Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Jak wejść do ustawień routera?


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Jak wejść do ustawień routera?
Autor
Wiadomość
katlik
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 17 Maj 2006
Posty: 11
Miasto: Olesno

Post#1 Post autora tematu 24 Paź 2007 21:28   

Jak wejść do ustawień routera?


Witam!
Mam Router SpeedTouch 780WL i w zaden sposób nie mogę dostac sie do ustawien w tym routerze. Wchodze z przegladarki wpisujac wpasku IP. I wyskakuje komunikat User i password. Na poczatku robiłem reset i musiałem wszystko na nowo ustawiać. Ale jak chciałem przełaczyc uzytkownika lub wprowadzic nowe hasło, lub zmienić je to mi wyskakiwało ze mam podac nazwe uzytkownika i hasło a ja przeciez nic nie zmieniałem i żeby znowu sie dostac do ustawien musiałem zrobic restart routera. Troche to uciązliwe. Może ktos wie jak to rozwiazac. Dzieki.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Paź 2007 21:28   





Powrót do góry
   
zbyszq
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 22 Sty 2006
Posty: 285
Miasto: Rzeszów

Post#2 24 Paź 2007 21:48   

Re: Jak wejść do ustawień routera?


to znaczy że po resecie nie wołało hasła, a po zmianie ustawień już tak?
spróbuj zmienić hasło po resecie
Powrót do góry
   
mariush'ek
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 22 Wrz 2004
Posty: 288
Miasto: Grojec

Post#3 24 Paź 2007 23:34   

Re: Jak wejść do ustawień routera?


Witam!

A próbowałeś tego:

Cytat:
The default user is ‘Administrator’ and the default password is blank.


Pozdrawiam
Powrót do góry
   
zbynex1
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 28 Paź 2005
Posty: 92
Miasto: Cracow

Post#4 24 Paź 2007 23:58   

Re: Jak wejść do ustawień routera?


Jak nie zmieniałeś hasła to najczęściej jest:

user: admin
password: password


Pozdrawiam
Powrót do góry
   
katlik
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 17 Maj 2006
Posty: 11
Miasto: Olesno

Post#5 Post autora tematu 25 Paź 2007 19:58   

Re: Jak wejść do ustawień routera?


Próbowałem wszystkiego co wyżej wymienione, ale nic z tego. Zrobiłem restart i wszystko jest ok ale jak chce przełączyc uzytkownika to zaraz wyskakuje hasło i tyle, za kazdym razem musze robic reseta. Pzdr
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 25 Paź 2007 19:58   





Powrót do góry
   
kecajtop
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 08 Paź 2003
Posty: 15

Post#6 02 Kwi 2008 17:22   

Re: Jak wejść do ustawień routera?


Witam!
Mam pytanie czy jest możliwe wykorzystanie usługi VOIP tego routera przez łącze ETHERNET a nie przez ADSL? Jeśli tak to jak ustawić router.
Pozdrawiam
Kecaj!!!
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Kwi 2008 17:22   





Powrót do góry
   
Cyrus
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 11 Lis 2003
Posty: 210
Miasto: Katowice

Post#7 02 Kwi 2008 20:31   

Re: Jak wejść do ustawień routera?


Czasami jest puste user, a hasło: admin.
Powrót do góry
   
PaPrYcZaK
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 30 Gru 2007
Posty: 45
Miasto: Radom

Post#8 02 Kwi 2008 23:42   

Re: Jak wejść do ustawień routera?


a czasami puste haslo a tylko user jest: admin :)

a jeszcze czasami jest tak ze user to admin a haslo to 1234
Powrót do góry
   
kecajtop
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 08 Paź 2003
Posty: 15

Post#9 03 Kwi 2008 02:15   

Re: Jak wejść do ustawień routera?


W tych routerach login jest Administrator a hasło jest puste. Chyba ze jest od O2 to wtedy nie da sie zalogować przez TELNET.
Pozdrawiam.
Kecaj!!!

