Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

standardowy port gier, problem, kod 12


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Hardware -> standardowy port gier, problem, kod 12
Author
Message
mati2005
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 05 Apr 2007
Posts: 53
Location: Kalisz

Post#1 Post from the author of the topic 10 Oct 2007 18:44   

standardowy port gier, problem, kod 12


kupilem laptopa (medion) po zainstalowaniu sterownikow mam probelm z portem gier jest kolo niego wykrzyknik, a we wlasciwosciach jest napisane:

"To urządzenie nie może znaleźć odpowiednich wolnych zasobów, których można użyć. (Kod 12)

Jeśli chcesz używać tego urządzenia, musisz wyłączyć jedno z urządzeń występujących w systemie.

Aby uruchomić narzędzie do rozwiązywania problemów przeznaczone dla tego urządzenia, kliknij Narzędzie do rozwiązywania problemów.

nie moge sie z tym uporac, patrzalem na forum podobne problemy ale nie dotyczyl dokladnie tego. Prosze o pomoc!!!

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Oct 2007 18:44   





Back to top
   
tronic1
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Joined: 06 Feb 2005
Posts: 21500
Location: Police, Alesund-Norwegia

Post#2 10 Oct 2007 19:04   

Re: standardowy port gier, problem, kod 12


Jaki system ? Użyj ustawień automatycznych.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Oct 2007 19:04   





Back to top
   
mati2005
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 05 Apr 2007
Posts: 53
Location: Kalisz

Post#3 Post from the author of the topic 10 Oct 2007 19:36   

Re: standardowy port gier, problem, kod 12


windows xp z sp2, ktorych ustawien????

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Oct 2007 19:36   





Back to top
   
tronic1
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Joined: 06 Feb 2005
Posts: 21500
Location: Police, Alesund-Norwegia

Post#4 10 Oct 2007 19:49   

Re: standardowy port gier, problem, kod 12


W biosie masz przypisane IRQ ? Wyłącz w biosie nie używane komponenty. W nenadżerze urządzeń we właściwościach portu- zasoby- zaptaszkuj Użyj ustawień automatycznych.

Helpful message? + -

Back to top
   
mati2005
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 05 Apr 2007
Posts: 53
Location: Kalisz

Post#5 Post from the author of the topic 10 Oct 2007 20:15   

Re: standardowy port gier, problem, kod 12


w tym problem ze w biosie nie ma takiej opcji, a we wlasciwosciach jest napisane tylko to co podalem wczesniej

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Oct 2007 20:15   





Back to top
   
Marcin230
Poziom 24
Poziom 24


Joined: 18 Dec 2006
Posts: 5021

Post#6 10 Oct 2007 22:24   

Re: standardowy port gier, problem, kod 12


Masz coś takiego w biosie, zazwyczaj zakładka Integrated ... . Gdybyś podał model płyty byłoby łatwiej.

Helpful message? + -

Back to top
   
mati2005
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 05 Apr 2007
Posts: 53
Location: Kalisz

Post#7 Post from the author of the topic 10 Oct 2007 22:46   

Re: standardowy port gier, problem, kod 12


plyta glowna wg. EVERESTa to Arima w720k7, a bios jest na prawde ubogi

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Hardware -> standardowy port gier, problem, kod 12
Page 1 of 1
Similar topics
Problem -> Port Gier [GamePort] (4)
Port gier. Karta muzyczna z portem gier. Konflikt we/wy 0201. (32)
"brak wolnych zasobów" -standardowy port główny PC (18)
Port gier (5)
Potrzebny port gier!!! (2)
Audygi + port gier i midi (1)
C-media CMI7838 - Port gier. (3)
Nie działa port gier. (7)
Dwie katy dźwiękowe i port gier? (3)
usunąlem port gier na plycie glownej (8)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.079 seconds

elektroda.pl topic RSS feed