Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Wolne otwieranie stron www


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Wolne otwieranie stron www
Autor
Wiadomość
faxfalkon
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 04 Paź 2007
Posty: 70
Miasto: Stolica

Post#1 Post autora tematu 04 Paź 2007 08:21   

Wolne otwieranie stron www


Mam niezły problem - strony internetowe strasznie długo mi się otwierają...
Najgorsze w tym jest to, że połączenie jest, pingi w DOSie chodzą, a strony strasznie długo się odpalają. Czy przyczyna tkwi w karcie graficznej?
A i jeszcze jedno sprzęt mam nast.:
1. Płyta główna - ASRock K7VT4A Pro z mikroukładem VIA VT8377A Apollo KT400A;
2. Procesor - AMD Sempron, 2000MHz (12x167) 2800+;
3. 512 MB PC3200 i 256 MB PC2700;
4. Karta grafiki - ATI Radeon 9550 (RV350) + EVERCOOL VGA Turbo 2 VC-RHC;
5. DVD (LiteOn);
6. HDD (120 GB);
7. Zasilacz 300W.
Wczoraj robiłem test w 3Dmark2003 i wiecie ile mi wyszło? 880!!! - chyba coś jest nie tak - karty graficznej nie kręciłem (ustawienia fabryczne) bo wiatrak jest dopiero co zakupiony.
Proszę WAS wszystkich o podpowiedź - co się dzieje z moją "padaczką".
Na innym forum polecono mi zrobić "log'i" - podaję je w linku:
http://www.filefactory.com/file/49d157/
Ponadto dołączam screen z "pingów".
Za odczytanie logów i odpowiedzi z góry THX

Załączniki:
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 04 Paź 2007 08:21   





Powrót do góry
   
baczek007
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 07 Lis 2005
Posty: 451
Miasto: Chojnice

Post#2 04 Paź 2007 08:33   

Re: Wolny INTERNET


Ty sobie jaja robisz ? To jakas prowokacja ?


Co ma karta graficzna (jakakolwiek zgodna z VGA) do internetu.
Jak juz chcesz podawac cos o swoim komputerze to dawaj

- jakie i od kogo masz lacze
- jaki system operacyjny masz na kompie

Potem pewnie dopiero forumowicze zadadz tabie konkretne pytania, zeby tobie pomoc
Powrót do góry
   
faxfalkon
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 04 Paź 2007
Posty: 70
Miasto: Stolica

Post#3 Post autora tematu 04 Paź 2007 11:36   

Re: Wolny INTERNET


Panie baczek jesteś zwolennikiem partii rządzącej , że o prowokacji piszesz...??? Ja po prostu nie mam już pomysłu co może być przyczyną mojej niesprawności łącza.
Dostawcą internetu jest firma Net Serwis : www.net-serwis.pl, system operacyjny mojej puszki to winda xp.
PS
Czytałeś chociaż moje log'i i mój załącznik z ping'ami?:|
Powrót do góry
   
baczek007
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 07 Lis 2005
Posty: 451
Miasto: Chojnice

Post#4 04 Paź 2007 12:27   

Re: Wolny INTERNET


Nie obrazaj sie, ale do twojego postu znajduje jedna analogie.

Dzwonie do mechanika, ze auto nie chodzi, kolo zapasowe jest, swiatla swieca - co jest nie tak ?

Fajnie ze napisales od kogo masz lacze, napisz jeszcze jak dostarczane (lan, wifi, xdsl)?

Ping jest malo wiarygodny. Pinguj np pingiem o dlugosci 1400b (ping -l 1400 adres.ip)

Apropo prowokacji - jeszcze nigdy nie widzialem, zeby ktos zwalal mulenie internetu na karte graficzna.
Powrót do góry
   
faxfalkon
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 04 Paź 2007
Posty: 70
Miasto: Stolica

Post#5 Post autora tematu 04 Paź 2007 12:53   

Re: Wolny INTERNET


OK SpOx :D
Słuchaj... łącze mam chyba typu LAN, gdyż łącze się przez kartę sieciową.
Do połączenia z Internetem wykorzystywane jest PPPoE - cokolwiek to znaczy:cry:.
Mam prośbę, możesz Ty lub ktoś kogo znasz może mi pomóc.
Internet jest mi niezmiernie potrzebny.
Za pomoc z góry THX.:D
Powrót do góry
   
baczek007
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 07 Lis 2005
Posty: 451
Miasto: Chojnice

