| Author |
mmarcz Poziom 11

|
10 Aug 2007 18:13 czy stosować dalej ca10 ? |
|
|
|
witam szanownych kolegów !
mam kolejną istalacje do zrobienia w domu , generalnie 2 LCD , 8x Graphite , 1 Indigo i centrala tylko nie wiem czy stosować "starą" poczciwą ca-10 czy zastowować Integre ? Jest to dla starszych osób + monitoring więc rozbudowa późniejsza raczej nie wchodzi w gre.
I jeszcze pytanie jak wam się spisują czujki Satela : Graphite i Aqua Pro ?
pozdrawiam
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
10 Aug 2007 18:13 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
joy Poziom 17

|
10 Aug 2007 21:04 Re: czy stosować dalej ca10 ? |
|
|
|
Ja był dał integrę obsługa stref, jest w niej o wiele łatwiejsza jeśli będą dwie lub więcej. Graphite nie stosowałem a co do Aqua Pro to mam zamontowanych już sporo i problemów z nimi nie mam żadnych.
|
|
| Back to top |
|
 |
rx/tx Poziom 13

|
10 Aug 2007 21:52 Re: czy stosować dalej ca10 ? |
|
|
|
Zdecydowanie Integra co do czujeczek to z obydwoma typami nie miałem problemów.
pozdr.
rx/tx
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
10 Aug 2007 21:52 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
s6spn6 Poziom 18

|
11 Aug 2007 22:27 Re: czy stosować dalej ca10 ? |
|
|
|
ja polecił bym PC1616 do tego Klawiaturkę LED5511Z lub LCD5511 bardzo duże przyciski dla starszych osób to wygodne
do tego jeśli sa to starsze osoby możesz włączyć opcje Braku aktywności w systemie wtedy poinformuje to stacje monitorowania
Przydatne przy osobach starszych (chodź miejmy nadzieje ze nie będzie nigdy potrzebne)
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
11 Aug 2007 22:27 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
bartek_p Poziom 20

|
12 Aug 2007 23:59 Re: czy stosować dalej ca10 ? |
|
|
|
Taa , i zrób 3 sterfy i naucz tych ludzi to obsługiwać.
I znajdź jeszcze agencje ochrony która będzie reagować na jak to nazwałeś "Brak aktywności"
Zdecydowanie integra, DSC jest dobre do kiosku ruchu, a nie do domu. Jest daleko za murzynami.
|
|
| Back to top |
|
 |
s6spn6 Poziom 18

|
13 Aug 2007 12:40 Re: czy stosować dalej ca10 ? |
|
|
|
| bartek_p wrote: |
Taa , i zrób 3 sterfy i naucz tych ludzi to obsługiwać.
I znajdź jeszcze agencje ochrony która będzie reagować na jak to nazwałeś "Brak aktywności"
Zdecydowanie integra, DSC jest dobre do kiosku ruchu, a nie do domu. Jest daleko za murzynami. |
No to kolego w ogóle skończ zajmować sie Ochrona bo jak widzę taka gadkę to lepiej sie nie wypowiadaj bo widzę ze nauczyłeś sie zakładać i programować Satela tylko... a co do stacji monitorowania masz zerowe pojęcia albo znasz właśnie która jest w kiosku ruchu... bo każda stacja monitoruję ci co tylko chcesz i masz pecha bo nawet firma w której pracuje monitoruję systemy z takimi opcjami za 40 netto miesięcznie(to nie jest reklama) wiec nawet kwota nie jest odstaszająca
Do tego wymień mi Jakie Funkcje ma Integra która DSC niema
Widzę Dołączyłeś 22 Maj 2005 i chyba z centralami DSC na tej dacie sie zatrzymałeś
|
|
| Back to top |
|
 |
renqien Poziom 22

|
13 Aug 2007 13:56 Re: czy stosować dalej ca10 ? |
|
|
|
No i źle trafiłeś kolego s6spn6, bo bartek_p to akurat praktyk ze sporym doświadczeniem i z tego co wiem to spec między innymi od DSC. Problem polega na tym, że ty podchodzisz do tematu od strony sprzedawcy (nie twierdzę, że nim jesteś, tylko tak postępujesz) czyli patrzysz na to co dany system ma, a Bartek od strony instalatora, czyli co w tym systemie można wykorzystać.
Sam nie raz miałem problemy z wytłumaczeniem klientom prostych funkcji w alarmie i wiem, że w niektórych alarmach pewne funkcje są, ale nikt z nich nie korzysta bo nie wie jak je uruchomić.
Co do stacji monitorowania, to znowu Bartek ma rację, zależy na jaką firmę trafisz i to, że twoja firma coś robi, to nie znaczy, że inne też.
Na zakończenie taka mała uwaga odnośnie twojego zachowania, jesteś tu nowicjuszem, bartek_p natomiast ma już pewien staż i chociażby z racji tego należy mu się odrobina szacunku. Zachowałeś się arogancko i mam nadzieję, że się naprostujesz.
Z twojej wypowiedzi przebija tupet i zarozumiałość i wygląda na to, że zamontowałeś parę systemów i ju ż wszystkie rozumy zjadłeś i wszystko wiesz. Nie pogniewaj się, ale chyba jeszcze jesteś bardzo młody, albo bardzo niedojrzały.
|
|
| Back to top |
|
 |
s6spn6 Poziom 18

|
13 Aug 2007 14:50 Re: czy stosować dalej ca10 ? |
|
|
|
Hmm doświadczenie... znam osobę która ma 20 lat doświadczenia i zna sie... na starych centralach ładnie ale z nowości juz jest gorzej...
moje zachowanie hmm może przesadziłem Za co przepraszam ale jak słyszę ze ktoś mówi ze dsc do kiosku ruchu.. hmm to aż mnie mdli niech mi wymieni w czym integra jest lepsza os dsc ?
|
|
| Back to top |
|
 |
joy Poziom 17

|
13 Aug 2007 14:57 Re: czy stosować dalej ca10 ? |
|
|
|
Temat nie jest o tym jaki producent jest lepszy, ale czy zastosować CA10 czy Integrę, dyskusja na temat wyboru producenta jest bezsensowna, każdy ma jakieś preferencje. Ja osobiście uważam że obsługa stref w Integrze jest najprostsza.
|
|
| Back to top |
|
 |
visti Poziom 9

|
13 Aug 2007 15:39 Re: czy stosować dalej ca10 ? |
|
|
|
Integra będzie lepsza. Co do czujek to ich nie stosuję ponieważ miałem kiedyś problemy z Aqua plus i chyba pozostał mi jakiś uraz do czujników Satela.
|
|
| Back to top |
|
 |
bartek_p Poziom 20

|
13 Aug 2007 18:29 Re: czy stosować dalej ca10 ? |
|
|
|
Ja myśle że CA 10 to chyba niedługo przestaną już produkować, a jej miejsce zajmie właśnie Integra.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
13 Aug 2007 18:29 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
mmarcz Poziom 11

|
13 Aug 2007 18:53 Re: czy stosować dalej ca10 ? |
|
|
|
Ok , zakup integra . Dzieki za wszystkie opinie. Zamykam temat .
pozdrawiam
|
|
| Back to top |
|
 |