StasiuK Poziom 11

|
13 Nov 2003 12:17 Dolewanie tuszu - Lexmark Z605 i Canon2000 |
|
|
|
Miałem Canonka - lałem w niego (na jednej głowicy) przez 3 lata. Niestety, pewnego dnia atrament zaczął się zbierać (wylewać) u dołu pojemnika - czyli wydostawał sie z głowicy lecz nie docierał do kartki. Po przekalkulowaniu kosztów wyszło mi, że lepiej jest kupić nową drukarkę. Kupiłem Lexmarka Z605. Po 4-5 napełnieniach mam ten sam problem - spód czarnego naboju aż mokry od nadniaru atramentu - a karta pusta.Tutaj - na elekrodzie - toczy sie ciekawa dysk o napełnianiu EPSONÓW, jest tam m.in napisane, że Lexmarki nie mają ograniczeń co do ilości drukowanych stron (czyli co do możliwości napełniania pojemników).
LEXMARK - Czy to prawda? Czy można bezproblemowo (bez ograniczeń) napełniać pojemniki?
CANON - Czy ewentualny zakup nowej głowicy by pomógł?
|
|
dwr Poziom 8

|
10 Dec 2003 13:59 Re: Dolewanie tuszu - Lexmark Z605 i Canon2000 |
|
|
|
napewno uzywanie czegos w nieskonczonosc jest bardzo rzadka w dzisiejszym swiecie,ale wracajac do tematu atrament pojawia sie na spodzie glowicy poniewaz w trakcie eksploatacji zwieksza sie srednica dysz, gestosc atramentu jest tak dobrana zeby samoczynnie nie wyciekal w nowym pojemniku, czasami widac na wydruku (wydruk na napelnionym kilkakrotnie pojemniku) jakies rozmazania wynika to stad ze wypluwane jest znacznie wiecej atramentu niz zaplanowal to producent, dlatego bezpieczniej jest co 4-5 napelnien wymienic pojemnik na nowy. Szkoda drukarki kiedy wyleje sie do niej atrament.
|
|