| Oponeo - Prosta Droga do Nowych Opon |
| Author |
kitor Poziom 23

|
28 Jul 2007 15:58 Panel sterowania nvidia - jak wyłączyć to ustrojstwo? |
|
|
|
Tydzień temu ściągałem drivery do mojej karty (fx5600) ze strony nvidia, stawiałem system na "tymczasowym dysku". Drivery pobrałem ze strony Nvidia.com; ładnie się zainstalowały, były coprawda po angielsku (mi to nie przeszkadza). W Właściwości Ekran ->Ustawienia -> Zaawansowane pojawiła się zakładka nvidia, miałem możliwość wyboru czy chcę używać klasycznego widoku, czy Panelu Sterowania Nvidia.
Teraz mam już właściwy dysk, postawiłem system, ściągnąłem stery (z tej samej strony) i sterowniki przywitały mnie ładnie po polsku, informując że wszystkie ustawienia zostały zgrupowane w owym panelu Nvidia. Wszystko byłoby OK dyby nie to że nie ma w nim 3/4 opcji które były dostępne w klasycznym widoku. Da się jakoś to g***o wyłączyć?
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
28 Jul 2007 15:58 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
tomsyty Poziom 19

|
28 Jul 2007 16:35 Re: Panel sterowania nvidia - jak wyłączyć to ustrojstwo? |
|
|
|
Hmm... Jeżeli panel sterowania dla nVidii jest taki sam dla innych kart (mam inną) to może:
-jeżeli mówisz o oknie, w którym faktycznie nic nie ma :D czyli Panel sterowania NVIDIA (PPM na Pulpicie -> Panel sterowania NVIDIA albo PPM na ikonie w trayu, Panel sterowania NVIDIA) to masz tam Oglądaj -> Klasyczny NVIDIA Control Panel
-okno, gdzie są wszystkie ustawienia, chyba najwygodniejsze bo jest wszystko na raz: PPM na ikonie w trayu, Desktop Manager nView -> Właściwości nView
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
28 Jul 2007 16:35 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
kitor Poziom 23

|
28 Jul 2007 16:39 Re: Panel sterowania nvidia - jak wyłączyć to ustrojstwo? |
|
|
|
Kurde, chyba w ciągu tego tygodznia wyszły nowe stery dla 5600 bo nie mam tego Oglądaj -> klasyczny (...)
a walić to, ściągam starsze drivery
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
28 Jul 2007 16:39 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
tronic1 Poziom 26

Joined: 06 Feb 2005 Posts: 20965 Location: Police, Alesund-Norwegia
|
28 Jul 2007 18:49 Re: Panel sterowania nvidia - jak wyłączyć to ustrojstwo? |
|
|
|
Przecież możesz przełączyć do klasycznego widoku.
|
|
| Back to top |
|
 |
kitor Poziom 23

|
28 Jul 2007 20:50 Re: Panel sterowania nvidia - jak wyłączyć to ustrojstwo? |
|
|
|
Właśnie w tym kłopot, że w najnowszych sterach najwyraźniej wywalono widok klasyczny. Zainstalowałem starsze (dziewięćdziesiątparę, nie siedzę przy tamtym kompie więc dokładnie nie podam) i od razu pojawiła się opcja widoku klasycznego
|
|
| Back to top |
|
 |