Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Jak podłączyć wzmacniacz do komputera ??


  Main Page -> Forum Index -> Audio Service ->Jak podłączyć wzmacniacz do komputera ?? Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
mar-kos
Level 9
Joined: 23 Aug 2007
Posts: 7
mar-kos
Level 9
Post#1 23 Aug 2007 12:13  Topic author   

Jak podłączyć wzmacniacz do komputera ??


Cześć, mam pewien problem a mianowicie taki, że nie wiem jak podłączyć wzmacniacz do komputera i dwie kolumny :cry: Mam zakupiony kabel połączeniowy wtyk 3,5mm stereo-2 wtyki RCA. Lecz nie wiem jak mam go podłączyć do wzmacniacza nie wiem do których dziurek :D Tak samo jest z kolumnami tylko z tym będzie gorzej, ponieważ w kablach od kolumn są oderwane wtyczki i są same druty. Wiem, że wszystko działa bo poprzedni właściciel wsadzał jakoś te druty do wzmacniacza i grała muzyka :D Liczę na waszą pomoc :!:

Fotki: http://picasaweb.google.com/KomarKos/Wzmacniacz

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
fafik14
Level 14
Location: wieliczka
Joined: 28 Jan 2007
Posts: 150
Helped: 1
fafik14
Level 14
Post#2 23 Aug 2007 12:37    

Re: Jak podłączyć wzmacniacz do komputera ??


Jeden kabel wpinasz do karty dźwiękowej komputera(zielony wtyk) a drugie koncie do wzmacniacza(tam gdzie pisze"in" lub"wejście")
A do głośników sztukujesz wtyczki i po sprawie :D

Helpful post? + -2
Back to top
kaczy99
Level 23
Location: Knurów
Joined: 03 Nov 2005
Posts: 582
Helped: 54
Post rating: 4
kaczy99
Level 23
Post#3 23 Aug 2007 12:39    

Re: Jak podłączyć wzmacniacz do komputera ??


Kompa podpinasz pod AUX/VIDEO. A to są wszystkie wyjścia? nie ma tam już nic oprócz tych RCA? Fafik, obejrzyj zdjęcia. Sie nawet chłopakowi nie dziwie ze nie wie gdzie głośniki podpiąć, sam nie wiem... Przychodzi mi na myśl PHONO albo CASS OUT.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
mar-kos
Level 9
Joined: 23 Aug 2007
Posts: 7
mar-kos
Level 9
Post#4 23 Aug 2007 14:22  Topic author   

Re: Jak podłączyć wzmacniacz do komputera ??


Dzięki za szybką odpowiedź, ale ja dalej nie kapusta z tym :cry: Próbowałem Waszych podpowiedzi ale dalej nic nie działa. Może ktoś jeszcze ma jakieś pomysły żeby to uruchomić ?

Helpful post? + 0
Back to top
gory
Level 14
Location: Wałbrzych
Joined: 03 Jan 2007
Posts: 163
Helped: 3
Post rating: 10
gory
Level 14
Post#5 23 Aug 2007 15:10    

Re: Jak podłączyć wzmacniacz do komputera ??


A to nie jest amplituner??! próbowałeś CASS in ?? albo Eq in (te dwa wejścia od dołu)

Dodano po 56 [sekundy]:

Pokaż fotkę przodu!

Helpful post? + +1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
mar-kos
Level 9
Joined: 23 Aug 2007
Posts: 7
mar-kos
Level 9
Post#6 23 Aug 2007 15:42  Topic author   

Re: Jak podłączyć wzmacniacz do komputera ??


Próbowałem chyba wszystkiego. Najlepiej by było jak by mi ktoś powiedział od początku jak to się podłącza. Na razie kupie przejściówkę mały jack na duży jack i podłącze słuchawki wtedy będe wiedział czy wzmacniacz jest dobrze do kompa podłonczany, a później bede z głośnikami kombinować.

Fotka przodu: http://picasaweb.google.com/KomarKos/Wzmacniacz/photo#5101887892226761874

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Mery84
VIP Zasłużony dla elektroda
Location: Chorzów
Joined: 06 Nov 2006
Posts: 7446
Helped: 427
Post rating: 82
Mery84
VIP Zasłużony dla elektroda
Post#7 23 Aug 2007 15:49Helpful post    

Re: Jak podłączyć wzmacniacz do komputera ??


Podłączasz się pod dolne gniazda oznaczone EQ lub pod lewy zestaw wejść CASS. W zależności od tego co wybierzesz EQ lub CASS wciskasz odpowiedni przycisk na przodzie i musi grać ;). Wtyczkę jack do kompa do zielonego gniazdka ;).
Pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top
mar-kos
Level 9
Joined: 23 Aug 2007
Posts: 7
mar-kos
Level 9
Post#8 23 Aug 2007 16:03  Topic author   

Re: Jak podłączyć wzmacniacz do komputera ??


Dzięki wszystkim za pomoc mam nadzieje, że będzie działać :)

Helpful post? + 0
Back to top
gory
Level 14
Location: Wałbrzych
Joined: 03 Jan 2007
Posts: 163
Helped: 3
Post rating: 10
gory
Level 14
Post#9 23 Aug 2007 19:27    

Re: Jak podłączyć wzmacniacz do komputera ??


Myślałem że na tej fotce zobaczę konkretnie przyciski i będę mógł ci doradzić co wciskać :D Ale próbuj! Cierpliwie, spokojnie, itd.

powodzenia!

Pzdr.

