FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Subiekt 4 i różne SWW

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> Subiekt 4 i różne SWW
Author
Poziom 2
Poziom 2

Post#1 Post from the author of the topic 18 Sep 2007 10:36   

Subiekt 4 i różne SWW

Witam serdecznie,
Mam pewien problem z Subiektem 4 i jeśli go nie rozwiążę to szef mnie ZAbije więc bardzo proszę o pomoc.
Otóż w firmie, w której pracuję produkty mają różne PKWiU. Niestety kiedy wejdę w Wygląd dokumentu w Administratorze i zmienię SWW/KU na PKWiU i wpiszę wartość to komputer drukuje to samo dla wszystkich.
Nie pomaga oddzielne wpisanie SWW dla poszczególnych produktów i nie pomaga skasowanie wartości domyślnej w Administratorze. Czy ktoś ma jakiś pomysł? może da się to jakoś zmienić bezpośrednio przed drukowaniem, w jakimś podglądzie?
Z góry wielkie dzięki za info ;)
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 18 Sep 2007 10:36   

Back to top

cymbi
Poziom 21
Poziom 21

Post#2 18 Sep 2007 11:20   

Re: Subiekt 4 i różne SWW

Nie rozumiem pytania. Więc sprecyzuj troszkę bardziej.
Back to top

majk02
Poziom 2
Poziom 2

Post#3 Post from the author of the topic 18 Sep 2007 11:28   

Mmm...no więc mam Subiekta 4. I różne towary mają różną wartość PKWiU. Subiekt 4 nie posiada jednak pola na fakturze PKWiU więc wchodzę do Administratora->Dokumenty->Wygląd wydruku->Zawartość i tam nazwę kolumny SWW/KU zmieniam na PKWiU. Problem w tym, że różne towary powinny tu mieć różną wartość, a komputer drukuje dla wszystkich to samo - jak leci, to co wpisałem w polu Wartość pola w tym Administratorze. Normalnie komputer powinien pobierać wartość SWW, którą przypisuje się poszczególnym towarom, ale nie robi tego...
Back to top

majk02
Poziom 2
Poziom 2

Post#4 Post from the author of the topic 18 Sep 2007 23:44   

Dobrze, jeśli nikt nie potrafi mi pomóc to może macie jakąś propozycję innego progrmu? Musi tylko wystawiać faktury VAT, faktury korygujące i...to właściwie wszystko. Od reszty mam inne programy... Subiekt GT, czy 5 EURO odpada - 700zł!!! - może coś tak do 200? Nie chcę się przejechać. Ściągnałem jakieś darmowe +FM, ale trochę to skopane i za ubogie. W sklepie widziałem za 100zł...'Faktury i Kasy'...coś takiego ;) Jakieś propozycje?
Pliiissss...
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 18 Sep 2007 23:44   

Back to top

gsm_virus
Poziom 22
Poziom 22

Post#5 19 Sep 2007 00:32   

Sorry, ale nie za bardzo znam funkcje Subiekta, ale miałem do czynienia, tam powinna być opcja Pomoc.
Niemniej poszukałem w interku stosowne info :
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic380441.html
http://forum.idg.pl/index.php?showtopic=8356
http://www.pckurier.pl/archiwum/art0.asp?ID=2318
http://forum.hotscripts.pl/pl-comp-bazy-danych/13038-re-subiekt-4-mega-pod-dos-potrzebna-pomoc.html
http://www.pomorze.unitechnik.pl/download.html
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 19 Sep 2007 00:32   

Back to top

cymbi
Poziom 21
Poziom 21

Post#6 19 Sep 2007 07:06   

no to wszystko ok. jak zmieniłeś z sww na pkwiu to teraz tylko przy edycji towarów wpisuj pkwiu w pozycji sww i to wszysko. U mnie działa
Back to top

majk02
Poziom 2
Poziom 2

Post#7 Post from the author of the topic 19 Sep 2007 21:53   

Jakoś się udało to rozwiązać... Okazało się, że ta wersja S4 nie pobiera numeru SWW (PKWiU) z towarów tylko bierze to ogólne. Potrzebny był nowy wzór ze strony producenta. Ale...co z tego jak w dniu kiedy to zrobiłem przyszła burza i spaliła komputer?? :P
Teraz mamy nowy komputer i nowy program - Faktura i Kasa. Szef chyba nie znalazł tańszego!! :/ W sumie wszystko działa nawet sprawnie, pod xp, ale funkcje ubogie. Tutaj mam za to nowy problem. Jak się drukuje to numer PKWiU jest na końcu - w ostatniej kolumnie...a powinien być w drugiej, za nazwą towaru... Ehh...ciężkie jest życie pracownika.
Pozdrawiam i dziękuję za pomoc ;)
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> Subiekt 4 i różne SWW
Page 1 of 1
Similar topics
Przejście z Subiekt 5 na Subiekt GT, nie przenosi całej bazy (1)
subiekt 4 mega lub subiekt 5 instalka (1)
Subiekt 4 na Subiekt GT - przeniesienie danych (2)
2 różne wersje Cyberlink Powerdvd a na nich dwa różne regiony - czy to możliwe? (2)

Page generation time: 0.136 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed