Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Firefox i problem z otwarciem strony głównej forum elektrody


  Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software ->Firefox i problem z otwarciem strony głównej forum elektrody Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
jot3pe
Level 14
Location: Częstochowa
Joined: 02 Feb 2005
Posts: 134
Helped: 11
jot3pe
Level 14
Post#1 26 Aug 2007 10:27  Topic author   

Firefox i problem z otwarciem strony głównej forum elektrody


Witam
Od dwóch dni Firefox nie chce mi załadować poprawnie strony głównej forum Elektrody.Stronka wygląda jak na poniższym zrzucie.
W IE tego problemu nie ma
Przeinstalowałem Firefoxa ale nie pomogło
Adaware nic nie znalazł

Będę wdzięczny za wskazówkę jak rozwiązać ten problem

Firefox i problem z otwarciem strony głównej forum elektrody

Log z hijackthis:

Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 10:05:39, on 2007-08-26
Platform: Windows XP Dodatek SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)

Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\Program Files\Elaborate Bytes\CloneCD\CloneCDTray.exe
C:\WINDOWS\system32\RUNDLL32.EXE
C:\Program Files\Java\jre1.6.0_02\bin\jusched.exe
C:\Program Files\Eset\nod32kui.exe
C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
C:\Program Files\Common Files\LightScribe\LSSrvc.exe
C:\Program Files\Eset\nod32krn.exe
C:\WINDOWS\System32\nvsvc32.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
D:\programy\hijackthis\HijackThis.exe

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.google.pl/
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza
O2 - BHO: Adobe PDF Reader Link Helper - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEHelper.dll
O2 - BHO: SSVHelper Class - {761497BB-D6F0-462C-B6EB-D4DAF1D92D43} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_02\bin\ssv.dll
O4 - HKLM\..\Run: [CloneCDElbyCDFL] "C:\Program Files\Elaborate Bytes\CloneCD\ElbyCheck.exe" /L ElbyCDFL
O4 - HKLM\..\Run: [CloneCDTray] "C:\Program Files\Elaborate Bytes\CloneCD\CloneCDTray.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\System32\NvCpl.dll,NvStartup
O4 - HKLM\..\Run: [nwiz] nwiz.exe /install
O4 - HKLM\..\Run: [NvMediaCenter] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\System32\NvMcTray.dll,NvTaskbarInit
O4 - HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] "C:\Program Files\Java\jre1.6.0_02\bin\jusched.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [Adobe Reader Speed Launcher] "C:\Program Files\Adobe\Reader 8.0\Reader\Reader_sl.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [nod32kui] "C:\Program Files\Eset\nod32kui.exe" /WAITSERVICE
O4 - HKLM\..\Run: [KernelFaultCheck] %systemroot%\system32\dumprep 0 -k
O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
O4 - HKCU\..\Run: [MSMSGS] "C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe" /background
O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_02\bin\ssv.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_02\bin\ssv.dll
O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O18 - Protocol: skype4com - {FFC8B962-9B40-4DFF-9458-1830C7DD7F5D} - C:\PROGRA~1\COMMON~1\Skype\SKYPE4~1.DLL
O23 - Service: LightScribeService Direct Disc Labeling Service (LightScribeService) - Hewlett-Packard Company - C:\Program Files\Common Files\LightScribe\LSSrvc.exe
O23 - Service: NOD32 Kernel Service (NOD32krn) - Eset - C:\Program Files\Eset\nod32krn.exe
O23 - Service: NVIDIA Display Driver Service (NVSvc) - NVIDIA Corporation - C:\WINDOWS\System32\nvsvc32.exe

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
mat_ed
Level 43
Location: Leszno
Joined: 11 Nov 2005
Posts: 10270
Helped: 921
Post rating: 34
mat_ed
Level 43
Post#2 26 Aug 2007 12:20  Helpful post   

Re: Firefox i problem z otwarciem strony głównej forum elekt


Log wyglada OK, zacznij od przeczyszczenia cache przegladarki.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
jot3pe
Level 14
Location: Częstochowa
Joined: 02 Feb 2005
Posts: 134
Helped: 11
jot3pe
Level 14
Post#3 26 Aug 2007 12:49  Topic author   

Re: Firefox i problem z otwarciem strony głównej forum elekt


Wyczyściłem wszystko co tylko się dało.Ciasteczka też.
W panelu sterowania > opcje internetowe również.
Nadal to samo

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Wszechobecniak
Level 18
Location: Szczecin
Joined: 28 Jul 2007
Posts: 370
Helped: 24
Wszechobecniak
Level 18
Post#4 26 Aug 2007 15:03    

Re: Firefox i problem z otwarciem strony głównej forum elekt


Może spróbuj z reinstalacją firefoxa.

