Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Climatronic Passat B5


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Auto Electronics and Electrical -> Climatronic Passat B5
Author
Message
jendral0
Poziom 1
Poziom 1


Joined: 23 Oct 2007
Posts: 1
Location: katowice

Post#1 Post from the author of the topic 23 Oct 2007 21:32   

Climatronic Passat B5


:?:Witam.Mam Passat B5 rocznik 98,i nie działa mi klimatyzacja!!Nie wiem czy jest nie sprawna czy tylko sie nie załącza przy niskich temperaturach,bo i cos takiego słyszałem!!Idea

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 23 Oct 2007 21:32   





Back to top
   
polik80
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 07 Mar 2005
Posts: 85
Location: Pisz

Post#2 24 Oct 2007 07:13   

Re: Climatronic Passat B5


klima w Pasiorach nie załącza się przy temperaturach poniżej 5st.C. jeżeli masz klime ręczną to pozostaje ci jedynie podłączenie się pod kompa np programem VAG i sprawdzenie kodów usterek sterownika klimatyzacji. jeżeli masz klimę automat tzw. klimatronic z wyświetlaczem to jeśli sterownik wykryje błąd w instalacji to po włączeniu zapłonu wyświetlacz zaczyna migać i wyświetlać wszystkie znaki przez czas około 10s i dopiero po tym czasie załącza się instalacja nawiewana.
Istnieje możliwość odczytania kodów usterek poprzez wciśnięcie i przytrzymanie dwuch przycisków jednocześnie (w b4 jest to bodajże czerwony przycisk zwiększania temperatury i przycisk ekon). jest również możliwość skasowania tych usterek.
ps.. kiedy nabijałeś klimę?? może masz za niskie ciśnienie czynnika chłodzącego. a może masz dziurkę w skrapaczu (tej chłodnicy pod maską) wejdz pod samochód i obejżyj czy nie zachaczyłeś o coś.

Helpful message? + -

Back to top
   
szogun0
Specjalista grupy V.A.G.
Specjalista grupy V.A.G.


Joined: 02 Nov 2004
Posts: 1535
Location: okolice Strzyżowa

Post#3 24 Oct 2007 10:38   

Re: Climatronic Passat B5


Jak jest ręczna klima to nie ma z czego odczytać kodów błędów nawet VAG-iem.
W climatroniku nie skasuje błędów z panela sterującego, można tylko je odczytać.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Oct 2007 10:38   





Back to top
   
polik80
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 07 Mar 2005
Posts: 85
Location: Pisz

Post#4 24 Oct 2007 11:32   

Re: Climatronic Passat B5


Quote:
W climatroniku nie skasuje błędów z panela sterującego, można tylko je odczytać
to jak ja wykasowałem w swoim???
miałem dziure w chłodnicy i pojawiał mi się błąd niskie ciśnienie czynnika numeru nie pamiętam i kasowałem go z panela. wyświetlacz przestawał migać do następnej pruby uruchomienia klimatyzacji. W B4 da radę na 100% trzeba przejść przez listę błędów i przytrzymać któreś 2 przyciski teraz tylko nie pamiętam które. znalazłem je metodą prób i będów.
Quote:
Jak jest ręczna klima to nie ma z czego odczytać kodów błędów nawet VAG-iem.
tu to się sprzeczał nie bede ale klima ręczna też musi mieć swój sterownik a skoro go ma to i zapisuje w nim błędy.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Oct 2007 11:32   





Back to top
   
szogun0
Specjalista grupy V.A.G.
Specjalista grupy V.A.G.


Joined: 02 Nov 2004
Posts: 1535
Location: okolice Strzyżowa

Post#5 24 Oct 2007 13:09   

Re: Climatronic Passat B5


[quote="polik80"]
Quote:

Quote:
Jak jest ręczna klima to nie ma z czego odczytać kodów błędów nawet VAG-iem.
tu to się sprzeczał nie bede ale klima ręczna też musi mieć swój sterownik a skoro go ma to i zapisuje w nim błędy.

Pośrednio ma sterownik Wink.
Bo w klimie manualnej za włączenie układu odpowiada sterownik silnika. Ale nie zapisze on błędów o układzie, bo go nie diagnozuje.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Oct 2007 13:09   





Back to top
   
newada1
Poziom 7
Poziom 7


Joined: 11 Mar 2005
Posts: 22
Location: Myszków

Post#6 27 Aug 2008 14:34   

Re: Climatronic Passat B5


Hmmmm- czy mógłby ktoś poradzić jak w takim razie w klimatroniku skasować błędy? (po włączeniu zapłonu miga wyświetlacz przez ok. 10 sek.)? Pozdrawiam!

Helpful message? + -

Back to top
   
szogun0
Specjalista grupy V.A.G.
Specjalista grupy V.A.G.


Joined: 02 Nov 2004
Posts: 1535
Location: okolice Strzyżowa

Post#7 28 Aug 2008 12:10   

Re: Climatronic Passat B5


Urządzeniem diagnostycznym.

Helpful message? + -

Back to top
   
mistrzu2002
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 07 Feb 2009
Posts: 2
Location: WROCłAW

Post#8 07 Feb 2009 15:14   

Re: Climatronic Passat B5


mam problem z klimatronikiem w passat b5 ze po przekręceniu kluczyka nie zawsze się załącza jaka może być tego przyczyna proszę o rade

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Auto Electronics and Electrical -> Climatronic Passat B5
Page 1 of 1
Similar topics
Passat 94 climatronic (2)
VW PASSAT Climatronic (3)
PASSAT B5 CLIMATRONIC (4)
Vw Passat B5 Climatronic (4)
Passat 3B 2002 r. Climatronic. (3)
Climatronic Passat b5 problem (2)
VW Passat b5fl - climatronic/ (3)
passat b5 climatronic,błąd 31d (4)
Passat problem z klimą Climatronic (5)
Passat B5 Climatronic anglik problem (3)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.073 seconds

elektroda.pl topic RSS feed