Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Free energy- działające urządzenie


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Ogólny Techniczny -> Na pograniczu nauki ->Free energy- działające urządzenie Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
Fyszo
Spec od GSM
Spec od GSM
Dołączył: 24 Kwi 2002
Posty: 4052
Pomógł: 223
Ocena postów: 14
Fyszo
Spec od GSM
Post#271 14 Maj 2008 16:04    

Re: free energy- działające urządzenie


A co wymusza zmianę pola magnetycznego? Chyba nie powiesz że to układ statyczny?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
ak-dk
Poziom 12
Poziom 12
Miasto: warszawa
Dołączył: 17 Lut 2007
Posty: 86
Ocena postów: 1
ak-dk
Poziom 12
Post#272 14 Maj 2008 16:12  Autor tematu   

Re: free energy- działające urządzenie


Przeczytaj artykuł na wikipedii.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
_jta_
Pomocny dla użytkowników
Pomocny dla użytkowników
Miasto: Warszawa
Dołączył: 02 Mar 2004
Posty: 25100
Pomógł: 933
Ocena postów: 157
_jta_
Pomocny dla użytkowników
Post#273 14 Maj 2008 17:03    

Re: free energy- działające urządzenie


No tak, ktoś poprzekręcał - sprawdź, że w angielskiej Wikipedii jest co innego.

W nadprzewodniku I rodzaju rzeczywiście taki prąd powstaje, tylko nie wytwarza
żadnego napięcia, więc energii z niego nie uzyskasz, a i dioda go nie wyprostuje...

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
ak-dk
Poziom 12
Poziom 12
Miasto: warszawa
Dołączył: 17 Lut 2007
Posty: 86
Ocena postów: 1
ak-dk
Poziom 12
Post#274 14 Maj 2008 17:52  Autor tematu   

Re: free energy- działające urządzenie


No tak ale można z diamagnetyka zrobić cewkę i wtedy nap powinno wzrosnąć. Tak samo jak w prądnicy faradaya zamiast dysku dasz cewkę to nap. będzie większe.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
_jta_
Pomocny dla użytkowników
Pomocny dla użytkowników
Miasto: Warszawa
Dołączył: 02 Mar 2004
Posty: 25100
Pomógł: 933
Ocena postów: 157
_jta_
Pomocny dla użytkowników
Post#275 14 Maj 2008 20:22    

Re: free energy- działające urządzenie


0 * dowolna_liczba = 0

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
ak-dk
Poziom 12
Poziom 12
Miasto: warszawa
Dołączył: 17 Lut 2007
Posty: 86
Ocena postów: 1
ak-dk
Poziom 12
Post#276 14 Maj 2008 21:18  Autor tematu   

Re: free energy- działające urządzenie


wiem, głupi nie jestem ;) tyle że musi byc jakieś napięcie, chociażby w mikrovoltach .
U*I=P więc nap nie może być zerowe bo nawet jak by przez to przeplywał prąd z milion amper (co jest z resztą niemożliwe przy 0'wym napięciu bo U/R=I więc U niech będzie 0 tak jak mówisz to 0/rezystancja_diamagnetyka=0 czyli prąd = 0 ) to moc wyniesie 0. A przy 0'owej mocy pole magn. diamagnetyka odwrotne do zewn. pola będzie zerowe więc przenikalność nie będzie wynosić X<0. _jta_ prawo ohma się kłania.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
_jta_
Pomocny dla użytkowników
Pomocny dla użytkowników
Miasto: Warszawa
Dołączył: 02 Mar 2004
Posty: 25100
Pomógł: 933
Ocena postów: 157
_jta_
Pomocny dla użytkowników
Post#277 14 Maj 2008 22:04    

Re: free energy- działające urządzenie


Jak masz diamagnetyk, a nie nadprzewodnik (i to I rodzaju), to nie ma tego prądu.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
ak-dk
Poziom 12
Poziom 12
Miasto: warszawa
Dołączył: 17 Lut 2007
Posty: 86
Ocena postów: 1
ak-dk
Poziom 12
Post#278 14 Maj 2008 22:16  Autor tematu   

