Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



dostęp do routera przez internet ???


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet ->dostęp do routera przez internet ??? Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Telefony VoIP
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
lyo
Poziom 10
Dołączył: 10 Lut 2007
Posty: 45
lyo
Poziom 10
Post#1 17 Paź 2007 21:32  Autor tematu   

dostęp do routera przez internet ???


Witam
Gogluje już drugi dzień i nie mogę na nic natrafić w związku z łączeniem się z routerem/modemem/adsl przez internet, dlatego pytam ty, czy jest możliwość połączyć się z modemem/routerem w całkiem innym pomieszczeniu (w innej miejscowości) aby móc go konfigurować przez internet ??

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
mbo
Zasłużony dla elektroda
Miasto: Kujawy
Dołączył: 02 Sie 2004
Posty: 19041
Pomógł: 2217
Ocena postów: 91
mbo
Zasłużony dla elektroda
Post#2 17 Paź 2007 22:03    

Re: dostęp do routera przez internet ???


Oczywiście, że jest - zwykle domyślnie wyłączona.
Opcja nazywa się zazwyczaj "Remote menagement", trzeba ją włączyć aby był dostęp do strony konfiguracyjnej z Internetu.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
lyo
Poziom 10
Dołączył: 10 Lut 2007
Posty: 45
lyo
Poziom 10
Post#3 17 Paź 2007 22:44  Autor tematu   

Re: dostęp do routera przez internet ???


wiem że wyłączona ale ja mam coś takiego:
zakładka ACCESS CONTROLL
Kod:
   
Service Name    WAN    LAN group 1   LAN group 2
Telnet
Web
FTP
TFTP
Secure Shell (SSH)
SNMP
   
   
   
   
   
IP Access List:            Delete
New IP:            Add


moge włączyć różne opcje dostępu ale nie mam pojęcia jak się zdalnie połączyć i nawet nie mam gdzie poczytać ? chciał bym abyście mnie z lekka naprowadzili jak będzie najprościej się połączyć i najbezpieczniej.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Jatin
Poziom 14
Miasto: Warszawa
Dołączył: 26 Lip 2007
Posty: 127
Pomógł: 3
Jatin
Poziom 14
Post#4 17 Paź 2007 22:51    

Re: dostęp do routera przez internet ???


Kolego musisz wiedziec na jakim porcie twoj router "slucha" jak juz to ustalisz wpisujesz w przegladarce (gdzie kolwiek jestes) http://adres twojej domyslnej bramy:port

i w tym miejscu wyskakuje monit o podanie loginu i hasla

Prosciej by bylo jak bys podal model routera :)


Pozdrawiam :)

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
kjkj
Poziom 11
Miasto: Jasło
Dołączył: 22 Gru 2006
Posty: 33
Pomógł: 1
kjkj
Poziom 11
Post#5 17 Paź 2007 22:55    

Re: dostęp do routera przez internet ???


Jaki to model ?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
lyo
Poziom 10
Dołączył: 10 Lut 2007
Posty: 45
lyo
Poziom 10
Post#6 17 Paź 2007 22:58  Autor tematu   

Re: dostęp do routera przez internet ???


ASMAX AR804 GU to jest mój router ale zakładam sieć z dostępem do neta u kolesia na wsi i chciał bym właśnie u niego mieć możliwość zarządzania routerem, a u niego będzie edimax ar7084gA

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Jatin
Poziom 14
Miasto: Warszawa
Dołączył: 26 Lip 2007
Posty: 127
Pomógł: 3
Jatin
Poziom 14
Post#7 17 Paź 2007 23:01    

Re: dostęp do routera przez internet ???


Zerkne jutro do opisu i napisze Ci gdzie to ustawic :)

Pozdrawiam :)

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
kjkj
Poziom 11
Miasto: Jasło
Dołączył: 22 Gru 2006
Posty: 33
Pomógł: 1
kjkj
Poziom 11
Post#8 17 Paź 2007 23:54    

Re: dostęp do routera przez internet ???


Po pierwsze primo ustaw sobie DDNS Adwanced->Dynamic DNS , pozwoli Ci na identyfikowanie routera ponieważ jest to ADSL zmienia swój numer IP przy każdym połączeniu , jeśli wiesz jaki ma numer IP , w tym modeli chyba można od razu wejść poprzez http ,

jest również w menu Basic->Remote Access

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
lyo
Poziom 10
Dołączył: 10 Lut 2007
Posty: 45
lyo
Poziom 10
Post#9 20 Paź 2007 23:40  Autor tematu   

Re: dostęp do routera przez internet ???


caneps napisał:
edimax ar7084gA

Chodzi mi konkretnie o dostanie się do tego powyższego routera z internetu, tak jak mnie naprowadziliście że wystarczy znac adres IP routera w WAN ale jak sprawdzić na jakim porcie nasłuchuje ????

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Platon
Spec od komputerów
Miasto: Białystok
Dołączył: 05 Wrz 2002
Posty: 9254
Pomógł: 741
Ocena postów: 6
Platon
Spec od komputerów
Post#10 21 Paź 2007 01:10    

Re: dostęp do routera przez internet ???


Jak poszukasz w routerze opcje włączenia dostepu administratora ze strony WAN, to będziesz mial tam odpowiednie dane do polączenia, zapewne http://www.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
norbi45
Poziom 33
Dołączył: 22 Lut 2004
Posty: 1815
Pomógł: 254
Ocena postów: 6
norbi45
Poziom 33
Post#11 02 Lis 2007 09:58    

Re: dostęp do routera przez internet ???


Może opisał, by to ktoś kto się na tym zna?
Ja chciałem to zrobić z Dlink G624T i 524 , i nie udało mi się.
"zapewne www" , "trzeba ją włączyć", "musisz wiedziec na jakim porcie twoj router slucha" . Super rady, ale może ktoś napisze jak to zrobić.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
maxservice
Poziom 12
Miasto: 3city
Dołączył: 17 Wrz 2007
Posty: 31
Pomógł: 6
maxservice
Poziom 12
Post#12 02 Lis 2007 18:31    

Re: dostęp do routera przez internet ???


Witam.

Kolego podaj konkretny model routera którym będziesz chciał zarządzać oraz od jakiego dostawcy będzie internet to napiszę ci później instrukcję krok po kroku.

Pozdrawiam

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
K_o_N_z_I
Poziom 17
Dołączył: 06 Maj 2004
Posty: 325
Pomógł: 13
Ocena postów: 3
K_o_N_z_I
Poziom 17
Post#13 02 Lis 2007 20:12    

Re: dostęp do routera przez internet ???


zaznaczasz tę opcję remote managment - tam wpisujesz port z jakiego będziesz komunikował się z zewnątrz. Możliwe to będzie wtedy gdy masz zewnętrze IP.
Także dobijać będziesz się w ten sposób: http://twoj IP:wpisany nr portu

Pozdro

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> dostęp do routera przez internet ???
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Internet z routera - Internet z routera przez kabel i sieć wifi (3)
Dostęp do routera przez wifi [ ubuntu ] (5)
Dostęp przez router do drugiego routera - jak? (7)
Technicolor TG589vn - Dostęp do ustawień routera przez publiczne ip (2)
Internet z routera przez wifi i przez gniazdo lan z komputer (5)
Internet z routera - przez kabel jest, a przez wifi muli... (2)
Dostęp do komputera przez internet (3)
Dostęp do komputera i programu przez internet (12)
Dostęp do kamery ip przez internet konfiguracja (3)
Dostęp do DVR przez internet i 2 routery (10)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.219 seconds

elektroda.pl temat RSS