Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

radio seria do VW polo alpha save 2


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RadiaSamochodowe Serwis -> radio seria do VW polo alpha save 2
Autor
Wiadomość
slasz129
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 16 Lis 2005
Posty: 191
Miasto: wola rafalowska

Post#1 Post autora tematu 19 Paź 2007 09:47   

radio seria do VW polo alpha save 2


żonce kupiłemautko polo i ma w nim takie radio alpha to jest radio blaupunkta mam do niego kod na obudowie ale po właczeniu pojawia sie save 2 i tyle i kodu ne mozna wpisac co zrobic ? pozdro
moze jakas kombinacja klawiszy czy cos
Powrót do góry
   
jurkuc
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 06 Sty 2003
Posty: 529
Miasto: Jastrzębie-Zdrój

Post#2 19 Paź 2007 10:40   

Re: radio seria do VW polo alpha save 2


witam,
jako, że nie podałeś jakie radio jest w samochodzie (alfa, beta , gamma), więc odpowiedż jest niejednoznaczna:
i tak dla:
- vw gamma V:
Włączyć zapłon i poczekać aż SAFE2 zmieni się w 1000, wpisać kod i zatwierdzić klawiszem >
- vw gamma 3 (philips):
Włączyć zapłon odczekać ok 1 h aż pojawi się napis SAFE, następnie przycisnąć 1000, po czym wpisać kod i zatwierdzić TP, TA
itp.
Reasumując: proszę podać typ radia i rocznik polówki, wówczas odpowiedż będzie precyzyjna.

jurkuc

Dodano po 27 [sekundy]:

witam,
jako, że nie podałeś jakie radio jest w samochodzie (alfa, beta , gamma), więc odpowiedż jest niejednoznaczna:
i tak dla:
- vw gamma V:
Włączyć zapłon i poczekać aż SAFE2 zmieni się w 1000, wpisać kod i zatwierdzić klawiszem >
- vw gamma 3 (philips):
Włączyć zapłon odczekać ok 1 h aż pojawi się napis SAFE, następnie przycisnąć 1000, po czym wpisać kod i zatwierdzić TP, TA
itp.
Reasumując: proszę podać typ radia i rocznik polówki, wówczas odpowiedż będzie precyzyjna.

jurkuc
Powrót do góry
   
slasz129
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 16 Lis 2005
Posty: 191
Miasto: wola rafalowska

Post#3 Post autora tematu 19 Paź 2007 12:51   

Re: radio seria do VW polo alpha save 2


wyciagnałem radio podłaczyłem do zwykłego zasilacza probowałem cos z kombinacjami klawiszy i teraz mam przy kazdorazowym właczeniu zasilania pojawai sie napis safe wciskam tp i ta na jakies 10 sek wpisuje potem kod i radio działa i takie pytanie teraz mam czy da sie jakos wyciac en kod zeby nie za kazdym razem trzeba bylo wpisywac tyl;o zeby radio od razu działalo z pomicieciem tego kodu ?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 19 Paź 2007 12:51   





Powrót do góry
   
jurkuc
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 06 Sty 2003
Posty: 529
Miasto: Jastrzębie-Zdrój

Post#4 19 Paź 2007 12:52   

Re: radio seria do VW polo alpha save 2


http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=690971&highlight=alpha+cc&sid=341214499b794c6a0b760e42dfb54cc2

W tym poscie masz wszystko wyjaśnione. Najważniejsze tylko czy ten kod, który jest w Twoim posiadaniu jest właściwy, w przeciwnym wypadku radio zablokuje się na nieco dłużej.

Powodzenia, jurkuc
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 19 Paź 2007 12:52   





Powrót do góry
   
slasz129
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 16 Lis 2005
Posty: 191
Miasto: wola rafalowska

Post#5 Post autora tematu 19 Paź 2007 13:04   

Re: radio seria do VW polo alpha save 2


znaczy do tego co tam pisze juz doszedłem radio mi gra lux tylko chodzi mi o to zebym nie musiał za kazdym razem gdy wyłacze zasilanie do radia wpisywac kodu tylko zeby np wyciagne radio z mojej polo i włoze do nnego samochjodu i zeby mi od razu grało a nie za kazdym razem wcisakc tp i ta i potem dopiero kod i potem dopiero gra/ bo radyjko mi juz gra tylko chodzi mi o to czy sie da tak jakos zrobic zebym nie musział tego kodu wpisywac
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 19 Paź 2007 13:04   





Powrót do góry
   
damiancz
Moderator Radia Samochodowe
Moderator Radia Samochodowe


Dołączył: 14 Wrz 2003
Posty: 3058
Miasto: Kraków

Post#6 19 Paź 2007 15:44   

Re: radio seria do VW polo alpha save 2


Z klawiatury nie ma takiej opcji ;) tylko modyfikując odpowiednio EEPROMa
Powrót do góry
   
slasz129
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 16 Lis 2005
Posty: 191
Miasto: wola rafalowska