Re: free energy- działające urządzenie


Ok. To proszę wytłumacz mi w jaki sposób lewitują te lekkie płatki grafitu nad magnesami jeżeli nie indukuje się w nich prąd który wytwarza pole odwrotne do zewnętrznego?? http://obrazki.elektroda.net/96_1210795857.jpg
http://obrazki.elektroda.net/96_1210795857.jpg Nie znam za bardzo angielskiego.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
_jta_
Pomocny dla użytkowników
Pomocny dla użytkowników
Miasto: Warszawa
Dołączył: 02 Mar 2004
Posty: 25100
Pomógł: 933
Ocena postów: 157
_jta_
Pomocny dla użytkowników
Post#279 14 Maj 2008 23:09    

Re: free energy- działające urządzenie


O ile pamiętam, orbitale elektronów się deformują, i wytwarzają pole magnetyczne.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
cranky
Poziom 21
Poziom 21
Dołączył: 02 Cze 2003
Posty: 1134
Pomógł: 37
cranky
Poziom 21
Post#280 15 Maj 2008 08:07    

Re: free energy- działające urządzenie


ak-dk napisał:
wiem, głupi nie jestem ;)

A taki Faraday trzy lata wkładał magnes w cewkę i prądu nie było. A na papierze mu wychodziło. I ładny kawałek czasu mu zajęło zauważenie, że prąd jest ale w momencie wkładania. Delty sobie nie zapisał. I nikt go za głupka nie uważa.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
_jta_
Pomocny dla użytkowników
Pomocny dla użytkowników
Miasto: Warszawa
Dołączył: 02 Mar 2004
Posty: 25100
Pomógł: 933
Ocena postów: 157
_jta_
Pomocny dla użytkowników
Post#281 15 Maj 2008 12:38    

Re: free energy- działające urządzenie


Faradayowi na papierze nie wychodziło, bo Maxwell jeszcze nie napisał swoich równań.
A swoją drogą Faraday był człowiekiem o rozległej i solidnej wiedzy, wbrew opowieściom
jakoby niczego się nauczył i dlatego nikt go nie traktował poważnie...

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
ak-dk
Poziom 12
Poziom 12
Miasto: warszawa
Dołączył: 17 Lut 2007
Posty: 86
Ocena postów: 1
ak-dk
Poziom 12
Post#282 21 Maj 2008 15:19  Autor tematu   

Re: free energy- działające urządzenie


Jak nadprzewodnik 1 rodzaju to trzeba by to było chłodzić więc to już nie było by wtedy free energy.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
AZWE
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: Prudnik
Dołączył: 20 Mar 2006
Posty: 235
Pomógł: 9
AZWE
Poziom 15
Post#283 21 Maj 2008 23:39    

Re: free energy- działające urządzenie


Witam,
Za jakiś czas planuję zacząć eksperymenty z piramidą z tą różnicą,że mam zamiar zastosować minimalnie inny rezonator kwarcowy(czestotliwosc w tych samych granicach za to o wiel wiekszy,starego typu),piramidke wkonać z laminatu miedziowanego 1,5mm wytrawiąjąc przed tym miedz.Ktoś napisał że piramida musi być z materiałów mineralnych,tak więc laminat nada sie do tego celu?Kondensator korzystniej zastosować stały czy o zmiennej pojemności?(radiowy)
Gdy skończę zamieszczę(tylko w jakim dziale:?:) opis budowy.
Do kolegi Seacke(czy jak to sie tam pisze):nie wykluczaj istnienia fal telekinematycznych,powietrza też nie widzisz,a wiesz że istnieje:D

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
oj
Poziom 25
Poziom 25
Miasto: Warszawa
Dołączył: 22 Kwi 2003
Posty: 6709
Pomógł: 783
Ocena postów: 47
oj
Poziom 25
Post#284 22 Maj 2008 00:19    

Re: free energy- działające urządzenie


Z tego laminatu i kondensatora to zbuduj sobie radio AM - będzie przynajmniej działało

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
AZWE
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: Prudnik
Dołączył: 20 Mar 2006
Posty: 235
Pomógł: 9
AZWE
Poziom 15
Post#285 22 Maj 2008 11:18    

