Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Nawigacja Medion MDPNA 500T mapy polski


  Main Page -> Forum Index -> Mobile and Navigation Equipment -> Navigation Software ->Nawigacja Medion MDPNA 500T mapy polski Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
marianss_886
Level 10
Location: słubice
Joined: 05 Jul 2006
Posts: 55
Post rating: 2
marianss_886
Level 10
Post#1 24 Jun 2007 12:24  Topic author   

Nawigacja Medion MDPNA 500T mapy polski


Witam wszystkich mam pytanie jaki program do tego sprzetu do nawigacji jest najlepszy no bo w nim jest system win CE 4.2 i program Medion GoPal navigator ale po niemiecku i na dodatek bez mapy polski, probowalem wgrac tomtom ale nie dziala, czy mogl by mi ktos napisac gdzie moze mapy do tego programu znalezc albo jakis lepszy programik, no i czy mozna by do tego sprzetu wgrac windows mobile 2005 ?????, win CE odblokowalem ale wiekszosc aplikacji jest na windows mobile

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
marianss_886
Level 10
Location: słubice
Joined: 05 Jul 2006
Posts: 55
Post rating: 2
marianss_886
Level 10
Post#2 28 Jun 2007 12:27  Topic author   

Problem z GPS Medion MDPNA 500T brak windowsCE


Witam czy wie ktos jak to urzadzenie postawic na nogi weszlem w menu serwisowe i jest tam cos takiego:
0=WINCE by USB
1=WINCE by SD/MMC
2=WINCE by USB (Quickly)
3=Exit
i teraz pytanie z kad mam sciagnac firmware do tego urzadzenia bo szukalem calutka noc wczoraj i nic nie moge znalezc tzn. znalazlem rom do mediona ale 150t czy jakos tak no i przez karte chcialem wgrac to prosi o plik winceimg.cks to jest plik z info o rozmiarze i sumie kontrolnej no to znalazlem cos takiego razem z plikiem winceimg.bin ale po uruchomieniu na wyswietlaczu jest napis:
MountDisk SUCCESS!
Open CEimage ........ i nic pozatym czekam juz tak godzine i nic sie nie dzieje wie ktos jak to na nogi ppostawic??????????????

Helpful post? + 0
Back to top
marianss_886
Level 10
Location: słubice
Joined: 05 Jul 2006
Posts: 55
Post rating: 2
marianss_886
Level 10
Post#3 16 Sep 2007 10:01  Topic author   

Re: Nawigacja Medion MDPNA 500T mapy polski


Troche pozno ale zawsze moze sie komus przyda.
Znalazlem rozwiazanie z ta nawigacja jak i podobnymi PNA150 az do PNA510
wszystko jest tutaj,oczywiscie trzeba sie zarejestrowac ale trwa to chwilke:
http://www.gopal-navigator.de/dload.php?action=category&cat id=6

najlepiej po rejestracji wkleic ten link wyzej w przegladarke i wejdziemy odrazu w download
dla tych co nie za dobrze znaja niemiecki opisuje:
Ściagamy flash rom i rozpakowujemy dwa pliki *.bin *.CKS na karte pamieci
(tu maly problemik bo najlepiej jest miec karte 64 mega i sformatowana koniecznie na FAT16,na wiekszych kartach niz 64MB nie chcialo sie zaktualizowac albo byl blad!!!)
na WYLACZONEJ!! navigacji trzymamy przycisk navigacji i włączamy urzadzenie wejdzie w tryb serwisowy wybiertamy update przez karte pamieci
i jak wyzej opisalem zacznie sie aktualizacja wczesniej nie do tego sprzetu znalazlem flashrom dlatego wszystko stalo w miejscu.
Mam nadzieje ze sie opis komus przyda.

Helpful post? + +1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
marmat
Level 20
Location: "-"
Joined: 28 Oct 2002
Posts: 543
Helped: 14
Post rating: 11
marmat
Level 20
Post#4 17 Sep 2007 09:15    

Re: Nawigacja Medion MDPNA 500T mapy polski


Da się do tego wgrać Automapę , TomTom-a, Autopilota trzeba tylko odblokować WinCE 4.2 i dograć trochę bibliotek *.dll bo jest to okrojona wersja Win CE . "How to" masz na PDA forum dokładnie opisane , jest tylko mały problem po całkowitym rozładowaniu baterri masz HR i trzeba wszystko instalować ponownie .

