Forum Index

Rules | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.
Using this website you agree to cookies in accordance with the current browser settings.

gdzie zamontować zawór odcinający CO

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Heating Systems Service -> gdzie zamontować zawór odcinający CO
Oponeo - Prosta Droga do Nowych Opon
Author
Poziom 9
Poziom 9

Post#1 Post from the author of the topic 16 Aug 2007 10:38   

Re: gdzie zamontować zawór

Pomóżcie gdzie mam zamontować zawór odcinajacy centralne ogrzewanie przy piecu na zimnej czy na ciepłej wodzie.Mam bojler w kotłowni przy piecu ogrzewany na wskutek spalania węgla, problem jest w tym że latem jak przepale w piecu jest gorąco w domu i wymaga to zamontowania zaworu odcinającego by ciepło nie szło na grzejniki.

Dodano po 5 [minuty]:

zaznaczam że nie mam głównego odpowietrzenia do zbiorniczka wyrównawczego i zawór musi byc zamontowany przy piecu na ciepłej bądż zimnej wodzie.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 16 Aug 2007 10:38   

Back to top

Dora4
Poziom 12
Poziom 12

Post#2 16 Aug 2007 12:44   

Zaworu przy samym piecu nie montuj, tylko za odejściem zasilania (powrotu) wężownicy twojego bojlera. A zaworów na grzejnikach nie ma :?: Czy potrzebujesz ogrzewać (choć trochę, żeby po kąpieli nie było zimno) łazienkę :?:

zaznaczam że nie mam głównego odpowietrzenia do zbiorniczka wyrównawczego i zawór musi byc zamontowany przy piecu na ciepłej bądż zimnej wodzie - ciekawe zdanie :smoke:

Coś trochę do poczytania
http://www.zspik.pra.waw.pl/Materialy2006/Mat_%2010%20-%20Zabezpieczenie%20otw.pdf
http://www.zspik.pra.waw.pl/Materialy2006/Mat.%2016%20-%20Zabezpieczenie%20za.pdf

Kotły na paliwo stałe muszą być zabezpieczane systemem otwartym.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 16 Aug 2007 12:44   

Back to top

skryn
Poziom 26
Poziom 26

Post#3 16 Aug 2007 18:58   

Przeniosłem z AGD.
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Heating Systems Service -> gdzie zamontować zawór odcinający CO
Page 1 of 1
Similar topics
Pompa cwu - gdzie zamontować ? (7)
Gdzie zamontować zbiornik wyrównawczy (7)
Element deszczownicy-gdzie zamontować? (9)
Gdzie zamontować zawor 3-drożny (6)
Junkers ZSB 22-3c - gdzie ma zawór trójdrogowy? (4)
Zawór odcinający boiler przed wychłodzeniem (27)
Zawór odcinający w instalacji CO (4)
Podkowa+boiler+grzejnik. Gdzie zamontować zawór? (6)
Gdzie kupię zawór trójdrożny Torus Elektron? (1)
gdzie zawór? Piec CO węglowy, bojler na ciepłą wodę. (1)

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Widgets and banners || Contact

Page generation time: 0.163 seconds

elektroda.pl topic RSS feed