Re: free energy- działające urządzenie


NIe pytam się co zbudować,lecz czy budowa z laminatu ma sens.Załużmy że to pytanie jest do kolegi AK-DK,gdyż chyba jako jedyny w to wierzy i eksperymentuje.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
ak-dk
Poziom 12
Poziom 12
Miasto: warszawa
Dołączył: 17 Lut 2007
Posty: 86
Ocena postów: 1
ak-dk
Poziom 12
Post#286 22 Maj 2008 13:17  Autor tematu   

Re: free energy- działające urządzenie


Najlepiej zrób z tektury. No i uwaga! W piramidzie nie może być żadnych szczelin dziur itp. Najlepiej żeby piramida nie miała żadnych szczelin. Możesz spróbować polakierować lakierem organicznym(nie testowałem tego). Kondensator weź najlepiej zmienny.
Free energy- działające urządzenie

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
AZWE
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: Prudnik
Dołączył: 20 Mar 2006
Posty: 235
Pomógł: 9
AZWE
Poziom 15
Post#287 22 Maj 2008 21:31    

Re: free energy- działające urządzenie


Jako iż zajęty byłem przeskalowywaniem piramidy chaopsa i liczeniem,nie brałem się nawet za budowę.No ale skoro dostałem wymiary podane na tacy to bardzo dziekuje,budowa zaczeta,następna będzie najprawdopodobniej większa.Mam jeszcze jedno pilne pytanko,czy dyski mają być również wykonane z tektury czy może metalu?Czy otwory w dwóch dyskach powiinny przechodzić przez ściany piramidy???Proszę o szybką odpowiedź.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
ak-dk
Poziom 12
Poziom 12
Miasto: warszawa
Dołączył: 17 Lut 2007
Posty: 86
Ocena postów: 1
ak-dk
Poziom 12
Post#288 22 Maj 2008 21:35  Autor tematu   

Re: free energy- działające urządzenie


Trza było czytać cały temat. Dyski są niepotrzebne. To stary plan, wcześniej już go publikowałem.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
AZWE
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: Prudnik
Dołączył: 20 Mar 2006
Posty: 235
Pomógł: 9
AZWE
Poziom 15
Post#289 22 Maj 2008 22:17    

Re: free energy- działające urządzenie


Dziekuje.Cały temat przeczytałem lecz jakoś ulotniło mi się to z pamięci.W 1/3 wysokości piramidy powinien znajdować się środek rezonatora,czy też jego podstawa?Czy tak dokładne umiejscowienie ma znaczenie?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
ak-dk
Poziom 12
Poziom 12
Miasto: warszawa
Dołączył: 17 Lut 2007
Posty: 86
Ocena postów: 1
ak-dk
Poziom 12
Post#290 22 Maj 2008 23:26  Autor tematu   

Re: free energy- działające urządzenie


Mniejwięcej środek rezonatora powinien być w 1/3 wys.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Nemo
Poziom 22
Poziom 22
Miasto: Radom/Lublin
Dołączył: 03 Lut 2003
Posty: 2072
Pomógł: 7
Ocena postów: 4
Nemo
Poziom 22
Post#291 23 Maj 2008 00:37    

Re: free energy- działające urządzenie


Mam małe pytanie do tych, co zbudowali ową piramidę (widzę w tym pewne podobieństwo do konstrukcji dr Jana Pająka):

Czy po odstawieniu piramidy miernik pokazuje to samo?

Jeśli tak, to mam dziwne wrażenie, że "łapiecie" fale radiowe, które po wyprostowaniu są w stanie naładować kondensator. Jeśli będzie odpowiednio mało stratny, to naładuje się do na tyle wysokiego napięcia, że po dotknięciu kopnie. O ile jedna z okładzin będzie uziemiona...

O ile też sobie przypominam, nie macie też tej fajnej rurki z kryształkami soli skropionymi rtęcią. Co ją zastępuje?

Drugi eksperyment: sprawdźcie napięcie w mieście, będąc w pobliżu stacji przekaźnikowej telefonii komórkowej oraz wyjedźcie gdzieś do lasu. Najlepiej tam, gdzie nie ma zasięgu żadnej sieci. Wtedy zmierzcie ponownie. Ciekawe, jaka będzie różnica?

