Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

jak skonfigurowac antene do polsatu cyfrowego w UK


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> jak skonfigurowac antene do polsatu cyfrowego w UK
Autor
Wiadomość
kowalkuba
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 19 Sie 2007
Posty: 6
Miasto: bury st edmunds

Post#1 Post autora tematu 19 Sie 2007 20:34   

jak skonfigurowac antene do polsatu cyfrowego w UK


czy moze mi ktos udzielic rady jak ustawic w anglii antene na hotbird zeby ogladac programy z Polsatu cyfrowego.Dekoder z karta przywiozlem z polski,antene kupilem na miejscu(od SKY 50cm szer,40wys).Jak wszystko skonfigurowac zeby dzialalo?
Powrót do góry
   
andre1979
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 12 Sie 2005
Posty: 1219
Miasto: Warszawa

Post#2 19 Sie 2007 20:58   

Re: jak skonfigurowac antene do polsatu cyfrowego w UK


Ta czasza to nie trochę za mała na prawidłowy odbiór Hotbirda w Anglii ?
Powrót do góry
   
zaxoniec
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 19 Sie 2007
Posty: 86

Post#3 19 Sie 2007 21:01   

Re: jak skonfigurowac antene do polsatu cyfrowego w UK


Za mala antena,masz miejsce zeby zainstalowac normalna min 80cm,?
Antena od SKy jest dobra do SKy,poza tym antena do SKy jest ustawiona na Asstre mieszkasz w Londynie? jesli tak to 3456993 moje GG ,odezwij sie to pomoge.

Moje artykuły: (Dodaj)
12 Czerwiec 2014 Klon DDI-1, interfejs stacji dyskow do Amstrada 464
Powrót do góry
   
kowalkuba
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 19 Sie 2007
Posty: 6
Miasto: bury st edmunds

Post#4 Post autora tematu 21 Sie 2007 20:08   

Re: jak skonfigurowac antene do polsatu cyfrowego w UK


...faktycznie czasza chyba bedzie za mala:( Zamawiam wieksza i bede probowal. Jak skonfigurowac tuner?posiadam model Samsung DSB S305G
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 21 Sie 2007 20:08   





Powrót do góry
   
meloch
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 12 Sie 2005
Posty: 1336

Post#5 21 Sie 2007 21:24   

Re: jak skonfigurowac antene do polsatu cyfrowego w UK


Oryginalne oprogramowanie tunera jest już odpowiednio skonfigurowane. Jeśli antena bedzie dobrze ustawiona, to wszystko powinno działać.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 21 Sie 2007 21:24   





Powrót do góry
   
szycha
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 20 Lis 2004
Posty: 320
Miasto: BDG

Post#6 21 Sie 2007 22:16   

Re: jak skonfigurowac antene do polsatu cyfrowego w UK


Nie wydawaj pieniędzy na nową czaszę. Jeżeli w Twojej okolicy są anteny od "SKY", przypatrz się dobrze w jakim kierunku są ustawione i kieruj się bardziej w prawo patrząc na wprost anteny( od strony konwertera). Anteny "SKY" są o tyle lepsze od anten konwencjonalnych, ponieważ ich budowa (większa wklęsłość) bardziej skupia sygnał.

Pokombinuj, a napewno się uda !!!

<<<SZYCHA>>>

O2 CAN DO.
Powrót do góry
   
konradzki
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 27 Wrz 2005
Posty: 69

Post#7 22 Sie 2007 14:24   

Re: jak skonfigurowac antene do polsatu cyfrowego w UK


jeśli się nie mylę to sky odbiera z astry 2, czyli żeby przestawić antenę na hotbird trzeba ją przekręcić w lewo stojąc przed anteną (w prawo stojąc za anteną i patrząc w kierunku satelity)
Powrót do góry
   
kowalkuba
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 19 Sie 2007
Posty: 6
Miasto: bury st edmunds

Post#8 Post autora tematu 22 Sie 2007 19:38   

Re: jak skonfigurowac antene do polsatu cyfrowego w UK


...to w ktora strone mam krecic,w prawo czy w lewo stojac przed antena???Ztego co zdazylem sie zorientowac Astra jest na 28 stopniu czy jakos tak a hot bird na 13 wiec roznica jest 15 stopni tylko w ktora strone.Chyba w prawo stojac PRZED antena a w lewo ZA antena,czy mam racje?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 22 Sie 2007 19:38   





Powrót do góry
   
rwisniewski
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 18 Cze 2003
Posty: 25

Post#9 22 Sie 2007 20:37   

Re: jak skonfigurowac antene do polsatu cyfrowego w UK


Stojąc przed anteną kieruj w lewo od Astry 28.
Powrót do góry
   
szycha
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 20 Lis 2004
Posty: 320
Miasto: BDG

Post#10 22 Sie 2007 22:42   

Re: jak skonfigurowac antene do polsatu cyfrowego w UK


Oczywiście w lewo,patrząc na antene z przodu. Sorki za wprowadzenie w błąd. . . . . . .

Spróbuj, a napewno się uda, miałem dokładnie to samo, ale po rozejrzeniu się po "angielskich sąsiadach" udało się ASTRA 28 ST E, HOTBIRD 13 E.