Helpful post? + 0
Back to top
gewat
Level 1
Location: Bytom
Joined: 19 May 2007
Posts: 1
gewat
Level 1
Post#5 14 Nov 2007 18:10    

Re: Nawigacja Medion MDPNA 500T mapy polski


Dzięki ale nie rozwiązuje to problemu ja chcę używać AM lub TT i do tego wystarczy wgrać do katalogu z Windowsem odpowiednie pliki dll tylko jakie? tego nikt nie wie.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
shel82
Level 18
Joined: 19 Feb 2008
Posts: 381
Post rating: 23
shel82
Level 18
Post#6 17 Mar 2008 11:00    

Re: Nawigacja Medion MDPNA 500T mapy polski


Witam, podłącze sie do tematu, wgrałem nowy soft do mojego mediona PNA150 i teraz jest toalnie martwy, tzn. nie uruchamia sie, nie ma białego ekranu, i nie mogę wejść w tryb serwisowy, co wcześniej się udawalo nawet jak wgrałem skopany rom od innego ??
może ktoś coś podpowie?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
zibijackas
Level 8
Joined: 29 Jul 2008
Posts: 10
zibijackas
Level 8
Post#7 29 Jul 2008 15:20    

Re: Nawigacja Medion MDPNA 500T mapy polski


Ja mam też mdpna 150 i nie narzekam wszystko chodzi jak należy mam w nim kilka map np: AutoMapa 5, MioMap 3.2 i 3.3, igo8, destinator i jeszcze parę innych

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
shel82
Level 18
Joined: 19 Feb 2008
Posts: 381
Post rating: 23
shel82
Level 18
Post#8 30 Jul 2008 06:07    

Re: Nawigacja Medion MDPNA 500T mapy polski


zibijackas wrote:
Ja mam też mdpna 150 i nie narzekam wszystko chodzi jak należy mam w nim kilka map np: AutoMapa 5, MioMap 3.2 i 3.3, igo8, destinator i jeszcze parę innych


Poszła ci AutoMapa5?? jak?

Helpful post? + 0
Back to top
zibijackas
Level 8
Joined: 29 Jul 2008
Posts: 10
zibijackas
Level 8
Post#9 30 Jul 2008 19:34    

Re: Nawigacja Medion MDPNA 500T mapy polski


Mam gotowca odpalam z urządzenia

Helpful post? + 0
Back to top
mb3
Level 18
Location: Limanowa
Joined: 28 Oct 2006
Posts: 386
Helped: 8
Post rating: 30
mb3
Level 18
Post#10 31 Jul 2008 02:51    

Re: Nawigacja Medion MDPNA 500T mapy polski


Nawet się nie chwal. Na tym forum piractwo nie spotyka się z aprobatą!

Helpful post? + 0
Back to top
rastafaragoth
Level 9
Location: Bydgoszcz
Joined: 12 Sep 2007
Posts: 34
rastafaragoth
Level 9
Post#11 12 May 2010 10:44    

Re: Nawigacja Medion MDPNA 500T mapy polski


A czy do PNA 210T tez pasuje? bo sciagnalem to i nie mogę zainstalować tego, Jak to zrobic? pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top
Pontikos
Level 38
Location: Poznań
Joined: 02 May 2008
Posts: 4363
Helped: 298
Post rating: 125
Pontikos
Level 38
Post#12 12 May 2010 10:59    

Re: Nawigacja Medion MDPNA 500T mapy polski


Firmware (jesli o to pytasz, bo piszac TEGO mozesz miec na mysli COKOLWIEK, a moja wrozka ktora wrozy z kapsli od piwa ma akurat wolne) jest zawsze dedykowane do jednego i tylko jednego modelu urzadzenia.

Jesli chodzi o Automape, chodzi na pewno wersja 553, z 620 moze byc problem - sciagnij oficjalne demo ze strony producenta i po prostu sprawdz!

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Mobile and Navigation Equipment -> Navigation Software -> Nawigacja Medion MDPNA 500T mapy polski
Page 1 of 1

Similar topics to nawigacja Medion MDPNA 500T mapy polski

Nawigacja Medion MDPNA 500T - instalacja map? (1)
Nawigacja Medion E3210 M10 Md 96310 szukam do niej mapy Polski (1)
Problem z nawigacja medion 500T (3)
Kilka pytań nawigacja Medion 500T (2)
Medion mdpna 315t Nie mogę odpalić mapy (7)
Nawigacja medion mdpna 240 skad sterowniki? (6)
Nawigacja Medion MD95750 (MDPNA 220T) - problem z software (6)
Nawigacja Medion MDPNA 465t błąd przy flaschowaniu. (9)
Medion MDPNA 175, Navigator 5 a mapa polski (8)
Nawigacja Medion MDPNA350 - mapy. (4)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.102 seconds