Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


  Main Page -> Forum Index -> Audio Service ->Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
Michal_ck_ck_ck
Level 12
Joined: 11 Nov 2006
Posts: 107
Post rating: 1
Michal_ck_ck_ck
Level 12
Post#1 17 Sep 2007 18:42  Topic author   

Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


Witam

Na rysunku zaznaczyłem na czerwono wyjście do przed wzmacniacza czyli>??< Do czego mam to podłączyć?? :)

pozdro

Attachments:

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Kozzi2
Level 20
Location: Dęblin
Joined: 30 Dec 2005
Posts: 445
Helped: 35
Kozzi2
Level 20
Post#2 17 Sep 2007 19:01    

Re: Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


Witam
Mi to wygląda na masę sygnału
Pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top
Michal_ck_ck_ck
Level 12
Joined: 11 Nov 2006
Posts: 107
Post rating: 1
Michal_ck_ck_ck
Level 12
Post#3 17 Sep 2007 19:08  Topic author   

Re: Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


Masa do mini jacka??

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Kozzi2
Level 20
Location: Dęblin
Joined: 30 Dec 2005
Posts: 445
Helped: 35
Kozzi2
Level 20
Post#4 17 Sep 2007 19:10    

Re: Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


Tak

Helpful post? + 0
Back to top
Michal_ck_ck_ck
Level 12
Joined: 11 Nov 2006
Posts: 107
Post rating: 1
Michal_ck_ck_ck
Level 12
Post#5 17 Sep 2007 19:16  Topic author   

Re: Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


wykonał by ktos do tego płytke drukowaną?? bo niech na pająka tego robić??

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Kozzi2
Level 20
Location: Dęblin
Joined: 30 Dec 2005
Posts: 445
Helped: 35
Kozzi2
Level 20
Post#6 17 Sep 2007 19:20    

Re: Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


Tu prawie nie ma co na płytkę ładować, przecież jak radiator przykręcisz do obudowy, a kostkę do radiatora, to wszystko będzie się trzymać. Nóżki tylko w termoskurczki daj żeby zwarcia się między nimi nie robiły i tyle.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Michal_ck_ck_ck
Level 12
Joined: 11 Nov 2006
Posts: 107
Post rating: 1
Michal_ck_ck_ck
Level 12
Post#7 17 Sep 2007 19:26  Topic author   

Re: Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


Masz racje. Termoskurczki muszę zastosować :) Moge radiator od radeona 9200 przyczepic do obudoway albo do układu?? A obudowe to z aluminium robić??

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Kozzi2
Level 20
Location: Dęblin
Joined: 30 Dec 2005
Posts: 445
Helped: 35
Kozzi2
Level 20
Post#8 17 Sep 2007 19:32    

Re: Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


Do samego ukladu to taki radiator jest o wiele za słaby, jeśli już komputerowy cyś chciał dawać to mniej więcej taki jakie siedzą przy procesorach ok. 1000 MHz. Zresztą im większy tym lepszy

Helpful post? + 0
Back to top
Michal_ck_ck_ck
Level 12
Joined: 11 Nov 2006
Posts: 107
Post rating: 1
Michal_ck_ck_ck
Level 12
Post#9 17 Sep 2007 19:36  Topic author   

Re: Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


Czyli układ tda1554q mam przykrecic do radiatorka od góry?? tam gdzie sie wiatrak przykręca??

Helpful post? + 0
Back to top
Kozzi2
Level 20
Location: Dęblin
Joined: 30 Dec 2005
Posts: 445
Helped: 35
Kozzi2
Level 20
Post#10 17 Sep 2007 19:51    

Re: Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


musisz go przykręcić tą ładnie wyszlifowaną stroną do układu, tak żeby układ dotykał całą powierzchnią do radiatora

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Michal_ck_ck_ck
Level 12
Joined: 11 Nov 2006
Posts: 107
Post rating: 1
Michal_ck_ck_ck
Level 12
Post#11 17 Sep 2007 19:59  Topic author   

Re: Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


Aha, czyli mogę jeszcze dodatkowo zamontować wiatrak u góry??? Mam radiator od dołu przewiercić tak żeby mi śrubki weszły i przykręcić tda1554q????? To poco mi jeszcze radiator na obudowie?? Obudowę mam plastikową walnąć czy aluminiową??

Helpful post? + 0
Back to top
Kozzi2
Level 20
Location: Dęblin
Joined: 30 Dec 2005
Posts: 445
Helped: 35
Kozzi2
Level 20
Post#12 17 Sep 2007 20:06    

Re: Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


Obudowę daj taką jaka Ci pasuje, najpierw pobaw się tym wzmacniaczem bez obudowy, żebyś się zorientował czy z tym chłodzeniem będzie normalnie pracował. Jeśli będzie za słabe to później będzie Ci ciężko przystosować obudowę do większego wydajniejszego radiatora.

Helpful post? + 0
Back to top
Michal_ck_ck_ck
Level 12
Joined: 11 Nov 2006
Posts: 107
Post rating: 1
Michal_ck_ck_ck
Level 12
Post#13 17 Sep 2007 20:15  Topic author   

Re: Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


Pomiedzy tda a radiatorkiem walnac troche pasty termo przewodzacej ciepło?? na tda mam zaznaczone szarym markerem taki kawałek to ta stona zaznaczona do radiatora czy napisem tda1554q do radiatora??

Helpful post? + 0
Back to top
Kozzi2
Level 20
Location: Dęblin
Joined: 30 Dec 2005
Posts: 445
Helped: 35
Kozzi2
Level 20
Post#14 17 Sep 2007 20:27    

Re: Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


Tą idealnie gładką stroną do radiatora, tak żeby z wierzchu było widać napis TDA...

Dodano po 1 [minuty]:

Oczywiście nie zaszkodzi dać trochę pasty, przykręć go mocno do radiatora, tak żeby pasta na całym obwodzie bokami wychodziła, wtedy będziesz miał pewność że pokrywa całą powierzchnię styku

Helpful post? + 0
Back to top
Michal_ck_ck_ck
Level 12
Joined: 11 Nov 2006
Posts: 107
Post rating: 1
Michal_ck_ck_ck
Level 12
Post#15 17 Sep 2007 20:33  Topic author   

Re: Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


Spoko. A może być radiator o średnicy 5 cm tej gładkiej i długości 3cm z wiatrakiem 4cm?? W tej gładkiej powierzchni mam dwa otwory wywiercić na srubki??

Helpful post? + 0
Back to top
Kozzi2
Level 20
Location: Dęblin
Joined: 30 Dec 2005
Posts: 445
Helped: 35
Kozzi2
Level 20
Post#16 17 Sep 2007 20:36    

Re: Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


może być za mały, ale z wiatrakiem może jakoś da sobie radę, tak, w tej gładkiej powierzchni radiatora wiercisz otwory na śrubki.

Helpful post? + 0
Back to top
Michal_ck_ck_ck
Level 12
Joined: 11 Nov 2006
Posts: 107
Post rating: 1
Michal_ck_ck_ck
Level 12
Post#17 17 Sep 2007 20:45  Topic author   

Re: Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


To ten układ grzeje sie bardzie niz procek w kompie???
Jak będe lutował np. C1 to byle kórą nóżką do układu??? Niema to żadnego znaczenia??

Helpful post? + 0
Back to top
Kozzi2
Level 20
Location: Dęblin
Joined: 30 Dec 2005
Posts: 445
Helped: 35
Kozzi2
Level 20
Post#18 17 Sep 2007 21:00Helpful post    

Re: Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


C1, C2 i C3 możesz lutować obojętnie w którą stronę, musisz tylko zwrócić uwagę na C4

Helpful post? + 0
Back to top
Michal_ck_ck_ck
Level 12
Joined: 11 Nov 2006
Posts: 107
Post rating: 1
Michal_ck_ck_ck
Level 12
Post#19 17 Sep 2007 21:10  Topic author   

Re: Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


Spoko. Wielkie dzięki za wytłumaczenie podstaw:).

pozdro

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Audio Service -> Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty
Page 1 of 1

Similar topics to wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty

końcówka do komputra jedno pytanko (4)
Tkie male jedno pytanko co to???? (2)
Zwężanie obrazu PHILIPS 105S - jeszcze jedno pytanko (9)
banalne pytanko o wzmacniacz (3)
Pytanko o wzmacniacz unitra (20)
wzmacniacz na TDA2005 jeszcze jedno pytanie (8)
Wzmacniacz na TDA 7295 i pytanko... (1)
Takie male pytanko - wzmacniacz z radia (2)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.19 seconds