Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Wolne otwieranie stron www


  Main Page -> Forum Index -> Network, Internet ->Wolne otwieranie stron www Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
faxfalkon
Level 11
Location: Stolica
Joined: 04 Oct 2007
Posts: 70
faxfalkon
Level 11
Post#1 04 Oct 2007 08:21  Topic author   

Wolne otwieranie stron www


Mam niezły problem - strony internetowe strasznie długo mi się otwierają...
Najgorsze w tym jest to, że połączenie jest, pingi w DOSie chodzą, a strony strasznie długo się odpalają. Czy przyczyna tkwi w karcie graficznej?
A i jeszcze jedno sprzęt mam nast.:
1. Płyta główna - ASRock K7VT4A Pro z mikroukładem VIA VT8377A Apollo KT400A;
2. Procesor - AMD Sempron, 2000MHz (12x167) 2800+;
3. 512 MB PC3200 i 256 MB PC2700;
4. Karta grafiki - ATI Radeon 9550 (RV350) + EVERCOOL VGA Turbo 2 VC-RHC;
5. DVD (LiteOn);
6. HDD (120 GB);
7. Zasilacz 300W.
Wczoraj robiłem test w 3Dmark2003 i wiecie ile mi wyszło? 880!!! - chyba coś jest nie tak - karty graficznej nie kręciłem (ustawienia fabryczne) bo wiatrak jest dopiero co zakupiony.
Proszę WAS wszystkich o podpowiedź - co się dzieje z moją "padaczką".
Na innym forum polecono mi zrobić "log'i" - podaję je w linku:
http://www.filefactory.com/file/49d157/
Ponadto dołączam screen z "pingów".
Za odczytanie logów i odpowiedzi z góry THX

Attachments:

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
baczek007
Level 23
Location: Chojnice
Joined: 07 Nov 2005
Posts: 455
Helped: 50
Post rating: 7
baczek007
Level 23
Post#2 04 Oct 2007 08:33    

Re: Wolny INTERNET


Ty sobie jaja robisz ? To jakas prowokacja ?


Co ma karta graficzna (jakakolwiek zgodna z VGA) do internetu.
Jak juz chcesz podawac cos o swoim komputerze to dawaj

- jakie i od kogo masz lacze
- jaki system operacyjny masz na kompie

Potem pewnie dopiero forumowicze zadadz tabie konkretne pytania, zeby tobie pomoc

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
faxfalkon
Level 11
Location: Stolica
Joined: 04 Oct 2007
Posts: 70
faxfalkon
Level 11
Post#3 04 Oct 2007 11:36  Topic author   

Re: Wolny INTERNET


Panie baczek jesteś zwolennikiem partii rządzącej , że o prowokacji piszesz...??? Ja po prostu nie mam już pomysłu co może być przyczyną mojej niesprawności łącza.
Dostawcą internetu jest firma Net Serwis : www.net-serwis.pl, system operacyjny mojej puszki to winda xp.
PS
Czytałeś chociaż moje log'i i mój załącznik z ping'ami?:|

Helpful post? + 0
Back to top
baczek007
Level 23
Location: Chojnice
Joined: 07 Nov 2005
Posts: 455
Helped: 50
Post rating: 7
baczek007
Level 23
Post#4 04 Oct 2007 12:27    

Re: Wolny INTERNET


Nie obrazaj sie, ale do twojego postu znajduje jedna analogie.

Dzwonie do mechanika, ze auto nie chodzi, kolo zapasowe jest, swiatla swieca - co jest nie tak ?

Fajnie ze napisales od kogo masz lacze, napisz jeszcze jak dostarczane (lan, wifi, xdsl)?

Ping jest malo wiarygodny. Pinguj np pingiem o dlugosci 1400b (ping -l 1400 adres.ip)

Apropo prowokacji - jeszcze nigdy nie widzialem, zeby ktos zwalal mulenie internetu na karte graficzna.

Helpful post? + 0
Back to top
faxfalkon
Level 11
Location: Stolica
Joined: 04 Oct 2007
Posts: 70
faxfalkon
Level 11
Post#5 04 Oct 2007 12:53  Topic author   

Re: Wolny INTERNET


OK SpOx :D
Słuchaj... łącze mam chyba typu LAN, gdyż łącze się przez kartę sieciową.
Do połączenia z Internetem wykorzystywane jest PPPoE - cokolwiek to znaczy:cry:.
Mam prośbę, możesz Ty lub ktoś kogo znasz może mi pomóc.
Internet jest mi niezmiernie potrzebny.
Za pomoc z góry THX.:D

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
baczek007
Level 23
Location: Chojnice
Joined: 07 Nov 2005
Posts: 455
Helped: 50
Post rating: 7
baczek007
Level 23
Post#6 04 Oct 2007 13:31    

Re: Wolny INTERNET


w konsoli (Start-uruchom, cmd)
wpisz

ping -l 1440 www.wp.pl

PPPoE ma to do siebie, ze czasem nie odpowiada mu ustawione MTU (domyslnei 1500) i wtedy strony jeszcze jakos chodza, ale juz wyslac iczego nie idzie

Helpful post? + 0
Back to top
Grucha1982
Level 17
Location: Ruda Śląska
Joined: 22 Mar 2005
Posts: 233
Helped: 7
Post rating: 3
Grucha1982
Level 17
Post#7 04 Oct 2007 23:15    

Re: Wolne otwieranie stron www


A masz zainstalowanego Flash Playera 9.0. Otwórz www.wp.pl i kliknij na baner prawym guzikiem myszki na samym dole bedziesz mial wersje Flash Playera. Często spotykam się z tym problemem :-D

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
faxfalkon
Level 11
Location: Stolica
Joined: 04 Oct 2007
Posts: 70
faxfalkon
Level 11
Post#8 05 Oct 2007 07:44  Topic author   

Re: Wolne otwieranie stron www


Witam baczek
Mam pytanie za 100 pkt... gdzie na klawiaturze znajduje się tą poziomą kreskę? (...l...):cry:

Do Gruchy:
Nie mogę tego sprawdzić, ponieważ strony w obecnej chwili nie otwierają mi się :cry: (teraz nadaję z pracy).
Pozdrawiam Was serdecznie i wielkie THX za zainteresowanie.:D

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Grucha1982
Level 17
Location: Ruda Śląska
Joined: 22 Mar 2005
Posts: 233
Helped: 7
Post rating: 3
Grucha1982
Level 17
Post#9 05 Oct 2007 09:43    

Re: Wolne otwieranie stron www


Witam
Tą pionową kreskę robi sie trzymając shift + \ (backslash) ||||||| :-D
Oprócz klawiatury masz jeszcze w windowsie tablice znaków tam też są wszystkie dziwne znaczki.

Co do stron jaki masz komunikat w przeglądarce? Nie można wyświetlić strony? Puść pinga do www.wp.pl i wpisz w przeglądarce 212.77.100.101 jest to adres IP wp.pl i zobacz czy Ci sie otworzy. I zrób to z internet explorera a nie z firefoxa może coś z przeglądarką a najlepiej otwórz Mój Komputer i tam gdzie będziesz miał napis Mój Komputer czyli w pasku adresu wpisz adres stronki.

A no koniec spróbuj użyć funkcji Przywracania systemu w windowsie do tego momentu gdzie strony Ci sie jeszcze otwierały czasami to pomaga.

Pozdrawiam

P.S. Te 100 punktów to ściema? :-/

Helpful post? + 0
Back to top
sq9cwd
Level 27
Location: Zawiercie
Joined: 29 Mar 2004
Posts: 1129
Helped: 69
Post rating: 16
sq9cwd
Level 27
Post#10 05 Oct 2007 10:14    

Re: Wolne otwieranie stron www


faxfalkon wrote:
Witam baczek
Mam pytanie za 100 pkt... gdzie na klawiaturze znajduje się tą poziomą kreskę? (...l...):cry:

Tak naprawdę to żadna pionowa kreska nie jest Ci potrzebna, znak który podał baczek to litera l(udwik).
Komenda ping -l -t 1400 wp.pl spowoduje wysyłanie pingów o wielkości 1400 bajtów w nieskończoność na adres wp.pl. Chodzi o to, że domyślny rozmiar pinga jest ciut mały, aby dobrze zdiagnozować łącze. Dlatego wymuszamy wysłanie pinga o większym rozmiarze. Osobiście robię jeszcze próby z pingami o wielkości 5000 i 10000. ponadto polecam strony www.kernel.org oraz [url]noc.gts.pl[/url]. Zazwyczaj podają realne wartości faktycznego transferu jaki możesz uzyskać.
Strony typu dsl.cz, czy numion są średnio obiektywne, ale to już inna historia.
Pozdrawiam.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Grucha1982
Level 17
Location: Ruda Śląska
Joined: 22 Mar 2005
Posts: 233
Helped: 7
Post rating: 3
Grucha1982
Level 17
Post#11 05 Oct 2007 10:31    

Re: Wolne otwieranie stron www


A no faktycznie nie zajażyłem ze chodziło Ci o literke małe ly :-D ja używam do sprawdzania transferu stronki www.speedtest.net lub www.speedtest.pl tez są niezłe.

