Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



jak skonfigurowac antene do polsatu cyfrowego w UK


  Main Page -> Forum Index -> SAT Service ->jak skonfigurowac antene do polsatu cyfrowego w UK Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
kowalkuba
Level 8
Location: bury st edmunds
Joined: 19 Aug 2007
Posts: 6
kowalkuba
Level 8
Post#1 19 Aug 2007 20:34  Topic author   

jak skonfigurowac antene do polsatu cyfrowego w UK


czy moze mi ktos udzielic rady jak ustawic w anglii antene na hotbird zeby ogladac programy z Polsatu cyfrowego.Dekoder z karta przywiozlem z polski,antene kupilem na miejscu(od SKY 50cm szer,40wys).Jak wszystko skonfigurowac zeby dzialalo?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
andre1979
Zasłużony dla elektroda
Location: Warszawa
Joined: 12 Aug 2005
Posts: 1218
Helped: 172
Post rating: 5
andre1979
Zasłużony dla elektroda
Post#2 19 Aug 2007 20:58    

Re: jak skonfigurowac antene do polsatu cyfrowego w UK


Ta czasza to nie trochę za mała na prawidłowy odbiór Hotbirda w Anglii ?

Helpful post? + 0
Back to top
zaxoniec
Level 13
Joined: 19 Aug 2007
Posts: 121
Post rating: 547
zaxoniec
Level 13
Post#3 19 Aug 2007 21:01    

Re: jak skonfigurowac antene do polsatu cyfrowego w UK


Za mala antena,masz miejsce zeby zainstalowac normalna min 80cm,?
Antena od SKy jest dobra do SKy,poza tym antena do SKy jest ustawiona na Asstre mieszkasz w Londynie? jesli tak to 3456993 moje GG ,odezwij sie to pomoge.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
kowalkuba
Level 8
Location: bury st edmunds
Joined: 19 Aug 2007
Posts: 6
kowalkuba
Level 8
Post#4 21 Aug 2007 20:08  Topic author   

Re: jak skonfigurowac antene do polsatu cyfrowego w UK


...faktycznie czasza chyba bedzie za mala:( Zamawiam wieksza i bede probowal. Jak skonfigurowac tuner?posiadam model Samsung DSB S305G

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
meloch
Level 29
Joined: 12 Aug 2005
Posts: 1336
Helped: 56
Post rating: 6
meloch
Level 29
Post#5 21 Aug 2007 21:24    

Re: jak skonfigurowac antene do polsatu cyfrowego w UK


Oryginalne oprogramowanie tunera jest już odpowiednio skonfigurowane. Jeśli antena bedzie dobrze ustawiona, to wszystko powinno działać.

Helpful post? + 0
Back to top
szycha
Level 17
Location: BDG
Joined: 20 Nov 2004
Posts: 326
Helped: 13
Post rating: 4
szycha
Level 17
Post#6 21 Aug 2007 22:16    

Re: jak skonfigurowac antene do polsatu cyfrowego w UK


Nie wydawaj pieniędzy na nową czaszę. Jeżeli w Twojej okolicy są anteny od "SKY", przypatrz się dobrze w jakim kierunku są ustawione i kieruj się bardziej w prawo patrząc na wprost anteny( od strony konwertera). Anteny "SKY" są o tyle lepsze od anten konwencjonalnych, ponieważ ich budowa (większa wklęsłość) bardziej skupia sygnał.

Pokombinuj, a napewno się uda !!!

<<<SZYCHA>>>

O2 CAN DO.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
konradzki
Level 13
Joined: 27 Sep 2005
Posts: 68
Helped: 7
Post rating: 1
konradzki
Level 13
Post#7 22 Aug 2007 14:24    

Re: jak skonfigurowac antene do polsatu cyfrowego w UK


jeśli się nie mylę to sky odbiera z astry 2, czyli żeby przestawić antenę na hotbird trzeba ją przekręcić w lewo stojąc przed anteną (w prawo stojąc za anteną i patrząc w kierunku satelity)

Helpful post? + 0
Back to top
kowalkuba
Level 8
Location: bury st edmunds
Joined: 19 Aug 2007
Posts: 6
kowalkuba
Level 8
Post#8 22 Aug 2007 19:38  Topic author   

Re: jak skonfigurowac antene do polsatu cyfrowego w UK


...to w ktora strone mam krecic,w prawo czy w lewo stojac przed antena???Ztego co zdazylem sie zorientowac Astra jest na 28 stopniu czy jakos tak a hot bird na 13 wiec roznica jest 15 stopni tylko w ktora strone.Chyba w prawo stojac PRZED antena a w lewo ZA antena,czy mam racje?

Helpful post? + 0
Back to top
rwisniewski
Level 11
Joined: 18 Jun 2003
Posts: 25
Helped: 2
Post rating: 3
rwisniewski
Level 11
Post#9 22 Aug 2007 20:37    

Re: jak skonfigurowac antene do polsatu cyfrowego w UK


Stojąc przed anteną kieruj w lewo od Astry 28.

Helpful post? + 0
Back to top
szycha
Level 17
Location: BDG
Joined: 20 Nov 2004
Posts: 326
Helped: 13
Post rating: 4
szycha
Level 17
Post#10 22 Aug 2007 22:42    

Re: jak skonfigurowac antene do polsatu cyfrowego w UK


Oczywiście w lewo,patrząc na antene z przodu. Sorki za wprowadzenie w błąd. . . . . . .

Spróbuj, a napewno się uda, miałem dokładnie to samo, ale po rozejrzeniu się po "angielskich sąsiadach" udało się ASTRA 28 ST E, HOTBIRD 13 E.

