Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Jak podłączyć wzmacniacz do komputera ??


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Audio Serwis ->Jak podłączyć wzmacniacz do komputera ?? Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
mar-kos
Poziom 3
Poziom 3
Dołączył: 23 Sie 2007
Posty: 7
mar-kos
Poziom 3
Post#1 23 Sie 2007 12:13  Autor tematu   

Jak podłączyć wzmacniacz do komputera ??


Cześć, mam pewien problem a mianowicie taki, że nie wiem jak podłączyć wzmacniacz do komputera i dwie kolumny :cry: Mam zakupiony kabel połączeniowy wtyk 3,5mm stereo-2 wtyki RCA. Lecz nie wiem jak mam go podłączyć do wzmacniacza nie wiem do których dziurek :D Tak samo jest z kolumnami tylko z tym będzie gorzej, ponieważ w kablach od kolumn są oderwane wtyczki i są same druty. Wiem, że wszystko działa bo poprzedni właściciel wsadzał jakoś te druty do wzmacniacza i grała muzyka :D Liczę na waszą pomoc :!:

Fotki: http://picasaweb.google.com/KomarKos/Wzmacniacz

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
fafik14
Poziom 14
Poziom 14
Miasto: wieliczka
Dołączył: 28 Sty 2007
Posty: 150
Pomógł: 1
fafik14
Poziom 14
Post#2 23 Sie 2007 12:37    

Re: Jak podłączyć wzmacniacz do komputera ??


Jeden kabel wpinasz do karty dźwiękowej komputera(zielony wtyk) a drugie koncie do wzmacniacza(tam gdzie pisze"in" lub"wejście")
A do głośników sztukujesz wtyczki i po sprawie :D

Oceń post: + -1 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
kaczy99
Poziom 18
Poziom 18
Miasto: Knurów
Dołączył: 03 Lis 2005
Posty: 581
Pomógł: 54
Ocena postów: 2
kaczy99
Poziom 18
Post#3 23 Sie 2007 12:39    

Re: Jak podłączyć wzmacniacz do komputera ??


Kompa podpinasz pod AUX/VIDEO. A to są wszystkie wyjścia? nie ma tam już nic oprócz tych RCA? Fafik, obejrzyj zdjęcia. Sie nawet chłopakowi nie dziwie ze nie wie gdzie głośniki podpiąć, sam nie wiem... Przychodzi mi na myśl PHONO albo CASS OUT.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
mar-kos
Poziom 3
Poziom 3
Dołączył: 23 Sie 2007
Posty: 7
mar-kos
Poziom 3
Post#4 23 Sie 2007 14:22  Autor tematu   

Re: Jak podłączyć wzmacniacz do komputera ??


Dzięki za szybką odpowiedź, ale ja dalej nie kapusta z tym :cry: Próbowałem Waszych podpowiedzi ale dalej nic nie działa. Może ktoś jeszcze ma jakieś pomysły żeby to uruchomić ?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
gory
Poziom 14
Poziom 14
Miasto: Wałbrzych
Dołączył: 03 Sty 2007
Posty: 163
Pomógł: 3
Ocena postów: 6
gory
Poziom 14
Post#5 23 Sie 2007 15:10    

Re: Jak podłączyć wzmacniacz do komputera ??


A to nie jest amplituner??! próbowałeś CASS in ?? albo Eq in (te dwa wejścia od dołu)

Dodano po 56 [sekundy]:

Pokaż fotkę przodu!

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
mar-kos
Poziom 3
Poziom 3
Dołączył: 23 Sie 2007
Posty: 7
mar-kos
Poziom 3
Post#6 23 Sie 2007 15:42  Autor tematu   

Re: Jak podłączyć wzmacniacz do komputera ??


Próbowałem chyba wszystkiego. Najlepiej by było jak by mi ktoś powiedział od początku jak to się podłącza. Na razie kupie przejściówkę mały jack na duży jack i podłącze słuchawki wtedy będe wiedział czy wzmacniacz jest dobrze do kompa podłonczany, a później bede z głośnikami kombinować.

Fotka przodu: http://picasaweb.google.com/KomarKos/Wzmacniacz/photo#5101887892226761874

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Mery84
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda
Miasto: Chorzów
Dołączył: 06 Lis 2006
Posty: 7446
Pomógł: 426
Ocena postów: 54
Mery84
Zasłużony dla elektroda
Post#7 23 Sie 2007 15:49Pomocny post    

Re: Jak podłączyć wzmacniacz do komputera ??


Podłączasz się pod dolne gniazda oznaczone EQ lub pod lewy zestaw wejść CASS. W zależności od tego co wybierzesz EQ lub CASS wciskasz odpowiedni przycisk na przodzie i musi grać ;). Wtyczkę jack do kompa do zielonego gniazdka ;).
Pozdrawiam

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
mar-kos
Poziom 3
Poziom 3
Dołączył: 23 Sie 2007
Posty: 7
mar-kos
Poziom 3
Post#8 23 Sie 2007 16:03  Autor tematu   

Re: Jak podłączyć wzmacniacz do komputera ??


Dzięki wszystkim za pomoc mam nadzieje, że będzie działać :)

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
gory
Poziom 14
Poziom 14
Miasto: Wałbrzych
Dołączył: 03 Sty 2007
Posty: 163
Pomógł: 3
Ocena postów: 6
gory
Poziom 14
Post#9 23 Sie 2007 19:27    

Re: Jak podłączyć wzmacniacz do komputera ??


Myślałem że na tej fotce zobaczę konkretnie przyciski i będę mógł ci doradzić co wciskać :D Ale próbuj! Cierpliwie, spokojnie, itd.

powodzenia!

