Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Jak podłączyć wzmacniacz do komputera ??


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Audio Service -> Jak podłączyć wzmacniacz do komputera ??
Author
Message
mar-kos
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 23 Aug 2007
Posts: 7

Post#1 Post from the author of the topic 23 Aug 2007 12:13   

Jak podłączyć wzmacniacz do komputera ??


Cześć, mam pewien problem a mianowicie taki, że nie wiem jak podłączyć wzmacniacz do komputera i dwie kolumny Crying or Very sad Mam zakupiony kabel połączeniowy wtyk 3,5mm stereo-2 wtyki RCA. Lecz nie wiem jak mam go podłączyć do wzmacniacza nie wiem do których dziurek Very Happy Tak samo jest z kolumnami tylko z tym będzie gorzej, ponieważ w kablach od kolumn są oderwane wtyczki i są same druty. Wiem, że wszystko działa bo poprzedni właściciel wsadzał jakoś te druty do wzmacniacza i grała muzyka Very Happy Liczę na waszą pomoc Exclamation

Fotki: http://picasaweb.google.com/KomarKos/Wzmacniacz

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 23 Aug 2007 12:13   





Back to top
   
fafik14
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 28 Jan 2007
Posts: 150
Location: wieliczka

Post#2 23 Aug 2007 12:37   

Re: Jak podłączyć wzmacniacz do komputera ??


Jeden kabel wpinasz do karty dźwiękowej komputera(zielony wtyk) a drugie koncie do wzmacniacza(tam gdzie pisze"in" lub"wejście")
A do głośników sztukujesz wtyczki i po sprawie Very Happy

Helpful message? + -

Back to top
   
kaczy99
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 03 Nov 2005
Posts: 579
Location: Knurów

Post#3 23 Aug 2007 12:39   

Re: Jak podłączyć wzmacniacz do komputera ??


Kompa podpinasz pod AUX/VIDEO. A to są wszystkie wyjścia? nie ma tam już nic oprócz tych RCA? Fafik, obejrzyj zdjęcia. Sie nawet chłopakowi nie dziwie ze nie wie gdzie głośniki podpiąć, sam nie wiem... Przychodzi mi na myśl PHONO albo CASS OUT.

Helpful message? + -

Back to top
   
mar-kos
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 23 Aug 2007
Posts: 7

Post#4 Post from the author of the topic 23 Aug 2007 14:22   

Re: Jak podłączyć wzmacniacz do komputera ??


Dzięki za szybką odpowiedź, ale ja dalej nie kapusta z tym Crying or Very sad Próbowałem Waszych podpowiedzi ale dalej nic nie działa. Może ktoś jeszcze ma jakieś pomysły żeby to uruchomić ?

Helpful message? + -

Back to top
   
gory
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 03 Jan 2007
Posts: 163
Location: Wałbrzych

Post#5 23 Aug 2007 15:10   

Re: Jak podłączyć wzmacniacz do komputera ??


A to nie jest amplituner??! próbowałeś CASS in ?? albo Eq in (te dwa wejścia od dołu)

Dodano po 56 [sekundy]:

Pokaż fotkę przodu!

Helpful message? + -

Back to top
   
mar-kos
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 23 Aug 2007
Posts: 7

Post#6 Post from the author of the topic 23 Aug 2007 15:42   

Re: Jak podłączyć wzmacniacz do komputera ??


Próbowałem chyba wszystkiego. Najlepiej by było jak by mi ktoś powiedział od początku jak to się podłącza. Na razie kupie przejściówkę mały jack na duży jack i podłącze słuchawki wtedy będe wiedział czy wzmacniacz jest dobrze do kompa podłonczany, a później bede z głośnikami kombinować.

Fotka przodu: http://picasaweb.google.com/KomarKos/Wzmacniacz/photo#5101887892226761874

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 23 Aug 2007 15:42   





Back to top
   
Mery84
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Joined: 06 Nov 2006
Posts: 7449
Location: Chorzów

Post#7 23 Aug 2007 15:49helpful post - solution   

Re: Jak podłączyć wzmacniacz do komputera ??


Podłączasz się pod dolne gniazda oznaczone EQ lub pod lewy zestaw wejść CASS. W zależności od tego co wybierzesz EQ lub CASS wciskasz odpowiedni przycisk na przodzie i musi grać Wink. Wtyczkę jack do kompa do zielonego gniazdka Wink.
Pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 23 Aug 2007 15:49helpful post - solution   





Back to top
   
mar-kos
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 23 Aug 2007
Posts: 7

Post#8 Post from the author of the topic 23 Aug 2007 16:03   

Re: Jak podłączyć wzmacniacz do komputera ??


Dzięki wszystkim za pomoc mam nadzieje, że będzie działać Smile

Helpful message? + -

Back to top
   
gory
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 03 Jan 2007
Posts: 163
Location: Wałbrzych

Post#9 23 Aug 2007 19:27   

Re: Jak podłączyć wzmacniacz do komputera ??


Myślałem że na tej fotce zobaczę konkretnie przyciski i będę mógł ci doradzić co wciskać Very Happy Ale próbuj! Cierpliwie, spokojnie, itd.

powodzenia!

