Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

standardowy port gier, problem, kod 12


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Hardware -> standardowy port gier, problem, kod 12
Autor
Wiadomość
mati2005
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 05 Kwi 2007
Posty: 53
Miasto: Kalisz

Post#1 Post autora tematu 10 Paź 2007 18:44   

standardowy port gier, problem, kod 12


kupilem laptopa (medion) po zainstalowaniu sterownikow mam probelm z portem gier jest kolo niego wykrzyknik, a we wlasciwosciach jest napisane:

"To urządzenie nie może znaleźć odpowiednich wolnych zasobów, których można użyć. (Kod 12)

Jeśli chcesz używać tego urządzenia, musisz wyłączyć jedno z urządzeń występujących w systemie.

Aby uruchomić narzędzie do rozwiązywania problemów przeznaczone dla tego urządzenia, kliknij Narzędzie do rozwiązywania problemów.

nie moge sie z tym uporac, patrzalem na forum podobne problemy ale nie dotyczyl dokladnie tego. Prosze o pomoc!!!
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Paź 2007 18:44   





Powrót do góry
   
tronic1
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 06 Lut 2005
Posty: 21533
Miasto: Police, Alesund-Norwegia

Post#2 10 Paź 2007 19:04   

Re: standardowy port gier, problem, kod 12


Jaki system ? Użyj ustawień automatycznych.
Powrót do góry
   
mati2005
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 05 Kwi 2007
Posty: 53
Miasto: Kalisz

Post#3 Post autora tematu 10 Paź 2007 19:36   

Re: standardowy port gier, problem, kod 12


windows xp z sp2, ktorych ustawien????
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Paź 2007 19:36   





Powrót do góry
   
tronic1
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 06 Lut 2005
Posty: 21533
Miasto: Police, Alesund-Norwegia

Post#4 10 Paź 2007 19:49   

Re: standardowy port gier, problem, kod 12


W biosie masz przypisane IRQ ? Wyłącz w biosie nie używane komponenty. W nenadżerze urządzeń we właściwościach portu- zasoby- zaptaszkuj Użyj ustawień automatycznych.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Paź 2007 19:49   





Powrót do góry
   
mati2005
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 05 Kwi 2007
Posty: 53
Miasto: Kalisz

Post#5 Post autora tematu 10 Paź 2007 20:15   

Re: standardowy port gier, problem, kod 12


w tym problem ze w biosie nie ma takiej opcji, a we wlasciwosciach jest napisane tylko to co podalem wczesniej
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Paź 2007 20:15   





Powrót do góry
   
Marcin230
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 18 Gru 2006
Posty: 4935

Post#6 10 Paź 2007 22:24   

Re: standardowy port gier, problem, kod 12


Masz coś takiego w biosie, zazwyczaj zakładka Integrated ... . Gdybyś podał model płyty byłoby łatwiej.
Powrót do góry
   
mati2005
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 05 Kwi 2007
Posty: 53
Miasto: Kalisz

Post#7 Post autora tematu 10 Paź 2007 22:46   

Re: standardowy port gier, problem, kod 12


plyta glowna wg. EVERESTa to Arima w720k7, a bios jest na prawde ubogi
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Hardware -> standardowy port gier, problem, kod 12
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Dwie katy dźwiękowe i port gier? (3)
usunąlem port gier na plycie glownej (8)
Nie działa port gier. (7)
C-media CMI7838 - Port gier. (3)
Potrzebny port gier!!! (2)
Audygi + port gier i midi (1)
Port gier (5)
"brak wolnych zasobów" -standardowy port główny PC (18)
Port gier. Karta muzyczna z portem gier. Konflikt we/wy 0201. (32)
Problem -> Port Gier [GamePort] (4)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.07 seconds

elektroda.pl temat RSS