Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



M@ILER - Strona internetowa - problem ze znakami


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet ->M@ILER - Strona internetowa - problem ze znakami Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
Amidamaru
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 03 Lip 2006
Posty: 69
Miasto: Jatrzębie Zdrój

Amidamaru
Poziom 11
Post#1 Post autora tematu 28 Sie 2007 10:34   

M@ILER - Strona internetowa - problem ze znakami


Witam!

Mam dosyć duży problem.

Na mojej stronie - MAILER - mam kodowanie znaków ISO-8859-2 a i tak nie wyświetla mi `ś` i niektórych znaków Sad

Wiecie może od czego to zależy?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Bogdanor
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 21 Kwi 2006
Posty: 880
Miasto: Sopot

Bogdanor
Poziom 20
Post#2 28 Sie 2007 12:32   

Re: M(małpa)ILER - Strona internetowa - problem ze znakami


To nic ze w naglowku zaznaczyles ze ma byc iso-8859-2, ale program w ktorym zapisywales zapisal calosc w Windows-1250. Tak mi sie wydaje. Jesli sa w tym programie takie opcje to zaznacz zeby zapisywal w iso-8859-2.
Albo zmien naglowek strony na Windows-1250...

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Amidamaru
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 03 Lip 2006
Posty: 69
Miasto: Jatrzębie Zdrój

Amidamaru
Poziom 11
Post#3 Post autora tematu 28 Sie 2007 12:42   

Re: M@ILER - Strona internetowa - problem ze znakami


Cytat:
Albo zmien naglowek strony na Windows-1250...
jeszcze gorzej Sad :/

Cytat:
To nic ze w naglowku zaznaczyles ze ma byc iso-8859-2, ale program w ktorym zapisywales zapisal calosc w Windows-1250. Tak mi sie wydaje. Jesli sa w tym programie takie opcje to zaznacz zeby zapisywal w iso-8859-2.
zapisywałem w Notatniku... Kiedy dawałem, żeby zapisał w Unicode Big endian (zamiast ANSI) to działało ładnie, ale po wrzuceniu na serwer czytał mi to jako plik binarny i wogóle się stronka nie wyświetlała :/

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Lilith_100
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 31 Sie 2006
Posty: 901
Miasto: Tarnów

Lilith_100
Poziom 20
Post#4 28 Sie 2007 12:49   

Re: M(małpa)ILER - Strona internetowa - problem ze znakami


Proszę o usunięcie tego posta

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Bogdanor
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 21 Kwi 2006
Posty: 880
Miasto: Sopot

Bogdanor
Poziom 20
Post#5 28 Sie 2007 12:54   

Re: M(małpa)ILER - Strona internetowa - problem ze znakami


Jest tyle darmowych programow ulatwiajacych pisanie w HTML'u i poprawnie zapisujacych.. Dlaczego wybrales akurat notatnik.Pogogluj jest tych progsow bardzo duzo.Np. : http://www.freezone.fc.pl/index.php?file=ked i problem zniknie.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Amidamaru
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 03 Lip 2006
Posty: 69
Miasto: Jatrzębie Zdrój

Amidamaru
Poziom 11
Post#6 Post autora tematu 28 Sie 2007 12:57   

Re: M@ILER - Strona internetowa - problem ze znakami


Bo znam HTML jak własną kieszeń i w notatniku dobrze mi się pisze Smile


Sądzisz, że jakbym to np. w ezHTML zapisał to był działało poprawnie?


Właśnie w EdHTML tak zapisałem na ISO-8859-2 i nic nie dało...

Potem jest tam wbudowany konwertator na ISO-8859-2 i też nic SadSadSad

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
ostry_18
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 05 Mar 2005
Posty: 837
Miasto: Sanok/Warszawa/Piastów

ostry_18
Poziom 20
Post#7 28 Sie 2007 13:14   

Re: M@ILER - Strona internetowa - problem ze znakami


a może to taka zakamuflowana reklama twojej strony?

próbuj jakis dobry program, nie notatnik. ja ze swojej strony polecam pajączka. a sam strony robie w utf-8. z iso miałem pare razy problemy (jak ten twój), po przejśiu na utf nie mam wcale.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Amidamaru
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 03 Lip 2006
Posty: 69
Miasto: Jatrzębie Zdrój

Amidamaru
Poziom 11
Post#8 Post autora tematu 28 Sie 2007 13:17   

Re: M@ILER - Strona internetowa - problem ze znakami


Cytat:
a może to taka zakamuflowana reklama twojej strony?
no jasne Razz

ale widzisz, że na tej stronie mam ten problem Sad

Cytat:
olecam pajączka. a sam strony robie w utf-8.
mam Pajączka... zaraz go otworze, zapisze w UTF-8 i zobacze czy zadziała...

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
dir3ctor
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 11 Lis 2004
Posty: 1152
Miasto: z internetu

dir3ctor
Poziom 21
Post#9 28 Sie 2007 13:25Pomocny post   

Re: M@ILER - Strona internetowa - problem ze znakami


Po wymuszeniu na stronie kodowania win-1250 wszystko jest ok, wiec na serverze masz pliczki w innym kodowaniu niz naglowek w html-u.

W zalaczniku masz wersje notatnika, ktora ma w opcjach zmiane kodowania na iso.

Załączniki:

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Amidamaru
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 03 Lip 2006
Posty: 69
Miasto: Jatrzębie Zdrój

Amidamaru
Poziom 11
Post#10 Post autora tematu 28 Sie 2007 14:56   

Re: M(małpa)ILER - Strona internetowa - problem ze znakami


YEA! A już myślałem, że się nie uda!

DZIĘKI!!!

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
ostry_18
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 05 Mar 2005
Posty: 837
Miasto: Sanok/Warszawa/Piastów

ostry_18
Poziom 20
Post#11 29 Sie 2007 14:09   

Re: M@ILER - Strona internetowa - problem ze znakami


możesz napisać jak rozwiązałes problem?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> M@ILER - Strona internetowa - problem ze znakami
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Strona internetowa - Strona internetowa nie ładuje się tak jak powinna (1)
strona internetowa - strona internetowa java flash? awaria? (1)
Strona internetowa - problem / PHP ? (7)
strona internetowa na poczcie z interi - problem (2)
Strona internetowa jak wrzucić jest problem (5)
Problem nie wyslwietla mi sie zadna strona internetowa VISTA (3)
strona - strona internetowa html5 (3)
własna strona internetowa (21)
Regedit - strona internetowa (13)
własna strona internetowa (12)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.068 seconds

elektroda.pl temat RSS