Pzdr.

Helpful message? + -

Back to top
   
rusekwronki
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 14 Jan 2007
Posts: 123
Location: Wronki

Post#10 24 Aug 2007 12:20   

Re: Jak podłączyć wzmacniacz do komputera ??


Ztego co pamietam w moim wzmaku mam podobne złącza jak kolega:
Co do czego.
Video/AUX -- wejscie ( podłącz tu kompa )
CD -- miejsce podłącznia odtwarzacza CD (wejście)
CASS -- taśma (kasety masz in-- wejcie sygnału z magnetofonu, out-- wyjscie sugnłu ze wzmacniacza na magnetofon do nagrywania)
PHONO --adapter (wejście)
EQ -- equalizer (in-wejście/out-wyjście)

A co do kolumn, jak koledzy mówią dosztukuj wtyczki i powinno byc oki.

Pozdrawiam Łukasz

Helpful message? + -

Back to top
   
mar-kos
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 23 Aug 2007
Posts: 7

Post#11 Post from the author of the topic 24 Aug 2007 16:16   

Re: Jak podłączyć wzmacniacz do komputera ??


Wzmacniacz do kolumn podłączyłem i gra muzyka lecz na razie tylko na słuchawkach Smile Mam jeszcze pytanka jakie trzeba wtyczki zamontować w tym kablu od kolumn ? To mają być dwa oddzielne czy jakaś jedna ?

Helpful message? + -

Back to top
   
Mery84
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Joined: 06 Nov 2006
Posts: 7449
Location: Chorzów

Post#12 24 Aug 2007 16:21   

Re: Jak podłączyć wzmacniacz do komputera ??


Niestety na zdjęciach nie widać jak są podłączane głośniki do amplitunera. Powinny być standardowe zaciski takie które wciskasz wkładasz przewód i puszczasz i tyle. Jeśli nie to pokaż (zdjęcie naszkicuj) jakie są wyjścia na głośniki to podpowiem Wink

Helpful message? + -

Back to top
   
mar-kos
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 23 Aug 2007
Posts: 7

Post#13 Post from the author of the topic 24 Aug 2007 16:34   

Re: Jak podłączyć wzmacniacz do komputera ??


Nie bardzo Cię rozumiem Smile Bo kolumny w cale nie są podłączone do wzmacniacza bo nie mają końcówek tylko same kable i właśnie potrzebuje końcówek do nich, ale nie wiem jakich Very Happy

Kabelki: http://picasaweb.google.com/KomarKos/Wzmacniacz/photo#5102274727046210722

Helpful message? + -

Back to top
   
Przemeksik
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 21 Feb 2006
Posts: 349
Location: Olsztyn

Post#14 24 Aug 2007 16:51helpful post - solution   

Re: Jak podłączyć wzmacniacz do komputera ??


http://images29.fotosik.pl/62/7c1848da50c37948.jpg szukaj czegos takiego jak tu - mniejwiecej po srodku czerwono czarne zaciski na podlaczenie kolumn

Helpful message? + -

Back to top
   
mar-kos
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 23 Aug 2007
Posts: 7

Post#15 Post from the author of the topic 24 Aug 2007 17:00   

Re: Jak podłączyć wzmacniacz do komputera ??


No znalazłem i jak mam te kabelki włożyć tam ?

Dodano po 3 [minuty]:

dobra dzięki wielkie wszystko działa Smile Very Happy

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Aug 2007 17:00   





Back to top
   
gory
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 03 Jan 2007
Posts: 163
Location: Wałbrzych

Post#16 24 Aug 2007 18:56   

Re: Jak podłączyć wzmacniacz do komputera ??


uuuuu kolego!!!! Ja myślałem że skoro pytasz jak podłączyć wzmacniacz do kompa to masz głośniki podłączone!!! A tu prosze, wszyscy szukaliśmy rozwiązania na wejściach, a to było takie proste Very Happy

Gratulacje dla kolegi który rozwiązał problem, w życiu bym nie wpadł że autor postu po prostu nie podłączył głośników


(jeśli czegoś nie doczytałem, to mnie poprawcie)

Pozdrawiam
Bartek

Dodano po 1 [minuty]:

Przepraszam !

Doczytałem, nie wiedziałeś jak podłączyć, mimo to troche nie jasno napisałeś post, nie dokońca wiedziałem o co chodzi, zasugerowałem się tematem

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Audio Service -> Jak podłączyć wzmacniacz do komputera ??
Page 1 of 1
Similar topics
Wzmacniacz BOSE - Jak podłączyć wzmacniacz omijając equalizer. (1)
jak podłączyć pegasusa do komputera (1)
Jak podłączyć wieże do komputera?? (3)
Jak podłączyć dekoder tv do komputera? (13)
Jak podłączyć GP-360 do komputera? (12)
Jak podłączyć mikrofon bezprzewodowy do komputera? (3)
Jak można podłączyć DVD do komputera? (4)
Jak podłączyć swoją wieże do komputera ?... (8)
LCD z drukarki. Jak go podłączyć do komputera? (1)
Jak podłączyć zestaw głośników 5.1 do komputera PC? (10)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.051 seconds

elektroda.pl topic RSS feed