Forum Index

Rules | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.
Using this website you agree to cookies in accordance with the current browser settings.

Jak wykryć program szpiegowski

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> Jak wykryć program szpiegowski
Oponeo - Prosta Droga do Nowych Opon
Author
Poziom 6
Poziom 6

Post#1 Post from the author of the topic 20 Oct 2007 13:59   

Witam. Na poczatku zaznaczam ze jestem zupelnym nowicjuszem. Może dla innych bedzie to błacha sprawa,ale dla mnie jest to problem i liczę na pomoc i wyjasnienie mi w jaki sposob mogę uniknać takich sytuacji. Dokładnie chodzi o to,że nie mam stalego IP (neostrada) ,dużo czasu przesiaduje na stronce z gierkami co nie podoba sie mojej dziewczynie wiec żeby uniknać nie potrzebnych napieć czesto zmieniałem niki na nowe , ale w jakiś sposób potrafi odnalesc mnie. Chciałbym wiedziec jak ona to robi i jak mogę uniknać takich psełdo hakerow:| Czy może ktoś mi odpowie tylko w miare nie skaplikowanym jezykie bede strasznie wdzieczny. Pozdrawiam serdecznie
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 20 Oct 2007 13:59   

Back to top

bursta
Poziom 20
Poziom 20

Post#2 20 Oct 2007 14:20   

Re: wlamania do komputera prosze o pomoc

Jeśli ma dostęp do Twojego kompa a Ty jak sam mówisz jesteś laikiem w tych sprawach to mogła zainstalować Ci jakiś programik szpiegowski, który może dawać Jej wiele informacji, np: jakie litery wciskasz na klawiaturze, jakie odwiedzasz IP itd.
Najlepiej z Nią porozmawiaj i dogadajcie się - to moje zdanie. Dodam od siebie, że są piękniejsze rzeczy w życiu niż granie on-line, czas szybko ucieka - szkoda go marnować :-).
Pozdrawiam serdecznie

P.S.
Napisz kiedy odgaduje Twoje wizyty na serwerach gier, czy w trakcie grania czy też po wejściu do Twojego kompa?
Postaraj sie coś dyskretnie zauważyć. Od tego zależy w jaki sposób Cię inwigiluje (swoją droga - bardzo źle świadczy o zachowaniu takiej osoby).
Back to top

rollf
Poziom 6
Poziom 6

Post#3 Post from the author of the topic 20 Oct 2007 14:36   

Re: Włamania do komputera prosze o pomoc

Własnie chodzi o to, że watpie żeby zainstalowala mi jakis program. Za bardzo nie chce poroszac tematu w jaki sposób to robi bo i tak mi nie powie a przy okazji nasłucham sie jaki to ze mnie niemota:| Wiem ze robi coś raczej u siebie bo kiedy zaloże nowy nik i np. nie odpowiadam na gg za momet przesyla mi wiazaneczkę z nikiem który dosłownie założyłem pieć minut wcześniej.
Back to top

bursta
Poziom 20
Poziom 20

Post#4 20 Oct 2007 15:02helpful post - solution   

Jeśli za bardzo nie znasz się na tych sprawach to raczej sobie nie poradzisz. Najprościej to możesz sformatować system bez Jej wiedzy i nie dopuszczać Jej do kompa, a juz na pewno nie pozwalać instalować czegokolwiek. Tyle mogę poradzić. Może koledzy coś więcej powiedzą? ;-)
Pozdrawiam

Edit:
Jest to oczywiście tylko i wyłącznie Twoja sprawa, jednak jeśli mogę doradzić - zagroź Jej rozstaniem - może zrozumie jaką krzywdę Ci robi. Życie w inwigililacji nie jest łatwe, prędzej czy później dojdzie do napięć a związek i tak będzie zagrożony. Przemyśl to. Jeśli czujesz się urażony to przepraszam.
Back to top

Bullseye
Poziom 21
Poziom 21

Post#5 20 Oct 2007 15:41   

Moze nowe niki zakladasz na jeden i ten sam adres e-mail, moze ona go zna i w ten sposob sie dowiaduje co i jak (oczywiscie czysta hipoteza). Jedyne co ja Ci moge doradzic to instalacja Linuxa (Ubuntu bo bardzo prosty jest) i nie bedzie miala jak cie szpiegowac (wszystkie takie aplikacje sa na windowsa).

Swoja droga czy warto tracic dziewczyne dla gierek online?
Back to top

rollf
Poziom 6
Poziom 6

Post#6 Post from the author of the topic 20 Oct 2007 15:53   

Re: Włamania do komputera prosze o pomoc

Niestety juz kombinowalem z adresem e-mail. Więc to nie jet przyczyną ale dzięki za fatyge. Wydaje mi sie ze juz wiem co jest i poradze sobie nie sam co prawda ale znalazłem rozwiazanie. Dziekuje ślicznie.
ps.Nie chodzi o gre! Wydaje mi sie ze mój komputer to nie szalet publiczny i mam prawo do prywatnosci:D
Back to top

Bullseye
Poziom 21
Poziom 21

Post#7 20 Oct 2007 15:55   

To dobrze ze rozwiazesz problem:)
Swoja droga kazdy windows jest szaletem publicznym, zabezpieczony czasem kluczykiem:)
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 20 Oct 2007 15:55   

