Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



System ALNET jak podgladac przez internet ?


  Main Page -> Forum Index -> Stationary Security ->System ALNET jak podgladac przez internet ? Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
patnet
Level 15
Joined: 01 Aug 2004
Posts: 226
Post rating: 3
patnet
Level 15
Post#1 03 Oct 2007 18:41  Topic author   

System ALNET jak podgladac przez internet ?


Witam od jakiegos czasu w naszej firmie dziala monitoring firmy ALNET wszystko smiga bardzo fajnie lecz dzisiaj chcialem sie polaczyc przez internet z domu aby mozna bylo ogladac co sie dzieje w firmie
Program to VDRC PROFESSIONAL
Wpisalem wszystkie ustawienia:
Adres serwera: xxxx.vdr-s.com
Port:9000
Uzytkownik:xxxx
haslo:xxxxx

i nic wyskakuje blad i laczy ponownie

w sklepie jak podlacze w siec laptopa i wpisze ustawienia tylko zamiast uzytkownika podam IP komputera firmowego to bez problemu dziala podglad kamer
wiec chyba jest cos nie tak z ustawieniami internetu :(
ma ktos jakis pomysl jak to naprawic mamy w firmie komputer podlaczony do neostrady (stale lacze)

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
joy
Level 20
Location: Kamienica
Joined: 12 Jul 2002
Posts: 385
Helped: 26
Post rating: 2
joy
Level 20
Post#2 03 Oct 2007 18:53    

Re: System ALNET jak podgladac przez internet ?


Po pierwsze trzeba przekierować porty na routerze na adres komputera na którym pracuje ALNET, jak w sieci lokalnej działa to zapora winXP cię przepuszcza, więc tu jest OK. A domena z końcówką xxx.vdr-s.com do zmiennego IP jest zarejestrowana przez aplikację ALNETU?

Helpful post? + -1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
carrier
Specjalista - Alarmy Samochodowe
Location: Gdańsk
Joined: 15 Jan 2005
Posts: 3110
Helped: 436
Post rating: 111
carrier
Specjalista - Alarmy Samochodowe
Post#3 03 Oct 2007 18:54    

Re: System ALNET jak podgladac przez internet ?


a w domu wpisywałeś IP komputera firmowego ?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
patnet
Level 15
Joined: 01 Aug 2004
Posts: 226
Post rating: 3
patnet
Level 15
Post#4 03 Oct 2007 19:04  Topic author   

Re: System ALNET jak podgladac przez internet ?


carrier wrote:
a w domu wpisywałeś IP komputera firmowego ?


wpisyawlem ale nie dziala :( w firmie mam ip 192.168.0.15 taki wpisalem i po podlaczeniu do sieci w firmie dziala bez problemu a w domu juz nie

co do ustawien alnet-u to wczesniej wszystko dzialalo bdb tylko dalem kompa do wgrania nowego systemu i wszystko skasowali.......

kolega mi jeszcze cos powiedzial ze moga byc jakies zmienne IP z neostrady a powinno byc stale ale wczesniej dzialao bez problemu na zmiennym IP w firmie mamy zainstalowany tez program VNC podobno tez do tych kamer ale nie wiem jak sie go uzywa :(
Adres serwera: xxxx.vdr-s.com dostalem od firmy instalujacej ten system u nas w sklepie niestety goscie co to intalowali nie maja juz sklepu u mnie w miescie...

Dodano po 3 [minuty]:

>Po pierwsze trzeba przekierować porty na routerze na adres komputera na którym pracuje ALNET
Nie bardzo wiem oco chodzi jestem zielony w tych sprawach :)
>A domena z końcówką xxx.vdr-s.com do zmiennego IP jest zarejestrowana przez aplikację ALNETU?
chyba jest ten adres dostalem od nich

acha ten adres co podalem ma zamiast xxxx na poczatku nazwe mojej firmy lecz zmienilem bo nie chcial bym podawac w necie ;)

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
joy
Level 20
Location: Kamienica
Joined: 12 Jul 2002
Posts: 385
Helped: 26
Post rating: 2
joy
Level 20
Post#5 03 Oct 2007 19:13    

Re: System ALNET jak podgladac przez internet ?


Więc tak jak firma montowała ci system to zarejestrowali dla ciebie adres xxx.vdr-s.com i komputer w którym zainstalowana jest karta wysyłał co jakiś czas na serwer Alnetu aktualne IP(czyli działa to identycznie jak dynddns.org lub no-ip.com) a ty łączyłeś się z po xxx.vdr-s.com a serwer Alnetu robił przekierowanie na twój komputer. Ale po formacie dane które były zapisane w oprogramowaniu identyfikujące ten komputer zostały skasowane. Jutro będę miał przed sobą VDRSA to mogę cię na kierować, co gdzie wpisać, a nie pamiętam czy przy rejestracji domeny podaje się jakieś hasło, ale w najgorszym wypadku będziesz miał adres z innym początkiem. Możesz jeszcze jeśli twój router obsługuje dyndns skonfigurować jego.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
patnet
Level 15
Joined: 01 Aug 2004
Posts: 226
Post rating: 3
patnet
Level 15
Post#6 03 Oct 2007 19:28  Topic author   

Re: System ALNET jak podgladac przez internet ?


joy wrote:
Więc tak jak firma montowała ci system to zarejestrowali dla ciebie adres xxx.vdr-s.com i komputer w którym zainstalowana jest karta wysyłał co jakiś czas na serwer Alnetu aktualne IP(czyli działa to identycznie jak dynddns.org lub no-ip.com) a ty łączyłeś się z po xxx.vdr-s.com a serwer Alnetu robił przekierowanie na twój komputer. Ale po formacie dane które były zapisane w oprogramowaniu identyfikujące ten komputer zostały skasowane. Jutro będę miał przed sobą VDRSA to mogę cię na kierować, co gdzie wpisać, a nie pamiętam czy przy rejestracji domeny podaje się jakieś hasło, ale w najgorszym wypadku będziesz miał adres z innym początkiem. Możesz jeszcze jeśli twój router obsługuje dyndns skonfigurować jego.



Ok super by bylo jak bys mial chwilke bede bardzo wdzieczny :)

Helpful post? + 0
Back to top
joy
Level 20
Location: Kamienica
Joined: 12 Jul 2002
Posts: 385
Helped: 26
Post rating: 2
joy
Level 20
Post#7 04 Oct 2007 15:23Helpful post    

Re: System ALNET jak podgladac przez internet ?


Na komputerze gdzie jest zainstalowana karta ALNET kliknij Start»Programy»ALNET SYSTEMS»VDRS i Domain register. Wypełnij wszystkie pola port 9000, pole pozycja cokolwiek, i najważniejsze nazwa domeny spróbuj wpisać tą którą miałeś i na koniec Zarejestruj. Jeśli, nie uda się zarejestrować podaj inną nazwę domeny(będziesz musiał mieć nową). Jeśli nic nie było zmieniane w routerze i numer IP komputera w sieci jest ten sam jaki był przed formatem to powinno już działać. Jeśli nie to w poczytaj w internecie i na elektrodzie też na pewno jest niejeden temat, o przekierowaniu portów i zmiennym IP DYNDNS lud NO-IP .
A jedno po uruchomieniu programu na serwerze, kliknij na Konfiguracja Usługi sieciowe i Zaznacz Dynamiczny adres IP, wokół przycisku powinna się podświetlić pomarańczowa ramka.

Helpful post? + 0
Back to top
patnet
Level 15
Joined: 01 Aug 2004
Posts: 226
Post rating: 3
patnet
Level 15
Post#8 08 Oct 2007 18:52  Topic author   

Re: System ALNET jak podgladac przez internet ?


Witam dzisiaj ustawilem kamerki na laptopie okazalo sie ze byla nazwa nie aktualna i IP po wpisaniu nowych danych smiga bdb :)
dziekuje wszystkim za pomoc :spoko:

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Stationary Security -> System ALNET jak podgladac przez internet ?
Page 1 of 1

Similar topics to system ALNET jak podgladac przez internet ?

S7-400 przez internet - jak zdiagnozować? (2)
Jak sterować urządzeniami przez internet (10)
Laptop s-video + kamera BNC czy mozna tak podgladac obraz?? (1)
jak z rejestratora cyfrowego zrobić podgląd przez internet (3)
Monitoring przez internet oraz wifi jak konfigurowac (11)
HIKVISION - Jak wysłać obraz z kamer przez internet? (6)
Jak oglądać obraz zrejestratora przez internet bez komputera (2)
CA 5 a internet. Czy mogę zaprogramować alarm przez Internet? (3)
Rejestrator Novus nv dvr-1116 - jak zrobić podgląd kamer przez internet (1)
Jak skonfigurować i podlaczyc kamerke przez internet mobilny:Kam.WANSCAM+router (7)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.092 seconds