Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

układ 70039AB


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Elementy Elektroniczne -> układ 70039AB
Autor
Wiadomość
dynusia
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 25 Lis 2006
Posty: 36
Miasto: Ząbkowice Śląskie

Post#1 Post autora tematu 08 Lip 2007 21:42   

układ 70039AB


Prośba! jeżeli ktoś posiada rozkład nóg tego układu, będę wdzięczny za udostępnienie.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 08 Lip 2007 21:42   





Powrót do góry
   
gart62
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 02 Cze 2004
Posty: 1439

Post#2 08 Lip 2007 21:57   

Re: układ 70039AB


Witaj!
Czy ten układ ma jeszcze jakieś inne oznaczenia? Podaj też w jakim sprzęcie toto pracuje (rodzaj, marka, producent itp).
Pozdrawiam.
Powrót do góry
   
dynusia
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 25 Lis 2006
Posty: 36
Miasto: Ząbkowice Śląskie

Post#3 Post autora tematu 08 Lip 2007 22:29   

Re: układ 70039AB


to jest końcówka w radioodtwarzaczu Ford 6006
Powrót do góry
   
gart62
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 02 Cze 2004
Posty: 1439

Post#4 08 Lip 2007 22:33   

Re: układ 70039AB


A nic więcej nie ma na układzie?

Dodano po 1 [minuty]:

Może radioodtwarzacz ma jeszcze jakieś oznaczenia na obudowie?
Powrót do góry
   
dynusia
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 25 Lis 2006
Posty: 36
Miasto: Ząbkowice Śląskie

Post#5 Post autora tematu 08 Lip 2007 23:05   

Re: układ 70039AB


radio jest produkowane przez portugalska firme visteon, na scalaku sa jeszcze takie symbole i napisy: philips, N1E2K4,HSH0138
Powrót do góry
   
gart62
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 02 Cze 2004
Posty: 1439

Post#6 08 Lip 2007 23:11   

Re: układ 70039AB


Niestety, przykro mi bardzo ale nic na ten temat nie mogę znaleźć w swojej bibliografii.
Pozdrawiam.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 08 Lip 2007 23:11   





Powrót do góry
   
velsper
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 04 Lis 2003
Posty: 872
Miasto: JO71UA

Post#7 09 Lip 2007 22:25   

Re: układ 70039AB


TDA8566Q

Z notą katalogową nie powinno być problemu ;)

Oznaczenia układu (w zasadzie to chyba wszystkich układów w tym radiu) są kodowane, żeby zniechęcić do grzebania w radiu przez ludzi spoza autoryzowanego serwisu.
Powrót do góry
   
gart62
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 02 Cze 2004
Posty: 1439

Post#8 09 Lip 2007 22:54   

Re: układ 70039AB


Witaj(cie) ponownie!
Ten TDA mam w swoim katalogu. Jeśli uległ uszkodzeniu to należy go wymienić na taki jak opisał Kolega "velsper" i tyle. Ten układ ma "znikomą" ilość elementów w aplikacji. Wymień jeszcze tylko elektrolit w zasilaniu tego scalaka (n.1,8,16,23) i powinno być po naprawie.
Pozdrawiam.

Dodano po 3 [minuty]:

Kolego "velsper" podziękowania za informacje, na pewno przydadzą się mnie i innym użytkownikom forum.
Pozdrawiam.
Powrót do góry
   
dynusia
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 25 Lis 2006
Posty: 36
Miasto: Ząbkowice Śląskie

Post#9 Post autora tematu 13 Lip 2007 20:01   

Re: układ 70039AB


Witam ponownie i kończac wątek chciałem wszystkim podziekować !!
Rady bardzo pomogły radio ku mojemu zadowoleniu GRA !!!!
Powrót do góry
   
dynusia
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 25 Lis 2006
Posty: 36
Miasto: Ząbkowice Śląskie

Post#10 Post autora tematu 14 Lip 2007 15:38   

Re: układ 70039AB


Witam, a jednak jeszcze chciałbym o coś zapytać. Mianowicie to radio z tym właśnie układem chcę podłaczyć pod wzmacniacz tj. z wyjść głośnikowych -> na wejście wzmacniacza High input, bo takie akurat posiada wzmacniacz. Zmierzyłem że minusy na wejściu sa zwarte do masy, Natomiast wszystkie wyjścia z radia czyli z układu j.w. są separowane, nie ma minusów wspólnych, o ile dobrze odczytuje. Czy moge tak podłaczyć ?
z góry dziękuje za pomoc.
Powrót do góry
   
gart62
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 02 Cze 2004
Posty: 1439

Post#11 17 Lip 2007 22:21   

Re: układ 70039AB


Witaj ponownie!
Właśnie tego nie możesz zrobić ponieważ ten TDA jest wzmacniaczem mostkowym i po podłączeniu do wejść Twojego wzmacniacza zewrzesz do masy jedną stronę mostka. Można tu zastosować transformatory separujące ale nie bardzo wiem jakie.
Pozdrawiam.
Powrót do góry
   
dynusia
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 25 Lis 2006
Posty: 36
Miasto: Ząbkowice Śląskie

Post#12 Post autora tematu 17 Lip 2007 22:43   

Re: układ 70039AB


hm. a jeśli kupię taki adapter - konvertujący sygnał głośnikowy z radia na low czyli taki na chinche, nie wiem jak on jest zbudowany, tyle że masa chinchy też jest zwarta we wzmacniaczu..............
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Lip 2007 22:43   





Powrót do góry
   
gart62
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 02 Cze 2004
Posty: 1439

Post#13 17 Lip 2007 23:25   

Re: układ 70039AB


Nie można zwierać jednej strony mostka wzmacniacza mostkowego do masy, bo uszkodzisz cały wzmacniacz w radiu. Trafo ma to oddzielić.
Powrót do góry
   
Blazej125
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 02 Sie 2007
Posty: 1
Miasto: Kraków

Post#14 16 Wrz 2007 11:42   

Re: układ 70039AB


Witam,
może ma ktoś z was ma pojęcie w jaki sposób wyciągnąć z tego radia sygnał "LOW OUTPUT" aby podłączyć go do wzmacniacza zewnętrznego?
Szukam od dłuższego czasu informacji na ten temat w sieci i niestety nie mogę nic znaleźć. Schematu tego radia też nigdzie nie mogę znaleźć, wiec może ktoś z zacnych kolegów jest w stanie mi pomóc?
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Elementy Elektroniczne -> układ 70039AB
Strona 1 z 1



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.061 seconds

elektroda.pl temat RSS