X

Schemat Mitsubishi Colt??

demol2 20 Nov 2003 22:14
  • #1 20 Nov 2003 22:14
    demol2
    Level 10  
    Helpful post? (0)
    Witajcie.
    Czy ktos jest w posiadaniu schematu instalacji elektrycznej do wlasnie Mitsubishi Colt 1.3 rok.95 ??
    Wszedzie gdzie probowalem go odnalezc prosza o autoryzacje serwisu :(
    Moze jednak ktos zdobyl taki schemacik i jest gotow sie podzielic??

    Z gory wielkie dzieki za ewentualna pomoc.

    pozdrawiam.


    dział <Samochody - Instalacje elektryczne> służy do składania uploadu .
    O schematy proszę pytać tu.
    <E>
  • #2 22 Nov 2003 20:03
    demol2
    Level 10  
    Topic author Helpful post? (0)
    Nikt nawet zadnego info nie ma na temat serwisowek do japonczykow??
    Na gieldzie w krakowie pojawiaja sie serwisowki do japonczykow ale niestety nei do Mitsubishi :( wiec gdzies zdobywac je musza !!!!

    Panowie, zawsze bylem wiary iz na Elektrodzie wszystko mozna ruszyc a w tym temacie taka cisza :(
    Moze gdzies ktos trafil na linki ,odnosniki, schematy.
    liczy sie dla mnie kazda pomoc.

    Pozdrawiam.
  • #3 23 Nov 2003 17:57
    Kuba_25
    Level 12  
    Helpful post? (0)
    Może tutaj cos znajdziesz ???
  • #4 23 Nov 2003 21:17
    Artwin
    Level 15  
    Helpful post? (0)
    o co ci konkretnie chodzi ?Jeśli masz jakiś problem mogę ci pomóc.
  • #5 23 Nov 2003 22:48
    demol2
    Level 10  
    Topic author Helpful post? (0)
    Dzieki za odpowiedz :))
    Tak na prawde to w tej chwili nie mam ogrzewania l;usterek i tylnej szyby :(
    Pzrekaznik OK, bezpieczniki na 105%, ale niestety napiecie na przekaznik juz nie dochodzi ( z kasety bezpiecznikow wychodzi) .
    na przekaznik przy "dlugich" dochodzi ok. 11V ale pod obciazeniem niestety brak zasilania ;(
    W drugiej ,mniej waznej sprawei szukam mozliwosci wylaczenia kontrolki poduszek.

    Pozdrawiam.
  • #6 23 Nov 2003 22:59
    Removed
    Helpful post? (0)
    Tam są 2 skrzynki.Sprawdzałeś bezpieczniki "windscreen heater" lub "mirror heater"?
  • #7 30 Nov 2003 01:13
    Artwin
    Level 15  
    Helpful post? (0)
    zaśniedziałe lub obluzowane styki.A tak w ogóle to nie jest autko po zalaniu.
  • #8 30 Nov 2003 10:54
    demol2
    Level 10  
    Topic author Helpful post? (0)
    Sprawdzalem w pierwszej kolejnosci :)
    Napiecie ze kasety bezpiecznikow i przekaznikow wychodzi ale do przekaznika ( pod nogami ,tam gdzie wiekszosc bezp topikowych ) neistety nie dochodzi :(
    Czasem jak swiatla sa wlaczone to pojawia sie na przekazniku napiecie ok 10V ale przy probie wlaczenia ogrzewanmia spada do 0V
    Cos jest nie tak i nie wiem gdzie szukac.
    Nie jest to samochod po zalaniu.
  • #9 30 Nov 2003 20:42
    Removed
    Helpful post? (0)
    Zobacz bezpieczniki zabezpieczenia pionowego-zaraz koło akumulatora.Bezpieczniki te mogą być standartowe lub fusible link.
  • #10 30 Nov 2003 20:55
    Artwin
    Level 15  
    Helpful post? (0)
    Możesz mieć popalone ścieżki w skrzynce bezpieczników lub podstawie styczników cudów nie ma niemcy o tym mówią wackelkontakt czyli jest styk ale tak słaby że prądu nie przewodzi.
  • #11 30 Nov 2003 21:55
    demol2
    Level 10  
    Topic author Helpful post? (0)
    Posprawdzam wszystko raz jeszcze :(
    @elektrit wszystkie bezpieczniki sa OK, i napiecie z kasety bezpiecznikow ( zaraz kolo akumulatora ) wychodzi poprawne
    @kiblonurek ,wiem iz cudow nie ma ale poprostu glupieje :( dziwi mnie czemu pojawia sie napiecie na przekazniku ( ogrzewania lusterek i szyby ) w momencie wlaczania swiatel drogowych a nie ma go w normalnej pozycji wlacznika swiatel????
  • #12 30 Dec 2003 00:36
    kd1312
    Level 2  
    Helpful post? (0)
    przekażnik przy pomiarze może być ok. mogą być skorodowane styki .... wyłącznik ogrzewnia też może mić nadpalone skorodowane styki, wskazania mogą być poprawne przy małym obciążeniu i pomiarach
  • #13 30 Dec 2003 00:41
    Removed
    Helpful post? (0)
    :arrow: kd1312-zauważ że ostani post był napisany miesiąc temu.Chyba poradził sobie przez ten czas.Temat zamykam.
  Search 4 million + Products
Browse Products