Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Audio Serwis ->Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
Michal_ck_ck_ck
Poziom 12
Poziom 12
Dołączył: 11 Lis 2006
Posty: 107
Ocena postów: 1
Michal_ck_ck_ck
Poziom 12
Post#1 17 Wrz 2007 18:42  Autor tematu   

Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


Witam

Na rysunku zaznaczyłem na czerwono wyjście do przed wzmacniacza czyli>??< Do czego mam to podłączyć?? :)

pozdro

Załączniki:

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Kozzi2
Poziom 17
Poziom 17
Miasto: Dęblin
Dołączył: 30 Gru 2005
Posty: 443
Pomógł: 35
Kozzi2
Poziom 17
Post#2 17 Wrz 2007 19:01    

Re: Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


Witam
Mi to wygląda na masę sygnału
Pozdrawiam

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Michal_ck_ck_ck
Poziom 12
Poziom 12
Dołączył: 11 Lis 2006
Posty: 107
Ocena postów: 1
Michal_ck_ck_ck
Poziom 12
Post#3 17 Wrz 2007 19:08  Autor tematu   

Re: Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


Masa do mini jacka??

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Kozzi2
Poziom 17
Poziom 17
Miasto: Dęblin
Dołączył: 30 Gru 2005
Posty: 443
Pomógł: 35
Kozzi2
Poziom 17
Post#4 17 Wrz 2007 19:10    

Re: Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


Tak

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Michal_ck_ck_ck
Poziom 12
Poziom 12
Dołączył: 11 Lis 2006
Posty: 107
Ocena postów: 1
Michal_ck_ck_ck
Poziom 12
Post#5 17 Wrz 2007 19:16  Autor tematu   

Re: Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


wykonał by ktos do tego płytke drukowaną?? bo niech na pająka tego robić??

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Kozzi2
Poziom 17
Poziom 17
Miasto: Dęblin
Dołączył: 30 Gru 2005
Posty: 443
Pomógł: 35
Kozzi2
Poziom 17
Post#6 17 Wrz 2007 19:20    

Re: Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


Tu prawie nie ma co na płytkę ładować, przecież jak radiator przykręcisz do obudowy, a kostkę do radiatora, to wszystko będzie się trzymać. Nóżki tylko w termoskurczki daj żeby zwarcia się między nimi nie robiły i tyle.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Michal_ck_ck_ck
Poziom 12
Poziom 12
Dołączył: 11 Lis 2006
Posty: 107
Ocena postów: 1
Michal_ck_ck_ck
Poziom 12
Post#7 17 Wrz 2007 19:26  Autor tematu   

Re: Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


Masz racje. Termoskurczki muszę zastosować :) Moge radiator od radeona 9200 przyczepic do obudoway albo do układu?? A obudowe to z aluminium robić??

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Kozzi2
Poziom 17
Poziom 17
Miasto: Dęblin
Dołączył: 30 Gru 2005
Posty: 443
Pomógł: 35
Kozzi2
Poziom 17
Post#8 17 Wrz 2007 19:32    

Re: Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


Do samego ukladu to taki radiator jest o wiele za słaby, jeśli już komputerowy cyś chciał dawać to mniej więcej taki jakie siedzą przy procesorach ok. 1000 MHz. Zresztą im większy tym lepszy

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Michal_ck_ck_ck
Poziom 12
Poziom 12
Dołączył: 11 Lis 2006
Posty: 107
Ocena postów: 1
Michal_ck_ck_ck
Poziom 12
Post#9 17 Wrz 2007 19:36  Autor tematu   

Re: Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


Czyli układ tda1554q mam przykrecic do radiatorka od góry?? tam gdzie sie wiatrak przykręca??

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Kozzi2
Poziom 17
Poziom 17
Miasto: Dęblin
Dołączył: 30 Gru 2005
Posty: 443
Pomógł: 35
Kozzi2
Poziom 17
Post#10 17 Wrz 2007 19:51    

Re: Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


musisz go przykręcić tą ładnie wyszlifowaną stroną do układu, tak żeby układ dotykał całą powierzchnią do radiatora

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Michal_ck_ck_ck
Poziom 12
Poziom 12
Dołączył: 11 Lis 2006
Posty: 107
Ocena postów: 1
Michal_ck_ck_ck
Poziom 12
Post#11 17 Wrz 2007 19:59  Autor tematu   

Re: Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


Aha, czyli mogę jeszcze dodatkowo zamontować wiatrak u góry??? Mam radiator od dołu przewiercić tak żeby mi śrubki weszły i przykręcić tda1554q????? To poco mi jeszcze radiator na obudowie?? Obudowę mam plastikową walnąć czy aluminiową??

