Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Audio Serwis -> Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty
Autor
Wiadomość
Michal_ck_ck_ck
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 11 Lis 2006
Posty: 108

Post#1 Post autora tematu 17 Wrz 2007 18:42   

Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


Witam

Na rysunku zaznaczyłem na czerwono wyjście do przed wzmacniacza czyli>??< Do czego mam to podłączyć?? :)

pozdro

Załączniki:
Powrót do góry
   
Kozzi2
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 30 Gru 2005
Posty: 444
Miasto: Dęblin

Post#2 17 Wrz 2007 19:01   

Re: Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


Witam
Mi to wygląda na masę sygnału
Pozdrawiam
Powrót do góry
   
Michal_ck_ck_ck
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 11 Lis 2006
Posty: 108

Post#3 Post autora tematu 17 Wrz 2007 19:08   

Re: Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


Masa do mini jacka??
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Wrz 2007 19:08   





Powrót do góry
   
Kozzi2
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 30 Gru 2005
Posty: 444
Miasto: Dęblin

Post#4 17 Wrz 2007 19:10   

Re: Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


Tak
Powrót do góry
   
Michal_ck_ck_ck
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 11 Lis 2006
Posty: 108

Post#5 Post autora tematu 17 Wrz 2007 19:16   

Re: Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


wykonał by ktos do tego płytke drukowaną?? bo niech na pająka tego robić??
Powrót do góry
   
Kozzi2
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 30 Gru 2005
Posty: 444
Miasto: Dęblin

Post#6 17 Wrz 2007 19:20   

Re: Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


Tu prawie nie ma co na płytkę ładować, przecież jak radiator przykręcisz do obudowy, a kostkę do radiatora, to wszystko będzie się trzymać. Nóżki tylko w termoskurczki daj żeby zwarcia się między nimi nie robiły i tyle.
Powrót do góry
   
Michal_ck_ck_ck
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 11 Lis 2006
Posty: 108

Post#7 Post autora tematu 17 Wrz 2007 19:26   

Re: Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


Masz racje. Termoskurczki muszę zastosować :) Moge radiator od radeona 9200 przyczepic do obudoway albo do układu?? A obudowe to z aluminium robić??
Powrót do góry
   
Kozzi2
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 30 Gru 2005
Posty: 444
Miasto: Dęblin

Post#8 17 Wrz 2007 19:32   

Re: Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


Do samego ukladu to taki radiator jest o wiele za słaby, jeśli już komputerowy cyś chciał dawać to mniej więcej taki jakie siedzą przy procesorach ok. 1000 MHz. Zresztą im większy tym lepszy
Powrót do góry
   
Michal_ck_ck_ck
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 11 Lis 2006
Posty: 108

Post#9 Post autora tematu 17 Wrz 2007 19:36   

Re: Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


Czyli układ tda1554q mam przykrecic do radiatorka od góry?? tam gdzie sie wiatrak przykręca??
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Wrz 2007 19:36   





Powrót do góry
   
Kozzi2
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 30 Gru 2005
Posty: 444
Miasto: Dęblin

Post#10 17 Wrz 2007 19:51   

Re: Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


musisz go przykręcić tą ładnie wyszlifowaną stroną do układu, tak żeby układ dotykał całą powierzchnią do radiatora
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Wrz 2007 19:51   





Powrót do góry
   
Michal_ck_ck_ck
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 11 Lis 2006
Posty: 108

Post#11 Post autora tematu 17 Wrz 2007 19:59   

Re: Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


Aha, czyli mogę jeszcze dodatkowo zamontować wiatrak u góry??? Mam radiator od dołu przewiercić tak żeby mi śrubki weszły i przykręcić tda1554q????? To poco mi jeszcze radiator na obudowie?? Obudowę mam plastikową walnąć czy aluminiową??
Powrót do góry
   
Kozzi2
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 30 Gru 2005
Posty: 444
Miasto: Dęblin

Post#12 17 Wrz 2007 20:06   

Re: Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


Obudowę daj taką jaka Ci pasuje, najpierw pobaw się tym wzmacniaczem bez obudowy, żebyś się zorientował czy z tym chłodzeniem będzie normalnie pracował. Jeśli będzie za słabe to później będzie Ci ciężko przystosować obudowę do większego wydajniejszego radiatora.
Powrót do góry
   
Michal_ck_ck_ck
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 11 Lis 2006
Posty: 108

Post#13 Post autora tematu 17 Wrz 2007 20:15   

Re: Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


Pomiedzy tda a radiatorkiem walnac troche pasty termo przewodzacej ciepło?? na tda mam zaznaczone szarym markerem taki kawałek to ta stona zaznaczona do radiatora czy napisem tda1554q do radiatora??
Powrót do góry
   
Kozzi2
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 30 Gru 2005
Posty: 444
Miasto: Dęblin

Post#14 17 Wrz 2007 20:27   

Re: Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


Tą idealnie gładką stroną do radiatora, tak żeby z wierzchu było widać napis TDA...

Dodano po 1 [minuty]:

Oczywiście nie zaszkodzi dać trochę pasty, przykręć go mocno do radiatora, tak żeby pasta na całym obwodzie bokami wychodziła, wtedy będziesz miał pewność że pokrywa całą powierzchnię styku
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Wrz 2007 20:27   





Powrót do góry
   
Michal_ck_ck_ck
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 11 Lis 2006
Posty: 108

Post#15 Post autora tematu 17 Wrz 2007 20:33   

Re: Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


Spoko. A może być radiator o średnicy 5 cm tej gładkiej i długości 3cm z wiatrakiem 4cm?? W tej gładkiej powierzchni mam dwa otwory wywiercić na srubki??
Powrót do góry
   
Kozzi2
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 30 Gru 2005
Posty: 444
Miasto: Dęblin

Post#16 17 Wrz 2007 20:36   

Re: Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


może być za mały, ale z wiatrakiem może jakoś da sobie radę, tak, w tej gładkiej powierzchni radiatora wiercisz otwory na śrubki.
Powrót do góry
   
Michal_ck_ck_ck
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 11 Lis 2006
Posty: 108

Post#17 Post autora tematu 17 Wrz 2007 20:45   

Re: Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


To ten układ grzeje sie bardzie niz procek w kompie???
Jak będe lutował np. C1 to byle kórą nóżką do układu??? Niema to żadnego znaczenia??
Powrót do góry
   
Kozzi2
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 30 Gru 2005
Posty: 444
Miasto: Dęblin

Post#18 17 Wrz 2007 21:00pomocny post - solucja   

Re: Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


C1, C2 i C3 możesz lutować obojętnie w którą stronę, musisz tylko zwrócić uwagę na C4
Powrót do góry
   
Michal_ck_ck_ck
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 11 Lis 2006
Posty: 108

Post#19 Post autora tematu 17 Wrz 2007 21:10   

Re: Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


Spoko. Wielkie dzięki za wytłumaczenie podstaw:).

pozdro
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Audio Serwis -> Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Takie male pytanko - wzmacniacz z radia (2)
Wzmacniacz na TDA 7295 i pytanko... (1)
Pytanko o wzmacniacz unitra (20)
banalne pytanko o wzmacniacz (3)
wzmacniacz na TDA2005 jeszcze jedno pytanie (8)
Zwężanie obrazu PHILIPS 105S - jeszcze jedno pytanko (9)
Tkie male jedno pytanko co to???? (2)
końcówka do komputra jedno pytanko (4)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.069 seconds

elektroda.pl temat RSS