| Author |
arcus44 Poziom 14

|
05 Aug 2007 19:47 jaf problem podczas uruchamiania i instalacji help |
|
|
|
przedstawie wszystko pokolej
wywalam wszystkie sterowniki itp itd
1:instaluje PKey-driver restartyje win
2:wkladam wtyczke, wybieram by windows update znalazl sterownik instaluje sie USB CCID SMART CARD READER
3:instaluje JAFSetup_1.98.27 pomyslnie, instaluje stery usb, restartuje kompaa
4:podpinam kabel usb do kompa i boxa, instaluja sie 2 elementy jaf oraz jaf interface na boxie pala sie 3 pierwsze diody pw tx rx
5: odpalam zainstalowanego jafa i gasnie dioda rx, zapala sie usb oraz wyskakuje ze windows znalazl nowe urzadzenie usb device i nie moze dograc sterownikow i w tym samym momencie znika jaf flasher interface,
6: staram sie dograc sterowniki do usb recznie, ale to juz nie przynosi efektow
7: czytam fora i inne publikacje w internecie i na dobra sprawe nie wiem co z tym zrobic ;]
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
05 Aug 2007 19:47 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
mdmgsm Poziom 6

Joined: 05 Aug 2007 Posts: 18 Location: Zlotoryja,Lwowek Slaski,Bogatynia
|
05 Aug 2007 20:38 Re: jaf problem podczas uruchamiania i instalacji help |
|
|
|
zainstaluj najpierw sam klucz jaffa
on wykorzysta dowolnego ufs'a nie musi to byc sam box dostarczony wraz z jaffem bo najwazniejszy jest sam klucz
|
|
| Back to top |
|
 |
newchief Poziom 21

|
05 Aug 2007 20:56 Re: jaf problem podczas uruchamiania i instalacji help |
|
|
|
| Quote: |
| on wykorzysta dowolnego ufs'a nie musi to byc sam box dostarczony wraz z jaffem bo najwazniejszy jest sam klucz |
Bylbym skłonny niezgodzić sie z Toba w tym wypadku, gdyz mam ufs oraz jafa+pkey i niestety jak zainstalujesz sam klucz bez "boxa jaf" to nie bedzie Ci sam klucz gadał z ufs jesli kupil jafa+pkey a nie samego pkey - tak jest w moim przypadku, byc moze sie mylei u kogos innego to dziala.
@arcus44, czy wraz z jafem+pkey masz zainstalowany na tym kompie inny klucz? Cruiser? Smart card?
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
05 Aug 2007 20:56 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
arcus44 Poziom 14

|
05 Aug 2007 21:10 Re: jaf problem podczas uruchamiania i instalacji help |
|
|
|
nie, tylko jaf i key, poprostu dziwi mnie ze do momentu az nie odpalam jaf.exe wszystko jest ok, potem gasnie rx zapala sie usb i wyskakuje ze nowe urzadzenie usb, no to zgrywam sterowniki wykrywa jafa i tak w kolo. szukam jakis innych sterow, moze mam cos z usb? a moze cos nie tak z kablem?
|
|
| Back to top |
|
 |
newchief Poziom 21

|
05 Aug 2007 21:14 Re: jaf problem podczas uruchamiania i instalacji help |
|
|
|
Zrób tak :
1. Jak wykryje Ci usb device, wejdz do menedzera urzadzen i zobacz w czy jest tam JAF interface, jesli jest usun,
2. Odłącz i podlacz JAFA i co sie bedzie dzialo.
3. http://files.odeon.cn/PKey-driver.rar
4. http://files.odeon.cn/UFSdriver1.05.04.rar
Njalpiej by bylo zebys odinstalowale wsio co masz, na innym gniazdku podlaczyl jafa zainstalowal sterowniki. Pozniej Dopiero instalujesz PKEY Driver i wpinasz klucz.
|
|
| Back to top |
|
 |
arcus44 Poziom 14

|
05 Aug 2007 21:43 Re: jaf problem podczas uruchamiania i instalacji help |
|
|
|
oki to zrobie tak, wywalam caly ten majdan, instaluje jafa, a potem dopiero keya, zaraz napisze o efektach
ok co ciekawe zainstalowalem te ufs sterowniki oraz znalazl mi usb device dalem stery z katalogu odeona usb drivers i wykrylo port jafa na com3
nie kumam tego, zara klucz podepne zobaczymy co za czary
Dodano po 25 [minuty]:
hm bylo niezle odpalilem jafa zadna dioda nei zgasla zrobilem update p-key done, potem upd oprogr i wyskoczylo nowe urzadzenie wrrr, jakis pomysl? pozatym w jafie nie bylo zadnych zakladek typu bb5. co powinienem zrobic po odpaleniu jafa? moze cos zle zrobilem
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
05 Aug 2007 21:43 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
mdmgsm Poziom 6

Joined: 05 Aug 2007 Posts: 18 Location: Zlotoryja,Lwowek Slaski,Bogatynia
|
06 Aug 2007 00:10 Re: jaf problem podczas uruchamiania i instalacji help |
|
|
|
nie wykrywa ci interfejsu
dlatego jak mowie odpal sobie innego ufsa np. twistera czy nboxa co tam masz pod reka
odlala ci sie soft na samym kluczu i iautomatem przydziela interfejs USB dlatego nie widzisz innych zakladek
ja tez mialem odwieczne problemy z boxem jaffa a teraz uzywam key jaffa i nboxa jako interfejsu
pomagaly mi jak sie bardzo upieralem sterowniki ale tylko na jakis czas a potem wysypka wiec odstawilem boxa i dzialam jak w/w
|
|
| Back to top |
|
 |
arcus44 Poziom 14

|
31 May 2008 18:38 Re: jaf problem podczas uruchamiania i instalacji help |
|
|
|
wiem ze temat stary jak swiat, ale problemem byl kabel usb kupiony w carefourze za kilka zl :/
|
|
| Back to top |
|
 |