Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Wolne otwieranie stron www


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet ->Wolne otwieranie stron www Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
faxfalkon
Poziom 11
Poziom 11
Miasto: Stolica
Dołączył: 04 Paź 2007
Posty: 70
faxfalkon
Poziom 11
Post#1 04 Paź 2007 08:21  Autor tematu   

Wolne otwieranie stron www


Mam niezły problem - strony internetowe strasznie długo mi się otwierają...
Najgorsze w tym jest to, że połączenie jest, pingi w DOSie chodzą, a strony strasznie długo się odpalają. Czy przyczyna tkwi w karcie graficznej?
A i jeszcze jedno sprzęt mam nast.:
1. Płyta główna - ASRock K7VT4A Pro z mikroukładem VIA VT8377A Apollo KT400A;
2. Procesor - AMD Sempron, 2000MHz (12x167) 2800+;
3. 512 MB PC3200 i 256 MB PC2700;
4. Karta grafiki - ATI Radeon 9550 (RV350) + EVERCOOL VGA Turbo 2 VC-RHC;
5. DVD (LiteOn);
6. HDD (120 GB);
7. Zasilacz 300W.
Wczoraj robiłem test w 3Dmark2003 i wiecie ile mi wyszło? 880!!! - chyba coś jest nie tak - karty graficznej nie kręciłem (ustawienia fabryczne) bo wiatrak jest dopiero co zakupiony.
Proszę WAS wszystkich o podpowiedź - co się dzieje z moją "padaczką".
Na innym forum polecono mi zrobić "log'i" - podaję je w linku:
http://www.filefactory.com/file/49d157/
Ponadto dołączam screen z "pingów".
Za odczytanie logów i odpowiedzi z góry THX

Załączniki:

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
baczek007
Poziom 18
Poziom 18
Miasto: Chojnice
Dołączył: 07 Lis 2005
Posty: 453
Pomógł: 49
Ocena postów: 6
baczek007
Poziom 18
Post#2 04 Paź 2007 08:33    

Re: Wolny INTERNET


Ty sobie jaja robisz ? To jakas prowokacja ?


Co ma karta graficzna (jakakolwiek zgodna z VGA) do internetu.
Jak juz chcesz podawac cos o swoim komputerze to dawaj

- jakie i od kogo masz lacze
- jaki system operacyjny masz na kompie

Potem pewnie dopiero forumowicze zadadz tabie konkretne pytania, zeby tobie pomoc

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
faxfalkon
Poziom 11
Poziom 11
Miasto: Stolica
Dołączył: 04 Paź 2007
Posty: 70
faxfalkon
Poziom 11
Post#3 04 Paź 2007 11:36  Autor tematu   

Re: Wolny INTERNET


Panie baczek jesteś zwolennikiem partii rządzącej , że o prowokacji piszesz...??? Ja po prostu nie mam już pomysłu co może być przyczyną mojej niesprawności łącza.
Dostawcą internetu jest firma Net Serwis : www.net-serwis.pl, system operacyjny mojej puszki to winda xp.
PS
Czytałeś chociaż moje log'i i mój załącznik z ping'ami?:|

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
baczek007
Poziom 18
Poziom 18
Miasto: Chojnice
Dołączył: 07 Lis 2005
Posty: 453
Pomógł: 49
Ocena postów: 6
baczek007
Poziom 18
Post#4 04 Paź 2007 12:27    

Re: Wolny INTERNET


Nie obrazaj sie, ale do twojego postu znajduje jedna analogie.

Dzwonie do mechanika, ze auto nie chodzi, kolo zapasowe jest, swiatla swieca - co jest nie tak ?

Fajnie ze napisales od kogo masz lacze, napisz jeszcze jak dostarczane (lan, wifi, xdsl)?

Ping jest malo wiarygodny. Pinguj np pingiem o dlugosci 1400b (ping -l 1400 adres.ip)

Apropo prowokacji - jeszcze nigdy nie widzialem, zeby ktos zwalal mulenie internetu na karte graficzna.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
faxfalkon
Poziom 11
Poziom 11
Miasto: Stolica
Dołączył: 04 Paź 2007
Posty: 70
faxfalkon
Poziom 11
Post#5 04 Paź 2007 12:53  Autor tematu   

Re: Wolny INTERNET


OK SpOx :D
Słuchaj... łącze mam chyba typu LAN, gdyż łącze się przez kartę sieciową.
Do połączenia z Internetem wykorzystywane jest PPPoE - cokolwiek to znaczy:cry:.
Mam prośbę, możesz Ty lub ktoś kogo znasz może mi pomóc.
Internet jest mi niezmiernie potrzebny.
Za pomoc z góry THX.:D

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
baczek007
Poziom 18
Poziom 18
Miasto: Chojnice
Dołączył: 07 Lis 2005
Posty: 453
Pomógł: 49
Ocena postów: 6
baczek007
Poziom 18
Post#6 04 Paź 2007 13:31    

Re: Wolny INTERNET


w konsoli (Start-uruchom, cmd)
wpisz

ping -l 1440 www.wp.pl

PPPoE ma to do siebie, ze czasem nie odpowiada mu ustawione MTU (domyslnei 1500) i wtedy strony jeszcze jakos chodza, ale juz wyslac iczego nie idzie

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Grucha1982
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: Ruda Śląska
Dołączył: 22 Mar 2005
Posty: 231
Pomógł: 7
Ocena postów: 2
Grucha1982
Poziom 15
Post#7 04 Paź 2007 23:15    

Re: Wolne otwieranie stron www


A masz zainstalowanego Flash Playera 9.0. Otwórz www.wp.pl i kliknij na baner prawym guzikiem myszki na samym dole bedziesz mial wersje Flash Playera. Często spotykam się z tym problemem :-D

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
faxfalkon
Poziom 11
Poziom 11
Miasto: Stolica
Dołączył: 04 Paź 2007
Posty: 70
faxfalkon
Poziom 11
Post#8 05 Paź 2007 07:44  Autor tematu   

Re: Wolne otwieranie stron www


Witam baczek
Mam pytanie za 100 pkt... gdzie na klawiaturze znajduje się tą poziomą kreskę? (...l...):cry:

Do Gruchy:
Nie mogę tego sprawdzić, ponieważ strony w obecnej chwili nie otwierają mi się :cry: (teraz nadaję z pracy).
Pozdrawiam Was serdecznie i wielkie THX za zainteresowanie.:D

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Grucha1982
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: Ruda Śląska
Dołączył: 22 Mar 2005
Posty: 231
Pomógł: 7
Ocena postów: 2
Grucha1982
Poziom 15
Post#9 05 Paź 2007 09:43    

Re: Wolne otwieranie stron www


Witam
Tą pionową kreskę robi sie trzymając shift + \ (backslash) ||||||| :-D
Oprócz klawiatury masz jeszcze w windowsie tablice znaków tam też są wszystkie dziwne znaczki.

Co do stron jaki masz komunikat w przeglądarce? Nie można wyświetlić strony? Puść pinga do www.wp.pl i wpisz w przeglądarce 212.77.100.101 jest to adres IP wp.pl i zobacz czy Ci sie otworzy. I zrób to z internet explorera a nie z firefoxa może coś z przeglądarką a najlepiej otwórz Mój Komputer i tam gdzie będziesz miał napis Mój Komputer czyli w pasku adresu wpisz adres stronki.

A no koniec spróbuj użyć funkcji Przywracania systemu w windowsie do tego momentu gdzie strony Ci sie jeszcze otwierały czasami to pomaga.

Pozdrawiam

P.S. Te 100 punktów to ściema? :-/

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
sq9cwd
Poziom 20
Poziom 20
Miasto: Zawiercie
Dołączył: 29 Mar 2004
Posty: 1086
Pomógł: 66
Ocena postów: 13
sq9cwd
Poziom 20
Post#10 05 Paź 2007 10:14    

Re: Wolne otwieranie stron www


faxfalkon napisał:
Witam baczek
Mam pytanie za 100 pkt... gdzie na klawiaturze znajduje się tą poziomą kreskę? (...l...):cry:

Tak naprawdę to żadna pionowa kreska nie jest Ci potrzebna, znak który podał baczek to litera l(udwik).
Komenda ping -l -t 1400 wp.pl spowoduje wysyłanie pingów o wielkości 1400 bajtów w nieskończoność na adres wp.pl. Chodzi o to, że domyślny rozmiar pinga jest ciut mały, aby dobrze zdiagnozować łącze. Dlatego wymuszamy wysłanie pinga o większym rozmiarze. Osobiście robię jeszcze próby z pingami o wielkości 5000 i 10000. ponadto polecam strony www.kernel.org oraz [url]noc.gts.pl[/url]. Zazwyczaj podają realne wartości faktycznego transferu jaki możesz uzyskać.
Strony typu dsl.cz, czy numion są średnio obiektywne, ale to już inna historia.
Pozdrawiam.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Grucha1982
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: Ruda Śląska
Dołączył: 22 Mar 2005
Posty: 231
Pomógł: 7
Ocena postów: 2
Grucha1982
Poziom 15
Post#11 05 Paź 2007 10:31    

