Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

układ 70039AB


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Elementy Elektroniczne -> układ 70039AB
Autor
Wiadomość
dynusia
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 25 Lis 2006
Posty: 36
Miasto: Ząbkowice Śląskie

Post#1 Post autora tematu 08 Lip 2007 21:42   

układ 70039AB


Prośba! jeżeli ktoś posiada rozkład nóg tego układu, będę wdzięczny za udostępnienie.
Powrót do góry
   
gart62
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 02 Cze 2004
Posty: 1439

Post#2 08 Lip 2007 21:57   

Re: układ 70039AB


Witaj!
Czy ten układ ma jeszcze jakieś inne oznaczenia? Podaj też w jakim sprzęcie toto pracuje (rodzaj, marka, producent itp).
Pozdrawiam.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 08 Lip 2007 21:57   





Powrót do góry
   
dynusia
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 25 Lis 2006
Posty: 36
Miasto: Ząbkowice Śląskie

Post#3 Post autora tematu 08 Lip 2007 22:29   

Re: układ 70039AB


to jest końcówka w radioodtwarzaczu Ford 6006
Powrót do góry
   
gart62
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 02 Cze 2004
Posty: 1439

Post#4 08 Lip 2007 22:33   

Re: układ 70039AB


A nic więcej nie ma na układzie?

Dodano po 1 [minuty]:

Może radioodtwarzacz ma jeszcze jakieś oznaczenia na obudowie?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 08 Lip 2007 22:33   





Powrót do góry
   
dynusia
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 25 Lis 2006
Posty: 36
Miasto: Ząbkowice Śląskie

Post#5 Post autora tematu 08 Lip 2007 23:05   

Re: układ 70039AB


radio jest produkowane przez portugalska firme visteon, na scalaku sa jeszcze takie symbole i napisy: philips, N1E2K4,HSH0138
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 08 Lip 2007 23:05   





Powrót do góry
   
gart62
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 02 Cze 2004
Posty: 1439

Post#6 08 Lip 2007 23:11   

Re: układ 70039AB


Niestety, przykro mi bardzo ale nic na ten temat nie mogę znaleźć w swojej bibliografii.
Pozdrawiam.
Powrót do góry
   
velsper
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 04 Lis 2003
Posty: 874
Miasto: JO71UA

Post#7 09 Lip 2007 22:25   

Re: układ 70039AB


TDA8566Q

Z notą katalogową nie powinno być problemu ;)

Oznaczenia układu (w zasadzie to chyba wszystkich układów w tym radiu) są kodowane, żeby zniechęcić do grzebania w radiu przez ludzi spoza autoryzowanego serwisu.
Powrót do góry
   
gart62
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 02 Cze 2004
Posty: 1439

Post#8 09 Lip 2007 22:54   

Re: układ 70039AB


Witaj(cie) ponownie!
Ten TDA mam w swoim katalogu. Jeśli uległ uszkodzeniu to należy go wymienić na taki jak opisał Kolega "velsper" i tyle. Ten układ ma "znikomą" ilość elementów w aplikacji. Wymień jeszcze tylko elektrolit w zasilaniu tego scalaka (n.1,8,16,23) i powinno być po naprawie.
Pozdrawiam.

Dodano po 3 [minuty]:

Kolego "velsper" podziękowania za informacje, na pewno przydadzą się mnie i innym użytkownikom forum.
Pozdrawiam.
Powrót do góry
   
dynusia
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 25 Lis 2006
Posty: 36
Miasto: Ząbkowice Śląskie

Post#9 Post autora tematu 13 Lip 2007 20:01   

Re: układ 70039AB


Witam ponownie i kończac wątek chciałem wszystkim podziekować !!
Rady bardzo pomogły radio ku mojemu zadowoleniu GRA !!!!
Powrót do góry
   
dynusia
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 25 Lis 2006
Posty: 36
Miasto: Ząbkowice Śląskie

Post#10 Post autora tematu 14 Lip 2007 15:38   

Re: układ 70039AB


Witam, a jednak jeszcze chciałbym o coś zapytać. Mianowicie to radio z tym właśnie układem chcę podłaczyć pod wzmacniacz tj. z wyjść głośnikowych -> na wejście wzmacniacza High input, bo takie akurat posiada wzmacniacz. Zmierzyłem że minusy na wejściu sa zwarte do masy, Natomiast wszystkie wyjścia z radia czyli z układu j.w. są separowane, nie ma minusów wspólnych, o ile dobrze odczytuje. Czy moge tak podłaczyć ?
z góry dziękuje za pomoc.
Powrót do góry
   
gart62
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 02 Cze 2004
Posty: 1439

Post#11 17 Lip 2007 22:21   

Re: układ 70039AB


Witaj ponownie!
Właśnie tego nie możesz zrobić ponieważ ten TDA jest wzmacniaczem mostkowym i po podłączeniu do wejść Twojego wzmacniacza zewrzesz do masy jedną stronę mostka. Można tu zastosować transformatory separujące ale nie bardzo wiem jakie.
Pozdrawiam.
Powrót do góry
   
dynusia
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 25 Lis 2006
Posty: 36
Miasto: Ząbkowice Śląskie

Post#12 Post autora tematu 17 Lip 2007 22:43   

Re: układ 70039AB


hm. a jeśli kupię taki adapter - konvertujący sygnał głośnikowy z radia na low czyli taki na chinche, nie wiem jak on jest zbudowany, tyle że masa chinchy też jest zwarta we wzmacniaczu..............
Powrót do góry
   
gart62
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 02 Cze 2004
Posty: 1439

Post#13 17 Lip 2007 23:25   

Re: układ 70039AB


Nie można zwierać jednej strony mostka wzmacniacza mostkowego do masy, bo uszkodzisz cały wzmacniacz w radiu. Trafo ma to oddzielić.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Lip 2007 23:25   





Powrót do góry
   
Blazej125
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 02 Sie 2007
Posty: 1
Miasto: Kraków

Post#14 16 Wrz 2007 11:42   

Re: układ 70039AB


Witam,
może ma ktoś z was ma pojęcie w jaki sposób wyciągnąć z tego radia sygnał "LOW OUTPUT" aby podłączyć go do wzmacniacza zewnętrznego?
Szukam od dłuższego czasu informacji na ten temat w sieci i niestety nie mogę nic znaleźć. Schematu tego radia też nigdzie nie mogę znaleźć, wiec może ktoś z zacnych kolegów jest w stanie mi pomóc?
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Elementy Elektroniczne -> układ 70039AB
Strona 1 z 1



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.078 seconds

elektroda.pl temat RSS