Post#7 Post autora tematu 20 Paź 2007 18:09   

Re: radio seria do VW polo alpha save 2


aha no to zebym na przyszłosc wiedział dokładnie co robic. wiec napiszcie mi co dokładnie zrobic gdy mi wyskoczy safe 2 na tym radiu radio alpha w polo raz mi sie udało nie wiem do konca jak i nie wiem do konca co zrobic nast razem gdy cos takiego wyniknie prosze co konkretnie zrobic :D za wszystko thx :D
Powrót do góry
   
damiancz
Moderator Radia Samochodowe
Moderator Radia Samochodowe


Dołączył: 14 Wrz 2003
Posty: 3058
Miasto: Kraków

Post#8 20 Paź 2007 20:46   

Re: radio seria do VW polo alpha save 2


Z SAFE 2 nie ma żadnej filozofii i pisze się o tym w kółko ;)

Czekać na włączonym radiu i przekręconej stacyjce nic nie naciskając 1h
A później wprowadzić poprawny kod :D
Powrót do góry
   
danieloo99
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 28 Cze 2008
Posty: 3
Miasto: Rzeszów

Post#9 28 Cze 2008 12:48   

Re: radio seria do VW polo alpha save 2


Witam
ja mam taki problem mam VW 1.4 z 2003 kupionego za granicą ostatnio wymieniałem akumulator i oczywiście radio mi padła... Radio mam Beta jak jest wkładane fabrycznie w tych modelach.. Wpisuje kod ale nie mam pojęcia jak go zatwierdzić??? przyciskam TP i TA ( zrobiłem to dwa razy ) ale to nic nie dało ... wyskoczyło mi SAFE 2.. wiem ze teraz musze 1 h odczekać na właczonym zapłonie... ale dalej nie wiem jak mam zatwierdzić kod ???
Powrót do góry
   
damiancz
Moderator Radia Samochodowe
Moderator Radia Samochodowe


Dołączył: 14 Wrz 2003
Posty: 3058
Miasto: Kraków

Post#10 28 Cze 2008 13:47   

Re: radio seria do VW polo alpha save 2


Ja masz SAFE 2 to znaczy dokładnie że 2 razy już go zatwierdziłeś a że nie był to poprawny kod - czeka cię kara 1h czekania :idea:
Powrót do góry
   
danieloo99
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 28 Cze 2008
Posty: 3
Miasto: Rzeszów

Post#11 28 Cze 2008 14:57   

Re: radio seria do VW polo alpha save 2


dobrze wiem ze mam czekac 1h ... tylko nie wiem jak mam zaakceptowac kod... bo jak daje TP i TA nic to nie daje... nie wiem jakim przyciskiem mam zaakceptowac kod...??
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Cze 2008 14:57   





Powrót do góry
   
damiancz
Moderator Radia Samochodowe
Moderator Radia Samochodowe


Dołączył: 14 Wrz 2003
Posty: 3058
Miasto: Kraków

Post#12 28 Cze 2008 16:28   

Re: radio seria do VW polo alpha save 2


Zależy którą masz betę post jest o ALFIE

Starsza wersja
Jak masz SAFE po naciśnięciu TP i TA pojawia się SAFE 2
po godzinie 2 zgaśnie naciskasz TA i TP pojawia się 1000 , ustawiasz kod , zatwierdzasz też TA i TP radio rusza jak wprowadzisz poprawny :!: kod , jak zły pojawi się SAFE 1 , a po następnej próbie SAFE 2

Nowsza wersja czekać j.w. potem wprowadzić kod i zatwierdzić go > strzałka w prawo

Nic więcej na odległość poradzić się nie da , jeśli klawiatura jest niesprawno trzeba to sprawdzić.
Powrót do góry
   
danieloo99
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 28 Cze 2008
Posty: 3
Miasto: Rzeszów

Post#13 11 Lip 2008 22:23   

Re: radio seria do VW polo alpha save 2


Mam jeszcze takie pytanie... czy mozna odzyskać kod do radia jak sie nie ma numeru seryjnego radia?? Bo w moim przypadku VW mam sprowadzonego za granicy który był "bity" i radio które było seryjne było wymienione na ten sam model tylko podzialem gdzieś kod. Czy jest możłiwosc odzyskania kodu ??
Powrót do góry
   
SlaweK
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 19 Lut 2002
Posty: 11913
Miasto: Oborniki Śląskie

Post#14 12 Lip 2008 00:13   

Re: radio seria do VW polo alpha save 2


Oczywiście że jest możliwość, fachowiec od tego sobie poradzi, i nie czytaj bzdur na innych forach o liczeniu.

SławeK
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RadiaSamochodowe Serwis -> radio seria do VW polo alpha save 2
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Radio ALPHA w VW POLO (2)
Radio alpha w VW Polo (9)
Jak wprowadzić kod radio Alpha w VW Polo (2)
pytanie laika - radio alpha w polo z 1995 roku (9)
Save 2 w Blaupunkt Alpha CC (5)
Kod do radia Blaupunkt Alpha CC Polo (4)
Alpha-5 polo lupo 1 godzina ioff (2)
VW Alpha 5 POLO/LUPO BVX- proglemy (5)
VW Alpha 5 POLO/LUPO BVX (zapis kodu ??) (4)
Radio alpha. Czy radio jest uszkodzone? SAFE na wyświetlaczu. (7)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.048 seconds

elektroda.pl temat RSS