Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Grundig chasis CUC7303.


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> TV Serwis ->Grundig chasis CUC7303. Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
asy37
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 18 Paź 2002
Posty: 237

asy37
Poziom 15
Post#1 Post autora tematu 07 Lis 2003 10:17   

Grundig chasis CUC7303.


TV posiada kineskop Samsunga.Uszkodzony był C506 8,5nF 1600V.Wymieniłem też pion tda3653a i podejrzane elektrolity.Po włączeniu TV pilotem lub przyciskiem przed pojawieniem się tła niebieskiego{prz braku sygnału z anteny} pojawiają się u góry ekranu na czarnym tle trzy ukośne linie powrotu a następnie niebieski raster{nie podłączona antena} i dalej widać te linie powrotu w górnej częścu ekranu.Jak podam sygnał TV obraz -jego wymiary prawidłowe.Regulacje peerkkami od pionu działają Elektrolity w obwodzie pionu wymienione {te linie na obrazie też widoczne Posiadam schemat.I proszę o wskazówkę dalszego postępowania.ASY37

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
chcz
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 08 Sty 2003
Posty: 404
Miasto: Częstochowa

chcz
Poziom 17
Post#2 07 Lis 2003 12:33   

Re: Grundig chasis CUC7303.


Czy są to linie powrotów?.Czy reg S2 powoduje zmianę tych linii?Czy przed uszkodzeniem C506 nie występowały te objawy?.TDA 3653 jest efektem usterki w WN?Na Jakiej wysokości są te linie?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
asy37
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 18 Paź 2002
Posty: 237

asy37
Poziom 15
Post#3 Post autora tematu 07 Lis 2003 13:32   

Re: Grundig chasis CUC7303.


Linie te są 3 cm od góry ekranu i jest ich około 4 i zaczynają się i kończą jakieś 5-7 cm od brzegów ekranu{boków} na dalszej częsci obrazu nie ma ich.Przed uszkodzeniem c506 czy występowały ,tego nie wiem.Raczej nie są to linie powrotów bo są za gęste i jakby strzępiły.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
daryk
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 13 Lip 2003
Posty: 167
Miasto: Lublin

daryk
Poziom 14
Post#4 07 Lis 2003 21:47   

Re: Grundig chasis CUC7303.


Witam.Te linie to prawdopodobnie analiza toru RGB przez procka wizji.Wymien elki w pionie a szczegolnie 100uF.Jezeli to nie pomoze to wsadz w pionie tda3653 z literka B.Pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Marcin1980
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 28 Paź 2003
Posty: 759
Miasto: Jawor

Marcin1980
Poziom 19
Post#5 07 Lis 2003 21:55   

Re: Grundig chasis CUC7303.


a jaki bzl orgnialnz TDA 3653, ynacyenie ma tu ta ostania literka, co juy ci podpowiedal kolega DARYK

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
maroo
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 18 Gru 2002
Posty: 555
Miasto: -

maroo
Poziom 18
Post#6 19 Lut 2005 06:46   

Re: Grundig chasis CUC7303.


mam ten sam problem, wizualnie tak jak opisuje kolega, z tym że u mnie nie pomaga wymiana elek, tda też podstawiony i d...a. Co może być przyczyną?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> TV Serwis -> Grundig chasis CUC7303.
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Grundig CUC7303 (5)
Grundig CUC7303 (5)
Grundig CUC7303 (2)
Grundig CUC7303 (5)
Grundig chassis cuc7303 (2)
Grundig cuc7303 kolory (6)
Grundig CUC7303-przetwornica. (4)
Grundig CUC7303 - problem z dostrojeniem. (3)
tv grundig cuc7303 problemz trafem (4)
GRUNDIG CUC7303 21"-PRZETWORNICA (3)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.043 seconds

elektroda.pl temat RSS