Dodano po 2 [minuty]:

Do zarządzania przez www używa sie IP 192.168.1.254 lub 10.0.0.138
Powrót do góry
   
mwilczek
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 27 Gru 2004
Posty: 26
Miasto: Kraków

Post#10 24 Kwi 2008 15:56   

Re: Jak wejść do ustawień routera?


Tak jest to możliwe, jak tak korzystałem z tego routera, tzn jako access-point z bramką VoIP, bez korzystania z modemu ADSL. Jest to do skonfigurowania. Wchodząc przez telnet trzeba skonfigurować bramę domyślną. A później bez problemu z przeglądarki wprowadzić ustawienia providera VoIP i powinno działać. Podam ci konkretne dane z pliku konfiguracyjnego user.ini:


te dane są dla takich ustawień:
router w trybie "bridge"
ip=192.168.100.252/24
brama= 192.168.100.1
dns=192.168.100.1
194.204.159.1


[ env.ini ]
set var=CONF_REGION value=World
set var=CONF_PROVIDER value=Basic
set var=CONF_DESCRIPTION value="Bridged Connection."
set var=CONF_SERVICE value=Bridge
set var=CONF_DATETIME value=0000-00-00T00:00:00
set var=HOST_SETUP value=auto
set var=HOST_LANGUAGE value=en
set var=UPGRADE_URL value=http://www.speedtouch.com/upgrade/upgrade.htm
set var=ATM_addr value=8.35
set var=ST_DHCP_SRV_ACTIVE value=disabled
set var=ST_SYS_USERNAME value=admin
set var=CONF_TEMPLATE value=bridge.tpl.gz
set var=CONF_USR_COMMENT value="Configuration created by Embedded Wizard (profile:active/pppvoip.tpl.gz)"
set var=COLUMNS value=80
set var=ROWS value=24
set var=SESSIONTIMEOUT value=120
set var=rgateway value=192.168.100.1
set var=CONF_DATE value="Configuration modified manually"
set var=CONF_TPVERSION value=2.0.0


[ ip.ini ]
ifadd intf=LocalNetwork dest=bridge
ifconfig intf=loop mtu=65535 group=local
ifconfig intf=LocalNetwork mtu=1500 group=lan linksensing=disabled primary=enabled
ifattach intf=LocalNetwork
config forwarding=enabled redirects=enabled netbroadcasts=disabled ttl=64 fraglimit=64 defragmode=enabled addrcheck=dynamic mssclamping=enabled
config checkoptions=enabled
config natloopback=enabled
ipadd intf=LocalNetwork addr=192.168.100.252/24 addroute=enabled
rtadd dst=255.255.255.255/32 gateway=127.0.0.1
rtadd dst=0.0.0.0/0 gateway=192.168.100.1 intf=LocalNetwork


[ dnsc.ini ]
config timeout=5 retry=4 search=enabled trace=disabled
dnsadd addr=127.0.0.1 port=53
dnsadd addr=192.168.100.1 port=53
dnsadd addr=194.204.159.1 port=53




strasznie dawno to konfigurowałem, ale jakoś tak to mniej więcej szło
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Kwi 2008 15:56   





Powrót do góry
   
andruil
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 27 Wrz 2008
Posty: 5

Post#11 28 Wrz 2008 22:35   

Re: Jak wejść do ustawień routera?


mi wskoczylo po wpisaniu haslo i login- root i hula:-)
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Jak wejść do ustawień routera?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Konfiguracja routera, adresy TCP/IP, jak dostać się do ustawień? (3)
Jak wejść do ustawień rutera ustawionego jako przeźroczysty? (2)
Jak wejść w ustawienia routera ? (5)
Zmiana ustawień routera - jak to zrobić? (5)
Compaq Contura 420CX - jak wejść do ustawień biosu? (4)
Laptop 440cdx jak wejść do ustawień BIOSa? (2)
Asmax Br615n jak wejść do ustawień? (14)
Jak wejść na dysk podłączony przez usb do routera. (2)
Nie mogę wejść do ustawień routera z poziomu przeglądarki (7)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.049 seconds

elektroda.pl temat RSS