Helpful post? + 0
Back to top
gallus [pl]
Level 31
Location: Zbąszynek
Joined: 13 Jan 2005
Posts: 1152
Helped: 179
Post rating: 11
gallus [pl]
Level 31
Post#5 26 Aug 2007 15:46  Helpful post   

Re: Firefox i problem z otwarciem strony głównej forum elekt


Nie widzę poniższego zrzutu ekranu, ale proponuję wywalić profil FF z C:\Documents and Settings\USER\Dane aplikacji\Mozilla

Helpful post? + 0
Back to top
jot3pe
Level 14
Location: Częstochowa
Joined: 02 Feb 2005
Posts: 134
Helped: 11
jot3pe
Level 14
Post#6 26 Aug 2007 16:27  Topic author   

Re: Firefox i problem z otwarciem strony głównej forum elekt


Wszechobecniak wrote:
Może spróbuj z reinstalacją firefoxa.


Firefoxa już reinstalowałem
Z marnym skutkiem :(

Z poziomu IE wszystko chodzi
Z firefoxa udaje mi się otworzyć poszczególne tematy ale tylko z linków zewnętrznych, np. z meili.
Nie wyświetla mi jedynie grafiki(awatary i zdjęcia umieszczone w postach)

Dodano po 18 [minuty]:

gallus [pl] wrote:
Nie widzę poniższego zrzutu ekranu, ale proponuję wywalić profil FF z C:\Documents and Settings\USER\Dane aplikacji\Mozilla


Zrobiłem kopię zapasową po czym usunąłem wskazany folder .Zarówno z importowaniem ustawień z IE jak i bez, nie przyniosło to żadnej poprawy.

Czy ma ktoś jeszcze jakieś pomysły?
Windowsa mam już zainstalowanego ok.8 miesięcy.Czyżby reinstalacja systemu?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
krzychoocpp
VIP Zasłużony dla elektroda
Location: Wrocław
Joined: 01 Jan 2006
Posts: 1889
Helped: 386
Post rating: 21
krzychoocpp
VIP Zasłużony dla elektroda
Post#7 26 Aug 2007 16:32  Helpful post   

Re: Firefox i problem z otwarciem strony głównej forum elekt


Witam, może to wina jakiegoś Firewalla/Antywirusa który przerabia stronę przed dotarciem do Firefoksa i przez to ten ostatni jej nie wyswietla ? Warto też sprawdzić jak zachowuje się Firefox w trybie bezpieczniym (safe mode) bez rozszerzeń.

Pozdrawiam, Krzysztof.

Helpful post? + 0
Back to top
jot3pe
Level 14
Location: Częstochowa
Joined: 02 Feb 2005
Posts: 134
Helped: 11
jot3pe
Level 14
Post#8 27 Aug 2007 10:50  Topic author   

Re: Firefox i problem z otwarciem strony głównej forum elekt


Firefox wrócił do normy.Myślę ze czyszczenie cache przeglądarki pomogło.I chyba jeszcze jeden drobiazg....restart systemu.Samo czyszczenie i ponowne uruchomienie programu nie przynosiło rezultatów.

Bardzo dziękuję wszystkim którzy zainteresowali się tematem.

Pozdrawiam
JP

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> Firefox i problem z otwarciem strony głównej forum elektrody
Page 1 of 1

Similar topics to firefox i problem z otwarciem strony głównej forum elektrody

Problem z otwarciem strony (19)
Problem z otwarciem strony (14)
problem z otwarciem strony (2)
Problem z pisaniem na forum elektrody (6)
Problem z otwarciem strony internetowej (19)
Problem z otwarciem strony int - (10)
Internet-problem z otwarciem strony z menu rozwijanego (2)
Asmax BR-604 problem z otwarciem strony konfiguracyjnej (15)
Mam problem z otwarciem jednej strony internetowej (12)
Firefox - Wyświetlanie nazwy strony na pasku Firefox (2)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.131 seconds