Pzdr.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
rusekwronki
Poziom 13
Poziom 13
Miasto: Wronki
Dołączył: 14 Sty 2007
Posty: 126
Pomógł: 8
Ocena postów: 1
rusekwronki
Poziom 13
Post#10 24 Sie 2007 12:20    

Re: Jak podłączyć wzmacniacz do komputera ??


Ztego co pamietam w moim wzmaku mam podobne złącza jak kolega:
Co do czego.
Video/AUX -- wejscie ( podłącz tu kompa )
CD -- miejsce podłącznia odtwarzacza CD (wejście)
CASS -- taśma (kasety masz in-- wejcie sygnału z magnetofonu, out-- wyjscie sugnłu ze wzmacniacza na magnetofon do nagrywania)
PHONO --adapter (wejście)
EQ -- equalizer (in-wejście/out-wyjście)

A co do kolumn, jak koledzy mówią dosztukuj wtyczki i powinno byc oki.

Pozdrawiam Łukasz

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
mar-kos
Poziom 3
Poziom 3
Dołączył: 23 Sie 2007
Posty: 7
mar-kos
Poziom 3
Post#11 24 Sie 2007 16:16  Autor tematu   

Re: Jak podłączyć wzmacniacz do komputera ??


Wzmacniacz do kolumn podłączyłem i gra muzyka lecz na razie tylko na słuchawkach :) Mam jeszcze pytanka jakie trzeba wtyczki zamontować w tym kablu od kolumn ? To mają być dwa oddzielne czy jakaś jedna ?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Mery84
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda
Miasto: Chorzów
Dołączył: 06 Lis 2006
Posty: 7446
Pomógł: 426
Ocena postów: 54
Mery84
Zasłużony dla elektroda
Post#12 24 Sie 2007 16:21    

Re: Jak podłączyć wzmacniacz do komputera ??


Niestety na zdjęciach nie widać jak są podłączane głośniki do amplitunera. Powinny być standardowe zaciski takie które wciskasz wkładasz przewód i puszczasz i tyle. Jeśli nie to pokaż (zdjęcie naszkicuj) jakie są wyjścia na głośniki to podpowiem ;)

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
mar-kos
Poziom 3
Poziom 3
Dołączył: 23 Sie 2007
Posty: 7
mar-kos
Poziom 3
Post#13 24 Sie 2007 16:34  Autor tematu   

Re: Jak podłączyć wzmacniacz do komputera ??


Nie bardzo Cię rozumiem :) Bo kolumny w cale nie są podłączone do wzmacniacza bo nie mają końcówek tylko same kable i właśnie potrzebuje końcówek do nich, ale nie wiem jakich :D

Kabelki: http://picasaweb.google.com/KomarKos/Wzmacniacz/photo#5102274727046210722

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Przemeksik
Poziom 16
Poziom 16
Miasto: Olsztyn
Dołączył: 21 Lut 2006
Posty: 349
Pomógł: 4
Ocena postów: 36
Przemeksik
Poziom 16
Post#14 24 Sie 2007 16:51Pomocny post    

Re: Jak podłączyć wzmacniacz do komputera ??


http://images29.fotosik.pl/62/7c1848da50c37948.jpg szukaj czegos takiego jak tu - mniejwiecej po srodku czerwono czarne zaciski na podlaczenie kolumn

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
mar-kos
Poziom 3
Poziom 3
Dołączył: 23 Sie 2007
Posty: 7
mar-kos
Poziom 3
Post#15 24 Sie 2007 17:00  Autor tematu   

Re: Jak podłączyć wzmacniacz do komputera ??


No znalazłem i jak mam te kabelki włożyć tam ?

Dodano po 3 [minuty]:

dobra dzięki wielkie wszystko działa :) :D

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
gory
Poziom 14
Poziom 14
Miasto: Wałbrzych
Dołączył: 03 Sty 2007
Posty: 163
Pomógł: 3
Ocena postów: 6
gory
Poziom 14
Post#16 24 Sie 2007 18:56    

Re: Jak podłączyć wzmacniacz do komputera ??


uuuuu kolego!!!! Ja myślałem że skoro pytasz jak podłączyć wzmacniacz do kompa to masz głośniki podłączone!!! A tu prosze, wszyscy szukaliśmy rozwiązania na wejściach, a to było takie proste :D

Gratulacje dla kolegi który rozwiązał problem, w życiu bym nie wpadł że autor postu po prostu nie podłączył głośników


(jeśli czegoś nie doczytałem, to mnie poprawcie)

Pozdrawiam
Bartek

Dodano po 1 [minuty]:

Przepraszam !

Doczytałem, nie wiedziałeś jak podłączyć, mimo to troche nie jasno napisałeś post, nie dokońca wiedziałem o co chodzi, zasugerowałem się tematem

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Audio Serwis -> Jak podłączyć wzmacniacz do komputera ??
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Wzmacniacz BOSE - Jak podłączyć wzmacniacz omijając equalizer. (1)
jak podłączyć pegasusa do komputera (1)
Jak podłączyć wieże do komputera?? (3)
Jak podłączyć dekoder tv do komputera? (13)
Jak podłączyć GP-360 do komputera? (12)
Jak podłączyć mikrofon bezprzewodowy do komputera? (3)
Jak można podłączyć DVD do komputera? (4)
Jak podłączyć swoją wieże do komputera ?... (8)
LCD z drukarki. Jak go podłączyć do komputera? (1)
Jak podłączyć zestaw głośników 5.1 do komputera PC? (10)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.067 seconds

elektroda.pl temat RSS