Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

KONICA 7022 błąd f 36-2


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Printer, photocopier service -> Printers, Photocopier Professional -> KONICA 7022 błąd f 36-2
Author
Message
canonowiec
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 20 Apr 2007
Posts: 51
Location: legionowo

Post#1 Post from the author of the topic 20 Oct 2007 15:35   

KONICA 7022 błąd f 36-2


Witam.
Przerabiam maszynę do sprzedaży i przed rozbieraniem było ok.
Teraz wyskoczył bład f 36-2.Czy to laser.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Oct 2007 15:35   





Back to top
   
scorrpio1
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 16 Nov 2005
Posts: 117

Post#2 20 Oct 2007 16:18   

Re: KONICA 7022 błąd f 36-2


witam.

jeżeli sie nie mylę to jest to błąd związany z zespołem utrwalania.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Oct 2007 16:18   





Back to top
   
mariuszsek
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 18 Mar 2005
Posts: 278
Location: Siedlce

Post#3 20 Oct 2007 16:45helpful post - solution   

Re: KONICA 7022 błąd f 36-2


To nie laser, to błąd pieca
nigdy nie wyjmuj pieca przy włączonej kopiarce

1. włącz maszynę trzymając klawisze 2 i 5
wejdź w ustawienia SW
pierwszą strzałką wejdź na 3
potem drugą po kolei 0:0 ; 1:0 ; 2:0 itd
masz tam ON i OF po dwukropku masz mieć 0 nie 1
jak nie łapiesz o co biega zadzwoń do mnie 511 192 262

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Oct 2007 16:45helpful post - solution   





Back to top
   
canonowiec
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 20 Apr 2007
Posts: 51
Location: legionowo

Post#4 Post from the author of the topic 20 Oct 2007 18:37   

Re: KONICA 7022 błąd f 36-2


Skuteczne dzięki.
Własnie zwracałem koledze uwagę na to że wyjął utrwalacz przy włączonej maszynie i ot mamy błąd.
W poniedziałek usunę wedug wskazówek i powinno ruszyc.
A może jeszcze kolega Mariusz wie jakie jest hasło fabryczne/serwisowe ,bo w drugiej takiej samej maszynie do przerobienia po wejściu w 25 lub 36 jest wymagane

Helpful message? + -

Back to top
   
mariuszsek
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 18 Mar 2005
Posts: 278
Location: Siedlce

Post#5 20 Oct 2007 20:49   

Re: KONICA 7022 błąd f 36-2


kolega Mariusz wie

zgodnie z regulaminem kolega Mariusz nie może tutaj napisać Smile

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Printer, photocopier service -> Printers, Photocopier Professional -> KONICA 7022 błąd f 36-2
Page 1 of 1
Similar topics
Konica 7022 błąd J-11-0 . (2)
Konica 7022 i błąd F51-6 (6)
Konica 7022 Błąd F35-10 - co oznacza? (2)
Konica 7022 błąd f-28-3 nic nie pomaga. (2)
KONICA 7022 błąd 005 przy inicjalizacji dewelopera (3)
Konica 7022 F-26-3 (4)
pomocy konica 7022 (2)
konica 7022 i kod 51-4 (8)
konica 7022- wywoływaczka (5)
Konica 7022 - Konserwacja (3)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.037 seconds

elektroda.pl topic RSS feed