Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Domofon 2 przewodowy w bloku, Wymiana i PROBLEMY!! POMOCY!!


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> TelefonyStacjonarne Serwis -> Domofon 2 przewodowy w bloku, Wymiana i PROBLEMY!! POMOCY!!
Autor
Wiadomość
Krzychd
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 07 Lip 2003
Posty: 27
Miasto: Warszawa

Post#1 Post autora tematu 10 Paź 2007 12:07   

Domofon 2 przewodowy w bloku, Wymiana i PROBLEMY!! POMOCY!!


Witam i z góry przepraszam, jeśli problem już był.

Wymieniłem sobie stary domofon 2-przewodowy na nowy, ze względów estetycznych. Domofon jak domofon, 2 kabelki, jeden czarny, drugi czerwony i zworki z numerkiem jaki trzeba sobie ustawić(w starej słuchawce nie ma takiego czegoś).

Domofon działa, ale jest mały szkopuł. Mianowicie, gdy ktoś na dole, przy drzwiach wejściowych wstukuje kod dostępu to ja to wszystko słyszę u siebie w mieszkaniu. Można ocipieć, wyłysieć itd. Jak wspomniałem wcześniej są zworki, może one rozwiążą ten problem? MA ktoś jakieś sugestie?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Paź 2007 12:07   





Powrót do góry
   
yes2mike
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 17 Mar 2004
Posty: 2541
Miasto: Warszawa-Ursynów

Post#2 11 Paź 2007 11:21   

Re: Domofon 2 przewodowy w bloku, Wymiana i PROBLEMY!! POMOC


Hej.

Takich domofonów jest sporo. Może jakiś model, firma ?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 11 Paź 2007 11:21   





Powrót do góry
   
atomero
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 21 Cze 2004
Posty: 61
Miasto: Łódź

Post#3 11 Paź 2007 16:36   

Re: Domofon 2 przewodowy w bloku, Wymiana i PROBLEMY!! POMOC


Domofon stary to pewnie "analog" nowy to cyfrowka siłą rzeczy nie będą wspolpracować . Zwory w unifonach cyfrowych są do ustalenia nr ktory wystukujemy na tablicy domofonu .Niestety do instalacji analogowej trzeba stosować analogowy unifon tego producenta ,ktorego był poprzednik.
Najbardziej popularną starą dwuprzewodowką był Cyfral i były dwa rodzaje Bartar lub TCL .Jeśli to jest Cyfral to na starej słuchawce powinien być odpowieni napis .
Firma Urmet zrobiła słuchawkę uniwersalną pod Cyfrala i to chyba jest lepsze rozwiązanie , bo wystarczy przestawić zworę .(jest tam tylko jedna)
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 11 Paź 2007 16:36   





Powrót do góry
   
Krzychd
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 07 Lip 2003
Posty: 27
Miasto: Warszawa

Post#4 Post autora tematu 11 Paź 2007 16:42   

Re: Domofon 2 przewodowy w bloku, Wymiana i PROBLEMY!! POMOC


Tyle, że domofon działa dobrze, wstukując numer mieszkania na dole jest sygnał na górze. Podnoszę słuchawkę, mogę normalnie rozmawiać i otworzyć drzwi. Jak wrócę do domu to podam typ urządzenia.
Powrót do góry
   
atomero
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 21 Cze 2004
Posty: 61
Miasto: Łódź

Post#5 11 Paź 2007 17:48   

Re: Domofon 2 przewodowy w bloku, Wymiana i PROBLEMY!! POMOC


Jeżeli jest to domofon cyfrowy to ustaw zworkami nr swojego mieszkania. Pozostawienie wszystkich zworek spowoduje ze bedziesz slyszal dzwonki do wszystkich lokali.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> TelefonyStacjonarne Serwis -> Domofon 2 przewodowy w bloku, Wymiana i PROBLEMY!! POMOCY!!
Strona 1 z 1
Podobne tematy
domofon 4 przewodowy (6)
domofon 4 przewodowy (6)
Domofon trzy przewodowy ? (2)
Slican PMS 08 a domofon 5 przewodowy. (2)
Domofon 2-przewodowy i przewód ośmiożyłowy (3)
5 przewodowy domofon, 6 przewodów ze ściany (26)
Domofon 2 przewodowy instalacja 6 cio (6)
domofon 6 przewodowy w instalację 2 przewodową (9)
Domofon 2 przewodowy i do niego zamiennik (2)
domofon 6-cio przewodowy; jak podłączyć? (133)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.059 seconds

elektroda.pl temat RSS