Post#6 04 Paź 2007 13:31   

Re: Wolny INTERNET


w konsoli (Start-uruchom, cmd)
wpisz

ping -l 1440 www.wp.pl

PPPoE ma to do siebie, ze czasem nie odpowiada mu ustawione MTU (domyslnei 1500) i wtedy strony jeszcze jakos chodza, ale juz wyslac iczego nie idzie
Powrót do góry
   
Grucha1982
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 22 Mar 2005
Posty: 231
Miasto: Ruda Śląska

Post#7 04 Paź 2007 23:15   

Re: Wolne otwieranie stron www


A masz zainstalowanego Flash Playera 9.0. Otwórz www.wp.pl i kliknij na baner prawym guzikiem myszki na samym dole bedziesz mial wersje Flash Playera. Często spotykam się z tym problemem :-D
Powrót do góry
   
faxfalkon
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 04 Paź 2007
Posty: 70
Miasto: Stolica

Post#8 Post autora tematu 05 Paź 2007 07:44   

Re: Wolne otwieranie stron www


Witam baczek
Mam pytanie za 100 pkt... gdzie na klawiaturze znajduje się tą poziomą kreskę? (...l...):cry:

Do Gruchy:
Nie mogę tego sprawdzić, ponieważ strony w obecnej chwili nie otwierają mi się :cry: (teraz nadaję z pracy).
Pozdrawiam Was serdecznie i wielkie THX za zainteresowanie.:D
Powrót do góry
   
Grucha1982
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 22 Mar 2005
Posty: 231
Miasto: Ruda Śląska

Post#9 05 Paź 2007 09:43   

Re: Wolne otwieranie stron www


Witam
Tą pionową kreskę robi sie trzymając shift + \ (backslash) ||||||| :-D
Oprócz klawiatury masz jeszcze w windowsie tablice znaków tam też są wszystkie dziwne znaczki.

Co do stron jaki masz komunikat w przeglądarce? Nie można wyświetlić strony? Puść pinga do www.wp.pl i wpisz w przeglądarce 212.77.100.101 jest to adres IP wp.pl i zobacz czy Ci sie otworzy. I zrób to z internet explorera a nie z firefoxa może coś z przeglądarką a najlepiej otwórz Mój Komputer i tam gdzie będziesz miał napis Mój Komputer czyli w pasku adresu wpisz adres stronki.

A no koniec spróbuj użyć funkcji Przywracania systemu w windowsie do tego momentu gdzie strony Ci sie jeszcze otwierały czasami to pomaga.

Pozdrawiam

P.S. Te 100 punktów to ściema? :-/
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 05 Paź 2007 09:43   





Powrót do góry
   
sq9cwd
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 29 Mar 2004
Posty: 1070
Miasto: Zawiercie

Post#10 05 Paź 2007 10:14   

Re: Wolne otwieranie stron www


faxfalkon napisał:
Witam baczek
Mam pytanie za 100 pkt... gdzie na klawiaturze znajduje się tą poziomą kreskę? (...l...):cry:

Tak naprawdę to żadna pionowa kreska nie jest Ci potrzebna, znak który podał baczek to litera l(udwik).
Komenda ping -l -t 1400 wp.pl spowoduje wysyłanie pingów o wielkości 1400 bajtów w nieskończoność na adres wp.pl. Chodzi o to, że domyślny rozmiar pinga jest ciut mały, aby dobrze zdiagnozować łącze. Dlatego wymuszamy wysłanie pinga o większym rozmiarze. Osobiście robię jeszcze próby z pingami o wielkości 5000 i 10000. ponadto polecam strony www.kernel.org oraz [url]noc.gts.pl[/url]. Zazwyczaj podają realne wartości faktycznego transferu jaki możesz uzyskać.
Strony typu dsl.cz, czy numion są średnio obiektywne, ale to już inna historia.
Pozdrawiam.
Powrót do góry
   
Grucha1982
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 22 Mar 2005
Posty: 231
Miasto: Ruda Śląska

