| Author |
stallion Poziom 9

|
11 Nov 2003 00:51 UWAGA! dla wszystkich zajmujacych sie sprzetem komputerowym |
|
|
|
i nie tylko
olbrzymia baza widzy komputerowej :
http://www.upgradingandrepairingpcs.com/fifteenth_edition/dvd/14thedition.pdf
60 mb
1632 strony wiedzy o komputerach od xt do najnowszych pentium IV :)
jak nie da sie sciagnac to wystawie na ftp bo na elektrodzie nie da sie chyba umiescic
pozdrawiam wszystkich komputerowcow :)
aaa i jeszcze jedno dokumentacja w jezyku Hamleta
nie dziekujcie ;)
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
11 Nov 2003 00:51 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Platon Poziom 26

|
11 Nov 2003 02:15 |
|
|
|
na emule jest juz 15 edycja.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
11 Nov 2003 02:15 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Chudy III Poziom 11

|
11 Nov 2003 11:16 |
|
|
|
| Platon wrote: |
| na emule jest juz 15 edycja. |
Dzięki Platon za cynk :)
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
11 Nov 2003 11:16 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
newton78 Poziom 12

|
12 Nov 2003 08:49 Re: UWAGA! dla wszystkich zajmujacych sie sprzetem komputero |
|
|
|
Witam!
Bardzo by mi zależało na tej pozycji (najlepiej 15th ed., ale 14-tką też nie pogradzę;) tylko... No właśnie, przy moim połączeniu modemowym czas ściągania 60 MB wyniesie w granicach 8-10 h (mam transfer na poziomie 21,2 Kb/s ... :cry: ) , więc to nie wchodzi w grę... lecz czy ktoś mógłby (kto posiada, of course :wink: ) skompresować pdf-a w np. WinRARze na maxa- z moich prób wynika, że można nawet osiągnąć 75 % kompresję, czyli do 20 MB... nawet jakby to było 30 MB to jeszcze jakoś by uszło w tłoku... i, powiedzmy zarzucić mi na edysk??? Wiem, że oczekuję wiele, lecz dla kogoś, kto ma szybkie połączenie do nie jest aż tak jak u mnie- prawie tragicznie... :(
I jeszcze pytanko- ma ktoś może książkę o Win XP po PL (bodajże wydawnictwa HELION) XP dla Ekspertów, czy coś w tym rodzaju (Nie ABC systemu Windows XP!!!) -książka miała też duuuuużo stron :wink:
Z góry wszystkim dziękuję, choćby za przeczytanie, pozdrawiam serdecznie :!:
|
|
| Back to top |
|
 |
Chudy III Poziom 11

|
12 Nov 2003 09:05 Re: UWAGA! dla wszystkich zajmujacych sie sprzetem komputero |
|
|
|
21kb/s :?: Chyba 21kbit/s to prawdopodobne :D
Nie wiem jak ty mogłeś z pdfa 75% spakować. TO NIEMOŻLIWE. Aż z ciekawości zacząłem pakować i pupa, nic prawie :o
Taniej Ci chyba jak ktoś wysle pocztą, jak chcesz się dogadać to pisz chudy@fr.pl ja mam wersje 14-cie.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
12 Nov 2003 09:05 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
newton78 Poziom 12

|
13 Nov 2003 05:36 Re: UWAGA! dla wszystkich zajmujacych sie sprzetem komputero |
|
|
|
Witam!
Nie bardzo rozumiem, ale może jestem taki tępy, to proszę mnie uwiadomić, czym różni się kb/s od kbit/s ??? Zawsze myślałem, że to to samo :D ... Nie napisałem kB (kilobajt), tylko kb (per seconds) ! Zresztą chyba tak się oznacza prędkości przesyłu danych (ot, choćby teraz właściwości stanu połączenia na typowej planszy Windowsa XP -prędkość to 28,8 Kb/s (niestety, taka to rzadkość... :cry: ) !!!! :P OK, to chyba tyle jeśli chodzi o mój super szybki transfer danych. Co do kompresji- a jakim WinRARem to robiłeś ? Najnowszym i kompresja na maxa? Oczywiście, że zależy, co jest w pdf -czasem kompresja jest wręcz symboliczna :evil: Dzięki za propozycje, postaram się jeszcze ściągnąć za pomocą Web Strippera, lecz to też potrwa :( Może godzinkę co noc :?: Ale dzięki za odpowiedź i za chęci :) Pozdrawiam!! :!:
|
|
| Back to top |
|
 |
Platon Poziom 26

|
13 Nov 2003 08:34 |
|
|
|
Ed 15 zajmuje 18mb
|
|
| Back to top |
|
 |
newton78 Poziom 12

|
13 Nov 2003 08:41 Re: UWAGA! dla wszystkich zajmujacych sie sprzetem komputero |
|
|
|
18 MB? To by mnie satysfakcjonowało :) A dlaczego tak mało, czyżby mniej stron? Ale chyba to niemożliwe 8O A skąda można zassać, oprócz p2p :?: Może ktoś jednak by mi zarzucił na edysk? Właśnie zaczałem zasysać 14th edition, lecz ściągnęło mi dopiero 5 MB od 3-ciej w nocy :cry: A gdzie jeszcze 55 MB??? Z góry wielkie dzięki :!: P.S. Zaraz muszę się rozłączać (Pakiet Nocny, bleeee :P ) , więc w razie czego odpowiem w nocy. Jeszcze raz dzięki i pozdrówka for all :!: :D
|
|
| Back to top |
|
 |