Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Audio Service -> Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty
Author
Message
Michal_ck_ck_ck
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 11 Nov 2006
Posts: 107

Post#1 Post from the author of the topic 17 Sep 2007 18:42   

Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


Witam

Na rysunku zaznaczyłem na czerwono wyjście do przed wzmacniacza czyli>??< Do czego mam to podłączyć?? Smile

pozdro

Attachments:

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Sep 2007 18:42   





Back to top
   
Kozzi2
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 30 Dec 2005
Posts: 443
Location: Dęblin

Post#2 17 Sep 2007 19:01   

Re: Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


Witam
Mi to wygląda na masę sygnału
Pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
Michal_ck_ck_ck
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 11 Nov 2006
Posts: 107

Post#3 Post from the author of the topic 17 Sep 2007 19:08   

Re: Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


Masa do mini jacka??

Helpful message? + -

Back to top
   
Kozzi2
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 30 Dec 2005
Posts: 443
Location: Dęblin

Post#4 17 Sep 2007 19:10   

Re: Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


Tak

Helpful message? + -

Back to top
   
Michal_ck_ck_ck
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 11 Nov 2006
Posts: 107

Post#5 Post from the author of the topic 17 Sep 2007 19:16   

Re: Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


wykonał by ktos do tego płytke drukowaną?? bo niech na pająka tego robić??

Helpful message? + -

Back to top
   
Kozzi2
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 30 Dec 2005
Posts: 443
Location: Dęblin

Post#6 17 Sep 2007 19:20   

Re: Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


Tu prawie nie ma co na płytkę ładować, przecież jak radiator przykręcisz do obudowy, a kostkę do radiatora, to wszystko będzie się trzymać. Nóżki tylko w termoskurczki daj żeby zwarcia się między nimi nie robiły i tyle.

Helpful message? + -

Back to top
   
Michal_ck_ck_ck
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 11 Nov 2006
Posts: 107

Post#7 Post from the author of the topic 17 Sep 2007 19:26   

Re: Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


Masz racje. Termoskurczki muszę zastosować Smile Moge radiator od radeona 9200 przyczepic do obudoway albo do układu?? A obudowe to z aluminium robić??

Helpful message? + -

Back to top
   
Kozzi2
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 30 Dec 2005
Posts: 443
Location: Dęblin

Post#8 17 Sep 2007 19:32   

Re: Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


Do samego ukladu to taki radiator jest o wiele za słaby, jeśli już komputerowy cyś chciał dawać to mniej więcej taki jakie siedzą przy procesorach ok. 1000 MHz. Zresztą im większy tym lepszy

Helpful message? + -

Back to top
   
Michal_ck_ck_ck
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 11 Nov 2006
Posts: 107

Post#9 Post from the author of the topic 17 Sep 2007 19:36   

Re: Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


Czyli układ tda1554q mam przykrecic do radiatorka od góry?? tam gdzie sie wiatrak przykręca??

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Sep 2007 19:36   





Back to top
   
Kozzi2
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 30 Dec 2005
Posts: 443
Location: Dęblin

Post#10 17 Sep 2007 19:51   

Re: Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


musisz go przykręcić tą ładnie wyszlifowaną stroną do układu, tak żeby układ dotykał całą powierzchnią do radiatora

Helpful message? + -

Back to top
   
Michal_ck_ck_ck
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 11 Nov 2006
Posts: 107

Post#11 Post from the author of the topic 17 Sep 2007 19:59   

Re: Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


Aha, czyli mogę jeszcze dodatkowo zamontować wiatrak u góry??? Mam radiator od dołu przewiercić tak żeby mi śrubki weszły i przykręcić tda1554q????? To poco mi jeszcze radiator na obudowie?? Obudowę mam plastikową walnąć czy aluminiową??

Helpful message? + -

Back to top
   
Kozzi2
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 30 Dec 2005
Posts: 443
Location: Dęblin

Post#12 17 Sep 2007 20:06   

Re: Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


Obudowę daj taką jaka Ci pasuje, najpierw pobaw się tym wzmacniaczem bez obudowy, żebyś się zorientował czy z tym chłodzeniem będzie normalnie pracował. Jeśli będzie za słabe to później będzie Ci ciężko przystosować obudowę do większego wydajniejszego radiatora.

Helpful message? + -

Back to top
   
Michal_ck_ck_ck
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 11 Nov 2006
Posts: 107

Post#13 Post from the author of the topic 17 Sep 2007 20:15   

Re: Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


Pomiedzy tda a radiatorkiem walnac troche pasty termo przewodzacej ciepło?? na tda mam zaznaczone szarym markerem taki kawałek to ta stona zaznaczona do radiatora czy napisem tda1554q do radiatora??

Helpful message? + -

Back to top
   
Kozzi2
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 30 Dec 2005
Posts: 443
Location: Dęblin

Post#14 17 Sep 2007 20:27   

Re: Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


Tą idealnie gładką stroną do radiatora, tak żeby z wierzchu było widać napis TDA...

Dodano po 1 [minuty]:

Oczywiście nie zaszkodzi dać trochę pasty, przykręć go mocno do radiatora, tak żeby pasta na całym obwodzie bokami wychodziła, wtedy będziesz miał pewność że pokrywa całą powierzchnię styku

Helpful message? + -

Back to top
   
Michal_ck_ck_ck
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 11 Nov 2006
Posts: 107

Post#15 Post from the author of the topic 17 Sep 2007 20:33   

Re: Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


Spoko. A może być radiator o średnicy 5 cm tej gładkiej i długości 3cm z wiatrakiem 4cm?? W tej gładkiej powierzchni mam dwa otwory wywiercić na srubki??

Helpful message? + -

Back to top
   
Kozzi2
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 30 Dec 2005
Posts: 443
Location: Dęblin

Post#16 17 Sep 2007 20:36   

Re: Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


może być za mały, ale z wiatrakiem może jakoś da sobie radę, tak, w tej gładkiej powierzchni radiatora wiercisz otwory na śrubki.

Helpful message? + -

Back to top
   
Michal_ck_ck_ck
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 11 Nov 2006
Posts: 107

Post#17 Post from the author of the topic 17 Sep 2007 20:45   

Re: Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


To ten układ grzeje sie bardzie niz procek w kompie???
Jak będe lutował np. C1 to byle kórą nóżką do układu??? Niema to żadnego znaczenia??

Helpful message? + -

Back to top
   
Kozzi2
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 30 Dec 2005
Posts: 443
Location: Dęblin

Post#18 17 Sep 2007 21:00helpful post - solution   

Re: Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


C1, C2 i C3 możesz lutować obojętnie w którą stronę, musisz tylko zwrócić uwagę na C4

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Sep 2007 21:00helpful post - solution   





Back to top
   
Michal_ck_ck_ck
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 11 Nov 2006
Posts: 107

Post#19 Post from the author of the topic 17 Sep 2007 21:10   

Re: Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


Spoko. Wielkie dzięki za wytłumaczenie podstaw:).

pozdro

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Audio Service -> Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty
Page 1 of 1
Similar topics
końcówka do komputra jedno pytanko (4)
Tkie male jedno pytanko co to???? (2)
Zwężanie obrazu PHILIPS 105S - jeszcze jedno pytanko (9)
banalne pytanko o wzmacniacz (3)
Pytanko o wzmacniacz unitra (20)
wzmacniacz na TDA2005 jeszcze jedno pytanie (8)
Wzmacniacz na TDA 7295 i pytanko... (1)
Takie male pytanko - wzmacniacz z radia (2)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.071 seconds

elektroda.pl topic RSS feed