Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



standardowy port gier, problem, kod 12


  Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Hardware ->standardowy port gier, problem, kod 12 Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
mati2005
Level 10
Location: Kalisz
Joined: 05 Apr 2007
Posts: 53
Post rating: 3
mati2005
Level 10
Post#1 10 Oct 2007 18:44  Topic author   

standardowy port gier, problem, kod 12


kupilem laptopa (medion) po zainstalowaniu sterownikow mam probelm z portem gier jest kolo niego wykrzyknik, a we wlasciwosciach jest napisane:

"To urządzenie nie może znaleźć odpowiednich wolnych zasobów, których można użyć. (Kod 12)

Jeśli chcesz używać tego urządzenia, musisz wyłączyć jedno z urządzeń występujących w systemie.

Aby uruchomić narzędzie do rozwiązywania problemów przeznaczone dla tego urządzenia, kliknij Narzędzie do rozwiązywania problemów.

nie moge sie z tym uporac, patrzalem na forum podobne problemy ale nie dotyczyl dokladnie tego. Prosze o pomoc!!!

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
tronic1
Spec od komputerów
Location: Police, Alesund-Norwegia
Joined: 06 Feb 2005
Posts: 21865
Helped: 2552
Post rating: 161
tronic1
Spec od komputerów
Post#2 10 Oct 2007 19:04    

Re: standardowy port gier, problem, kod 12


Jaki system ? Użyj ustawień automatycznych.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
mati2005
Level 10
Location: Kalisz
Joined: 05 Apr 2007
Posts: 53
Post rating: 3
mati2005
Level 10
Post#3 10 Oct 2007 19:36  Topic author   

Re: standardowy port gier, problem, kod 12


windows xp z sp2, ktorych ustawien????

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
tronic1
Spec od komputerów
Location: Police, Alesund-Norwegia
Joined: 06 Feb 2005
Posts: 21865
Helped: 2552
Post rating: 161
tronic1
Spec od komputerów
Post#4 10 Oct 2007 19:49    

Re: standardowy port gier, problem, kod 12


W biosie masz przypisane IRQ ? Wyłącz w biosie nie używane komponenty. W nenadżerze urządzeń we właściwościach portu- zasoby- zaptaszkuj Użyj ustawień automatycznych.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
mati2005
Level 10
Location: Kalisz
Joined: 05 Apr 2007
Posts: 53
Post rating: 3
mati2005
Level 10
Post#5 10 Oct 2007 20:15  Topic author   

Re: standardowy port gier, problem, kod 12


w tym problem ze w biosie nie ma takiej opcji, a we wlasciwosciach jest napisane tylko to co podalem wczesniej

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
447988
Removed
447988
Removed
Post#6 10 Oct 2007 22:24    

Re: standardowy port gier, problem, kod 12


Masz coś takiego w biosie, zazwyczaj zakładka Integrated ... . Gdybyś podał model płyty byłoby łatwiej.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
mati2005
Level 10
Location: Kalisz
Joined: 05 Apr 2007
Posts: 53
Post rating: 3
mati2005
Level 10
Post#7 10 Oct 2007 22:46  Topic author   

Re: standardowy port gier, problem, kod 12


plyta glowna wg. EVERESTa to Arima w720k7, a bios jest na prawde ubogi

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Hardware -> standardowy port gier, problem, kod 12
Page 1 of 1

Similar topics to standardowy port gier, problem, kod 12

Problem -> Port Gier [GamePort] (4)
Port gier. Karta muzyczna z portem gier. Konflikt we/wy 0201. (32)
"brak wolnych zasobów" -standardowy port główny PC (18)
Port gier (5)
Potrzebny port gier!!! (2)
Audygi + port gier i midi (1)
C-media CMI7838 - Port gier. (3)
Nie działa port gier. (7)
Dwie katy dźwiękowe i port gier? (3)
usunąlem port gier na plycie glownej (8)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.052 seconds