| Author |
skazany_na_bluesa Poziom 5

|
21 Aug 2007 09:05 JCM 800 - pytania, wątpliwosci |
|
|
|
Czesc
Postanowilem zlozyc wlasnie ten head gitarowy (schematy i reszta ze strony Marka Hussa) i jako ze jest to moja pierwsza tak zaawansowana konstrukcja, bede liczyl na Wasza pomoc. Topic jest bardzo ogolny ze wzgledu, ze chce tu wrzucac wszelkie pytania odnosnie mojej konstrukcji :) Wybaczcie wszelkie bledy czy glupie teksty, ale ze mnie marny teoretyk, wiec wszelkie ciemne sprawy elektroniki i jej teorii kiepsko mi sa znane.
Dobrze zaczynam pytac:
Pierwsze moje pytanie tyczy sie czesci, jestem na etapie ich kompletowania co okazuje sie cholernie trudne (jesli macie jakies czesci to chetnie od Was je nabede :)
Czy moge uzyc kondensatorow przeznaczonych do wiekszego napiecia (w schemacie jest 500V -ja dogrzebalem sie w swoich zasobach do takich na 630V) - pojemnosc ta sama?
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
21 Aug 2007 09:05 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Shanleaf Poziom 16

|
21 Aug 2007 09:58 Re: JCM 800, pytania,watpliwosci |
|
|
|
Tak, większe napięcie nie szkodzi, co innego w drugą stronę : P
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
21 Aug 2007 09:58 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
electronictubes Poziom 17

|
21 Aug 2007 14:33 Re: JCM 800 - pytania,watpliwosci |
|
|
|
| skazany_na_bluesa wrote: |
Pierwsze moje pytanie tyczy sie czesci, jestem na etapie ich kompletowania co okazuje sie cholernie trudne (jesli macie jakies czesci to chetnie od Was je nabede :)
|
A jakie potrzebujesz, rezystory 1 i 2W mam a o pozostałe elementy mogę się postarać.
|
|
| Back to top |
|
 |