Pozdrawiam.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
AZWE
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: Prudnik
Dołączył: 20 Mar 2006
Posty: 235
Pomógł: 9
AZWE
Poziom 15
Post#292 23 Maj 2008 11:39    

Re: free energy- działające urządzenie


Kondensator o pojemności 220pF ma raczej znikome szanse aby naładować sie do tego stopnia by móc kopnąć,przeciez to jest niesamowicie mała pojemność,a i natężenie,i napiecie prądu wytwarzanego przez piramidę jest zbyt małe.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
ak-dk
Poziom 12
Poziom 12
Miasto: warszawa
Dołączył: 17 Lut 2007
Posty: 86
Ocena postów: 1
ak-dk
Poziom 12
Post#293 23 Maj 2008 23:16  Autor tematu   

Re: free energy- działające urządzenie


Pytanie do _jta_: po co tak intensywnie rozważasz problem w sposób teoretyczny?? Przecież dużo prościej było by ci zrobić to całe ustrojstwo??
AZWE: potestuj piramidę w różnych miejscach.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
AZWE
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: Prudnik
Dołączył: 20 Mar 2006
Posty: 235
Pomógł: 9
AZWE
Poziom 15
Post#294 23 Maj 2008 23:44    

Re: free energy- działające urządzenie


Piramidę przertestowałem w wielu miejscach i w różnej oroentacji północ południe z bardzo dobrym uziemieniem,piramida wykonana bardzo dokładnie bez żadnych szpar,sklejona z tektury 1,5mm punktowo cyjanoakrylem następnie na wikol.Kwarc jest sprawny,mostek greatza zbudowanych z nowych,krajowych diod starszego typu(chyba BYP),sam mostek działa.....problem mam najprawdopodbniej z kondensatorem/trymerem,a dokładniej z jego pojemnością,niezaleznie od ustawienia udało mi się uzyskać maksymalnie napięcie 0,3V.Jak zdobędę odpowiedni kondenstator bede probowal dalej a nastepnie pozniej zbuduje piramide mnozac wszystkie wymiary przez 4.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
oj
Poziom 25
Poziom 25
Miasto: Warszawa
Dołączył: 22 Kwi 2003
Posty: 6709
Pomógł: 783
Ocena postów: 47
oj
Poziom 25
Post#295 24 Maj 2008 00:54    

Re: free energy- działające urządzenie


ak-dk napisał:
Pytanie do _jta_: po co tak intensywnie rozważasz problem w sposób teoretyczny?? Przecież dużo prościej było by ci zrobić to całe ustrojstwo??


Po co ma robić coś co i tak nie ma prawa działać - bo jak to ma działać.

Proszę o wytłumaczenie zasady działania; stosowanie rezonatora - bez udziału kosmitów, zjawisk paranormlalnych, telekinezy, cudownego promieniowania.



Normalnie można się pośmiać, że w coś takiego można się bawić.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
sfera2
Poziom 14
Poziom 14
Miasto: Ostrołęka
Dołączył: 17 Lip 2006
Posty: 155
sfera2
Poziom 14
Post#296 24 Maj 2008 10:27    

Re: free energy- działające urządzenie


Niekiedy mistycyzm legł u podstaw odkryć naukowych, ponieważ na początku trudno było wyjaśnić zachodzące zjawisko. W wypadku piramid wydaje się raczej to tylko fama nie znajdująca pokrycia w rzeczywistości.

Są pasjonaci którzy twierdzą jakoby uzyskali jakieś wyniki ale jednak niepowtarzalne w wykonaniu przez innych.
Eksperyment służy potwierdzeniu o prawdziwości lub fałszu danego zjawiska i to jest jego cel. Staje się bezsensowny kiedy wynik zostaje zafałszowany.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
ak-dk
Poziom 12
Poziom 12
Miasto: warszawa
Dołączył: 17 Lut 2007
Posty: 86
Ocena postów: 1
ak-dk
Poziom 12
Post#297 24 Maj 2008 10:50  Autor tematu   

Re: free energy- działające urządzenie


AZWE-0.3v powiadasz... jeżeli tak to już jest pewne że to najprawdopodobniej zakłócenia sieciowe itp. ..... Jesteś dalej od lini energetycznych nap jest niższe...