POWODZENIA. . . . . . .

<<<SZYCHA>>>

O2 CAN DO.

Helpful post? + 0
Back to top
kowalkuba
Level 8
Location: bury st edmunds
Joined: 19 Aug 2007
Posts: 6
kowalkuba
Level 8
Post#11 26 Aug 2007 21:34  Topic author   

Re: jak skonfigurowac antene do polsatu cyfrowego w UK


antena ustawiona,programy wyszukalo,ale po chwili pojawia sie komunikat: DEKODER ZABLOKOWANY
YOUR SMARTCARD HAS EXPIRED!!!
Co to oznacza i co powinienem teraz zrobic?

Helpful post? + 0
Back to top
pajo21
Level 35
Location: Częstochowa
Joined: 19 Nov 2005
Posts: 2290
Helped: 256
Post rating: 2
pajo21
Level 35
Post#12 26 Aug 2007 22:08    

Re: jak skonfigurowac antene do polsatu cyfrowego w UK


Zadzwonić na infolinie i poprosić o aktywacje karty.
Włączyć kanał 11(polsat sport) i czekać na aktywacje.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
kowalkuba
Level 8
Location: bury st edmunds
Joined: 19 Aug 2007
Posts: 6
kowalkuba
Level 8
Post#13 27 Aug 2007 14:18  Topic author   

Re: jak skonfigurowac antene do polsatu cyfrowego w UK


problem tkwi w tym ze jestem w UK i nie moge dodzwonic sie do BOK.
Czy jest jakis inny sposob???

Helpful post? + 0
Back to top
konradzki
Level 13
Joined: 27 Sep 2005
Posts: 68
Helped: 7
Post rating: 1
konradzki
Level 13
Post#14 27 Aug 2007 14:25    

Re: jak skonfigurowac antene do polsatu cyfrowego w UK


jeżeli dekoder jest opłacony dzwonisz na numer 22/2127222 po połączeniu z automatem wybierasz 6 następnie wklepujesz z klawiatury telefonu numer swojej karty i słuchasz, jeśli automat powie, że sygnał zostanie ponowiony w ciągu trzech godzin uruchamiasz dekoder na kanale 11 polsat sport i czekasz jak ruszy polsat sport wszystkie kanały będą działać, cała operacja trwa około 30 sekund

Helpful post? + 0
Back to top
kowalkuba
Level 8
Location: bury st edmunds
Joined: 19 Aug 2007
Posts: 6
kowalkuba
Level 8
Post#15 27 Aug 2007 19:52  Topic author   

Re: jak skonfigurowac antene do polsatu cyfrowego w UK


tak wlasnie zrobilem i czekam teraz na efekty:) rzecz jednak jest w tym ze wczesniej dzwonilem na 0801 08 08 08 i koles powiedzial ze sygnal jest wysylany do mojego dekodera:?.....ale poczekam i zobaczymy.

Helpful post? + 0
Back to top
Sanbal
Level 1
Location: Luton
Joined: 13 Nov 2007
Posts: 1
Sanbal
Level 1
Post#16 13 Nov 2007 11:39    

Re: jak skonfigurowac antene do polsatu cyfrowego w UK


A ja mam pytanie inne.Czy jest gdzies swego rodziaju przelicznik ze podaje sie dlugosc i szerokosc geografizna miejsca zamieszkania i on okazuje jaki ma byc kat odchylenia od pionu czaszy? bo mieskzma w angli i zakupilem polsat ale jzu men ikrew zalewa. I jeszcze czy ktos zna adres storny www albo moze napisac w skrocie jak to ustawic bo internet przekopalem , instrukcja dekoddera nic nie mowi jak wyszukac krok po korku sygnal. No i babcai mi sie nudzi jak opiekuje sie maluchem:)
Pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
tenap
Spec od TV
Joined: 16 Aug 2005
Posts: 3755
Helped: 747
Post rating: 51
tenap
Spec od TV
Post#17 13 Nov 2007 12:07    

Re: jak skonfigurowac antene do polsatu cyfrowego w UK


Sanbal wrote:
A ja mam pytanie inne.Czy jest gdzies swego rodziaju przelicznik ze podaje sie dlugosc i szerokosc geografizna miejsca zamieszkania i on okazuje jaki ma byc kat odchylenia od pionu czaszy?


Witam!
Dla Sanbal --> kalkulator kąta azymutu i elewacji:
http://sci.pam.szczecin.pl/~pastupam/satel/az/index.html
http://sci.pam.szczecin.pl/~pastupam/satel/az/czasaz.html
Powodzenia.

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> jak skonfigurowac antene do polsatu cyfrowego w UK
Page 1 of 1

Similar topics to jak skonfigurowac antene do polsatu cyfrowego w UK

moduł CI cyfrowego polsatu - brak listy kanałów cyfrowego polsatu (5)
jak ustawic antene c polsatu w norwegi (10)
Jak ustawic antene Cyfr Polsatu w New Yorku? (5)
sygnał cyfrowego polsatu-jak złapać? (6)
Jak ustawić antenę satelitarna od Cyfrowego Polsatu? (134)
dekoder polsatu cyfrowego + projektor > jak połączyć ? (3)
Oglądanie C+ i polsatu cyfrowego - jak to teraz działa? (2)
jak podłączyć tuner polsatu cyfrowego do dwóch telewizorów (1)
Multiswitch dekoder cyfrowego polsatu - jak to wszystko usta (18)
Jak ustawić poprawnie antenę do odbioru cyfrowego polsatu? (10)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.104 seconds