Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Nie mogę się połączyć z Routerem TP-LINK TD-8840


  Main Page -> Forum Index -> Network, Internet ->Nie mogę się połączyć z Routerem TP-LINK TD-8840 Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
walk
Level 9
Location: Wschowa
Joined: 31 Oct 2005
Posts: 26
walk
Level 9
Post#1 07 Aug 2007 09:04  Topic author   

Nie mogę się połączyć z Routerem TP-LINK TD-8840


ustawiam ip na 192.168.1.1 w pasku adresu wpisuje rowniez ten adres ale komp sie nie łączy z routerem, nawet nie pinguje tego routera. co robic??

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Creapi
Level 15
Joined: 02 Nov 2003
Posts: 156
Helped: 6
Creapi
Level 15
Post#2 07 Aug 2007 09:08    

Re: Nie mogę się połączyć z Routerem TP-LINK TD-8840


Adres ip komputera ustaw na 192.168.1.11 i zapuść pinga do 192.168.1.1.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
walk
Level 9
Location: Wschowa
Joined: 31 Oct 2005
Posts: 26
walk
Level 9
Post#3 07 Aug 2007 09:12  Topic author   

Re: Nie mogę się połączyć z Routerem TP-LINK TD-8840


sorry ip kompa mam .....1.2:) ale i tak nie dziala. juz probowalem na 2 kompach i nic. 2 dzien juz przez to bede siedzial u klienta bo nie moge sieci zbudowac

Helpful post? + -1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
mbo
Zasłużony dla elektroda
Location: Kujawy
Joined: 02 Aug 2004
Posts: 19143
Helped: 2244
Post rating: 110
mbo
Zasłużony dla elektroda
Post#4 07 Aug 2007 09:16    

Re: Nie mogę się połączyć z Routerem TP-LINK TD-8840


Jesteś pewien, że router jest sprawny ?
Odpowiada na polecenie
ping 192.168.1.1 ?

Helpful post? + 0
Back to top
walk
Level 9
Location: Wschowa
Joined: 31 Oct 2005
Posts: 26
walk
Level 9
Post#5 07 Aug 2007 09:18  Topic author   

Re: Nie mogę się połączyć z Routerem TP-LINK TD-8840


raz sie tylko z nim połączylem i po zapisaniu ustawien poszedlem ciagnac skretke i zajelo mi to jakies 10 min. potem juz nie dawal znaky zycia. nie odpowiada na PING, swieca sie kontrolki a komputer wykrywa polaczenie sieciowe

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
mbo
Zasłużony dla elektroda
Location: Kujawy
Joined: 02 Aug 2004
Posts: 19143
Helped: 2244
Post rating: 110
mbo
Zasłużony dla elektroda
Post#6 07 Aug 2007 09:22    

Re: Nie mogę się połączyć z Routerem TP-LINK TD-8840


Przywracałeś fabryczne ustawienia ustawienia przyciskiem reset ?

Helpful post? + 0
Back to top
walk
Level 9
Location: Wschowa
Joined: 31 Oct 2005
Posts: 26
walk
Level 9
Post#7 07 Aug 2007 09:25  Topic author   

Re: Nie mogę się połączyć z Routerem TP-LINK TD-8840


tak wcisnalem przycisk reset na minute czasu i nic nie pomoglo. moim zdaniem od czegos siadl ten router. ale nie przysluchiwalem sie wczesniej ale teraz wydaje taki dziwny szum. nic nie smierdzi, nic nie wybuchalo.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
artbe
Level 2
Location: Czechowice-Dziedzice
Joined: 02 Aug 2007
Posts: 3
artbe
Level 2
Post#8 07 Aug 2007 09:26    

Re: Nie mogę się połączyć z Routerem TP-LINK TD-8840


Jeżeli świeci Ci się tylko dioda power i jakiś kanał lana a pozostałe są "martwe" to na 99 % uszkodzona karta sieciowa, spróbuj ją przeinstalować może coś pomoże albo podłączyć inną, zobacz także w połączaniu sieciowym czy jest wymiana danych pomiędzy routeram a pc, jeżeli dane idą tylko w jedną stronę to jw uszkodznona karta

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
walk
Level 9
Location: Wschowa
Joined: 31 Oct 2005
Posts: 26
walk
Level 9
Post#9 07 Aug 2007 09:31  Topic author   

Re: Nie mogę się połączyć z Routerem TP-LINK TD-8840


testowalem go na 2 kompach i na 2 kompach chodzi internet przez karte sieciowa, takze karta jest na 100% sprawna, a jak sprawdzic ta wymiane danych?? no jak patrzalem to kilka set pakietow tylko wyslal i odebral komp. ok 200

Dodano po 2 [minuty]:

jak by byla karta sieciowa uwalona to by nie pingowala samej siebie, i nie widzialaby polaczenia sieciowego patrz wyzej, a yto wszystko jest

Helpful post? + 0
Back to top
Creapi
Level 15
Joined: 02 Nov 2003
Posts: 156
Helped: 6
Creapi
Level 15
Post#10 07 Aug 2007 10:39    

Re: Nie mogę się połączyć z Routerem TP-LINK TD-8840


sciagnij sobie advanced ipscanner i pobaw sie tym, sprawdz kabelki [dociśnij erjotki], w ostateczności ustaw kompa na 192.168.0.2 i zapusc skanowanie od 192.168.0.1 do 192.168.255.255. Troche potrwa i nie ma pewnosci ze wykryje wszystkie aktywnosci ale warto sprobowac. Jesli masz jakis switch po drodze to go restartuj. Doczytaj w manualu jak sie robi reset do ustawien fabrycznych.

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Nie mogę się połączyć z Routerem TP-LINK TD-8840
Page 1 of 1

Similar topics to nie mogę się połączyć z Routerem TP-LINK TD-8840

TP-LINK MR3020 - Po aktualizacji firmware nie mogę się połączyć z routerem (6)
WRT54GS. Nie mogę się połączyć z routerem. (4)
problem - Nie mogę połączyć się z routerem w antenie. (7)
Problem z routerem TP-Link TD-8840. (2)
TP-LINK - Nie mogę się połączyć z siecią prze router TP-LINK WR841N (33)
tp-link - Nie mogę się połączyć z wifi DHCP (23)
D-Link DI-604 - nie mogę się połączyć przez przeglądarkę (8)
D-Link 108g mimo - Nie mogę połączyć się ze stroną routera (1)
Sieć Wi-fi TP Link WR542G - nie mogę się jako pierwszy połączyć. (39)
Nie mogę połączyć się z panelem administracyjnym routera d-link go-rt-n150 (9)


Switch to mobile version Switch to version for desktops