Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Nie mogę się połączyć z Routerem TP-LINK TD-8840


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet ->Nie mogę się połączyć z Routerem TP-LINK TD-8840 Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
walk
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 31 Paź 2005
Posty: 26
Miasto: Wschowa

walk
Poziom 8
Post#1 07 Sie 2007 09:04  Autor tematu   

Nie mogę się połączyć z Routerem TP-LINK TD-8840


ustawiam ip na 192.168.1.1 w pasku adresu wpisuje rowniez ten adres ale komp sie nie łączy z routerem, nawet nie pinguje tego routera. co robic??

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Creapi
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 02 Lis 2003
Posty: 156

Creapi
Poziom 14
Post#2 07 Sie 2007 09:08    

Re: Nie mogę się połączyć z Routerem TP-LINK TD-8840


Adres ip komputera ustaw na 192.168.1.11 i zapuść pinga do 192.168.1.1.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
walk
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 31 Paź 2005
Posty: 26
Miasto: Wschowa

walk
Poziom 8
Post#3 07 Sie 2007 09:12  Autor tematu   

Re: Nie mogę się połączyć z Routerem TP-LINK TD-8840


sorry ip kompa mam .....1.2Smile ale i tak nie dziala. juz probowalem na 2 kompach i nic. 2 dzien juz przez to bede siedzial u klienta bo nie moge sieci zbudowac

Oceń post: + -1 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
mbo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 02 Sie 2004
Posty: 18657
Miasto: Kujawy

mbo
Zasłużony dla elektroda
Post#4 07 Sie 2007 09:16    

Re: Nie mogę się połączyć z Routerem TP-LINK TD-8840


Jesteś pewien, że router jest sprawny ?
Odpowiada na polecenie
ping 192.168.1.1 ?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
walk
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 31 Paź 2005
Posty: 26
Miasto: Wschowa

walk
Poziom 8
Post#5 07 Sie 2007 09:18  Autor tematu   

Re: Nie mogę się połączyć z Routerem TP-LINK TD-8840


raz sie tylko z nim połączylem i po zapisaniu ustawien poszedlem ciagnac skretke i zajelo mi to jakies 10 min. potem juz nie dawal znaky zycia. nie odpowiada na PING, swieca sie kontrolki a komputer wykrywa polaczenie sieciowe

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
mbo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 02 Sie 2004
Posty: 18657
Miasto: Kujawy

mbo
Zasłużony dla elektroda
Post#6 07 Sie 2007 09:22    

Re: Nie mogę się połączyć z Routerem TP-LINK TD-8840


Przywracałeś fabryczne ustawienia ustawienia przyciskiem reset ?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
walk
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 31 Paź 2005
Posty: 26
Miasto: Wschowa

walk
Poziom 8
Post#7 07 Sie 2007 09:25  Autor tematu   

Re: Nie mogę się połączyć z Routerem TP-LINK TD-8840


tak wcisnalem przycisk reset na minute czasu i nic nie pomoglo. moim zdaniem od czegos siadl ten router. ale nie przysluchiwalem sie wczesniej ale teraz wydaje taki dziwny szum. nic nie smierdzi, nic nie wybuchalo.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
artbe
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 02 Sie 2007
Posty: 3
Miasto: Czechowice-Dziedzice

artbe
Poziom 2
Post#8 07 Sie 2007 09:26    

Re: Nie mogę się połączyć z Routerem TP-LINK TD-8840


Jeżeli świeci Ci się tylko dioda power i jakiś kanał lana a pozostałe są "martwe" to na 99 % uszkodzona karta sieciowa, spróbuj ją przeinstalować może coś pomoże albo podłączyć inną, zobacz także w połączaniu sieciowym czy jest wymiana danych pomiędzy routeram a pc, jeżeli dane idą tylko w jedną stronę to jw uszkodznona karta

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
walk
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 31 Paź 2005
Posty: 26
Miasto: Wschowa

walk
Poziom 8
Post#9 07 Sie 2007 09:31  Autor tematu   

Re: Nie mogę się połączyć z Routerem TP-LINK TD-8840


testowalem go na 2 kompach i na 2 kompach chodzi internet przez karte sieciowa, takze karta jest na 100% sprawna, a jak sprawdzic ta wymiane danych?? no jak patrzalem to kilka set pakietow tylko wyslal i odebral komp. ok 200

Dodano po 2 [minuty]:

jak by byla karta sieciowa uwalona to by nie pingowala samej siebie, i nie widzialaby polaczenia sieciowego patrz wyzej, a yto wszystko jest

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Creapi
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 02 Lis 2003
Posty: 156

Creapi
Poziom 14
Post#10 07 Sie 2007 10:39    

Re: Nie mogę się połączyć z Routerem TP-LINK TD-8840


sciagnij sobie advanced ipscanner i pobaw sie tym, sprawdz kabelki [dociśnij erjotki], w ostateczności ustaw kompa na 192.168.0.2 i zapusc skanowanie od 192.168.0.1 do 192.168.255.255. Troche potrwa i nie ma pewnosci ze wykryje wszystkie aktywnosci ale warto sprobowac. Jesli masz jakis switch po drodze to go restartuj. Doczytaj w manualu jak sie robi reset do ustawien fabrycznych.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Nie mogę się połączyć z Routerem TP-LINK TD-8840
Strona 1 z 1
Podobne tematy
TP-LINK MR3020 - Po aktualizacji firmware nie mogę się połączyć z routerem (6)
WRT54GS. Nie mogę się połączyć z routerem. (4)
problem - Nie mogę połączyć się z routerem w antenie. (7)
Problem z routerem TP-Link TD-8840. (2)
TP-LINK - Nie mogę się połączyć z siecią prze router TP-LINK WR841N (33)
tp-link - Nie mogę się połączyć z wifi DHCP (23)
D-Link DI-604 - nie mogę się połączyć przez przeglądarkę (8)
D-Link 108g mimo - Nie mogę połączyć się ze stroną routera (1)
Sieć Wi-fi TP Link WR542G - nie mogę się jako pierwszy połączyć. (39)
Nie mogę połączyć się z panelem administracyjnym routera d-link go-rt-n150 (9)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.065 seconds

elektroda.pl temat RSS