Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Jak wejść do ustawień routera?


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Jak wejść do ustawień routera?
Autor
Wiadomość
katlik
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 17 Maj 2006
Posty: 11
Miasto: Olesno

Post#1 Post autora tematu 24 Paź 2007 21:28   

Jak wejść do ustawień routera?


Witam!
Mam Router SpeedTouch 780WL i w zaden sposób nie mogę dostac sie do ustawien w tym routerze. Wchodze z przegladarki wpisujac wpasku IP. I wyskakuje komunikat User i password. Na poczatku robiłem reset i musiałem wszystko na nowo ustawiać. Ale jak chciałem przełaczyc uzytkownika lub wprowadzic nowe hasło, lub zmienić je to mi wyskakiwało ze mam podac nazwe uzytkownika i hasło a ja przeciez nic nie zmieniałem i żeby znowu sie dostac do ustawien musiałem zrobic restart routera. Troche to uciązliwe. Może ktos wie jak to rozwiazac. Dzieki.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Paź 2007 21:28   





Powrót do góry
   
zbyszq
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 22 Sty 2006
Posty: 285
Miasto: Rzeszów

Post#2 24 Paź 2007 21:48   

Re: Jak wejść do ustawień routera?


to znaczy że po resecie nie wołało hasła, a po zmianie ustawień już tak?
spróbuj zmienić hasło po resecie
Powrót do góry
   
mariush'ek
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 22 Wrz 2004
Posty: 288
Miasto: Grojec

Post#3 24 Paź 2007 23:34   

Re: Jak wejść do ustawień routera?


Witam!

A próbowałeś tego:

Cytat:
The default user is ‘Administrator’ and the default password is blank.


Pozdrawiam
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Paź 2007 23:34   





Powrót do góry
   
zbynex1
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 28 Paź 2005
Posty: 92
Miasto: Cracow

Post#4 24 Paź 2007 23:58   

Re: Jak wejść do ustawień routera?


Jak nie zmieniałeś hasła to najczęściej jest:

user: admin
password: password


Pozdrawiam
Powrót do góry
   
katlik
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 17 Maj 2006
Posty: 11
Miasto: Olesno

Post#5 Post autora tematu 25 Paź 2007 19:58   

Re: Jak wejść do ustawień routera?


Próbowałem wszystkiego co wyżej wymienione, ale nic z tego. Zrobiłem restart i wszystko jest ok ale jak chce przełączyc uzytkownika to zaraz wyskakuje hasło i tyle, za kazdym razem musze robic reseta. Pzdr
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 25 Paź 2007 19:58   





Powrót do góry
   
kecajtop
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 08 Paź 2003
Posty: 15

Post#6 02 Kwi 2008 17:22   

Re: Jak wejść do ustawień routera?


Witam!
Mam pytanie czy jest możliwe wykorzystanie usługi VOIP tego routera przez łącze ETHERNET a nie przez ADSL? Jeśli tak to jak ustawić router.
Pozdrawiam
Kecaj!!!
Powrót do góry
   
Cyrus
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 11 Lis 2003
Posty: 210
Miasto: Katowice

Post#7 02 Kwi 2008 20:31   

Re: Jak wejść do ustawień routera?


Czasami jest puste user, a hasło: admin.
Powrót do góry
   
PaPrYcZaK
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 29 Gru 2007
Posty: 45
Miasto: Radom

Post#8 02 Kwi 2008 23:42   

Re: Jak wejść do ustawień routera?


a czasami puste haslo a tylko user jest: admin :)

a jeszcze czasami jest tak ze user to admin a haslo to 1234
Powrót do góry
   
kecajtop
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 08 Paź 2003
Posty: 15

Post#9 03 Kwi 2008 02:15   

Re: Jak wejść do ustawień routera?


W tych routerach login jest Administrator a hasło jest puste. Chyba ze jest od O2 to wtedy nie da sie zalogować przez TELNET.
Pozdrawiam.
Kecaj!!!

Dodano po 2 [minuty]:

Do zarządzania przez www używa sie IP 192.168.1.254 lub 10.0.0.138
Powrót do góry
   
mwilczek
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 27 Gru 2004
Posty: 26
Miasto: Kraków

Post#10 24 Kwi 2008 15:56   

Re: Jak wejść do ustawień routera?


Tak jest to możliwe, jak tak korzystałem z tego routera, tzn jako access-point z bramką VoIP, bez korzystania z modemu ADSL. Jest to do skonfigurowania. Wchodząc przez telnet trzeba skonfigurować bramę domyślną. A później bez problemu z przeglądarki wprowadzić ustawienia providera VoIP i powinno działać. Podam ci konkretne dane z pliku konfiguracyjnego user.ini:


te dane są dla takich ustawień:
router w trybie "bridge"
ip=192.168.100.252/24
brama= 192.168.100.1
dns=192.168.100.1
194.204.159.1


[ env.ini ]
set var=CONF_REGION value=World
set var=CONF_PROVIDER value=Basic
set var=CONF_DESCRIPTION value="Bridged Connection."
set var=CONF_SERVICE value=Bridge
set var=CONF_DATETIME value=0000-00-00T00:00:00
set var=HOST_SETUP value=auto
set var=HOST_LANGUAGE value=en
set var=UPGRADE_URL value=http://www.speedtouch.com/upgrade/upgrade.htm
set var=ATM_addr value=8.35
set var=ST_DHCP_SRV_ACTIVE value=disabled
set var=ST_SYS_USERNAME value=admin
set var=CONF_TEMPLATE value=bridge.tpl.gz
set var=CONF_USR_COMMENT value="Configuration created by Embedded Wizard (profile:active/pppvoip.tpl.gz)"
set var=COLUMNS value=80
set var=ROWS value=24
set var=SESSIONTIMEOUT value=120
set var=rgateway value=192.168.100.1
set var=CONF_DATE value="Configuration modified manually"
set var=CONF_TPVERSION value=2.0.0


[ ip.ini ]
ifadd intf=LocalNetwork dest=bridge
ifconfig intf=loop mtu=65535 group=local
ifconfig intf=LocalNetwork mtu=1500 group=lan linksensing=disabled primary=enabled
ifattach intf=LocalNetwork
config forwarding=enabled redirects=enabled netbroadcasts=disabled ttl=64 fraglimit=64 defragmode=enabled addrcheck=dynamic mssclamping=enabled
config checkoptions=enabled
config natloopback=enabled
ipadd intf=LocalNetwork addr=192.168.100.252/24 addroute=enabled
rtadd dst=255.255.255.255/32 gateway=127.0.0.1
rtadd dst=0.0.0.0/0 gateway=192.168.100.1 intf=LocalNetwork


[ dnsc.ini ]
config timeout=5 retry=4 search=enabled trace=disabled
dnsadd addr=127.0.0.1 port=53
dnsadd addr=192.168.100.1 port=53
dnsadd addr=194.204.159.1 port=53




strasznie dawno to konfigurowałem, ale jakoś tak to mniej więcej szło
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Kwi 2008 15:56   





Powrót do góry
   
andruil
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 27 Wrz 2008
Posty: 5

Post#11 28 Wrz 2008 22:35   

Re: Jak wejść do ustawień routera?


mi wskoczylo po wpisaniu haslo i login- root i hula:-)
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Jak wejść do ustawień routera?
Strona 1 z 1



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.1 seconds

elektroda.pl temat RSS