FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Dolewanie tuszu - Lexmark Z605 i Canon2000

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Printer, photocopier service -> Printers, Photocopier Professional -> Dolewanie tuszu - Lexmark Z605 i Canon2000
Author
Poziom 11
Poziom 11

Post#1 Post from the author of the topic 13 Nov 2003 12:17   

Dolewanie tuszu - Lexmark Z605 i Canon2000

Miałem Canonka - lałem w niego (na jednej głowicy) przez 3 lata. Niestety, pewnego dnia atrament zaczął się zbierać (wylewać) u dołu pojemnika - czyli wydostawał sie z głowicy lecz nie docierał do kartki. Po przekalkulowaniu kosztów wyszło mi, że lepiej jest kupić nową drukarkę. Kupiłem Lexmarka Z605. Po 4-5 napełnieniach mam ten sam problem - spód czarnego naboju aż mokry od nadniaru atramentu - a karta pusta.Tutaj - na elekrodzie - toczy sie ciekawa dysk o napełnianiu EPSONÓW, jest tam m.in napisane, że Lexmarki nie mają ograniczeń co do ilości drukowanych stron (czyli co do możliwości napełniania pojemników).
LEXMARK - Czy to prawda? Czy można bezproblemowo (bez ograniczeń) napełniać pojemniki?
CANON - Czy ewentualny zakup nowej głowicy by pomógł?
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 13 Nov 2003 12:17   

Back to top

dwr
Poziom 8
Poziom 8

Post#2 10 Dec 2003 13:59   

Re: Dolewanie tuszu - Lexmark Z605 i Canon2000

napewno uzywanie czegos w nieskonczonosc jest bardzo rzadka w dzisiejszym swiecie,ale wracajac do tematu atrament pojawia sie na spodzie glowicy poniewaz w trakcie eksploatacji zwieksza sie srednica dysz, gestosc atramentu jest tak dobrana zeby samoczynnie nie wyciekal w nowym pojemniku, czasami widac na wydruku (wydruk na napelnionym kilkakrotnie pojemniku) jakies rozmazania wynika to stad ze wypluwane jest znacznie wiecej atramentu niz zaplanowal to producent, dlatego bezpieczniej jest co 4-5 napelnien wymienic pojemnik na nowy. Szkoda drukarki kiedy wyleje sie do niej atrament.
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Printer, photocopier service -> Printers, Photocopier Professional -> Dolewanie tuszu - Lexmark Z605 i Canon2000
Page 1 of 1
Similar topics
Nieprawidłowy wydruk Lexmark z605 (4)
Problem z Drukarką Lexmark Z605 (1)
Lexmark z605 problemy z drukowaniem (6)
Dolewanie tuszu do EPSON (projekt opensource programatora) (265)
napenianie Lexmark`a Z605 (1)
Epson Sx105 (regeneracja - dolewanie tuszu ). (7)
HP3650 dolewanie tuszu czarnego (3)
Dolewanie tuszu do HP DJ 3650 (5)
Lexmark Z605 zacinanie papieru (6)
Lexmark z612 poziom tuszu (1)

Page generation time: 0.066 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed