FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Interaktywny stolik do kawy LED

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> DIY Structures -> DIY Abroad -> Interaktywny stolik do kawy LED
Author
Poziom 23
Poziom 23

Post#211 14 Oct 2011 21:07   

Re: Interaktywny stolik do kawy LED

AVE...

Rzuciłem okiem na ten moduł od EMS. Jakieś takie dziwaczne toto. Każda dioda zapalana oddzielnie, tylko po to, by mieć RBG. Do tego z osiem fotodiod pomiarowych. Nijak to się ma do oryginalnego projektu. A i drogie jest, bo trza jeden duży mikrokontroler na każdy moduł, a moduły wielkie nie są...
Back to top

Hopen
Poziom 11
Poziom 11

Post#212 15 Oct 2011 10:34   

Witam,
Zrobiłem układ sam przy pomocy kilku schematów, pomęczyłem się w programie a później wykonałem z 5 układów i w końcu ostateczny działa prawidłowo.
Na schemacie pobudzenie jest przy pomocy 2V ale w rzeczywistości siedzi tam fotodioda LTR4206 katodą do plusa a anodą na rezystor 1K.
Nie mam jak nagrać filmu ale działa. Ważna rzecz jest taka że u mnie diody to niebieskie super jasne 3.3V 22mA 4 sztuk w szeregu na jeden impuls czy 4 z jednej strony i 4 z drugiej i zwarte są do masy!!! Można dołączyć kilka diod ale po 4 sztuk i równolegle. Zasilanie 12V może być symetryczne ale nie koniecznie. 3 wzmacniacze pracują a 4 można wykorzystać jako sztuczna masa i też działa.
Zamieszkam schemat i wynik z oscyloskopu.
Pozdrawiam.

Interaktywny stolik do kawy LED Interaktywny stolik do kawy LED
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 15 Oct 2011 10:34   

Back to top

Mathewusz
Poziom 4
Poziom 4

Post#213 04 Nov 2011 23:49   

Witam,
od strzała przepraszam za odnawianie wymarłego tematu, lecz przestudiowałem go całego i mam pytanie, czy któryś z niżej wstawionych tych schematów w końcu działa?

Schemat I:

Schemat II:

Wielokrotnie schematy te były w wątku zamieszczane lecz nie jest jednoznacznie napisane czy działają i jakie elementy zostały użyte.
Wiem, że mogą to być wręcz idiotyczne pytania, lecz moja przygoda z elektroniką się zaledwie zaczyna.
Back to top

Hopen
Poziom 11
Poziom 11

Post#214 06 Nov 2011 12:15   

Nie wiem czy powyższe układy działają, moim zdaniem działają ale chyba nie tak jak w oryginalnym projekcie.
Mój układ działa prawidłowo na LM324.

Pozdrawiam.
Back to top

Misbond
Poziom 14
Poziom 14

Post#215 30 Dec 2011 14:32   

Czy komuś udało się zacząć budowę stolika, czy istnieją sprawdzone układy i jeżeli tak to czy można by uzyskać płytki?
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> DIY Structures -> DIY Abroad -> Interaktywny stolik do kawy LED
Statement for Wykop Statement for Facebook Statement for Delicious Statement for Digg Statement for Google Statement for Twitter Statement for Blip
Page 8 of 8 Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
CES 2010 - projektor HLP zamienia blat w interaktywny ekran (5)
Interaktywny projektor Epson BrightLink 455Wi (1)
Raytheon demonstruje interaktywny hełm Scorpion (4)
Interaktywny teledysk dla smartfonów (1)
Interaktywny wyświetlacz Multitouch (6)
Stolik do kawy RGB LED z FFT (2)
Stolik do kawy z diodami LED (5)
Stolik audio DIY (30)
Stolik pod gramofon (23)
Stolik-kontroler do SNESa (1)

Page generation time: 0.228 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed