Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Nawigacja Medion MDPNA 500T mapy polski


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Urządzenia Mobilne -> Nawigacje Software -> Nawigacja Medion MDPNA 500T mapy polski
Autor
Wiadomość
marianss_886
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 05 Lip 2006
Posty: 55
Miasto: słubice

Post#1 Post autora tematu 24 Cze 2007 12:24   

Nawigacja Medion MDPNA 500T mapy polski


Witam wszystkich mam pytanie jaki program do tego sprzetu do nawigacji jest najlepszy no bo w nim jest system win CE 4.2 i program Medion GoPal navigator ale po niemiecku i na dodatek bez mapy polski, probowalem wgrac tomtom ale nie dziala, czy mogl by mi ktos napisac gdzie moze mapy do tego programu znalezc albo jakis lepszy programik, no i czy mozna by do tego sprzetu wgrac windows mobile 2005 ?????, win CE odblokowalem ale wiekszosc aplikacji jest na windows mobile
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Cze 2007 12:24   





Powrót do góry
   
marianss_886
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 05 Lip 2006
Posty: 55
Miasto: słubice

Post#2 Post autora tematu 28 Cze 2007 12:27   

Problem z GPS Medion MDPNA 500T brak windowsCE


Witam czy wie ktos jak to urzadzenie postawic na nogi weszlem w menu serwisowe i jest tam cos takiego:
0=WINCE by USB
1=WINCE by SD/MMC
2=WINCE by USB (Quickly)
3=Exit
i teraz pytanie z kad mam sciagnac firmware do tego urzadzenia bo szukalem calutka noc wczoraj i nic nie moge znalezc tzn. znalazlem rom do mediona ale 150t czy jakos tak no i przez karte chcialem wgrac to prosi o plik winceimg.cks to jest plik z info o rozmiarze i sumie kontrolnej no to znalazlem cos takiego razem z plikiem winceimg.bin ale po uruchomieniu na wyswietlaczu jest napis:
MountDisk SUCCESS!
Open CEimage ........ i nic pozatym czekam juz tak godzine i nic sie nie dzieje wie ktos jak to na nogi ppostawic??????????????
Powrót do góry
   
marianss_886
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 05 Lip 2006
Posty: 55
Miasto: słubice

Post#3 Post autora tematu 16 Wrz 2007 10:01   

Re: Nawigacja Medion MDPNA 500T mapy polski


Troche pozno ale zawsze moze sie komus przyda.
Znalazlem rozwiazanie z ta nawigacja jak i podobnymi PNA150 az do PNA510
wszystko jest tutaj,oczywiscie trzeba sie zarejestrowac ale trwa to chwilke:
http://www.gopal-navigator.de/dload.php?action=category&cat_id=6

najlepiej po rejestracji wkleic ten link wyzej w przegladarke i wejdziemy odrazu w download
dla tych co nie za dobrze znaja niemiecki opisuje:
Ściagamy flash rom i rozpakowujemy dwa pliki *.bin *.CKS na karte pamieci
(tu maly problemik bo najlepiej jest miec karte 64 mega i sformatowana koniecznie na FAT16,na wiekszych kartach niz 64MB nie chcialo sie zaktualizowac albo byl blad!!!)
na WYLACZONEJ!! navigacji trzymamy przycisk navigacji i włączamy urzadzenie wejdzie w tryb serwisowy wybiertamy update przez karte pamieci
i jak wyzej opisalem zacznie sie aktualizacja wczesniej nie do tego sprzetu znalazlem flashrom dlatego wszystko stalo w miejscu.
Mam nadzieje ze sie opis komus przyda.
Powrót do góry
   
marmat
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 28 Paź 2002
Posty: 530
Miasto: "-"

Post#4 17 Wrz 2007 09:15   

Re: Nawigacja Medion MDPNA 500T mapy polski


Da się do tego wgrać Automapę , TomTom-a, Autopilota trzeba tylko odblokować WinCE 4.2 i dograć trochę bibliotek *.dll bo jest to okrojona wersja Win CE . "How to" masz na PDA forum dokładnie opisane , jest tylko mały problem po całkowitym rozładowaniu baterri masz HR i trzeba wszystko instalować ponownie .
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Wrz 2007 09:15   





Powrót do góry
   
gewat
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 19 Maj 2007
Posty: 1
Miasto: Bytom

Post#5 14 Lis 2007 19:10   

Re: Nawigacja Medion MDPNA 500T mapy polski


Dzięki ale nie rozwiązuje to problemu ja chcę używać AM lub TT i do tego wystarczy wgrać do katalogu z Windowsem odpowiednie pliki dll tylko jakie? tego nikt nie wie.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 14 Lis 2007 19:10   





Powrót do góry
   
shel82
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 347

Post#6 17 Mar 2008 12:00   

Re: Nawigacja Medion MDPNA 500T mapy polski


Witam, podłącze sie do tematu, wgrałem nowy soft do mojego mediona PNA150 i teraz jest toalnie martwy, tzn. nie uruchamia sie, nie ma białego ekranu, i nie mogę wejść w tryb serwisowy, co wcześniej się udawalo nawet jak wgrałem skopany rom od innego ??
może ktoś coś podpowie?
Powrót do góry
   
zibijackas
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 29 Lip 2008
Posty: 10

Post#7 29 Lip 2008 15:20   

Re: Nawigacja Medion MDPNA 500T mapy polski


Ja mam też mdpna 150 i nie narzekam wszystko chodzi jak należy mam w nim kilka map np: AutoMapa 5, MioMap 3.2 i 3.3, igo8, destinator i jeszcze parę innych
Powrót do góry
   
shel82
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 347

Post#8 30 Lip 2008 06:07   

Re: Nawigacja Medion MDPNA 500T mapy polski


zibijackas napisał:
Ja mam też mdpna 150 i nie narzekam wszystko chodzi jak należy mam w nim kilka map np: AutoMapa 5, MioMap 3.2 i 3.3, igo8, destinator i jeszcze parę innych


Poszła ci AutoMapa5?? jak?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 30 Lip 2008 06:07   





Powrót do góry
   
zibijackas
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 29 Lip 2008
Posty: 10

Post#9 30 Lip 2008 19:34   

Re: Nawigacja Medion MDPNA 500T mapy polski


Mam gotowca odpalam z urządzenia
Powrót do góry
   
mb3
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 28 Paź 2006
Posty: 383
Miasto: Limanowa

Post#10 31 Lip 2008 02:51   

Re: Nawigacja Medion MDPNA 500T mapy polski


Nawet się nie chwal. Na tym forum piractwo nie spotyka się z aprobatą!
Powrót do góry
   
rastafaragoth
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 12 Wrz 2007
Posty: 34
Miasto: Bydgoszcz

Post#11 12 Maj 2010 10:44   

Re: Nawigacja Medion MDPNA 500T mapy polski


A czy do PNA 210T tez pasuje? bo sciagnalem to i nie mogę zainstalować tego, Jak to zrobic? pozdrawiam
Powrót do góry
   
Pontikos
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 02 Maj 2008
Posty: 4254
Miasto: Łódz

Post#12 12 Maj 2010 10:59   

Re: Nawigacja Medion MDPNA 500T mapy polski


Firmware (jesli o to pytasz, bo piszac TEGO mozesz miec na mysli COKOLWIEK, a moja wrozka ktora wrozy z kapsli od piwa ma akurat wolne) jest zawsze dedykowane do jednego i tylko jednego modelu urzadzenia.

Jesli chodzi o Automape, chodzi na pewno wersja 553, z 620 moze byc problem - sciagnij oficjalne demo ze strony producenta i po prostu sprawdz!
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Urządzenia Mobilne -> Nawigacje Software -> Nawigacja Medion MDPNA 500T mapy polski
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Nawigacja Medion MDPNA 500T - instalacja map? (1)
Nawigacja Medion E3210 M10 Md 96310 szukam do niej mapy Polski (1)
Problem z nawigacja medion 500T (3)
Kilka pytań nawigacja Medion 500T (2)
Medion mdpna 315t Nie mogę odpalić mapy (7)
Nawigacja medion mdpna 240 skad sterowniki? (6)
Nawigacja Medion MD95750 (MDPNA 220T) - problem z software (6)
Nawigacja Medion MDPNA 465t błąd przy flaschowaniu. (9)
Medion MDPNA 175, Navigator 5 a mapa polski (8)
Nawigacja Medion MDPNA350 - mapy. (4)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.077 seconds

elektroda.pl temat RSS