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
AZWE
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: Prudnik
Dołączył: 20 Mar 2006
Posty: 235
Pomógł: 9
AZWE
Poziom 15
Post#298 24 Maj 2008 14:04    

Re: free energy- działające urządzenie


Czyli to wszystko z generatorem wolnej energii to bajka :?::cry:.A już tak w to wierzyłem........bede próbował mimo wszystko dalej gdyż zastanawia mnie fakt konstrukcji i orientacji piramidy Cheopsa,w 1/3 wysokości znajdowała się kryształowa kwarcowa czaszka.....która mogła robić za rezonator,wysokość piramidy pomnożona przez 1000000000 jest odległością ziemi od słońca,z uwzględnieiem sekund znajduje sie na lini północ-południe,w czasie równonocy wiosennej słońce oświetla dokładnie połowę ściany piramidy,zaś obwód podzielony przez podwojoną wysokość daje liczbę 3,1416(Π),stosunek długości i objętości piramidy ma się tak jak promień do powierzchni koła...........wszystkie te fakty motywują mnie do dalszych testów.Co do ostrzenia żyletek to nie wiem dlaczego ale jest to w 100 % prawda,naprawde tak sie dzieje.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
ak-dk
Poziom 12
Poziom 12
Miasto: warszawa
Dołączył: 17 Lut 2007
Posty: 86
Ocena postów: 1
ak-dk
Poziom 12
Post#299 24 Maj 2008 14:23  Autor tematu   

Re: free energy- działające urządzenie


Ja już straciłem motywacje. Nie kombinuje już nic z tym. Może to i jest darmowa energia, ale nigdy nie dowiem się skąd ona pochodzi, więc przyjąłem najlogiczniejszą wersję i odrzuciłem swoją (może i być prawdziwa). To że to działa nie jest bajką tyle że Z KĄD TA ENERGIA POCHODZI. Kombinuj. Może masz lepszy sprzęt i pomysły ode mnie. Podkreślam że te volty na mierniku niebyły oszukaństwem., tyle że przyjąłem logiczniejsze wytłumaczenie(fale radiowe) które podają tu wszyscy jako powód działania tego ustrojstwa. Przetestuj jeszcze kilka modeli, zobaczymy może ci zadziała. Sneakowi akurat udało się powtórzyć moje wyniki. Może i tobie się uda. Nie zniechęcam. PS. Mam jeszcze duuużo niekonwencjonalnych pomysłów, które można zrealizować. Część publikuję tutaj. PS2. Daj zdjęcia swojej konstrukcji.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
AZWE
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: Prudnik
Dołączył: 20 Mar 2006
Posty: 235
Pomógł: 9
AZWE
Poziom 15
Post#300 24 Maj 2008 17:22    

Re: free energy- działające urządzenie


Sam już nie wiem co o tym myśleć,w każdymm bądź razie zawsze wierzyłem w free energy.Może gdy udoskonalona wersja piramidy nie zadziała zabiorę się za tarczę pobierającą wolną energie z przestrzeni kosmicznej,jest chyba coś takiego gdzieś w sieci,jeśli nie masz nic przeciw opisze to w tym temacie.
PS.Narazie zdjęć nie mam czym wykonać,jak sie oswoje z nową komórką t może wtedy coś zamieszcze.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Ogólny Techniczny -> Na pograniczu nauki -> Free energy- działające urządzenie Poprzedni  123 ... 91011 ... 192021  Następny

Strona 10 z 21
Podobne tematy
Free energy z nanoantenek (2)
silnik magnetyczny-Free Energy (779)
free energy - zrób to sam (2)
Chas Campbell - Free energy (7)
Free Energy - wymiana doswiadczeń (45)
Free Energy - Generator Searla (114)
Free energy - Silnik parowy (2)
Free Energy - moze to w koncu zweryfikowac? (336)
Nowa idea urządzenia free energy (199)
Free energy-różnica wysokości(potecji) (3)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.144 seconds

elektroda.pl temat RSS