Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Nie mogę się połączyć z Routerem TP-LINK TD-8840


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Nie mogę się połączyć z Routerem TP-LINK TD-8840
Autor
Wiadomość
walk
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 31 Paź 2005
Posty: 24
Miasto: Wschowa

Post#1 Post autora tematu 07 Sie 2007 09:04   

Nie mogę się połączyć z Routerem TP-LINK TD-8840


ustawiam ip na 192.168.1.1 w pasku adresu wpisuje rowniez ten adres ale komp sie nie łączy z routerem, nawet nie pinguje tego routera. co robic??
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 07 Sie 2007 09:04   





Powrót do góry
   
Creapi
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 02 Lis 2003
Posty: 156

Post#2 07 Sie 2007 09:08   

Re: Nie mogę się połączyć z Routerem TP-LINK TD-8840


Adres ip komputera ustaw na 192.168.1.11 i zapuść pinga do 192.168.1.1.
Powrót do góry
   
walk
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 31 Paź 2005
Posty: 24
Miasto: Wschowa

Post#3 Post autora tematu 07 Sie 2007 09:12   

Re: Nie mogę się połączyć z Routerem TP-LINK TD-8840


sorry ip kompa mam .....1.2:) ale i tak nie dziala. juz probowalem na 2 kompach i nic. 2 dzien juz przez to bede siedzial u klienta bo nie moge sieci zbudowac
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 07 Sie 2007 09:12   





Powrót do góry
   
mbo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 02 Sie 2004
Posty: 17733
Miasto: Kujawy

Post#4 07 Sie 2007 09:16   

Re: Nie mogę się połączyć z Routerem TP-LINK TD-8840


Jesteś pewien, że router jest sprawny ?
Odpowiada na polecenie
ping 192.168.1.1 ?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 07 Sie 2007 09:16   





Powrót do góry
   
walk
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 31 Paź 2005
Posty: 24
Miasto: Wschowa

Post#5 Post autora tematu 07 Sie 2007 09:18   

Re: Nie mogę się połączyć z Routerem TP-LINK TD-8840


raz sie tylko z nim połączylem i po zapisaniu ustawien poszedlem ciagnac skretke i zajelo mi to jakies 10 min. potem juz nie dawal znaky zycia. nie odpowiada na PING, swieca sie kontrolki a komputer wykrywa polaczenie sieciowe
Powrót do góry
   
mbo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 02 Sie 2004
Posty: 17733
Miasto: Kujawy

Post#6 07 Sie 2007 09:22   

Re: Nie mogę się połączyć z Routerem TP-LINK TD-8840


Przywracałeś fabryczne ustawienia ustawienia przyciskiem reset ?
Powrót do góry
   
walk
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 31 Paź 2005
Posty: 24
Miasto: Wschowa

Post#7 Post autora tematu 07 Sie 2007 09:25   

Re: Nie mogę się połączyć z Routerem TP-LINK TD-8840


tak wcisnalem przycisk reset na minute czasu i nic nie pomoglo. moim zdaniem od czegos siadl ten router. ale nie przysluchiwalem sie wczesniej ale teraz wydaje taki dziwny szum. nic nie smierdzi, nic nie wybuchalo.
Powrót do góry
   
artbe
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 02 Sie 2007
Posty: 3
Miasto: Czechowice-Dziedzice

Post#8 07 Sie 2007 09:26   

Re: Nie mogę się połączyć z Routerem TP-LINK TD-8840


Jeżeli świeci Ci się tylko dioda power i jakiś kanał lana a pozostałe są "martwe" to na 99 % uszkodzona karta sieciowa, spróbuj ją przeinstalować może coś pomoże albo podłączyć inną, zobacz także w połączaniu sieciowym czy jest wymiana danych pomiędzy routeram a pc, jeżeli dane idą tylko w jedną stronę to jw uszkodznona karta
Powrót do góry
   
walk
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 31 Paź 2005
Posty: 24
Miasto: Wschowa

Post#9 Post autora tematu 07 Sie 2007 09:31   

Re: Nie mogę się połączyć z Routerem TP-LINK TD-8840


testowalem go na 2 kompach i na 2 kompach chodzi internet przez karte sieciowa, takze karta jest na 100% sprawna, a jak sprawdzic ta wymiane danych?? no jak patrzalem to kilka set pakietow tylko wyslal i odebral komp. ok 200

Dodano po 2 [minuty]:

jak by byla karta sieciowa uwalona to by nie pingowala samej siebie, i nie widzialaby polaczenia sieciowego patrz wyzej, a yto wszystko jest
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 07 Sie 2007 09:31   





Powrót do góry
   
Creapi
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 02 Lis 2003
Posty: 156

Post#10 07 Sie 2007 10:39   

Re: Nie mogę się połączyć z Routerem TP-LINK TD-8840


sciagnij sobie advanced ipscanner i pobaw sie tym, sprawdz kabelki [dociśnij erjotki], w ostateczności ustaw kompa na 192.168.0.2 i zapusc skanowanie od 192.168.0.1 do 192.168.255.255. Troche potrwa i nie ma pewnosci ze wykryje wszystkie aktywnosci ale warto sprobowac. Jesli masz jakis switch po drodze to go restartuj. Doczytaj w manualu jak sie robi reset do ustawien fabrycznych.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Nie mogę się połączyć z Routerem TP-LINK TD-8840
Strona 1 z 1
Podobne tematy
TP-LINK MR3020 - Po aktualizacji firmware nie mogę się połączyć z routerem (6)
WRT54GS. Nie mogę się połączyć z routerem. (4)
problem - Nie mogę połączyć się z routerem w antenie. (7)
Problem z routerem TP-Link TD-8840. (2)
TP-LINK - Nie mogę się połączyć z siecią prze router TP-LINK WR841N (33)
tp-link - Nie mogę się połączyć z wifi DHCP (23)
D-Link DI-604 - nie mogę się połączyć przez przeglądarkę (8)
D-Link 108g mimo - Nie mogę połączyć się ze stroną routera (1)
Sieć Wi-fi TP Link WR542G - nie mogę się jako pierwszy połączyć. (39)
Nie mogę połączyć się z panelem administracyjnym routera d-link go-rt-n150 (9)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.054 seconds

elektroda.pl temat RSS