Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



jak skonfigurowac antene do polsatu cyfrowego w UK


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis ->jak skonfigurowac antene do polsatu cyfrowego w UK Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
kowalkuba
Poziom 8
Miasto: bury st edmunds
Dołączył: 19 Sie 2007
Posty: 6
kowalkuba
Poziom 8
Post#1 19 Sie 2007 20:34  Autor tematu   

jak skonfigurowac antene do polsatu cyfrowego w UK


czy moze mi ktos udzielic rady jak ustawic w anglii antene na hotbird zeby ogladac programy z Polsatu cyfrowego.Dekoder z karta przywiozlem z polski,antene kupilem na miejscu(od SKY 50cm szer,40wys).Jak wszystko skonfigurowac zeby dzialalo?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
andre1979
Zasłużony dla elektroda
Miasto: Warszawa
Dołączył: 12 Sie 2005
Posty: 1219
Pomógł: 172
Ocena postów: 2
andre1979
Zasłużony dla elektroda
Post#2 19 Sie 2007 20:58    

Re: jak skonfigurowac antene do polsatu cyfrowego w UK


Ta czasza to nie trochę za mała na prawidłowy odbiór Hotbirda w Anglii ?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
zaxoniec
Poziom 13
Dołączył: 19 Sie 2007
Posty: 118
Ocena postów: 547
zaxoniec
Poziom 13
Post#3 19 Sie 2007 21:01    

Re: jak skonfigurowac antene do polsatu cyfrowego w UK


Za mala antena,masz miejsce zeby zainstalowac normalna min 80cm,?
Antena od SKy jest dobra do SKy,poza tym antena do SKy jest ustawiona na Asstre mieszkasz w Londynie? jesli tak to 3456993 moje GG ,odezwij sie to pomoge.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
kowalkuba
Poziom 8
Miasto: bury st edmunds
Dołączył: 19 Sie 2007
Posty: 6
kowalkuba
Poziom 8
Post#4 21 Sie 2007 20:08  Autor tematu   

Re: jak skonfigurowac antene do polsatu cyfrowego w UK


...faktycznie czasza chyba bedzie za mala:( Zamawiam wieksza i bede probowal. Jak skonfigurowac tuner?posiadam model Samsung DSB S305G

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
meloch
Poziom 29
Dołączył: 12 Sie 2005
Posty: 1336
Pomógł: 56
Ocena postów: 5
meloch
Poziom 29
Post#5 21 Sie 2007 21:24    

Re: jak skonfigurowac antene do polsatu cyfrowego w UK


Oryginalne oprogramowanie tunera jest już odpowiednio skonfigurowane. Jeśli antena bedzie dobrze ustawiona, to wszystko powinno działać.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
szycha
Poziom 17
Miasto: BDG
Dołączył: 20 Lis 2004
Posty: 326
Pomógł: 13
Ocena postów: 3
szycha
Poziom 17
Post#6 21 Sie 2007 22:16    

Re: jak skonfigurowac antene do polsatu cyfrowego w UK


Nie wydawaj pieniędzy na nową czaszę. Jeżeli w Twojej okolicy są anteny od "SKY", przypatrz się dobrze w jakim kierunku są ustawione i kieruj się bardziej w prawo patrząc na wprost anteny( od strony konwertera). Anteny "SKY" są o tyle lepsze od anten konwencjonalnych, ponieważ ich budowa (większa wklęsłość) bardziej skupia sygnał.

Pokombinuj, a napewno się uda !!!

<<<SZYCHA>>>

O2 CAN DO.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
konradzki
Poziom 13
Dołączył: 27 Wrz 2005
Posty: 68
Pomógł: 7
Ocena postów: 1
konradzki
Poziom 13
Post#7 22 Sie 2007 14:24    

Re: jak skonfigurowac antene do polsatu cyfrowego w UK


jeśli się nie mylę to sky odbiera z astry 2, czyli żeby przestawić antenę na hotbird trzeba ją przekręcić w lewo stojąc przed anteną (w prawo stojąc za anteną i patrząc w kierunku satelity)

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
kowalkuba
Poziom 8
Miasto: bury st edmunds
Dołączył: 19 Sie 2007
Posty: 6
kowalkuba
Poziom 8
Post#8 22 Sie 2007 19:38  Autor tematu   

Re: jak skonfigurowac antene do polsatu cyfrowego w UK


...to w ktora strone mam krecic,w prawo czy w lewo stojac przed antena???Ztego co zdazylem sie zorientowac Astra jest na 28 stopniu czy jakos tak a hot bird na 13 wiec roznica jest 15 stopni tylko w ktora strone.Chyba w prawo stojac PRZED antena a w lewo ZA antena,czy mam racje?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
rwisniewski
Poziom 11
Dołączył: 18 Cze 2003
Posty: 25
Pomógł: 2
Ocena postów: 3
rwisniewski
Poziom 11
Post#9 22 Sie 2007 20:37    

Re: jak skonfigurowac antene do polsatu cyfrowego w UK


Stojąc przed anteną kieruj w lewo od Astry 28.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
szycha
Poziom 17
Miasto: BDG
Dołączył: 20 Lis 2004
Posty: 326
Pomógł: 13
Ocena postów: 3
szycha
Poziom 17
Post#10 22 Sie 2007 22:42    

Re: jak skonfigurowac antene do polsatu cyfrowego w UK


Oczywiście w lewo,patrząc na antene z przodu. Sorki za wprowadzenie w błąd. . . . . . .

Spróbuj, a napewno się uda, miałem dokładnie to samo, ale po rozejrzeniu się po "angielskich sąsiadach" udało się ASTRA 28 ST E, HOTBIRD 13 E.

