Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Sterowanie falownikiem Sv-iG5A


  Main Page -> Forum Index -> Automation Generally -> Automatyka Falowniki ->Sterowanie falownikiem Sv-iG5A Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
karol123
Level 16
Location: Poznań
Joined: 03 Jan 2007
Posts: 231
Helped: 2
Post rating: 1
karol123
Level 16
Post#1 23 Oct 2007 19:37  Topic author   

Sterowanie falownikiem Sv-iG5A


Witam wszystkim mam problem z wysterowaniem falownika chciałbym uruchomić falownik (już po ustawieniu ręcznym falownika ) impulsem w postaci zwierania styku nie wiem jakie wejścia są do tego przeznaczone Zaciski jakie posiada falownik to
MO MG 24 P1 P2 P3 P4 P5 CM P6 P7 P8 VR V1 I AM 3A 3B 3C S+ S-
Dziękuje za podpowiedz

Helpful post? + +1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
atlantel
Specjalista Automatyk
Location: Świecie
Joined: 26 Jun 2005
Posts: 1076
Helped: 114
Post rating: 28
atlantel
Specjalista Automatyk
Post#2 23 Oct 2007 20:54    

Re: Sterowanie falownikiem Sv-iG5A


Witam!
Zwierasz CM z P1 to praca do przodu, Zwierasz CM z P2 to praca do tyłu.
Pozdrawiam

Dodano po 3 [minuty]:

A tu: http://www.aniro.pl/index.php znajdziesz w zakładzce przemienniki wszystko co potrzebujesz.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
fantasta
Level 29
Location: Gdynia
Joined: 25 Nov 2003
Posts: 1672
Helped: 48
Post rating: 16
fantasta
Level 29
Post#3 21 Mar 2008 19:04    

Re: Sterowanie falownikiem Sv-iG5A


Witam.

Czy w tym falowniku jest mozliwosc sterownia predkoscia cyfrowo ?? Nie chce sterowac silnikiem za pomoca potecjometra tylko za pomoca przelacznikow i ustalic stale predkosci.
Sterowalem tak falownikami Eurotherm. Ustawialem w presetach wartosci predkosci i na wejsciach cyfrowych (3 wejscia) za pomoca przelacznikow ustawialem kod (BCD) i wybieralem preset.

Mozna cos takiego zrobic tu?? Lub moze falowniki HF Inverter maja taka mozliwość??

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
atlantel
Specjalista Automatyk
Location: Świecie
Joined: 26 Jun 2005
Posts: 1076
Helped: 114
Post rating: 28
atlantel
Specjalista Automatyk
Post#4 21 Mar 2008 19:16    

Re: Sterowanie falownikiem Sv-iG5A


Witam!
Informacja dla fantasty falownik ten ma także programowalne stałe częstotliwości pracy oraz odpowiednio do nich czasy przyspieszania i hamowania.
Pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
fantasta
Level 29
Location: Gdynia
Joined: 25 Nov 2003
Posts: 1672
Helped: 48
Post rating: 16
fantasta
Level 29
Post#5 21 Mar 2008 20:21    

Re: Sterowanie falownikiem Sv-iG5A


Witam.
Rozumiem ze sa to czestotliwosci krokowe (tryb pracy wielostopniowej) Jednak nie moge polapac sie w ustawieniach.

Chce ustawic 6 stalych predkosci.
Czyli wpisuje w ustawieniach:
St1 - 50Hz
St2 - 45Hz
St3 - 40Hz
I30 - 35Hz
I31 - 30Hz
I32 - 25Hz

I teraz jak ustawic te parametry wejsc wielofunkcyjnych, czyli ustawnienia I17-I24. W tych parametrach do ustawienia wejsc wielofunkcyjnych sa do wyboru tylko pierwsze 3 predkosci. I jak to rozumiec. Ze jezeli P8 jest aktywne to ustala ustawiona predkosc a jezeli P6 jest aktywne to inna?? A co jezeli oba beda wlaczone ?? I jak ustawic falownik w tryb tej pracy? W parametrze wybory zrodla regulacji predkosci (Frq) nie ma tego trybu.

Tu jest polski manual do tego falownika

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
atlantel
Specjalista Automatyk
Location: Świecie
Joined: 26 Jun 2005
Posts: 1076
Helped: 114
Post rating: 28
atlantel
Specjalista Automatyk
Post#6 21 Mar 2008 21:55    

Re: Sterowanie falownikiem Sv-iG5A


Wykorzystuje się tu kombinację wejść cyfrowych (sumują one zaprogramowane częstotliwości) plus sygnał Fx (do przodu) i/lub sygnał Rx nawrót, tabela Ci wszysko wyjaśni.
Co do jakości to LS (dawniej LG).
Sterowanie falownikiem Sv-iG5A

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Automation Generally -> Automatyka Falowniki -> Sterowanie falownikiem Sv-iG5A
Page 1 of 1

Similar topics to sterowanie falownikiem Sv-iG5A

Sterowanie falownikiem IG5A LS (2)
LG iG5A - Sterowanie falownika iG5A poprzez Modbus RTU (1)
Falownik SV iG5A - Podłączenie Falownika LG iG5A -sterowanie (16)
Problem z falownikiem LG-iG5a (9)
Silnik 7,5kw się grzeje pod falownikiem ig5a-4 (6)
iG5A, Astrada - Sterowanie falownika iG5A poprzez pulpit Astrada po MODBUS RTU (8)
Dobór falowników.iG5A 0,75 kW,iG5A 2,2 kW,iG5A 5,5 kW..? (1)
Falownik iG5A sterowanie - (16)
Sterowanie silnikiem falownik LG iG5A (6)
Falownik LG IG5A - sterowanie przyciskami astabilnymi (7)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.457 seconds