| Author |
Tranzystor_1992 Poziom 15

|
27 Sep 2007 17:58 Re: Moja strona o elektronice |
|
|
|
Ktoś tu napisał, że jeżeli czekolada zawinięta jest w zwykły papier szaro biały to odstrasza. W takim razie mam pytanie. Podobają się Tobie wierze w supermarketach, które bosko wyglądają, ale barwę dźwięku mają do kitu, po prostu nie grają :| Mi się coś takiego nie podoba, wiesz wolałbym żeby coś wyglądało byle jak, ale miało doskonałe parametry. Może moja stronka nie ma doskonałego kodu, bo nie jestem jakimś programistą, ale jest to stronka o moich projektach. Uważam, że nie ważny jest jej wygląd, który przyciąga ludzi o instynkcie... Ni zależy jednak na ludziach, którzy doceniają coś nie po wyglądzie, ale po charakterze... Podobnie jest z dziewczynami...
Mi się zawsze podobało, jak była noc, a nie dzień. Wolę kolory ciemne i w takich kolorach zrobiłem stronkę, mi osobiście wygląd nie przeszkadza. Bardziej mi przeszkadza to, że na stronce nie ma za bardzo żadnych zabezpieczeń... :cry: Oprócz kodowania różnych ników i haseł za pomocą polecenia MD5. Po prostu nie mam z kąt czerpać wiedzy o pisaniu stron w PHP, nigdzie nie jest wytłumaczone to co ja akurat bym chciał wiedzieć.
Pozdrawiam ;)
|
|
| Back to top |
|
 |
melisław Poziom 19

|
27 Sep 2007 18:35 Re: Moja strona o elektronice |
|
|
|
to po co umieszczasz to na jakichś serwerach? Jak ta strona ma się podobać tylko tobie to lepiej niech zostanie na twoim prywatnym dysku. Pooglądaj sobie różnego typu strony i zobacz jak ludzie to robią... Spoko, rozumiem że to twoje projekty i tak dalej, popieram inicjatywę, ale mi się nie chce tego czytać jak widzę jak jakieś "samolociki" latają w tą i z powrotem... Proszę zrób coś z tym bo strona nie powinna sie podobać tobie... powinna się podobać i mi i tobie i wielu innym osobom...
|
|
| Back to top |
|
 |
Tranzystor_1992 Poziom 15

|
27 Sep 2007 18:46 Re: Moja strona o elektronice |
|
|
|
Ja Ciebie doskonale rozumie, ale nie jest to takie łatwe, bo teks mi się nie mieści :/ Jakby się mieścił to by nie latał. Spróbuje coś z tym zrobić w dalszych wersjach strony, ale pozwolisz że jeszcze przez tydzień będzie wyglądała tak jak jest...
Pozdrawiam...
|
|
| Back to top |
|
 |
ginar Poziom 18

|
27 Sep 2007 19:02 Re: Moja strona o elektronice |
|
|
|
Też kiedyś robiłem coś podobnego (raczej dla własnego użytku),
http://ds5.agh.edu.pl/~zhalat/
nie to żebym podawał tą stronkę jako wzór ;) ale może
wpadniesz na jakiś nowy pomysł.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
27 Sep 2007 19:02 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Qiubiac Poziom 16

|
07 Oct 2007 15:52 Re: Moja strona o elektronice |
|
|
|
A może skorzystaj z jakiegoś CMS-a ?? Np. php-nuke lub fusion ?? Jest tego sporo na przykład rodzimy jportal :)
Sam prowadzę strunę o tematyce elektronicznej ;) Ostatnio mi padła zmieniłem z kolegą serwer. Podczas eksportu bazy danych "coś" sie popsuło i nie działają mi polskie znaki diakrytyczne :] Sam korzystam z php-fusion...
Gorąco polecam! A to moje dziecko http://www.bns.org.pl/unitra/news.php i nie tylko moje ;D
Dodano po 15 [minuty]:
| Tranzystor_1992 wrote: |
Ja Ciebie doskonale rozumie, ale nie jest to takie łatwe, bo teks mi się nie mieści :/ Jakby się mieścił to by nie latał. Spróbuje coś z tym zrobić w dalszych wersjach strony, ale pozwolisz że jeszcze przez tydzień będzie wyglądała tak jak jest...
Pozdrawiam... |
Bardzo dobrze że stawiasz sam kroki w technice php czy też html :P Ale niestety jeśli coś Twojego autorstwa trafia do internetu i chcesz sie podzielić tym co tworzysz z całym światem musisz iść na kompromis i wykreować przejrzystą szatę graficzną tak by była ona przyjemna dla każdego użytkownika www. Uwagi kolegów piętnują troszkę Twoje starania,
może spróbuj zrobić stronę w jakichś neutralnych kolorach i z przejrzystą czcionką.
Pozdrawiam i zyczę sukcesów
|
|
| Back to top |
|
 |