Re: Wolne otwieranie stron www


A no faktycznie nie zajażyłem ze chodziło Ci o literke małe ly :-D ja używam do sprawdzania transferu stronki www.speedtest.net lub www.speedtest.pl tez są niezłe.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Myrek1
Poziom 19
Poziom 19
Miasto: Kraków
Dołączył: 04 Gru 2004
Posty: 782
Pomógł: 14
Ocena postów: 2
Myrek1
Poziom 19
Post#12 06 Paź 2007 02:27    

Re: Wolne otwieranie stron www


@faxfalkon
Ustaw w opcjach połączenia sieciowego (w panelu sterowania) w połączeniu TCP/IP, tam gdzie masz wpisany IP od dostawcy (jeśli dostawca przyznaje stałe IP, bez DHCP) inne serwery DNS. Wpisz tam takie DNSy:
194.204.152.34
194.204.159.1

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
ozy2001
Poziom 21
Poziom 21
Miasto: Nowy Sącz
Dołączył: 04 Sie 2004
Posty: 1201
Pomógł: 88
Ocena postów: 10
ozy2001
Poziom 21
Post#13 06 Paź 2007 12:36    

Re: Wolne otwieranie stron www


Z tego co widzę - nie masz wyłączonego protokołu TCP/IP - skoro korzystasz z PPPoE - IP dostajesz na wirtualnym połączeniu PPPoE, zaś karta lan nie potrzebuje tego mieć w ogóle.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Myrek1
Poziom 19
Poziom 19
Miasto: Kraków
Dołączył: 04 Gru 2004
Posty: 782
Pomógł: 14
Ocena postów: 2
Myrek1
Poziom 19
Post#14 06 Paź 2007 12:49    

Re: Wolne otwieranie stron www


Nie doczytałem tego, sorry

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
t_m_
Poziom 12
Poziom 12
Dołączył: 23 Lis 2005
Posty: 82
Pomógł: 2
t_m_
Poziom 12
Post#15 06 Paź 2007 17:12    

Re: Wolne otwieranie stron www


Czyli w polaczeniu sieciowym(pol.lokalne) ma byc wyl tcp/ip ? a PPPoE ma byc tam wlaczone? i jesli juz to nowe polaczenie ma byc otworzone typu PPPoE ?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
faxfalkon
Poziom 11
Poziom 11
Miasto: Stolica
Dołączył: 04 Paź 2007
Posty: 70
faxfalkon
Poziom 11
Post#16 06 Paź 2007 17:59  Autor tematu   

Re: Wolne otwieranie stron www


Witam
Właśnie znalazłem co było problemem - trzeba było zmienić w konfiguracji karty sieciowej - typie połączenia na 10BaseT, półdupleks, wcześniej było ustawione Autonegocjonowanie - teraz jest wszystko OKS.
Wielkie dzięki za zainteresowanie moim problemem :D.
Życzę miłego serfowania w Sieci

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
t_m_
Poziom 12
Poziom 12
Dołączył: 23 Lis 2005
Posty: 82
Pomógł: 2
t_m_
Poziom 12
Post#17 06 Paź 2007 18:26    

Re: Wolne otwieranie stron www


a gdzie ty to ustawiales moze ja u siebie tez tak ustawie bo mam cos w podobie problem jak ty :) hehe

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
utc1
Poziom 14
Poziom 14
Dołączył: 16 Maj 2006
Posty: 166
Pomógł: 6
Ocena postów: 1
utc1
Poziom 14
Post#18 06 Paź 2007 20:22    

Re: Wolne otwieranie stron www


Witam, powinno być auto. Jeśli na pewno po tej zmianie sie zmieniło to gratulacje.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Grucha1982
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: Ruda Śląska
Dołączył: 22 Mar 2005
Posty: 231
Pomógł: 7
Ocena postów: 2
Grucha1982
Poziom 15
Post#19 06 Paź 2007 21:36    

Re: Wolne otwieranie stron www


Jeżeli chodzi na póldupleksie to najprawdopodobniej kabel masz uszkodzony sprawdź czy na innym kablu autonegocjacja Ci będzie chodzić. Pozdrowienia

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Wolne otwieranie stron www
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Bardzo wolne otwieranie stron www (6)
WOLNE OTWIERANIE STRON i ŁACZE (9)
D-link DSL-2640R - wolne otwieranie stron (6)
Wolne otwieranie się stron i lagujące filmiki (2)
Wolne otwieranie stron po złapaniu wirusa - internet radiowy (2)
TP-LINK TD-W8901G + łącze Netia - wolne otwieranie stron (4)
sony ericsson jako modem. wolne otwieranie stron (4)
Wolne otwieranie stron i upłynął limit czasu żądania (29)
Bitdefender - problemy z otwieranie stron www (11)
Samoistne otwieranie się stron WWW (3)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.042 seconds

elektroda.pl temat RSS