Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Nie mogę się połączyć z Routerem TP-LINK TD-8840


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet ->Nie mogę się połączyć z Routerem TP-LINK TD-8840 Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
walk
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 31 Paź 2005
Posty: 24
Miasto: Wschowa

walk
Poziom 7
Post#1 Post autora tematu 07 Sie 2007 09:04   

Nie mogę się połączyć z Routerem TP-LINK TD-8840


ustawiam ip na 192.168.1.1 w pasku adresu wpisuje rowniez ten adres ale komp sie nie łączy z routerem, nawet nie pinguje tego routera. co robic??

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 07 Sie 2007 09:04   



Powrót do góry
Creapi
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 02 Lis 2003
Posty: 156

Creapi
Poziom 14
Post#2 07 Sie 2007 09:08   

Re: Nie mogę się połączyć z Routerem TP-LINK TD-8840


Adres ip komputera ustaw na 192.168.1.11 i zapuść pinga do 192.168.1.1.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
walk
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 31 Paź 2005
Posty: 24
Miasto: Wschowa

walk
Poziom 7
Post#3 Post autora tematu 07 Sie 2007 09:12   

Re: Nie mogę się połączyć z Routerem TP-LINK TD-8840


sorry ip kompa mam .....1.2Smile ale i tak nie dziala. juz probowalem na 2 kompach i nic. 2 dzien juz przez to bede siedzial u klienta bo nie moge sieci zbudowac

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
mbo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 02 Sie 2004
Posty: 18311
Miasto: Kujawy

mbo
Zasłużony dla elektroda
Post#4 07 Sie 2007 09:16   

Re: Nie mogę się połączyć z Routerem TP-LINK TD-8840


Jesteś pewien, że router jest sprawny ?
Odpowiada na polecenie
ping 192.168.1.1 ?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
walk
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 31 Paź 2005
Posty: 24
Miasto: Wschowa

walk
Poziom 7
Post#5 Post autora tematu 07 Sie 2007 09:18   

Re: Nie mogę się połączyć z Routerem TP-LINK TD-8840


raz sie tylko z nim połączylem i po zapisaniu ustawien poszedlem ciagnac skretke i zajelo mi to jakies 10 min. potem juz nie dawal znaky zycia. nie odpowiada na PING, swieca sie kontrolki a komputer wykrywa polaczenie sieciowe

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
mbo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 02 Sie 2004
Posty: 18311
Miasto: Kujawy

mbo
Zasłużony dla elektroda
Post#6 07 Sie 2007 09:22   

Re: Nie mogę się połączyć z Routerem TP-LINK TD-8840


Przywracałeś fabryczne ustawienia ustawienia przyciskiem reset ?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 07 Sie 2007 09:22   



Powrót do góry
walk
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 31 Paź 2005
Posty: 24
Miasto: Wschowa

walk
Poziom 7
Post#7 Post autora tematu 07 Sie 2007 09:25   

Re: Nie mogę się połączyć z Routerem TP-LINK TD-8840


tak wcisnalem przycisk reset na minute czasu i nic nie pomoglo. moim zdaniem od czegos siadl ten router. ale nie przysluchiwalem sie wczesniej ale teraz wydaje taki dziwny szum. nic nie smierdzi, nic nie wybuchalo.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 07 Sie 2007 09:25   



Powrót do góry
artbe
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 02 Sie 2007
Posty: 3
Miasto: Czechowice-Dziedzice

artbe
Poziom 2
Post#8 07 Sie 2007 09:26   

Re: Nie mogę się połączyć z Routerem TP-LINK TD-8840


Jeżeli świeci Ci się tylko dioda power i jakiś kanał lana a pozostałe są "martwe" to na 99 % uszkodzona karta sieciowa, spróbuj ją przeinstalować może coś pomoże albo podłączyć inną, zobacz także w połączaniu sieciowym czy jest wymiana danych pomiędzy routeram a pc, jeżeli dane idą tylko w jedną stronę to jw uszkodznona karta

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 07 Sie 2007 09:26   



Powrót do góry
walk
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 31 Paź 2005
Posty: 24
Miasto: Wschowa

walk
Poziom 7
Post#9 Post autora tematu 07 Sie 2007 09:31   

Re: Nie mogę się połączyć z Routerem TP-LINK TD-8840


testowalem go na 2 kompach i na 2 kompach chodzi internet przez karte sieciowa, takze karta jest na 100% sprawna, a jak sprawdzic ta wymiane danych?? no jak patrzalem to kilka set pakietow tylko wyslal i odebral komp. ok 200

Dodano po 2 [minuty]:

jak by byla karta sieciowa uwalona to by nie pingowala samej siebie, i nie widzialaby polaczenia sieciowego patrz wyzej, a yto wszystko jest

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 07 Sie 2007 09:31   



Powrót do góry
Creapi
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 02 Lis 2003
Posty: 156

Creapi
Poziom 14
Post#10 07 Sie 2007 10:39   

Re: Nie mogę się połączyć z Routerem TP-LINK TD-8840


sciagnij sobie advanced ipscanner i pobaw sie tym, sprawdz kabelki [dociśnij erjotki], w ostateczności ustaw kompa na 192.168.0.2 i zapusc skanowanie od 192.168.0.1 do 192.168.255.255. Troche potrwa i nie ma pewnosci ze wykryje wszystkie aktywnosci ale warto sprobowac. Jesli masz jakis switch po drodze to go restartuj. Doczytaj w manualu jak sie robi reset do ustawien fabrycznych.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Nie mogę się połączyć z Routerem TP-LINK TD-8840
Strona 1 z 1
Podobne tematy
TP-LINK MR3020 - Po aktualizacji firmware nie mogę się połączyć z routerem (6)
WRT54GS. Nie mogę się połączyć z routerem. (4)
problem - Nie mogę połączyć się z routerem w antenie. (7)
Problem z routerem TP-Link TD-8840. (2)
TP-LINK - Nie mogę się połączyć z siecią prze router TP-LINK WR841N (33)
tp-link - Nie mogę się połączyć z wifi DHCP (23)
D-Link DI-604 - nie mogę się połączyć przez przeglądarkę (8)
D-Link 108g mimo - Nie mogę połączyć się ze stroną routera (1)
Sieć Wi-fi TP Link WR542G - nie mogę się jako pierwszy połączyć. (39)
Nie mogę połączyć się z panelem administracyjnym routera d-link go-rt-n150 (9)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.046 seconds

elektroda.pl temat RSS