| Autor |
Wiadomość |
lechulew Poziom 3

|
15 Lip 2007 18:29 podłączenie palmtopa mio 550m z liveboxem |
|
|
|
Mam pytanie, które nie daje mi spokoju, a przeglądając sieć, w zasadzie nie uzyskałem jasnej odpowiedzi.
Mam liveboxa, 2 laptopy – jeden podłączony do sieci prze adapter USB dostarczony przez TP (działa bez problemu), drugi laptop – bez problemu łączy się z sieci przez wbudowaną kartę sieciową.
Kupiłem kilka dni temu palmtopa Mio 550m, który ma wbudowany bluetooth i WiFi. Gdy próbowałem go podłączyć za pomocą WiFi z liveboxem – napotykam problem. Otóż mój PDA przy włączeniu WiFi widzi moją sieć neostrady, lecz przy próbie połączenia, pyta o klucz sieciowy. Problem tkwi w tym, że klucz WEP, który mam przypisany do swej neostrady składa się z 26 znaków, natomiast ten, który mogę wpisać w swoim PDA zawiera miejsce jedynie na 18 znaków. No i klops – nie jestem w stanie podłączyć się do swej domowej sieci. Co ciekawe, w pracy nie mam takiego problemu – tam klucz WEP składa się z 18 znaków i bezproblemowo łączę się z Internetem. Jak pokonać ten problem? Zmienić WEP? A jeśli tak, to w jaki sposób?
Inna sprawa z tym związana – a może podłączyć swój PDA z liveboxem za pomocą bluetooth?
Proszę o pomoc. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mbo Poziom 26

|
15 Lip 2007 19:31 Re: podłączenie palmtopa mio 550m z liveboxem |
|
|
|
| lechulew napisał: |
| Zmienić WEP? A jeśli tak, to w jaki sposób? |
Zmień na stronie konfiguracyjnej Livebox'a kodowanie WEP 128 na WEP 64.
| Cytat: |
Inna sprawa z tym związana – a może podłączyć swój PDA z liveboxem za pomocą bluetooth? |
jeśli twój Livebox ma bluetooth to można, ale większość egzemplarzy nie posiada tego interfejsu. Bluetooth był w nim jako opcja. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
lechulew Poziom 3

|
16 Lip 2007 10:07 Re: podłączenie palmtopa mio 550m z liveboxem |
|
|
|
"Zmień na stronie konfiguracyjnej Livebox'a kodowanie WEP 128 na WEP 64" - jak to zrobić?
I druga sprawa - jak się zorientować, czy mój livebox ma opcję bluetooth? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google AdSense

|
16 Lip 2007 10:07 |
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
mbo Poziom 26

|
16 Lip 2007 12:26 Re: podłączenie palmtopa mio 550m z liveboxem |
|
|
|
| lechulew napisał: |
| "Zmień na stronie konfiguracyjnej Livebox'a kodowanie WEP 128 na WEP 64" - jak to zrobić? |
W instrukcji będzie napisane ...
Adres bramy na PC to IP livebox'a.
Wpisz go w przeglądarkę a otworzy się strona konfiguracyjna.
| Cytat: |
I druga sprawa - jak się zorientować, czy mój livebox ma opcję bluetooth? |
Na stronie konfiguracyjnej będą opcje dotyczące bluetooth jeśli go ma. |
|
| Powrót do góry |
|
 |