Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Climatronic Passat B5


  Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Auto Electronics and Electrical ->Climatronic Passat B5 Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
jendral0
Level 1
Location: katowice
Joined: 23 Oct 2007
Posts: 1
jendral0
Level 1
Post#1 23 Oct 2007 21:32  Topic author   

Climatronic Passat B5


:?:Witam.Mam Passat B5 rocznik 98,i nie działa mi klimatyzacja!!Nie wiem czy jest nie sprawna czy tylko sie nie załącza przy niskich temperaturach,bo i cos takiego słyszałem!!:idea:

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
polik80
Level 13
Location: Pisz
Joined: 07 Mar 2005
Posts: 85
Helped: 6
Post rating: 1
polik80
Level 13
Post#2 24 Oct 2007 07:13    

Re: Climatronic Passat B5


klima w Pasiorach nie załącza się przy temperaturach poniżej 5st.C. jeżeli masz klime ręczną to pozostaje ci jedynie podłączenie się pod kompa np programem VAG i sprawdzenie kodów usterek sterownika klimatyzacji. jeżeli masz klimę automat tzw. klimatronic z wyświetlaczem to jeśli sterownik wykryje błąd w instalacji to po włączeniu zapłonu wyświetlacz zaczyna migać i wyświetlać wszystkie znaki przez czas około 10s i dopiero po tym czasie załącza się instalacja nawiewana.
Istnieje możliwość odczytania kodów usterek poprzez wciśnięcie i przytrzymanie dwuch przycisków jednocześnie (w b4 jest to bodajże czerwony przycisk zwiększania temperatury i przycisk ekon). jest również możliwość skasowania tych usterek.
ps.. kiedy nabijałeś klimę?? może masz za niskie ciśnienie czynnika chłodzącego. a może masz dziurkę w skrapaczu (tej chłodnicy pod maską) wejdz pod samochód i obejżyj czy nie zachaczyłeś o coś.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
szogun0
Specjalista grupy V.A.G.
Location: okolice Strzyżowa
Joined: 02 Nov 2004
Posts: 1552
Helped: 134
Post rating: 37
szogun0
Specjalista grupy V.A.G.
Post#3 24 Oct 2007 10:38    

Re: Climatronic Passat B5


Jak jest ręczna klima to nie ma z czego odczytać kodów błędów nawet VAG-iem.
W climatroniku nie skasuje błędów z panela sterującego, można tylko je odczytać.

Helpful post? + 0
Back to top
polik80
Level 13
Location: Pisz
Joined: 07 Mar 2005
Posts: 85
Helped: 6
Post rating: 1
polik80
Level 13
Post#4 24 Oct 2007 11:32    

Re: Climatronic Passat B5


Quote:
W climatroniku nie skasuje błędów z panela sterującego, można tylko je odczytać
to jak ja wykasowałem w swoim???
miałem dziure w chłodnicy i pojawiał mi się błąd niskie ciśnienie czynnika numeru nie pamiętam i kasowałem go z panela. wyświetlacz przestawał migać do następnej pruby uruchomienia klimatyzacji. W B4 da radę na 100% trzeba przejść przez listę błędów i przytrzymać któreś 2 przyciski teraz tylko nie pamiętam które. znalazłem je metodą prób i będów.
Quote:
Jak jest ręczna klima to nie ma z czego odczytać kodów błędów nawet VAG-iem.
tu to się sprzeczał nie bede ale klima ręczna też musi mieć swój sterownik a skoro go ma to i zapisuje w nim błędy.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
szogun0
Specjalista grupy V.A.G.
Location: okolice Strzyżowa
Joined: 02 Nov 2004
Posts: 1552
Helped: 134
Post rating: 37
szogun0
Specjalista grupy V.A.G.
Post#5 24 Oct 2007 13:09    

Re: Climatronic Passat B5


[quote="polik80"]
Quote:

Quote:
Jak jest ręczna klima to nie ma z czego odczytać kodów błędów nawet VAG-iem.
tu to się sprzeczał nie bede ale klima ręczna też musi mieć swój sterownik a skoro go ma to i zapisuje w nim błędy.

Pośrednio ma sterownik ;).
Bo w klimie manualnej za włączenie układu odpowiada sterownik silnika. Ale nie zapisze on błędów o układzie, bo go nie diagnozuje.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
newada1
Level 9
Location: Myszków
Joined: 11 Mar 2005
Posts: 22
Post rating: 4
newada1
Level 9
Post#6 27 Aug 2008 14:34    

Re: Climatronic Passat B5


Hmmmm- czy mógłby ktoś poradzić jak w takim razie w klimatroniku skasować błędy? (po włączeniu zapłonu miga wyświetlacz przez ok. 10 sek.)? Pozdrawiam!

Helpful post? + +3
Back to top
szogun0
Specjalista grupy V.A.G.
Location: okolice Strzyżowa
Joined: 02 Nov 2004
Posts: 1552
Helped: 134
Post rating: 37
szogun0
Specjalista grupy V.A.G.
Post#7 28 Aug 2008 12:10    

Re: Climatronic Passat B5


Urządzeniem diagnostycznym.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
mistrzu2002
Level 2
Location: WROCłAW
Joined: 07 Feb 2009
Posts: 2
mistrzu2002
Level 2
Post#8 07 Feb 2009 15:14    

Re: Climatronic Passat B5


mam problem z klimatronikiem w passat b5 ze po przekręceniu kluczyka nie zawsze się załącza jaka może być tego przyczyna proszę o rade

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Auto Electronics and Electrical -> Climatronic Passat B5
Page 1 of 1

Similar topics to climatronic Passat B5

Passat 94 climatronic (2)
VW PASSAT Climatronic (3)
PASSAT B5 CLIMATRONIC (4)
Vw Passat B5 Climatronic (4)
Passat 3B 2002 r. Climatronic. (3)
Climatronic Passat b5 problem (2)
VW Passat b5fl - climatronic/ (3)
passat b5 climatronic,błąd 31d (4)
Passat problem z klimą Climatronic (5)
Passat B5 Climatronic anglik problem (3)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.091 seconds