| Author |
mark 1970 Poziom 8

|
20 Jul 2007 08:26 PEUGEOT 307 2,0HDI PROBLEM Z POMPˇ WTRYSKU BOSCH |
|
|
|
Witam ,mam problem z pompa bosch w mojej 307 problem polega na tym ze,samochod chodzi przez kilka dni równo,po czym zaczyna szarpac na wolnych obrotach i zapala sie kontrolka silnika po czym wchodzi w tryb awaryjny (tylko do 3000 tys obrotów)mozna nim jezdzic bo po chwili sie naprawi tak ze kontrolka swieci a wychodzi z trybu awaryjnego i znowu smiga 2/3 dni,kontrolka zgasnie od silnika,lub swieci ale auto jedzie normalnie do nastepnego razu.Byłem w warsztacie podpieto sie komputerem i powiedział facet ze,cos sie przytyka w pompie,poradził wykrecic zawór ten ktory jest z tyłu pompy i przedmuchac tam powietrzem ale ja sie na tym nie znam,aha w filtrze paliwa na dnie jak wymieniałem były takie 2 małe jakby opiłki lub płatki wielkosci 2mm.w kolorze miedzi .czy moze ktos poradzic mi czy sam moge cos z tym zrobic.Sam nie wiem czy ktos zrozumie to co napisałem ale jesli ktos moze pomóc rada.to prosze.i z góry dziekuje.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
20 Jul 2007 08:26 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
elektronika5 Poziom 13

|
21 Jul 2007 00:05 Re: PEUGEOT 307 2,0HDI PROBLEM Z POMPˇ WTRYSKU BOSCH |
|
|
|
Pewnie miałe¶ bł±d z wysokim ci¶nieniem a to co kazano wyczy¶cić to wła¶nie regulator wysokiego ci¶nienia.
Te opiłki nie wygl±daj± za ciekawie i jeżeli chcesz bezawaryjnie jeżdzić to wyczy¶ć układ jak najszybciej i załóż przed pomp± wysokiego ci¶nienia dodatkowy filtr co zawsze pomaga.
Pozdrawiam
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
21 Jul 2007 00:05 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
mark 1970 Poziom 8

|
21 Jul 2007 08:10 Re: PEUGEOT 307 2,0HDI PROBLEM Z POMPˇ WTRYSKU BOSCH |
|
|
|
Dzieki za rade,zapomniałem dodac wczesniej ze jak silnik zaczyna chodzic nie równo na wolnych obrotach to gdy sie go wygasi on jeszcze chodzi przez około 3/4 sekundy .Mam jeszcze jedno pytanie czy wyczyscic (przedmuchac ) ten zawór moge we własnym zakresie czy wyjmujac go moge cos uszkodzic.pozdrawiam i dziekuje za odpowiedz.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
21 Jul 2007 08:10 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
zbyniu¶ Poziom 20

|
21 Jul 2007 09:20 Re: PEUGEOT 307 2,0HDI PROBLEM Z POMPˇ WTRYSKU BOSCH |
|
|
|
Wystarczy że go wymontujesz i wł±czysz zapłon ,z tym dodatkowym filtrem to lekka przesada wystarczy wymienić oryginalny wkład filtra.
|
|
| Back to top |
|
 |