Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Wolne otwieranie stron www


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Wolne otwieranie stron www
Author
Message
faxfalkon
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 04 Oct 2007
Posts: 70
Location: Stolica

Post#1 Post from the author of the topic 04 Oct 2007 08:21   

Wolne otwieranie stron www


Mam niezły problem - strony internetowe strasznie długo mi się otwierają...
Najgorsze w tym jest to, że połączenie jest, pingi w DOSie chodzą, a strony strasznie długo się odpalają. Czy przyczyna tkwi w karcie graficznej?
A i jeszcze jedno sprzęt mam nast.:
1. Płyta główna - ASRock K7VT4A Pro z mikroukładem VIA VT8377A Apollo KT400A;
2. Procesor - AMD Sempron, 2000MHz (12x167) 2800+;
3. 512 MB PC3200 i 256 MB PC2700;
4. Karta grafiki - ATI Radeon 9550 (RV350) + EVERCOOL VGA Turbo 2 VC-RHC;
5. DVD (LiteOn);
6. HDD (120 GB);
7. Zasilacz 300W.
Wczoraj robiłem test w 3Dmark2003 i wiecie ile mi wyszło? 880!!! - chyba coś jest nie tak - karty graficznej nie kręciłem (ustawienia fabryczne) bo wiatrak jest dopiero co zakupiony.
Proszę WAS wszystkich o podpowiedź - co się dzieje z moją "padaczką".
Na innym forum polecono mi zrobić "log'i" - podaję je w linku:
http://www.filefactory.com/file/49d157/
Ponadto dołączam screen z "pingów".
Za odczytanie logów i odpowiedzi z góry THX

Attachments:

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 04 Oct 2007 08:21   





Back to top
   
baczek007
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 07 Nov 2005
Posts: 453
Location: Chojnice

Post#2 04 Oct 2007 08:33   

Re: Wolny INTERNET


Ty sobie jaja robisz ? To jakas prowokacja ?


Co ma karta graficzna (jakakolwiek zgodna z VGA) do internetu.
Jak juz chcesz podawac cos o swoim komputerze to dawaj

- jakie i od kogo masz lacze
- jaki system operacyjny masz na kompie

Potem pewnie dopiero forumowicze zadadz tabie konkretne pytania, zeby tobie pomoc

Helpful message? + -

Back to top
   
faxfalkon
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 04 Oct 2007
Posts: 70
Location: Stolica

Post#3 Post from the author of the topic 04 Oct 2007 11:36   

Re: Wolny INTERNET


Panie baczek jesteś zwolennikiem partii rządzącej , że o prowokacji piszesz...??? Ja po prostu nie mam już pomysłu co może być przyczyną mojej niesprawności łącza.
Dostawcą internetu jest firma Net Serwis : www.net-serwis.pl, system operacyjny mojej puszki to winda xp.
PS
Czytałeś chociaż moje log'i i mój załącznik z ping'ami?Neutral

Helpful message? + -

Back to top
   
baczek007
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 07 Nov 2005
Posts: 453
Location: Chojnice

Post#4 04 Oct 2007 12:27   

Re: Wolny INTERNET


Nie obrazaj sie, ale do twojego postu znajduje jedna analogie.

Dzwonie do mechanika, ze auto nie chodzi, kolo zapasowe jest, swiatla swieca - co jest nie tak ?

Fajnie ze napisales od kogo masz lacze, napisz jeszcze jak dostarczane (lan, wifi, xdsl)?

Ping jest malo wiarygodny. Pinguj np pingiem o dlugosci 1400b (ping -l 1400 adres.ip)

Apropo prowokacji - jeszcze nigdy nie widzialem, zeby ktos zwalal mulenie internetu na karte graficzna.

Helpful message? + -

Back to top
   
faxfalkon
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 04 Oct 2007
Posts: 70
Location: Stolica

Post#5 Post from the author of the topic 04 Oct 2007 12:53   

Re: Wolny INTERNET


OK SpOx Very Happy
Słuchaj... łącze mam chyba typu LAN, gdyż łącze się przez kartę sieciową.
Do połączenia z Internetem wykorzystywane jest PPPoE - cokolwiek to znaczy:cry:.
Mam prośbę, możesz Ty lub ktoś kogo znasz może mi pomóc.
Internet jest mi niezmiernie potrzebny.
Za pomoc z góry THX.Very Happy

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 04 Oct 2007 12:53   





Back to top
   
baczek007
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 07 Nov 2005
Posts: 453
Location: Chojnice

Post#6 04 Oct 2007 13:31   

Re: Wolny INTERNET


w konsoli (Start-uruchom, cmd)
wpisz

ping -l 1440 www.wp.pl

PPPoE ma to do siebie, ze czasem nie odpowiada mu ustawione MTU (domyslnei 1500) i wtedy strony jeszcze jakos chodza, ale juz wyslac iczego nie idzie

Helpful message? + -

Back to top
   
Grucha1982
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 22 Mar 2005
Posts: 231
Location: Ruda Śląska

Post#7 04 Oct 2007 23:15   

Re: Wolne otwieranie stron www


A masz zainstalowanego Flash Playera 9.0. Otwórz www.wp.pl i kliknij na baner prawym guzikiem myszki na samym dole bedziesz mial wersje Flash Playera. Często spotykam się z tym problemem Very Happy

Helpful message? + -

Back to top
   
faxfalkon
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 04 Oct 2007
Posts: 70
Location: Stolica

Post#8 Post from the author of the topic 05 Oct 2007 07:44   

Re: Wolne otwieranie stron www


Witam baczek
Mam pytanie za 100 pkt... gdzie na klawiaturze znajduje się tą poziomą kreskę? (...l...)Crying or Very sad

Do Gruchy:
Nie mogę tego sprawdzić, ponieważ strony w obecnej chwili nie otwierają mi się Crying or Very sad (teraz nadaję z pracy).
Pozdrawiam Was serdecznie i wielkie THX za zainteresowanie.Very Happy

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 05 Oct 2007 07:44   





Back to top
   
Grucha1982
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 22 Mar 2005
Posts: 231
Location: Ruda Śląska

Post#9 05 Oct 2007 09:43   

Re: Wolne otwieranie stron www


Witam
Tą pionową kreskę robi sie trzymając shift + \ (backslash) ||||||| Very Happy
Oprócz klawiatury masz jeszcze w windowsie tablice znaków tam też są wszystkie dziwne znaczki.

Co do stron jaki masz komunikat w przeglądarce? Nie można wyświetlić strony? Puść pinga do www.wp.pl i wpisz w przeglądarce 212.77.100.101 jest to adres IP wp.pl i zobacz czy Ci sie otworzy. I zrób to z internet explorera a nie z firefoxa może coś z przeglądarką a najlepiej otwórz Mój Komputer i tam gdzie będziesz miał napis Mój Komputer czyli w pasku adresu wpisz adres stronki.

A no koniec spróbuj użyć funkcji Przywracania systemu w windowsie do tego momentu gdzie strony Ci sie jeszcze otwierały czasami to pomaga.

Pozdrawiam

P.S. Te 100 punktów to ściema? :-/

Helpful message? + -

Back to top
   
sq9cwd
Poziom 20
Poziom 20


Joined: 29 Mar 2004
Posts: 1081
Location: Zawiercie

Post#10 05 Oct 2007 10:14   

Re: Wolne otwieranie stron www


faxfalkon wrote:
Witam baczek
Mam pytanie za 100 pkt... gdzie na klawiaturze znajduje się tą poziomą kreskę? (...l...)Crying or Very sad

Tak naprawdę to żadna pionowa kreska nie jest Ci potrzebna, znak który podał baczek to litera l(udwik).
Komenda ping -l -t 1400 wp.pl spowoduje wysyłanie pingów o wielkości 1400 bajtów w nieskończoność na adres wp.pl. Chodzi o to, że domyślny rozmiar pinga jest ciut mały, aby dobrze zdiagnozować łącze. Dlatego wymuszamy wysłanie pinga o większym rozmiarze. Osobiście robię jeszcze próby z pingami o wielkości 5000 i 10000. ponadto polecam strony www.kernel.org oraz [url]noc.gts.pl[/url]. Zazwyczaj podają realne wartości faktycznego transferu jaki możesz uzyskać.
Strony typu dsl.cz, czy numion są średnio obiektywne, ale to już inna historia.
Pozdrawiam.

Helpful message? + -

Back to top
   
Grucha1982
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 22 Mar 2005
Posts: 231
Location: Ruda Śląska

Post#11 05 Oct 2007 10:31   

Re: Wolne otwieranie stron www


A no faktycznie nie zajażyłem ze chodziło Ci o literke małe ly Very Happy ja używam do sprawdzania transferu stronki www.speedtest.net lub www.speedtest.pl tez są niezłe.