Back to top

rollf
Poziom 6
Poziom 6

Post#8 Post from the author of the topic 20 Oct 2007 20:50   

Witam .Mam pytanie czy da sie wykryc program szpiegowski ? Jeżeli tak to w jaki sposób ? Czy jednak konieczny jest format twardego dysku ?
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 20 Oct 2007 20:50   

Back to top

vadim92
Poziom 22
Poziom 22

Post#9 20 Oct 2007 20:59   

Re: jak wykryc program szpiegowski

Witam.
Polecam programy: Ad-Aware, Spybot Search & Destroy, SUPERAntiSpyware. One wykrywaja programy szpiegowskie.
Pozdrawiam.
Back to top

Kolobos
Poziom 26
Poziom 26

Post#10 20 Oct 2007 21:54   

O jaki program szpiegowski Ci chodzi?
Powinien Ci wystarczyc: hijackthis, gmer, silent runners, combofix oraz sdfix.
Back to top

vadim92
Poziom 22
Poziom 22

Post#11 20 Oct 2007 21:59   

Daj w ZAŁĄCZNIKACH logi z hijackthisa i combofixa. Jaki masz antywirus? Zeskanuj komputer programami które wyzej wymienilem.
Back to top

pipinet
Poziom 16
Poziom 16

Post#12 20 Oct 2007 23:03   

Witam. Myśle że najprostszym i najszybszym sposobem jest sprawdzenie aktywnych procesów w menadżerze zadań windows.
Back to top

rollf
Poziom 6
Poziom 6

Post#13 Post from the author of the topic 21 Oct 2007 01:59   

Re: Jak wykryć program szpiegowski

Jestem zupłlnym nowicjuszem w tych sprawach wiec dlamnie to czarna magia :/ Vadim92 zrobłlem jak mówiłeś wykryło , ale raczej nie usuneło. Jak pisze Pipinet sprawdziłem menadżerem i faktycznie bylo zadanie ( nie zapamietalem dokladnie ) ,,hqijk" po przeskanowaniu Ad-Aware urouchomilem komputer ponownie :D i kolejny raz pojawia mi sie w menadżerze ostatnie zadanie jak poprzednie , z małą różnica np. ,,hdijq" . Obecnie posiadam tylko Kaspersky Anti-Virus Personal Pro 5 . Co powinienem zrobić ?
Back to top

pidar
Poziom 23
Poziom 23

Post#14 21 Oct 2007 02:03   

Czemu zakładasz drugi podobny temat ( poprzedni http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic857816.html )? Jeśli twoja dziewczyna ma dostęp do twojego komputera i podejrzewasz ją o niecne uczynki to ty ją sprawdź np. tym http://www.softmania.pl/program-1258-pc_szpieg_1.0.html#m .
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 21 Oct 2007 02:03   

Back to top

rollf
Poziom 6
Poziom 6

Post#15 Post from the author of the topic 21 Oct 2007 02:29   

Re: Jak wyć program szpiegowski

Pidar dziekuje Ci za pomoc serdecznie , nie podejrzewam a dobrze wiem a co do tego że post jest podobny, tematowo być może tylko jak pisałem jestem naprawde zielony w tej dziedzinie i skoro poprzednio już dowiedziałem sie czym jestem prześladowany chciałem zapytać czy nie ma innej rady jak format :/. Żeby nie przesiedzieć całej niedzieli w domu przed monitorem instalójac programy. Jeszcze raz serdeczne dzięki i myślę że powinienem chyba skorzystać z Twojej podpowiedzi :D
Back to top

Kolobos
Poziom 26
Poziom 26

Post#16 21 Oct 2007 08:16   

Wpisz w google slowo hijackthis, przeczytaj, zrob log i daj w zalaczniku to samo z combofix to nic trudnego.
Back to top

TONI_2003
Poziom 26
Poziom 26

Post#17 21 Oct 2007 09:25   

:arrow: Oba tematy kolegi zrollf zostały scalone w jeden temat :!:
Proszę tak już następnym razem nie czynić...
Wszystkie posty kolego zrollf w tym temacie należy poprawić.
Zdania zaczynamy z wielkiej litery, a i przecinki czy kropki również by się przydały.
Zwłaszcza postawienie pauzy w odpowiednim miejscu np. przed i po nawiasie czy po kropce jak również przecinku.
Post wygląda jak napisany jednym ciągiem i zarazem jest mało czytelny.
Używanie slangu jest na naszym portalu zabronione.
Dziękuję ...

Back to top

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> Jak wykryć program szpiegowski
Page 1 of 1
Similar topics
CDROM w AT .... jak go wykryć ??? (11)
HP 4100 Sieć? Jak wykryć w sieci? Jak skonfigurować? (3)
Jak znaleść trojana? Jak wykryć ruch sieciowy, aby go zablokować? (18)
Jak wykryć program wysyłający maile z mojego komputera? (16)
proszE o pomoc-program szpiegowski (2)
Program szpiegowski (12)
Program szpiegowski jak i gdzie znale(ś)ć !(!!) (8)
Perfect Keylogger - jak wykryć? jak usunąć? (20)
Jak wykryć i usunąć trojana? (1)
Jak wykryć nadużywanie sieci? (5)

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Widgets and banners || Contact

Page generation time: 0.15 seconds

elektroda.pl topic RSS feed