Post#11 05 Paź 2007 10:31   

Re: Wolne otwieranie stron www


A no faktycznie nie zajażyłem ze chodziło Ci o literke małe ly :-D ja używam do sprawdzania transferu stronki www.speedtest.net lub www.speedtest.pl tez są niezłe.
Powrót do góry
   
Myrek1
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 04 Gru 2004
Posty: 772
Miasto: Kraków

Post#12 06 Paź 2007 02:27   

Re: Wolne otwieranie stron www


@faxfalkon
Ustaw w opcjach połączenia sieciowego (w panelu sterowania) w połączeniu TCP/IP, tam gdzie masz wpisany IP od dostawcy (jeśli dostawca przyznaje stałe IP, bez DHCP) inne serwery DNS. Wpisz tam takie DNSy:
194.204.152.34
194.204.159.1
Powrót do góry
   
ozy2001
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 04 Sie 2004
Posty: 1188
Miasto: Nowy Sącz

Post#13 06 Paź 2007 12:36   

Re: Wolne otwieranie stron www


Z tego co widzę - nie masz wyłączonego protokołu TCP/IP - skoro korzystasz z PPPoE - IP dostajesz na wirtualnym połączeniu PPPoE, zaś karta lan nie potrzebuje tego mieć w ogóle.
Powrót do góry
   
Myrek1
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 04 Gru 2004
Posty: 772
Miasto: Kraków

Post#14 06 Paź 2007 12:49   

Re: Wolne otwieranie stron www


Nie doczytałem tego, sorry
Powrót do góry
   
t_m_
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 23 Lis 2005
Posty: 82

Post#15 06 Paź 2007 17:12   

Re: Wolne otwieranie stron www


Czyli w polaczeniu sieciowym(pol.lokalne) ma byc wyl tcp/ip ? a PPPoE ma byc tam wlaczone? i jesli juz to nowe polaczenie ma byc otworzone typu PPPoE ?
Powrót do góry
   
faxfalkon
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 04 Paź 2007
Posty: 70
Miasto: Stolica

Post#16 Post autora tematu 06 Paź 2007 17:59   

Re: Wolne otwieranie stron www


Witam
Właśnie znalazłem co było problemem - trzeba było zmienić w konfiguracji karty sieciowej - typie połączenia na 10BaseT, półdupleks, wcześniej było ustawione Autonegocjonowanie - teraz jest wszystko OKS.
Wielkie dzięki za zainteresowanie moim problemem :D.
Życzę miłego serfowania w Sieci
Powrót do góry
   
t_m_
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 23 Lis 2005
Posty: 82

Post#17 06 Paź 2007 18:26   

Re: Wolne otwieranie stron www


a gdzie ty to ustawiales moze ja u siebie tez tak ustawie bo mam cos w podobie problem jak ty :) hehe
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Paź 2007 18:26   





Powrót do góry
   
utc1
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 16 Maj 2006
Posty: 166

Post#18 06 Paź 2007 20:22   

Re: Wolne otwieranie stron www


Witam, powinno być auto. Jeśli na pewno po tej zmianie sie zmieniło to gratulacje.
Powrót do góry
   
Grucha1982
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 22 Mar 2005
Posty: 231
Miasto: Ruda Śląska

Post#19 06 Paź 2007 21:36   

Re: Wolne otwieranie stron www


Jeżeli chodzi na póldupleksie to najprawdopodobniej kabel masz uszkodzony sprawdź czy na innym kablu autonegocjacja Ci będzie chodzić. Pozdrowienia
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Wolne otwieranie stron www
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Bardzo wolne otwieranie stron www (6)
WOLNE OTWIERANIE STRON i ŁACZE (9)
D-link DSL-2640R - wolne otwieranie stron (6)
Wolne otwieranie się stron i lagujące filmiki (2)
Wolne otwieranie stron po złapaniu wirusa - internet radiowy (2)
TP-LINK TD-W8901G + łącze Netia - wolne otwieranie stron (4)
sony ericsson jako modem. wolne otwieranie stron (4)
Wolne otwieranie stron i upłynął limit czasu żądania (29)
Bitdefender - problemy z otwieranie stron www (11)
Samoistne otwieranie się stron WWW (3)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.078 seconds

elektroda.pl temat RSS