Helpful post? + 0
Back to top
Myrek1
Level 23
Location: Kraków
Joined: 04 Dec 2004
Posts: 800
Helped: 14
Post rating: 11
Myrek1
Level 23
Post#12 06 Oct 2007 02:27    

Re: Wolne otwieranie stron www


@faxfalkon
Ustaw w opcjach połączenia sieciowego (w panelu sterowania) w połączeniu TCP/IP, tam gdzie masz wpisany IP od dostawcy (jeśli dostawca przyznaje stałe IP, bez DHCP) inne serwery DNS. Wpisz tam takie DNSy:
194.204.152.34
194.204.159.1

Helpful post? + 0
Back to top
ozy2001
Level 28
Location: Nowy Sącz
Joined: 04 Aug 2004
Posts: 1209
Helped: 88
Post rating: 11
ozy2001
Level 28
Post#13 06 Oct 2007 12:36    

Re: Wolne otwieranie stron www


Z tego co widzę - nie masz wyłączonego protokołu TCP/IP - skoro korzystasz z PPPoE - IP dostajesz na wirtualnym połączeniu PPPoE, zaś karta lan nie potrzebuje tego mieć w ogóle.

Helpful post? + 0
Back to top
Myrek1
Level 23
Location: Kraków
Joined: 04 Dec 2004
Posts: 800
Helped: 14
Post rating: 11
Myrek1
Level 23
Post#14 06 Oct 2007 12:49    

Re: Wolne otwieranie stron www


Nie doczytałem tego, sorry

Helpful post? + 0
Back to top
t_m_
Level 12
Joined: 23 Nov 2005
Posts: 82
Helped: 2
t_m_
Level 12
Post#15 06 Oct 2007 17:12    

Re: Wolne otwieranie stron www


Czyli w polaczeniu sieciowym(pol.lokalne) ma byc wyl tcp/ip ? a PPPoE ma byc tam wlaczone? i jesli juz to nowe polaczenie ma byc otworzone typu PPPoE ?

Helpful post? + 0
Back to top
faxfalkon
Level 11
Location: Stolica
Joined: 04 Oct 2007
Posts: 70
faxfalkon
Level 11
Post#16 06 Oct 2007 17:59  Topic author   

Re: Wolne otwieranie stron www


Witam
Właśnie znalazłem co było problemem - trzeba było zmienić w konfiguracji karty sieciowej - typie połączenia na 10BaseT, półdupleks, wcześniej było ustawione Autonegocjonowanie - teraz jest wszystko OKS.
Wielkie dzięki za zainteresowanie moim problemem :D.
Życzę miłego serfowania w Sieci

Helpful post? + 0
Back to top
t_m_
Level 12
Joined: 23 Nov 2005
Posts: 82
Helped: 2
t_m_
Level 12
Post#17 06 Oct 2007 18:26    

Re: Wolne otwieranie stron www


a gdzie ty to ustawiales moze ja u siebie tez tak ustawie bo mam cos w podobie problem jak ty :) hehe

Helpful post? + 0
Back to top
utc1
Level 14
Joined: 16 May 2006
Posts: 166
Helped: 6
Post rating: 1
utc1
Level 14
Post#18 06 Oct 2007 20:22    

Re: Wolne otwieranie stron www


Witam, powinno być auto. Jeśli na pewno po tej zmianie sie zmieniło to gratulacje.

Helpful post? + 0
Back to top
Grucha1982
Level 17
Location: Ruda Śląska
Joined: 22 Mar 2005
Posts: 233
Helped: 7
Post rating: 3
Grucha1982
Level 17
Post#19 06 Oct 2007 21:36    

Re: Wolne otwieranie stron www


Jeżeli chodzi na póldupleksie to najprawdopodobniej kabel masz uszkodzony sprawdź czy na innym kablu autonegocjacja Ci będzie chodzić. Pozdrowienia

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Wolne otwieranie stron www
Page 1 of 1

Similar topics to wolne otwieranie stron www

Bardzo wolne otwieranie stron www (6)
WOLNE OTWIERANIE STRON i ŁACZE (9)
D-link DSL-2640R - wolne otwieranie stron (6)
Wolne otwieranie się stron i lagujące filmiki (2)
Wolne otwieranie stron po złapaniu wirusa - internet radiowy (2)
TP-LINK TD-W8901G + łącze Netia - wolne otwieranie stron (4)
sony ericsson jako modem. wolne otwieranie stron (4)
Wolne otwieranie stron i upłynął limit czasu żądania (29)
Bitdefender - problemy z otwieranie stron www (11)
Samoistne otwieranie się stron WWW (3)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.091 seconds