Przedstawiajcie wasze układy, które rzucają się w oczy koledze rodzinie dziewczynie ;) i innym :) Układy mogą nie działać. Tutaj przedstawiam pierwszy niedziałający układ złożony dla ozdoby na płytce uniwersalnej. No powiem Wam szczerze, że kto wejdzie do pokoju to jest duże zainteresowanie, co to jest :) Przedstawiajcie układ bardzo dziwne!! Pozdrawiam!!
Jedyne co się u mnie rzuca w oczy po wejściu do domu (po za skrajnym bałaganem od podłogi po sam sufit), to tabliczka na drzwiach mojego pokoju, którą umieściłem tam z obawy o resztę rodziny i ewentualnych znajomych rodziców którzy chcieli by tam nierozważnie zaglądać, żeby ich jakoś chronić :]
No brawo:) za mikrokamerę:) Doskonały pomysł wykorzystania kamery:), Co do mojego układu to się lutuje, co ma się pod ręką:) Im więcej podzespołów elektronicznym tym ciekawszy:) Czekam na wasze najdziwniejsze układy i pomysły:)!!
A to ja dam coś od siebie... świeżo zmontowane, jeszcze ciepły klej... wiaderko na ślimaki ;)
Jako, że plaga ślimaków (takie wieeelkie pomarańczowe) u nas, ludzie tempią jak tylko mogą to ja zrobiłem super pułapkę na ślimaki...
Wygląda tak...
I w środku pułapki jest "ogrodzenie pod napięciem"
Ślimaki nie wylezą, bo je prąd pogłaszcze... i będzie je można wywieźć gdzieś (na Sybir :?:), gdzie nie będą nikomu przeszkadzać :) Albo do sąsiada, któremu będą przeszkadzały :twisted:
Pierwsza koncepcja nastawienia pułapki... położyć deseczkę i nalać piwa... i ślimaki same wlezą.
Druga koncepcja... napić się piwa i wyłapać ślimaki... chyba lepsza ;)
Piwo oczywiście bezalkoholowe
Moj tata tez łapie slimaki na piwo, tylko ze alkoholowe. :D
Ja się boję, żeby mi obrońcy praw zwierząt chałupy nie pomalowali na zielono za rozpijanie ślimaków... dla ślimaków bez, dla mnie z (bo bez znieczulenia ich do łapy nie wezmę :D).
inkognito09 skąd masz tą tabliczkę? Da się gdzieś takowe dostać?
ja bym chciał coś takiego : albo coś w stylu "Pole minowe nie wchodzić", biohazard, albo "wejście grozi wybuchem" ;-)
inkognito09 skąd masz tą tabliczkę? Da się gdzieś takowe dostać?
ja bym chciał coś takiego : albo coś w stylu "Pole minowe nie wchodzić", biohazard, albo "wejście grozi wybuchem" ;-)
Takowe czasami są w sklepach typu obi i sklepach budowlanych, tylko rzadko o takich "konkretnych" tekstach. Tą sprezentował mi kolega, sądząc po wyłamanych miejscach na śruby nie kupił jej w sklepie :D:D. Wole nie wnikać gdzie to znalazł, bo jeszcze wsiąknę. :P Łatwo je również znaleźć na giełdzie, np. pod Elizówką.
Re: "DIY Na Wesoło" Układ wzbudzający ciekawość ;)
kiedys jak u nas przyczepili swiecace tabliczki "uwaga wysokie napiecie" to juz ich nie bylo w kazdej klatce na calym osiedlu zanim silikon wysechl hehehe