Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Climatronic Passat B5


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika -> Climatronic Passat B5
Autor
Wiadomość
jendral0
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 23 Paź 2007
Posty: 1
Miasto: katowice

Post#1 Post autora tematu 23 Paź 2007 21:32   

Climatronic Passat B5


:?:Witam.Mam Passat B5 rocznik 98,i nie działa mi klimatyzacja!!Nie wiem czy jest nie sprawna czy tylko sie nie załącza przy niskich temperaturach,bo i cos takiego słyszałem!!:idea:
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 23 Paź 2007 21:32   





Powrót do góry
   
polik80
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 07 Mar 2005
Posty: 85
Miasto: Pisz

Post#2 24 Paź 2007 07:13   

Re: Climatronic Passat B5


klima w Pasiorach nie załącza się przy temperaturach poniżej 5st.C. jeżeli masz klime ręczną to pozostaje ci jedynie podłączenie się pod kompa np programem VAG i sprawdzenie kodów usterek sterownika klimatyzacji. jeżeli masz klimę automat tzw. klimatronic z wyświetlaczem to jeśli sterownik wykryje błąd w instalacji to po włączeniu zapłonu wyświetlacz zaczyna migać i wyświetlać wszystkie znaki przez czas około 10s i dopiero po tym czasie załącza się instalacja nawiewana.
Istnieje możliwość odczytania kodów usterek poprzez wciśnięcie i przytrzymanie dwuch przycisków jednocześnie (w b4 jest to bodajże czerwony przycisk zwiększania temperatury i przycisk ekon). jest również możliwość skasowania tych usterek.
ps.. kiedy nabijałeś klimę?? może masz za niskie ciśnienie czynnika chłodzącego. a może masz dziurkę w skrapaczu (tej chłodnicy pod maską) wejdz pod samochód i obejżyj czy nie zachaczyłeś o coś.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Paź 2007 07:13   





Powrót do góry
   
szogun0
Spec. od grupy V.A.G.
Spec. od grupy V.A.G.


Dołączył: 02 Lis 2004
Posty: 1535
Miasto: okolice Strzyżowa

Post#3 24 Paź 2007 10:38   

Re: Climatronic Passat B5


Jak jest ręczna klima to nie ma z czego odczytać kodów błędów nawet VAG-iem.
W climatroniku nie skasuje błędów z panela sterującego, można tylko je odczytać.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Paź 2007 10:38   





Powrót do góry
   
polik80
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 07 Mar 2005
Posty: 85
Miasto: Pisz

Post#4 24 Paź 2007 11:32   

Re: Climatronic Passat B5


Cytat:
W climatroniku nie skasuje błędów z panela sterującego, można tylko je odczytać
to jak ja wykasowałem w swoim???
miałem dziure w chłodnicy i pojawiał mi się błąd niskie ciśnienie czynnika numeru nie pamiętam i kasowałem go z panela. wyświetlacz przestawał migać do następnej pruby uruchomienia klimatyzacji. W B4 da radę na 100% trzeba przejść przez listę błędów i przytrzymać któreś 2 przyciski teraz tylko nie pamiętam które. znalazłem je metodą prób i będów.
Cytat:
Jak jest ręczna klima to nie ma z czego odczytać kodów błędów nawet VAG-iem.
tu to się sprzeczał nie bede ale klima ręczna też musi mieć swój sterownik a skoro go ma to i zapisuje w nim błędy.
Powrót do góry
   
szogun0
Spec. od grupy V.A.G.
Spec. od grupy V.A.G.


Dołączył: 02 Lis 2004
Posty: 1535
Miasto: okolice Strzyżowa

Post#5 24 Paź 2007 13:09   

Re: Climatronic Passat B5


[quote="polik80"]
Cytat:

Cytat:
Jak jest ręczna klima to nie ma z czego odczytać kodów błędów nawet VAG-iem.
tu to się sprzeczał nie bede ale klima ręczna też musi mieć swój sterownik a skoro go ma to i zapisuje w nim błędy.

Pośrednio ma sterownik ;).
Bo w klimie manualnej za włączenie układu odpowiada sterownik silnika. Ale nie zapisze on błędów o układzie, bo go nie diagnozuje.
Powrót do góry
   
newada1
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 11 Mar 2005
Posty: 22
Miasto: Myszków

Post#6 27 Sie 2008 14:34   

Re: Climatronic Passat B5


Hmmmm- czy mógłby ktoś poradzić jak w takim razie w klimatroniku skasować błędy? (po włączeniu zapłonu miga wyświetlacz przez ok. 10 sek.)? Pozdrawiam!
Powrót do góry
   
szogun0
Spec. od grupy V.A.G.
Spec. od grupy V.A.G.


Dołączył: 02 Lis 2004
Posty: 1535
Miasto: okolice Strzyżowa

Post#7 28 Sie 2008 12:10   

Re: Climatronic Passat B5


Urządzeniem diagnostycznym.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Sie 2008 12:10   





Powrót do góry
   
mistrzu2002
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 07 Lut 2009
Posty: 2
Miasto: WROCłAW

Post#8 07 Lut 2009 16:14   

Re: Climatronic Passat B5


mam problem z klimatronikiem w passat b5 ze po przekręceniu kluczyka nie zawsze się załącza jaka może być tego przyczyna proszę o rade
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika -> Climatronic Passat B5
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Passat 94 climatronic (2)
VW PASSAT Climatronic (3)
PASSAT B5 CLIMATRONIC (4)
Vw Passat B5 Climatronic (4)
Passat 3B 2002 r. Climatronic. (3)
Climatronic Passat b5 problem (2)
VW Passat b5fl - climatronic/ (3)
passat b5 climatronic,błąd 31d (4)
Passat problem z klimą Climatronic (5)
Passat B5 Climatronic anglik problem (3)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.052 seconds

elektroda.pl temat RSS 

opony