FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Pinout oraz Kable

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> GSM -> GSM Service -> Pinout oraz Kable
Author
Poziom 9
Poziom 9

Post#121 11 Mar 2011 13:30   

Re: Pinout oraz Kable

Witam
Mam tel. HTC WildFire i straciłem do niego kabel od ładowarki.
Kabel miał z obu stron złącze usb i mogłem nim podłączyć telefon do komputera, pytałem po wszystkich sklepach ale nigdzie nie było takiego kabla.
Znalazłem ładowarkę do Noki 8600 która pasuje, ma rozbieralny wtyk mini usb.
Po sprawdzeniu zobaczyłem ze można podłączyć nim telefon do komputera i tu mam pytanie.

We wtyczce jest tak jak w opisie na obrazku piny do zasilania 1 i 4 ale piny od transmisji danych 2 i 3 są zmostkowane.
Może to głupie pytanie ale czy nic nie uszkodzę w telefonie jak usunę mostek i podłącze Txt+ z Txt+ i Txt- z Txt- by podpiąć telefon do komputera.
Pinout oraz Kable
Back to top

saba1970
Poziom 15
Poziom 15

Post#122 11 Mar 2011 15:48   

To jest kabel tylko do ładowania telefonu jak rozłączysz Tx z Rx to nie będzie ładowania
Back to top

francuzsys
Poziom 9
Poziom 9

Post#123 11 Mar 2011 16:11   

Mam taki kabel do ładowania w innym telefonie i można go podpinać do komputera żeby sobie wgrać muzykę czy inne rzeczy na telefon i jak jest podłączony to też ładuje jak z ładowarki.
Jeśli jest tak jak piszesz ze albo ładowanie, albo komunikacja z komputerem to jak jest to rozwiązane w drugim telefonie skoro ładuje i jest komunikacja?
Dlaczego piny Txt+ i Txt- muszą być zwarte do ładowania? Przecież są tylko do transmisji danych.

Jeśli napisałem mało zrozumiale powtórze ze chodzi o montaż tej wtyczki mini usb na normalnym przewodzie usb gdzie jest 4 kabelki, bo wiadomo ze do ładowarki przewód ma tylko 2 kabelki.
Back to top

czaczus22
Poziom 7
Poziom 7

Post#124 24 Oct 2011 23:05   

Witam mozna przerobic kabel com od siemensa c25 . Np na kabel np do noki e65? prosze o schemacik do noki e65
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 24 Oct 2011 23:05   

Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> GSM -> GSM Service -> Pinout oraz Kable
Page 5 of 5 Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
Kable od UFS do JAF`a i na odwrót oraz Nokia 3410 i 3310 (7)
Pinout oraz kable (2)

Page generation time: 0.069 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed