Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Jak wejść do ustawień routera?


  Main Page -> Forum Index -> Network, Internet ->Jak wejść do ustawień routera? Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
katlik
Level 9
Location: Olesno
Joined: 17 May 2006
Posts: 11
katlik
Level 9
Post#1 24 Oct 2007 21:28  Topic author   

Jak wejść do ustawień routera?


Witam!
Mam Router SpeedTouch 780WL i w zaden sposób nie mogę dostac sie do ustawien w tym routerze. Wchodze z przegladarki wpisujac wpasku IP. I wyskakuje komunikat User i password. Na poczatku robiłem reset i musiałem wszystko na nowo ustawiać. Ale jak chciałem przełaczyc uzytkownika lub wprowadzic nowe hasło, lub zmienić je to mi wyskakiwało ze mam podac nazwe uzytkownika i hasło a ja przeciez nic nie zmieniałem i żeby znowu sie dostac do ustawien musiałem zrobic restart routera. Troche to uciązliwe. Może ktos wie jak to rozwiazac. Dzieki.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
zbyszq
Level 18
Location: Rzeszów
Joined: 22 Jan 2006
Posts: 286
Helped: 17
zbyszq
Level 18
Post#2 24 Oct 2007 21:48    

Re: Jak wejść do ustawień routera?


to znaczy że po resecie nie wołało hasła, a po zmianie ustawień już tak?
spróbuj zmienić hasło po resecie

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
mariush'ek
Level 17
Location: Grojec
Joined: 22 Sep 2004
Posts: 310
Helped: 21
Post rating: 8
mariush'ek
Level 17
Post#3 24 Oct 2007 23:34    

Re: Jak wejść do ustawień routera?


Witam!

A próbowałeś tego:

Quote:
The default user is ‘Administrator’ and the default password is blank.


Pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top
zbynex1
Level 15
Location: Cracow
Joined: 28 Oct 2005
Posts: 95
Helped: 19
zbynex1
Level 15
Post#4 24 Oct 2007 23:58    

Re: Jak wejść do ustawień routera?


Jak nie zmieniałeś hasła to najczęściej jest:

user: admin
password: password


Pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
katlik
Level 9
Location: Olesno
Joined: 17 May 2006
Posts: 11
katlik
Level 9
Post#5 25 Oct 2007 19:58  Topic author   

Re: Jak wejść do ustawień routera?


Próbowałem wszystkiego co wyżej wymienione, ale nic z tego. Zrobiłem restart i wszystko jest ok ale jak chce przełączyc uzytkownika to zaraz wyskakuje hasło i tyle, za kazdym razem musze robic reseta. Pzdr

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
kecajtop
Level 10
Joined: 08 Oct 2003
Posts: 15
Helped: 1
kecajtop
Level 10
Post#6 02 Apr 2008 17:22    

Re: Jak wejść do ustawień routera?


Witam!
Mam pytanie czy jest możliwe wykorzystanie usługi VOIP tego routera przez łącze ETHERNET a nie przez ADSL? Jeśli tak to jak ustawić router.
Pozdrawiam
Kecaj!!!

Helpful post? + 0
Back to top
Cyrus
Level 15
Location: Katowice
Joined: 11 Nov 2003
Posts: 209
Helped: 5
Cyrus
Level 15
Post#7 02 Apr 2008 20:31    

Re: Jak wejść do ustawień routera?


Czasami jest puste user, a hasło: admin.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
PaPrYcZaK
Level 12
Location: Radom
Joined: 29 Dec 2007
Posts: 46
Helped: 3
PaPrYcZaK
Level 12
Post#8 02 Apr 2008 23:42    

Re: Jak wejść do ustawień routera?


a czasami puste haslo a tylko user jest: admin :)

a jeszcze czasami jest tak ze user to admin a haslo to 1234

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
kecajtop
Level 10
Joined: 08 Oct 2003
Posts: 15
Helped: 1
kecajtop
Level 10
Post#9 03 Apr 2008 02:15    

Re: Jak wejść do ustawień routera?


W tych routerach login jest Administrator a hasło jest puste. Chyba ze jest od O2 to wtedy nie da sie zalogować przez TELNET.
Pozdrawiam.
Kecaj!!!

Dodano po 2 [minuty]:

Do zarządzania przez www używa sie IP 192.168.1.254 lub 10.0.0.138

Helpful post? + 0
Back to top
mwilczek
Level 11
Location: Kraków
Joined: 27 Dec 2004
Posts: 25
Helped: 2
mwilczek
Level 11
Post#10 24 Apr 2008 15:56    

Re: Jak wejść do ustawień routera?


Tak jest to możliwe, jak tak korzystałem z tego routera, tzn jako access-point z bramką VoIP, bez korzystania z modemu ADSL. Jest to do skonfigurowania. Wchodząc przez telnet trzeba skonfigurować bramę domyślną. A później bez problemu z przeglądarki wprowadzić ustawienia providera VoIP i powinno działać. Podam ci konkretne dane z pliku konfiguracyjnego user.ini:


te dane są dla takich ustawień:
router w trybie "bridge"
ip=192.168.100.252/24
brama= 192.168.100.1
dns=192.168.100.1
194.204.159.1


[ env.ini ]
set var=CONF_REGION value=World
set var=CONF_PROVIDER value=Basic
set var=CONF_DESCRIPTION value="Bridged Connection."
set var=CONF_SERVICE value=Bridge
set var=CONF_DATETIME value=0000-00-00T00:00:00
set var=HOST_SETUP value=auto
set var=HOST_LANGUAGE value=en
set var=UPGRADE_URL value=http://www.speedtouch.com/upgrade/upgrade.htm
set var=ATM_addr value=8.35
set var=ST_DHCP_SRV_ACTIVE value=disabled
set var=ST_SYS_USERNAME value=admin
set var=CONF_TEMPLATE value=bridge.tpl.gz
set var=CONF_USR_COMMENT value="Configuration created by Embedded Wizard (profile:active/pppvoip.tpl.gz)"
set var=COLUMNS value=80
set var=ROWS value=24
set var=SESSIONTIMEOUT value=120
set var=rgateway value=192.168.100.1
set var=CONF_DATE value="Configuration modified manually"
set var=CONF_TPVERSION value=2.0.0


[ ip.ini ]
ifadd intf=LocalNetwork dest=bridge
ifconfig intf=loop mtu=65535 group=local
ifconfig intf=LocalNetwork mtu=1500 group=lan linksensing=disabled primary=enabled
ifattach intf=LocalNetwork
config forwarding=enabled redirects=enabled netbroadcasts=disabled ttl=64 fraglimit=64 defragmode=enabled addrcheck=dynamic mssclamping=enabled
config checkoptions=enabled
config natloopback=enabled
ipadd intf=LocalNetwork addr=192.168.100.252/24 addroute=enabled
rtadd dst=255.255.255.255/32 gateway=127.0.0.1
rtadd dst=0.0.0.0/0 gateway=192.168.100.1 intf=LocalNetwork


[ dnsc.ini ]
config timeout=5 retry=4 search=enabled trace=disabled
dnsadd addr=127.0.0.1 port=53
dnsadd addr=192.168.100.1 port=53
dnsadd addr=194.204.159.1 port=53




strasznie dawno to konfigurowałem, ale jakoś tak to mniej więcej szło

Helpful post? + 0
Back to top
andruil
Level 9
Joined: 27 Sep 2008
Posts: 5
andruil
Level 9
Post#11 28 Sep 2008 22:35    

Re: Jak wejść do ustawień routera?


mi wskoczylo po wpisaniu haslo i login- root i hula:-)

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Jak wejść do ustawień routera?
Page 1 of 1

Similar topics to jak wejść do ustawień routera?

Nie mogę wejść do ustawień routera z poziomu przeglądarki (7)
Asmax Br615n jak wejść do ustawień? (14)
compaq v300 - jak wejść do ustawień bios\'u?? (2)
Laptop 440cdx jak wejść do ustawień BIOSa? (2)
Zmiana ustawień routera - jak to zrobić? (5)
Compaq Contura 420CX - jak wejść do ustawień biosu? (4)
Jak wejść do ustawień rutera ustawionego jako przeźroczysty? (2)
Jak wejść w ustawienia routera ? (5)
Konfiguracja routera, adresy TCP/IP, jak dostać się do ustawień? (3)
Jak wejść w ustawienia routera (swicha)? (2)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.101 seconds