Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Nawigacja Medion MDPNA 500T mapy polski


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Mobile and Navigation Equipment -> Navigation Software -> Nawigacja Medion MDPNA 500T mapy polski
Author
Message
marianss_886
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 05 Jul 2006
Posts: 55
Location: słubice

Post#1 Post from the author of the topic 24 Jun 2007 12:24   

Nawigacja Medion MDPNA 500T mapy polski


Witam wszystkich mam pytanie jaki program do tego sprzetu do nawigacji jest najlepszy no bo w nim jest system win CE 4.2 i program Medion GoPal navigator ale po niemiecku i na dodatek bez mapy polski, probowalem wgrac tomtom ale nie dziala, czy mogl by mi ktos napisac gdzie moze mapy do tego programu znalezc albo jakis lepszy programik, no i czy mozna by do tego sprzetu wgrac windows mobile 2005 ?????, win CE odblokowalem ale wiekszosc aplikacji jest na windows mobile

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Jun 2007 12:24   





Back to top
   
marianss_886
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 05 Jul 2006
Posts: 55
Location: słubice

Post#2 Post from the author of the topic 28 Jun 2007 12:27   

Problem z GPS Medion MDPNA 500T brak windowsCE


Witam czy wie ktos jak to urzadzenie postawic na nogi weszlem w menu serwisowe i jest tam cos takiego:
0=WINCE by USB
1=WINCE by SD/MMC
2=WINCE by USB (Quickly)
3=Exit
i teraz pytanie z kad mam sciagnac firmware do tego urzadzenia bo szukalem calutka noc wczoraj i nic nie moge znalezc tzn. znalazlem rom do mediona ale 150t czy jakos tak no i przez karte chcialem wgrac to prosi o plik winceimg.cks to jest plik z info o rozmiarze i sumie kontrolnej no to znalazlem cos takiego razem z plikiem winceimg.bin ale po uruchomieniu na wyswietlaczu jest napis:
MountDisk SUCCESS!
Open CEimage ........ i nic pozatym czekam juz tak godzine i nic sie nie dzieje wie ktos jak to na nogi ppostawic??????????????

Helpful message? + -

Back to top
   
marianss_886
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 05 Jul 2006
Posts: 55
Location: słubice

Post#3 Post from the author of the topic 16 Sep 2007 10:01   

Re: Nawigacja Medion MDPNA 500T mapy polski


Troche pozno ale zawsze moze sie komus przyda.
Znalazlem rozwiazanie z ta nawigacja jak i podobnymi PNA150 az do PNA510
wszystko jest tutaj,oczywiscie trzeba sie zarejestrowac ale trwa to chwilke:
http://www.gopal-navigator.de/dload.php?action=category&cat_id=6

najlepiej po rejestracji wkleic ten link wyzej w przegladarke i wejdziemy odrazu w download
dla tych co nie za dobrze znaja niemiecki opisuje:
Ściagamy flash rom i rozpakowujemy dwa pliki *.bin *.CKS na karte pamieci
(tu maly problemik bo najlepiej jest miec karte 64 mega i sformatowana koniecznie na FAT16,na wiekszych kartach niz 64MB nie chcialo sie zaktualizowac albo byl blad!!!)
na WYLACZONEJ!! navigacji trzymamy przycisk navigacji i włączamy urzadzenie wejdzie w tryb serwisowy wybiertamy update przez karte pamieci
i jak wyzej opisalem zacznie sie aktualizacja wczesniej nie do tego sprzetu znalazlem flashrom dlatego wszystko stalo w miejscu.
Mam nadzieje ze sie opis komus przyda.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 16 Sep 2007 10:01   





Back to top
   
marmat
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 28 Oct 2002
Posts: 540
Location: "-"

Post#4 17 Sep 2007 09:15   

Re: Nawigacja Medion MDPNA 500T mapy polski


Da się do tego wgrać Automapę , TomTom-a, Autopilota trzeba tylko odblokować WinCE 4.2 i dograć trochę bibliotek *.dll bo jest to okrojona wersja Win CE . "How to" masz na PDA forum dokładnie opisane , jest tylko mały problem po całkowitym rozładowaniu baterri masz HR i trzeba wszystko instalować ponownie .