Helpful message? + -

Back to top
   
Myrek1
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 04 Dec 2004
Posts: 776
Location: Kraków

Post#12 06 Oct 2007 02:27   

Re: Wolne otwieranie stron www


@faxfalkon
Ustaw w opcjach połączenia sieciowego (w panelu sterowania) w połączeniu TCP/IP, tam gdzie masz wpisany IP od dostawcy (jeśli dostawca przyznaje stałe IP, bez DHCP) inne serwery DNS. Wpisz tam takie DNSy:
194.204.152.34
194.204.159.1

Helpful message? + -

Back to top
   
ozy2001
Poziom 21
Poziom 21


Joined: 04 Aug 2004
Posts: 1191
Location: Nowy Sącz

Post#13 06 Oct 2007 12:36   

Re: Wolne otwieranie stron www


Z tego co widzę - nie masz wyłączonego protokołu TCP/IP - skoro korzystasz z PPPoE - IP dostajesz na wirtualnym połączeniu PPPoE, zaś karta lan nie potrzebuje tego mieć w ogóle.

Helpful message? + -

Back to top
   
Myrek1
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 04 Dec 2004
Posts: 776
Location: Kraków

Post#14 06 Oct 2007 12:49   

Re: Wolne otwieranie stron www


Nie doczytałem tego, sorry

Helpful message? + -

Back to top
   
t_m_
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 23 Nov 2005
Posts: 82

Post#15 06 Oct 2007 17:12   

Re: Wolne otwieranie stron www


Czyli w polaczeniu sieciowym(pol.lokalne) ma byc wyl tcp/ip ? a PPPoE ma byc tam wlaczone? i jesli juz to nowe polaczenie ma byc otworzone typu PPPoE ?

Helpful message? + -

Back to top
   
faxfalkon
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 04 Oct 2007
Posts: 70
Location: Stolica

Post#16 Post from the author of the topic 06 Oct 2007 17:59   

Re: Wolne otwieranie stron www


Witam
Właśnie znalazłem co było problemem - trzeba było zmienić w konfiguracji karty sieciowej - typie połączenia na 10BaseT, półdupleks, wcześniej było ustawione Autonegocjonowanie - teraz jest wszystko OKS.
Wielkie dzięki za zainteresowanie moim problemem Very Happy.
Życzę miłego serfowania w Sieci

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Oct 2007 17:59   





Back to top
   
t_m_
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 23 Nov 2005
Posts: 82

Post#17 06 Oct 2007 18:26   

Re: Wolne otwieranie stron www


a gdzie ty to ustawiales moze ja u siebie tez tak ustawie bo mam cos w podobie problem jak ty Smile hehe

Helpful message? + -

Back to top
   
utc1
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 16 May 2006
Posts: 166

Post#18 06 Oct 2007 20:22   

Re: Wolne otwieranie stron www


Witam, powinno być auto. Jeśli na pewno po tej zmianie sie zmieniło to gratulacje.

Helpful message? + -

Back to top
   
Grucha1982
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 22 Mar 2005
Posts: 231
Location: Ruda Śląska

Post#19 06 Oct 2007 21:36   

Re: Wolne otwieranie stron www


Jeżeli chodzi na póldupleksie to najprawdopodobniej kabel masz uszkodzony sprawdź czy na innym kablu autonegocjacja Ci będzie chodzić. Pozdrowienia

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Wolne otwieranie stron www
Page 1 of 1
Similar topics
Bardzo wolne otwieranie stron www (6)
WOLNE OTWIERANIE STRON i ŁACZE (9)
D-link DSL-2640R - wolne otwieranie stron (6)
Wolne otwieranie się stron i lagujące filmiki (2)
Wolne otwieranie stron po złapaniu wirusa - internet radiowy (2)
TP-LINK TD-W8901G + łącze Netia - wolne otwieranie stron (4)
sony ericsson jako modem. wolne otwieranie stron (4)
Wolne otwieranie stron i upłynął limit czasu żądania (29)
Bitdefender - problemy z otwieranie stron www (11)
Samoistne otwieranie się stron WWW (3)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.062 seconds

elektroda.pl topic RSS feed