POWODZENIA. . . . . . .

<<<SZYCHA>>>

O2 CAN DO.
Powrót do góry
   
kowalkuba
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 19 Sie 2007
Posty: 6
Miasto: bury st edmunds

Post#11 Post autora tematu 26 Sie 2007 21:34   

Re: jak skonfigurowac antene do polsatu cyfrowego w UK


antena ustawiona,programy wyszukalo,ale po chwili pojawia sie komunikat: DEKODER ZABLOKOWANY
YOUR SMARTCARD HAS EXPIRED!!!
Co to oznacza i co powinienem teraz zrobic?
Powrót do góry
   
pajo21
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 19 Lis 2005
Posty: 2299
Miasto: Częstochowa

Post#12 26 Sie 2007 22:08   

Re: jak skonfigurowac antene do polsatu cyfrowego w UK


Zadzwonić na infolinie i poprosić o aktywacje karty.
Włączyć kanał 11(polsat sport) i czekać na aktywacje.
Powrót do góry
   
kowalkuba
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 19 Sie 2007
Posty: 6
Miasto: bury st edmunds

Post#13 Post autora tematu 27 Sie 2007 14:18   

Re: jak skonfigurowac antene do polsatu cyfrowego w UK


problem tkwi w tym ze jestem w UK i nie moge dodzwonic sie do BOK.
Czy jest jakis inny sposob???
Powrót do góry
   
konradzki
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 27 Wrz 2005
Posty: 69

Post#14 27 Sie 2007 14:25   

Re: jak skonfigurowac antene do polsatu cyfrowego w UK


jeżeli dekoder jest opłacony dzwonisz na numer 22/2127222 po połączeniu z automatem wybierasz 6 następnie wklepujesz z klawiatury telefonu numer swojej karty i słuchasz, jeśli automat powie, że sygnał zostanie ponowiony w ciągu trzech godzin uruchamiasz dekoder na kanale 11 polsat sport i czekasz jak ruszy polsat sport wszystkie kanały będą działać, cała operacja trwa około 30 sekund
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 27 Sie 2007 14:25   





Powrót do góry
   
kowalkuba
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 19 Sie 2007
Posty: 6
Miasto: bury st edmunds

Post#15 Post autora tematu 27 Sie 2007 19:52   

Re: jak skonfigurowac antene do polsatu cyfrowego w UK


tak wlasnie zrobilem i czekam teraz na efekty:) rzecz jednak jest w tym ze wczesniej dzwonilem na 0801 08 08 08 i koles powiedzial ze sygnal jest wysylany do mojego dekodera:?.....ale poczekam i zobaczymy.
Powrót do góry
   
Sanbal
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 13 Lis 2007
Posty: 1
Miasto: Luton

Post#16 13 Lis 2007 12:39   

Re: jak skonfigurowac antene do polsatu cyfrowego w UK


A ja mam pytanie inne.Czy jest gdzies swego rodziaju przelicznik ze podaje sie dlugosc i szerokosc geografizna miejsca zamieszkania i on okazuje jaki ma byc kat odchylenia od pionu czaszy? bo mieskzma w angli i zakupilem polsat ale jzu men ikrew zalewa. I jeszcze czy ktos zna adres storny www albo moze napisac w skrocie jak to ustawic bo internet przekopalem , instrukcja dekoddera nic nie mowi jak wyszukac krok po korku sygnal. No i babcai mi sie nudzi jak opiekuje sie maluchem:)
Pozdrawiam
Powrót do góry
   
tenap
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 16 Sie 2005
Posty: 3755

Post#17 13 Lis 2007 13:07   

Re: jak skonfigurowac antene do polsatu cyfrowego w UK


Sanbal napisał:
A ja mam pytanie inne.Czy jest gdzies swego rodziaju przelicznik ze podaje sie dlugosc i szerokosc geografizna miejsca zamieszkania i on okazuje jaki ma byc kat odchylenia od pionu czaszy?


Witam!
Dla Sanbal --> kalkulator kąta azymutu i elewacji:
http://sci.pam.szczecin.pl/~pastupam/satel/az/index.html
http://sci.pam.szczecin.pl/~pastupam/satel/az/czasaz.html
Powodzenia.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> jak skonfigurowac antene do polsatu cyfrowego w UK
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Jak ustawić poprawnie antenę do odbioru cyfrowego polsatu? (10)
Multiswitch dekoder cyfrowego polsatu - jak to wszystko usta (18)
jak podłączyć tuner polsatu cyfrowego do dwóch telewizorów (1)
Oglądanie C+ i polsatu cyfrowego - jak to teraz działa? (2)
dekoder polsatu cyfrowego + projektor > jak połączyć ? (3)
Jak ustawić antenę satelitarna od Cyfrowego Polsatu? (134)
Jak ustawic antene Cyfr Polsatu w New Yorku? (5)
sygnał cyfrowego polsatu-jak złapać? (6)
jak ustawic antene c polsatu w norwegi (10)
moduł CI cyfrowego polsatu - brak listy kanałów cyfrowego polsatu (4)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.088 seconds

elektroda.pl temat RSS