Helpful post? + 0
Back to top
rusekwronki
Level 13
Location: Wronki
Joined: 14 Jan 2007
Posts: 130
Helped: 8
Post rating: 1
rusekwronki
Level 13
Post#10 24 Aug 2007 12:20    

Re: Jak podłączyć wzmacniacz do komputera ??


Ztego co pamietam w moim wzmaku mam podobne złącza jak kolega:
Co do czego.
Video/AUX -- wejscie ( podłącz tu kompa )
CD -- miejsce podłącznia odtwarzacza CD (wejście)
CASS -- taśma (kasety masz in-- wejcie sygnału z magnetofonu, out-- wyjscie sugnłu ze wzmacniacza na magnetofon do nagrywania)
PHONO --adapter (wejście)
EQ -- equalizer (in-wejście/out-wyjście)

A co do kolumn, jak koledzy mówią dosztukuj wtyczki i powinno byc oki.

Pozdrawiam Łukasz

Helpful post? + 0
Back to top
mar-kos
Level 9
Joined: 23 Aug 2007
Posts: 7
mar-kos
Level 9
Post#11 24 Aug 2007 16:16  Topic author   

Re: Jak podłączyć wzmacniacz do komputera ??


Wzmacniacz do kolumn podłączyłem i gra muzyka lecz na razie tylko na słuchawkach :) Mam jeszcze pytanka jakie trzeba wtyczki zamontować w tym kablu od kolumn ? To mają być dwa oddzielne czy jakaś jedna ?

Helpful post? + 0
Back to top
Mery84
VIP Zasłużony dla elektroda
Location: Chorzów
Joined: 06 Nov 2006
Posts: 7446
Helped: 427
Post rating: 82
Mery84
VIP Zasłużony dla elektroda
Post#12 24 Aug 2007 16:21    

Re: Jak podłączyć wzmacniacz do komputera ??


Niestety na zdjęciach nie widać jak są podłączane głośniki do amplitunera. Powinny być standardowe zaciski takie które wciskasz wkładasz przewód i puszczasz i tyle. Jeśli nie to pokaż (zdjęcie naszkicuj) jakie są wyjścia na głośniki to podpowiem ;)

Helpful post? + 0
Back to top
mar-kos
Level 9
Joined: 23 Aug 2007
Posts: 7
mar-kos
Level 9
Post#13 24 Aug 2007 16:34  Topic author   

Re: Jak podłączyć wzmacniacz do komputera ??


Nie bardzo Cię rozumiem :) Bo kolumny w cale nie są podłączone do wzmacniacza bo nie mają końcówek tylko same kable i właśnie potrzebuje końcówek do nich, ale nie wiem jakich :D

Kabelki: http://picasaweb.google.com/KomarKos/Wzmacniacz/photo#5102274727046210722

Helpful post? + 0
Back to top
Przemeksik
Level 18
Location: Olsztyn
Joined: 21 Feb 2006
Posts: 350
Helped: 4
Post rating: 37
Przemeksik
Level 18
Post#14 24 Aug 2007 16:51Helpful post    

Re: Jak podłączyć wzmacniacz do komputera ??


http://images29.fotosik.pl/62/7c1848da50c37948.jpg szukaj czegos takiego jak tu - mniejwiecej po srodku czerwono czarne zaciski na podlaczenie kolumn

Helpful post? + 0
Back to top
mar-kos
Level 9
Joined: 23 Aug 2007
Posts: 7
mar-kos
Level 9
Post#15 24 Aug 2007 17:00  Topic author   

Re: Jak podłączyć wzmacniacz do komputera ??


No znalazłem i jak mam te kabelki włożyć tam ?

Dodano po 3 [minuty]:

dobra dzięki wielkie wszystko działa :) :D

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
gory
Level 14
Location: Wałbrzych
Joined: 03 Jan 2007
Posts: 163
Helped: 3
Post rating: 10
gory
Level 14
Post#16 24 Aug 2007 18:56    

Re: Jak podłączyć wzmacniacz do komputera ??


uuuuu kolego!!!! Ja myślałem że skoro pytasz jak podłączyć wzmacniacz do kompa to masz głośniki podłączone!!! A tu prosze, wszyscy szukaliśmy rozwiązania na wejściach, a to było takie proste :D

Gratulacje dla kolegi który rozwiązał problem, w życiu bym nie wpadł że autor postu po prostu nie podłączył głośników


(jeśli czegoś nie doczytałem, to mnie poprawcie)

Pozdrawiam
Bartek

Dodano po 1 [minuty]:

Przepraszam !

Doczytałem, nie wiedziałeś jak podłączyć, mimo to troche nie jasno napisałeś post, nie dokońca wiedziałem o co chodzi, zasugerowałem się tematem

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Audio Service -> Jak podłączyć wzmacniacz do komputera ??
Page 1 of 1

Similar topics to jak podłączyć wzmacniacz do komputera ??

Wzmacniacz BOSE - Jak podłączyć wzmacniacz omijając equalizer. (1)
jak podłączyć pegasusa do komputera (1)
Jak podłączyć wieże do komputera?? (3)
Jak podłączyć dekoder tv do komputera? (13)
Jak podłączyć GP-360 do komputera? (12)
Jak podłączyć mikrofon bezprzewodowy do komputera? (3)
Jak można podłączyć DVD do komputera? (4)
Jak podłączyć swoją wieże do komputera ?... (8)
LCD z drukarki. Jak go podłączyć do komputera? (1)
Jak podłączyć zestaw głośników 5.1 do komputera PC? (10)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.069 seconds