Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Climatronic Passat B5


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika ->Climatronic Passat B5 Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Samochody
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
jendral0
Poziom 1
Miasto: katowice
Dołączył: 23 Paź 2007
Posty: 1
jendral0
Poziom 1
Post#1 23 Paź 2007 21:32  Autor tematu   

Climatronic Passat B5


:?:Witam.Mam Passat B5 rocznik 98,i nie działa mi klimatyzacja!!Nie wiem czy jest nie sprawna czy tylko sie nie załącza przy niskich temperaturach,bo i cos takiego słyszałem!!:idea:

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
polik80
Poziom 13
Miasto: Pisz
Dołączył: 07 Mar 2005
Posty: 85
Pomógł: 6
Ocena postów: 1
polik80
Poziom 13
Post#2 24 Paź 2007 07:13    

Re: Climatronic Passat B5


klima w Pasiorach nie załącza się przy temperaturach poniżej 5st.C. jeżeli masz klime ręczną to pozostaje ci jedynie podłączenie się pod kompa np programem VAG i sprawdzenie kodów usterek sterownika klimatyzacji. jeżeli masz klimę automat tzw. klimatronic z wyświetlaczem to jeśli sterownik wykryje błąd w instalacji to po włączeniu zapłonu wyświetlacz zaczyna migać i wyświetlać wszystkie znaki przez czas około 10s i dopiero po tym czasie załącza się instalacja nawiewana.
Istnieje możliwość odczytania kodów usterek poprzez wciśnięcie i przytrzymanie dwuch przycisków jednocześnie (w b4 jest to bodajże czerwony przycisk zwiększania temperatury i przycisk ekon). jest również możliwość skasowania tych usterek.
ps.. kiedy nabijałeś klimę?? może masz za niskie ciśnienie czynnika chłodzącego. a może masz dziurkę w skrapaczu (tej chłodnicy pod maską) wejdz pod samochód i obejżyj czy nie zachaczyłeś o coś.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
szogun0
Specjalista grupy V.A.G.
Miasto: okolice Strzyżowa
Dołączył: 02 Lis 2004
Posty: 1551
Pomógł: 134
Ocena postów: 22
szogun0
Specjalista grupy V.A.G.
Post#3 24 Paź 2007 10:38    

Re: Climatronic Passat B5


Jak jest ręczna klima to nie ma z czego odczytać kodów błędów nawet VAG-iem.
W climatroniku nie skasuje błędów z panela sterującego, można tylko je odczytać.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
polik80
Poziom 13
Miasto: Pisz
Dołączył: 07 Mar 2005
Posty: 85
Pomógł: 6
Ocena postów: 1
polik80
Poziom 13
Post#4 24 Paź 2007 11:32    

Re: Climatronic Passat B5


Cytat:
W climatroniku nie skasuje błędów z panela sterującego, można tylko je odczytać
to jak ja wykasowałem w swoim???
miałem dziure w chłodnicy i pojawiał mi się błąd niskie ciśnienie czynnika numeru nie pamiętam i kasowałem go z panela. wyświetlacz przestawał migać do następnej pruby uruchomienia klimatyzacji. W B4 da radę na 100% trzeba przejść przez listę błędów i przytrzymać któreś 2 przyciski teraz tylko nie pamiętam które. znalazłem je metodą prób i będów.
Cytat:
Jak jest ręczna klima to nie ma z czego odczytać kodów błędów nawet VAG-iem.
tu to się sprzeczał nie bede ale klima ręczna też musi mieć swój sterownik a skoro go ma to i zapisuje w nim błędy.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
szogun0
Specjalista grupy V.A.G.
Miasto: okolice Strzyżowa
Dołączył: 02 Lis 2004
Posty: 1551
Pomógł: 134
Ocena postów: 22
szogun0
Specjalista grupy V.A.G.
Post#5 24 Paź 2007 13:09    

Re: Climatronic Passat B5


[quote="polik80"]
Cytat:

Cytat:
Jak jest ręczna klima to nie ma z czego odczytać kodów błędów nawet VAG-iem.
tu to się sprzeczał nie bede ale klima ręczna też musi mieć swój sterownik a skoro go ma to i zapisuje w nim błędy.

Pośrednio ma sterownik ;).
Bo w klimie manualnej za włączenie układu odpowiada sterownik silnika. Ale nie zapisze on błędów o układzie, bo go nie diagnozuje.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
newada1
Poziom 9
Miasto: Myszków
Dołączył: 11 Mar 2005
Posty: 22
Ocena postów: 4
newada1
Poziom 9
Post#6 27 Sie 2008 14:34    

Re: Climatronic Passat B5


Hmmmm- czy mógłby ktoś poradzić jak w takim razie w klimatroniku skasować błędy? (po włączeniu zapłonu miga wyświetlacz przez ok. 10 sek.)? Pozdrawiam!

Pomocny post? + +3
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
szogun0
Specjalista grupy V.A.G.
Miasto: okolice Strzyżowa
Dołączył: 02 Lis 2004
Posty: 1551
Pomógł: 134
Ocena postów: 22
szogun0
Specjalista grupy V.A.G.
Post#7 28 Sie 2008 12:10    

Re: Climatronic Passat B5


Urządzeniem diagnostycznym.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
mistrzu2002
Poziom 2
Miasto: WROCłAW
Dołączył: 07 Lut 2009
Posty: 2
mistrzu2002
Poziom 2
Post#8 07 Lut 2009 15:14    

Re: Climatronic Passat B5


mam problem z klimatronikiem w passat b5 ze po przekręceniu kluczyka nie zawsze się załącza jaka może być tego przyczyna proszę o rade

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika -> Climatronic Passat B5
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Passat 94 climatronic (2)
VW PASSAT Climatronic (3)
PASSAT B5 CLIMATRONIC (4)
Vw Passat B5 Climatronic (4)
Passat 3B 2002 r. Climatronic. (3)
Climatronic Passat b5 problem (2)
VW Passat b5fl - climatronic/ (3)
passat b5 climatronic,błąd 31d (4)
Passat problem z klimą Climatronic (5)
Passat B5 Climatronic anglik problem (3)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.152 seconds

elektroda.pl temat RSS