Helpful message? + -

Back to top
   
gewat
Poziom 1
Poziom 1


Joined: 19 May 2007
Posts: 1
Location: Bytom

Post#5 14 Nov 2007 18:10   

Re: Nawigacja Medion MDPNA 500T mapy polski


Dzięki ale nie rozwiązuje to problemu ja chcę używać AM lub TT i do tego wystarczy wgrać do katalogu z Windowsem odpowiednie pliki dll tylko jakie? tego nikt nie wie.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 14 Nov 2007 18:10   





Back to top
   
shel82
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 19 Feb 2008
Posts: 356

Post#6 17 Mar 2008 11:00   

Re: Nawigacja Medion MDPNA 500T mapy polski


Witam, podłącze sie do tematu, wgrałem nowy soft do mojego mediona PNA150 i teraz jest toalnie martwy, tzn. nie uruchamia sie, nie ma białego ekranu, i nie mogę wejść w tryb serwisowy, co wcześniej się udawalo nawet jak wgrałem skopany rom od innego ??
może ktoś coś podpowie?

Helpful message? + -

Back to top
   
zibijackas
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 29 Jul 2008
Posts: 10

Post#7 29 Jul 2008 15:20   

Re: Nawigacja Medion MDPNA 500T mapy polski


Ja mam też mdpna 150 i nie narzekam wszystko chodzi jak należy mam w nim kilka map np: AutoMapa 5, MioMap 3.2 i 3.3, igo8, destinator i jeszcze parę innych

Helpful message? + -

Back to top
   
shel82
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 19 Feb 2008
Posts: 356

Post#8 30 Jul 2008 06:07   

Re: Nawigacja Medion MDPNA 500T mapy polski


zibijackas wrote:
Ja mam też mdpna 150 i nie narzekam wszystko chodzi jak należy mam w nim kilka map np: AutoMapa 5, MioMap 3.2 i 3.3, igo8, destinator i jeszcze parę innych


Poszła ci AutoMapa5?? jak?

Helpful message? + -

Back to top
   
zibijackas
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 29 Jul 2008
Posts: 10

Post#9 30 Jul 2008 19:34   

Re: Nawigacja Medion MDPNA 500T mapy polski


Mam gotowca odpalam z urządzenia

Helpful message? + -

Back to top
   
mb3
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 28 Oct 2006
Posts: 382
Location: Limanowa

Post#10 31 Jul 2008 02:51   

Re: Nawigacja Medion MDPNA 500T mapy polski


Nawet się nie chwal. Na tym forum piractwo nie spotyka się z aprobatą!

Helpful message? + -

Back to top
   
rastafaragoth
Poziom 9
Poziom 9


Joined: 12 Sep 2007
Posts: 34
Location: Bydgoszcz

Post#11 12 May 2010 10:44   

Re: Nawigacja Medion MDPNA 500T mapy polski


A czy do PNA 210T tez pasuje? bo sciagnalem to i nie mogę zainstalować tego, Jak to zrobic? pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 12 May 2010 10:44   





Back to top
   
Pontikos
Poziom 24
Poziom 24


Joined: 02 May 2008
Posts: 4267
Location: Łódz

Post#12 12 May 2010 10:59   

Re: Nawigacja Medion MDPNA 500T mapy polski


Firmware (jesli o to pytasz, bo piszac TEGO mozesz miec na mysli COKOLWIEK, a moja wrozka ktora wrozy z kapsli od piwa ma akurat wolne) jest zawsze dedykowane do jednego i tylko jednego modelu urzadzenia.

Jesli chodzi o Automape, chodzi na pewno wersja 553, z 620 moze byc problem - sciagnij oficjalne demo ze strony producenta i po prostu sprawdz!

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Mobile and Navigation Equipment -> Navigation Software -> Nawigacja Medion MDPNA 500T mapy polski
Page 1 of 1
Similar topics
Nawigacja Medion MDPNA 500T - instalacja map? (1)
Nawigacja Medion E3210 M10 Md 96310 szukam do niej mapy Polski (1)
Problem z nawigacja medion 500T (3)
Kilka pytań nawigacja Medion 500T (2)
Medion mdpna 315t Nie mogę odpalić mapy (7)
Nawigacja medion mdpna 240 skad sterowniki? (6)
Nawigacja Medion MD95750 (MDPNA 220T) - problem z software (6)
Nawigacja Medion MDPNA 465t błąd przy flaschowaniu. (9)
Medion MDPNA 175, Navigator 5 a mapa polski (8)
Nawigacja Medion MDPNA350 - mapy. (4)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.087 seconds

elektroda.pl topic RSS feed