POWODZENIA. . . . . . .

<<<SZYCHA>>>

O2 CAN DO.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
kowalkuba
Poziom 8
Miasto: bury st edmunds
Dołączył: 19 Sie 2007
Posty: 6
kowalkuba
Poziom 8
Post#11 26 Sie 2007 21:34  Autor tematu   

Re: jak skonfigurowac antene do polsatu cyfrowego w UK


antena ustawiona,programy wyszukalo,ale po chwili pojawia sie komunikat: DEKODER ZABLOKOWANY
YOUR SMARTCARD HAS EXPIRED!!!
Co to oznacza i co powinienem teraz zrobic?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
pajo21
Poziom 35
Miasto: Częstochowa
Dołączył: 19 Lis 2005
Posty: 2290
Pomógł: 256
Ocena postów: 1
pajo21
Poziom 35
Post#12 26 Sie 2007 22:08    

Re: jak skonfigurowac antene do polsatu cyfrowego w UK


Zadzwonić na infolinie i poprosić o aktywacje karty.
Włączyć kanał 11(polsat sport) i czekać na aktywacje.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
kowalkuba
Poziom 8
Miasto: bury st edmunds
Dołączył: 19 Sie 2007
Posty: 6
kowalkuba
Poziom 8
Post#13 27 Sie 2007 14:18  Autor tematu   

Re: jak skonfigurowac antene do polsatu cyfrowego w UK


problem tkwi w tym ze jestem w UK i nie moge dodzwonic sie do BOK.
Czy jest jakis inny sposob???

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
konradzki
Poziom 13
Dołączył: 27 Wrz 2005
Posty: 68
Pomógł: 7
Ocena postów: 1
konradzki
Poziom 13
Post#14 27 Sie 2007 14:25    

Re: jak skonfigurowac antene do polsatu cyfrowego w UK


jeżeli dekoder jest opłacony dzwonisz na numer 22/2127222 po połączeniu z automatem wybierasz 6 następnie wklepujesz z klawiatury telefonu numer swojej karty i słuchasz, jeśli automat powie, że sygnał zostanie ponowiony w ciągu trzech godzin uruchamiasz dekoder na kanale 11 polsat sport i czekasz jak ruszy polsat sport wszystkie kanały będą działać, cała operacja trwa około 30 sekund

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
kowalkuba
Poziom 8
Miasto: bury st edmunds
Dołączył: 19 Sie 2007
Posty: 6
kowalkuba
Poziom 8
Post#15 27 Sie 2007 19:52  Autor tematu   

Re: jak skonfigurowac antene do polsatu cyfrowego w UK


tak wlasnie zrobilem i czekam teraz na efekty:) rzecz jednak jest w tym ze wczesniej dzwonilem na 0801 08 08 08 i koles powiedzial ze sygnal jest wysylany do mojego dekodera:?.....ale poczekam i zobaczymy.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Sanbal
Poziom 1
Miasto: Luton
Dołączył: 13 Lis 2007
Posty: 1
Sanbal
Poziom 1
Post#16 13 Lis 2007 11:39    

Re: jak skonfigurowac antene do polsatu cyfrowego w UK


A ja mam pytanie inne.Czy jest gdzies swego rodziaju przelicznik ze podaje sie dlugosc i szerokosc geografizna miejsca zamieszkania i on okazuje jaki ma byc kat odchylenia od pionu czaszy? bo mieskzma w angli i zakupilem polsat ale jzu men ikrew zalewa. I jeszcze czy ktos zna adres storny www albo moze napisac w skrocie jak to ustawic bo internet przekopalem , instrukcja dekoddera nic nie mowi jak wyszukac krok po korku sygnal. No i babcai mi sie nudzi jak opiekuje sie maluchem:)
Pozdrawiam

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
tenap
Spec od TV
Dołączył: 16 Sie 2005
Posty: 3754
Pomógł: 747
Ocena postów: 47
tenap
Spec od TV
Post#17 13 Lis 2007 12:07    

Re: jak skonfigurowac antene do polsatu cyfrowego w UK


Sanbal napisał:
A ja mam pytanie inne.Czy jest gdzies swego rodziaju przelicznik ze podaje sie dlugosc i szerokosc geografizna miejsca zamieszkania i on okazuje jaki ma byc kat odchylenia od pionu czaszy?


Witam!
Dla Sanbal --> kalkulator kąta azymutu i elewacji:
http://sci.pam.szczecin.pl/~pastupam/satel/az/index.html
http://sci.pam.szczecin.pl/~pastupam/satel/az/czasaz.html
Powodzenia.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> jak skonfigurowac antene do polsatu cyfrowego w UK
Strona 1 z 1
Podobne tematy
moduł CI cyfrowego polsatu - brak listy kanałów cyfrowego polsatu (5)
jak ustawic antene c polsatu w norwegi (10)
Jak ustawic antene Cyfr Polsatu w New Yorku? (5)
sygnał cyfrowego polsatu-jak złapać? (6)
Jak ustawić antenę satelitarna od Cyfrowego Polsatu? (134)
dekoder polsatu cyfrowego + projektor > jak połączyć ? (3)
Oglądanie C+ i polsatu cyfrowego - jak to teraz działa? (2)
jak podłączyć tuner polsatu cyfrowego do dwóch telewizorów (1)
Multiswitch dekoder cyfrowego polsatu - jak to wszystko usta (18)
Jak ustawić poprawnie antenę do odbioru cyfrowego polsatu? (10)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.211 seconds

elektroda.pl temat RSS