Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Domofon 2 przewodowy w bloku, Wymiana i PROBLEMY!! POMOCY!!


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Telefony Stacjonarne Serwis ->Domofon 2 przewodowy w bloku, Wymiana i PROBLEMY!! POMOCY!! Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
Krzychd
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 07 Lip 2003
Posty: 26
Miasto: Warszawa

Krzychd
Poziom 8
Post#1 10 Paź 2007 12:07  Autor tematu   

Domofon 2 przewodowy w bloku, Wymiana i PROBLEMY!! POMOCY!!


Witam i z góry przepraszam, jeśli problem już był.

Wymieniłem sobie stary domofon 2-przewodowy na nowy, ze względów estetycznych. Domofon jak domofon, 2 kabelki, jeden czarny, drugi czerwony i zworki z numerkiem jaki trzeba sobie ustawić(w starej słuchawce nie ma takiego czegoś).

Domofon działa, ale jest mały szkopuł. Mianowicie, gdy ktoś na dole, przy drzwiach wejściowych wstukuje kod dostępu to ja to wszystko słyszę u siebie w mieszkaniu. Można ocipieć, wyłysieć itd. Jak wspomniałem wcześniej są zworki, może one rozwiążą ten problem? MA ktoś jakieś sugestie?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
yes2mike
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 17 Mar 2004
Posty: 2604
Miasto: Warszawa-Ursynów

yes2mike
Zasłużony dla elektroda
Post#2 11 Paź 2007 11:21    

Re: Domofon 2 przewodowy w bloku, Wymiana i PROBLEMY!! POMOC


Hej.

Takich domofonów jest sporo. Może jakiś model, firma ?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
atomero
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 21 Cze 2004
Posty: 59
Miasto: Łódź

atomero
Poziom 10
Post#3 11 Paź 2007 16:36    

Re: Domofon 2 przewodowy w bloku, Wymiana i PROBLEMY!! POMOC


Domofon stary to pewnie "analog" nowy to cyfrowka siłą rzeczy nie będą wspolpracować . Zwory w unifonach cyfrowych są do ustalenia nr ktory wystukujemy na tablicy domofonu .Niestety do instalacji analogowej trzeba stosować analogowy unifon tego producenta ,ktorego był poprzednik.
Najbardziej popularną starą dwuprzewodowką był Cyfral i były dwa rodzaje Bartar lub TCL .Jeśli to jest Cyfral to na starej słuchawce powinien być odpowieni napis .
Firma Urmet zrobiła słuchawkę uniwersalną pod Cyfrala i to chyba jest lepsze rozwiązanie , bo wystarczy przestawić zworę .(jest tam tylko jedna)

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Krzychd
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 07 Lip 2003
Posty: 26
Miasto: Warszawa

Krzychd
Poziom 8
Post#4 11 Paź 2007 16:42  Autor tematu   

Re: Domofon 2 przewodowy w bloku, Wymiana i PROBLEMY!! POMOC


Tyle, że domofon działa dobrze, wstukując numer mieszkania na dole jest sygnał na górze. Podnoszę słuchawkę, mogę normalnie rozmawiać i otworzyć drzwi. Jak wrócę do domu to podam typ urządzenia.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
atomero
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 21 Cze 2004
Posty: 59
Miasto: Łódź

atomero
Poziom 10
Post#5 11 Paź 2007 17:48    

Re: Domofon 2 przewodowy w bloku, Wymiana i PROBLEMY!! POMOC


Jeżeli jest to domofon cyfrowy to ustaw zworkami nr swojego mieszkania. Pozostawienie wszystkich zworek spowoduje ze bedziesz slyszal dzwonki do wszystkich lokali.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Telefony Stacjonarne Serwis -> Domofon 2 przewodowy w bloku, Wymiana i PROBLEMY!! POMOCY!!
Strona 1 z 1
Podobne tematy
domofon 4 przewodowy (6)
domofon 4 przewodowy (6)
Domofon trzy przewodowy ? (3)
Slican PMS 08 a domofon 5 przewodowy. (2)
Domofon 2-przewodowy i przewód ośmiożyłowy (3)
5 przewodowy domofon, 6 przewodów ze ściany (26)
Domofon 2 przewodowy instalacja 6 cio (6)
domofon 6 przewodowy w instalację 2 przewodową (9)
Domofon 2 przewodowy i do niego zamiennik (2)
domofon 6-cio przewodowy; jak podłączyć? (133)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.069 seconds

elektroda.pl temat RSS