Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Domofon 2 przewodowy w bloku, Wymiana i PROBLEMY!! POMOCY!!


  Main Page -> Forum Index -> Landline Phone Service ->Domofon 2 przewodowy w bloku, Wymiana i PROBLEMY!! POMOCY!! Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
Krzychd
Level 9
Location: Warszawa
Joined: 07 Jul 2003
Posts: 26
Krzychd
Level 9
Post#1 10 Oct 2007 12:07  Topic author   

Domofon 2 przewodowy w bloku, Wymiana i PROBLEMY!! POMOCY!!


Witam i z góry przepraszam, jeśli problem już był.

Wymieniłem sobie stary domofon 2-przewodowy na nowy, ze względów estetycznych. Domofon jak domofon, 2 kabelki, jeden czarny, drugi czerwony i zworki z numerkiem jaki trzeba sobie ustawić(w starej słuchawce nie ma takiego czegoś).

Domofon działa, ale jest mały szkopuł. Mianowicie, gdy ktoś na dole, przy drzwiach wejściowych wstukuje kod dostępu to ja to wszystko słyszę u siebie w mieszkaniu. Można ocipieć, wyłysieć itd. Jak wspomniałem wcześniej są zworki, może one rozwiążą ten problem? MA ktoś jakieś sugestie?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
yes2mike
VIP Zasłużony dla elektroda
Location: Warszawa-Ursynów
Joined: 17 Mar 2004
Posts: 2652
Helped: 200
Post rating: 24
yes2mike
VIP Zasłużony dla elektroda
Post#2 11 Oct 2007 11:21    

Re: Domofon 2 przewodowy w bloku, Wymiana i PROBLEMY!! POMOC


Hej.

Takich domofonów jest sporo. Może jakiś model, firma ?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
atomero
Level 14
Location: Łódź
Joined: 21 Jun 2004
Posts: 59
Helped: 10
Post rating: 4
atomero
Level 14
Post#3 11 Oct 2007 16:36    

Re: Domofon 2 przewodowy w bloku, Wymiana i PROBLEMY!! POMOC


Domofon stary to pewnie "analog" nowy to cyfrowka siłą rzeczy nie będą wspolpracować . Zwory w unifonach cyfrowych są do ustalenia nr ktory wystukujemy na tablicy domofonu .Niestety do instalacji analogowej trzeba stosować analogowy unifon tego producenta ,ktorego był poprzednik.
Najbardziej popularną starą dwuprzewodowką był Cyfral i były dwa rodzaje Bartar lub TCL .Jeśli to jest Cyfral to na starej słuchawce powinien być odpowieni napis .
Firma Urmet zrobiła słuchawkę uniwersalną pod Cyfrala i to chyba jest lepsze rozwiązanie , bo wystarczy przestawić zworę .(jest tam tylko jedna)

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Krzychd
Level 9
Location: Warszawa
Joined: 07 Jul 2003
Posts: 26
Krzychd
Level 9
Post#4 11 Oct 2007 16:42  Topic author   

Re: Domofon 2 przewodowy w bloku, Wymiana i PROBLEMY!! POMOC


Tyle, że domofon działa dobrze, wstukując numer mieszkania na dole jest sygnał na górze. Podnoszę słuchawkę, mogę normalnie rozmawiać i otworzyć drzwi. Jak wrócę do domu to podam typ urządzenia.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
atomero
Level 14
Location: Łódź
Joined: 21 Jun 2004
Posts: 59
Helped: 10
Post rating: 4
atomero
Level 14
Post#5 11 Oct 2007 17:48    

Re: Domofon 2 przewodowy w bloku, Wymiana i PROBLEMY!! POMOC


Jeżeli jest to domofon cyfrowy to ustaw zworkami nr swojego mieszkania. Pozostawienie wszystkich zworek spowoduje ze bedziesz slyszal dzwonki do wszystkich lokali.

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Landline Phone Service -> Domofon 2 przewodowy w bloku, Wymiana i PROBLEMY!! POMOCY!!
Page 1 of 1

Similar topics to domofon 2 przewodowy w bloku, Wymiana i PROBLEMY!! POMOCY!!

domofon 4 przewodowy (6)
domofon 4 przewodowy (6)
Domofon trzy przewodowy ? (3)
Slican PMS 08 a domofon 5 przewodowy. (2)
Domofon 2-przewodowy i przewód ośmiożyłowy (3)
5 przewodowy domofon, 6 przewodów ze ściany (26)
Domofon 2 przewodowy instalacja 6 cio (6)
domofon 6 przewodowy w instalację 2 przewodową (9)
Domofon 2 przewodowy i do niego zamiennik (2)
domofon 6-cio przewodowy; jak podłączyć? (133)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.095 seconds