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Kozzi2
Poziom 17
Poziom 17
Miasto: Dęblin
Dołączył: 30 Gru 2005
Posty: 443
Pomógł: 35
Kozzi2
Poziom 17
Post#12 17 Wrz 2007 20:06    

Re: Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


Obudowę daj taką jaka Ci pasuje, najpierw pobaw się tym wzmacniaczem bez obudowy, żebyś się zorientował czy z tym chłodzeniem będzie normalnie pracował. Jeśli będzie za słabe to później będzie Ci ciężko przystosować obudowę do większego wydajniejszego radiatora.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Michal_ck_ck_ck
Poziom 12
Poziom 12
Dołączył: 11 Lis 2006
Posty: 107
Ocena postów: 1
Michal_ck_ck_ck
Poziom 12
Post#13 17 Wrz 2007 20:15  Autor tematu   

Re: Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


Pomiedzy tda a radiatorkiem walnac troche pasty termo przewodzacej ciepło?? na tda mam zaznaczone szarym markerem taki kawałek to ta stona zaznaczona do radiatora czy napisem tda1554q do radiatora??

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Kozzi2
Poziom 17
Poziom 17
Miasto: Dęblin
Dołączył: 30 Gru 2005
Posty: 443
Pomógł: 35
Kozzi2
Poziom 17
Post#14 17 Wrz 2007 20:27    

Re: Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


Tą idealnie gładką stroną do radiatora, tak żeby z wierzchu było widać napis TDA...

Dodano po 1 [minuty]:

Oczywiście nie zaszkodzi dać trochę pasty, przykręć go mocno do radiatora, tak żeby pasta na całym obwodzie bokami wychodziła, wtedy będziesz miał pewność że pokrywa całą powierzchnię styku

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Michal_ck_ck_ck
Poziom 12
Poziom 12
Dołączył: 11 Lis 2006
Posty: 107
Ocena postów: 1
Michal_ck_ck_ck
Poziom 12
Post#15 17 Wrz 2007 20:33  Autor tematu   

Re: Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


Spoko. A może być radiator o średnicy 5 cm tej gładkiej i długości 3cm z wiatrakiem 4cm?? W tej gładkiej powierzchni mam dwa otwory wywiercić na srubki??

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Kozzi2
Poziom 17
Poziom 17
Miasto: Dęblin
Dołączył: 30 Gru 2005
Posty: 443
Pomógł: 35
Kozzi2
Poziom 17
Post#16 17 Wrz 2007 20:36    

Re: Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


może być za mały, ale z wiatrakiem może jakoś da sobie radę, tak, w tej gładkiej powierzchni radiatora wiercisz otwory na śrubki.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Michal_ck_ck_ck
Poziom 12
Poziom 12
Dołączył: 11 Lis 2006
Posty: 107
Ocena postów: 1
Michal_ck_ck_ck
Poziom 12
Post#17 17 Wrz 2007 20:45  Autor tematu   

Re: Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


To ten układ grzeje sie bardzie niz procek w kompie???
Jak będe lutował np. C1 to byle kórą nóżką do układu??? Niema to żadnego znaczenia??

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Kozzi2
Poziom 17
Poziom 17
Miasto: Dęblin
Dołączył: 30 Gru 2005
Posty: 443
Pomógł: 35
Kozzi2
Poziom 17
Post#18 17 Wrz 2007 21:00Pomocny post    

Re: Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


C1, C2 i C3 możesz lutować obojętnie w którą stronę, musisz tylko zwrócić uwagę na C4

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Michal_ck_ck_ck
Poziom 12
Poziom 12
Dołączył: 11 Lis 2006
Posty: 107
Ocena postów: 1
Michal_ck_ck_ck
Poziom 12
Post#19 17 Wrz 2007 21:10  Autor tematu   

Re: Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty


Spoko. Wielkie dzięki za wytłumaczenie podstaw:).

pozdro

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Audio Serwis -> Wzmacniacz, jedno pytanko i do roboty
Strona 1 z 1
Podobne tematy
końcówka do komputra jedno pytanko (4)
Tkie male jedno pytanko co to???? (2)
Zwężanie obrazu PHILIPS 105S - jeszcze jedno pytanko (9)
banalne pytanko o wzmacniacz (3)
Pytanko o wzmacniacz unitra (20)
wzmacniacz na TDA2005 jeszcze jedno pytanie (8)
Wzmacniacz na TDA 7295 i pytanko... (1)
Takie male pytanko - wzmacniacz z radia (2)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.052 seconds

elektroda.pl temat RSS