| Author |
Lisum Poziom 2

|
14 Nov 2003 14:56 Wzmacniacz Lampowy jak to policzyć |
|
|
|
Hej. mam problem. Nie wiecie może, gdzie mogę znaleźć informacje jak liczy się wzmacniacz lampowy(rezystory,kondensatory wogóle wszystko), mam jakieś założenia projektowe, wzmacniacz trzystopniowy push-pull dokładnie taki jak na stronie http://republika.pl/audioton/lampy-WL36.html . Na początek intersuje mnie jak dobrać punkty pracy(czym się kierować), i jak policzyć ten transformator, wogóle jak go zamodelować niemam prawie zielonego pojęcia?(np. czy mogę go przedstawić jako: uzwojenie pierwotne z czterech cewek szeregowo połączonych, wtórne z trzech no i jakie powinny być pomiędzy nimi zależności?) kurde mam mnóstwo pytań, na które nie wiem gdzie szukać odpowiedzi. ok. z góry dzięki. a i jeszcze jedno , nie znacie jakichś stron z e-bookami na ten temat? albo w jaki sposób czegoś takiego szukać?, intersuje mnie np. książka L.Niemcewicza "Radiotechnika - wzory, definicje, obliczenia".
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
14 Nov 2003 14:56 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
AlekZ Poziom 20

|
15 Nov 2003 01:04 Re: Wzmacniacz Lampowy jak to policzyć |
|
|
|
Sorry, ale mi wyświetliło w twoim odnośniku, ze strona o podanym adresie nie istnieje. ERR404. Odpowiedź na twoje zapytanie nie bedzie krótka i wymaga pewnie z kilkunastu stron by można by ci wyczerpująco odpowiedzieć. :(
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
15 Nov 2003 01:04 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
gsmok Poziom 11

|
15 Nov 2003 08:17 Re: Wzmacniacz Lampowy jak to policzyć |
|
|
|
Strona się nie wyświetla bo na końcu linku jest kropka. Po jej usunięciu jest OK.
Już się wyświetla.(ob)
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
15 Nov 2003 08:17 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
jdubowski Poziom 24

Joined: 16 May 2003 Posts: 5452 Location: Bytom, Górny Śląsk
|
|
| Back to top |
|
 |
Lisum Poziom 2

|
17 Nov 2003 21:11 Re: Wzmacniacz Lampowy jak to policzyć |
|
|
|
Dzięki Bardzo za pomoc. Przydała się, poradziłem już prawie sobie z punktami pracy pierwszego i drugie stopnia wzmacniacza( w sumie to chyyba najprostrza część :wink: ). Zastanawiam się nad trzecim, no zobaczymy, jak będę w martwym opunkcie znowu się odezwę, dzięki bardzo. Pozdrawiam
|
|
| Back to top |
|
 |