re: Jak wzmocnić sygnał w routerze bezprzowodym


Tylko po co pchać się w koszty? Ja jednak proponowałbym najpierw zmienić oprogramowanie (prawie każdy router czy ap ma dużo większą moc niż podaje producent, wgrywając odpowiedni bios można sporo zyskać - minusem jest fakt że może trochę bardziej się grzać). Domyślam się że w urządzeniu sąsiada jest standardowa antenka 2dBi? Można by kupić w miare tanio coś lepszego.
http://www.allegro.pl/item204997194_mocna_antena_dookolna_tp_link_5_7dbi_2_4ghz_rp_sma.html << No wątpie żeby to miało 7dBi ale napewno będzie lepiej działać niż ta standardowa. Pozdrawiam
Powrót do góry
   
Tomolej
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 11 Sty 2005
Posty: 122
Miasto: Poznań

Post#6 Post autora tematu 24 Cze 2007 20:06   

Re: Jak wzmocnić sygnał w routerze bezprzowodym


Pieniadze nie odgrywają wiekszej roli. A co do biosa to sądze ze sie to nie uda bo jest bardzo sceptyczny zeby cos grzebac przy kompie. Ja znalazlem takie cos w necie co sądzicie na ten temat:

http://www.komputronik.pl/Sieciowka_akty...lus_Gk_Extender_DWL_G710/pelny,id,22374/
Powrót do góry
   
arokau2
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 14 Cze 2007
Posty: 1
Miasto: Warszawa

Post#7 24 Cze 2007 20:13   

Re: Jak wzmocnić sygnał w routerze bezprzowodym


Im więcej przeszkód (ściany, stropy, inne) tym słabszy sygnał.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Cze 2007 20:13   





Powrót do góry
   
qryszard
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 10 Lut 2003
Posty: 321
Miasto: Włodawa

Post#8 24 Cze 2007 20:38   

Re: Jak wzmocnić sygnał w routerze bezprzowodym


Nic nie piszesz na temat swojej anteny,A antena to podstawa.Jeżeli masz taki sygnał na tym małym "ogonku' lub antenie wewnętrznej ,to zastosowanie anteny zewnętrznej rozwiąże twój problem.
Powrót do góry
   
ghambit
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 13 Lip 2005
Posty: 504
Miasto: Rybnik

Post#9 24 Cze 2007 20:42   

Re: Jak wzmocnić sygnał w routerze bezprzowodym


A czy ja pisałem o wgrywaniu biosa do komputera? Oczywiście chodziło mi o router/ap w anglii mieszkałem swojego czasu, i najbardziej rozchodzą się tam belkiny. Więc nie będzie problemu z "podrasowaniem" go. Skoro piszesz że kasa nie gra roli, kup nowego routera do niego jakąś osobną antene, sobie wymień karte i problem z głowy. Albo kup sobie takiego dlinka:
http://www.argos.co.uk/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?storeId=10001&langId=-1&catalogId=10651&productId=706668

I problem z głowy.
Powrót do góry
   
Tomolej
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 11 Sty 2005
Posty: 122
Miasto: Poznań

Post#10 Post autora tematu 26 Cze 2007 22:11   

Re: Jak wzmocnić sygnał w routerze bezprzowodym


DZieki za sugestnie zobacze co sie da zrobic i napisze jak poszlo

Pozdrawiam
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Jak wzmocnić sygnał w routerze bezprzowodym
Strona 1 z 1
Podobne tematy
(Huawei 156G) Jak wzmocnić sygnał (12)
Jak wzmocnić sygnał w PCi GW-DS54GR (7)
Jak wzmocnić sygnał karty muzycznej? (7)
Jak wzmocnić sygnał WIFI? (12)
Jak wzmocnić sygnał odbiornika WinMAX (5)
Jak wzmocnić sygnał po kablu (4)
Jak wzmocnić sygnał WiFi? (36)
Jak wzmocnić sygnał antenowy? (1)
Jak wzmocnić sygnał WIRELESS? (6)
Jak wzmocnić sygnał Wi-Fi ? (6)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.05 seconds

elektroda.pl temat RSS