Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Jak wejść do ustawień routera?


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Jak wejść do ustawień routera?
Author
Message
katlik
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 17 May 2006
Posts: 11
Location: Olesno

Post#1 Post from the author of the topic 24 Oct 2007 21:28   

Jak wejść do ustawień routera?


Witam!
Mam Router SpeedTouch 780WL i w zaden sposób nie mogę dostac sie do ustawien w tym routerze. Wchodze z przegladarki wpisujac wpasku IP. I wyskakuje komunikat User i password. Na poczatku robiłem reset i musiałem wszystko na nowo ustawiać. Ale jak chciałem przełaczyc uzytkownika lub wprowadzic nowe hasło, lub zmienić je to mi wyskakiwało ze mam podac nazwe uzytkownika i hasło a ja przeciez nic nie zmieniałem i żeby znowu sie dostac do ustawien musiałem zrobic restart routera. Troche to uciązliwe. Może ktos wie jak to rozwiazac. Dzieki.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Oct 2007 21:28   





Back to top
   
zbyszq
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 22 Jan 2006
Posts: 284
Location: Rzeszów

Post#2 24 Oct 2007 21:48   

Re: Jak wejść do ustawień routera?


to znaczy że po resecie nie wołało hasła, a po zmianie ustawień już tak?
spróbuj zmienić hasło po resecie

Helpful message? + -

Back to top
   
mariush'ek
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 22 Sep 2004
Posts: 288
Location: Grojec

Post#3 24 Oct 2007 23:34   

Re: Jak wejść do ustawień routera?


Witam!

A próbowałeś tego:

Quote:
The default user is ‘Administrator’ and the default password is blank.


Pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
zbynex1
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 28 Oct 2005
Posts: 93
Location: Cracow

Post#4 24 Oct 2007 23:58   

Re: Jak wejść do ustawień routera?


Jak nie zmieniałeś hasła to najczęściej jest:

user: admin
password: password


Pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
katlik
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 17 May 2006
Posts: 11
Location: Olesno

Post#5 Post from the author of the topic 25 Oct 2007 19:58   

Re: Jak wejść do ustawień routera?


Próbowałem wszystkiego co wyżej wymienione, ale nic z tego. Zrobiłem restart i wszystko jest ok ale jak chce przełączyc uzytkownika to zaraz wyskakuje hasło i tyle, za kazdym razem musze robic reseta. Pzdr

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 25 Oct 2007 19:58   





Back to top
   
kecajtop
Poziom 6
Poziom 6


Joined: 08 Oct 2003
Posts: 15

Post#6 02 Apr 2008 17:22   

Re: Jak wejść do ustawień routera?


Witam!
Mam pytanie czy jest możliwe wykorzystanie usługi VOIP tego routera przez łącze ETHERNET a nie przez ADSL? Jeśli tak to jak ustawić router.
Pozdrawiam
Kecaj!!!

Helpful message? + -

Back to top
   
Cyrus
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 11 Nov 2003
Posts: 209
Location: Katowice

Post#7 02 Apr 2008 20:31   

Re: Jak wejść do ustawień routera?


Czasami jest puste user, a hasło: admin.

Helpful message? + -

Back to top
   
PaPrYcZaK
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 29 Dec 2007
Posts: 45
Location: Radom

Post#8 02 Apr 2008 23:42   

Re: Jak wejść do ustawień routera?


a czasami puste haslo a tylko user jest: admin Smile

a jeszcze czasami jest tak ze user to admin a haslo to 1234

Helpful message? + -

Back to top
   
kecajtop
Poziom 6
Poziom 6


Joined: 08 Oct 2003
Posts: 15

Post#9 03 Apr 2008 02:15   

Re: Jak wejść do ustawień routera?


W tych routerach login jest Administrator a hasło jest puste. Chyba ze jest od O2 to wtedy nie da sie zalogować przez TELNET.
Pozdrawiam.
Kecaj!!!

Dodano po 2 [minuty]:

Do zarządzania przez www używa sie IP 192.168.1.254 lub 10.0.0.138

Helpful message? + -

Back to top
   
mwilczek
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 27 Dec 2004
Posts: 25
Location: Kraków

Post#10 24 Apr 2008 15:56   

Re: Jak wejść do ustawień routera?


Tak jest to możliwe, jak tak korzystałem z tego routera, tzn jako access-point z bramką VoIP, bez korzystania z modemu ADSL. Jest to do skonfigurowania. Wchodząc przez telnet trzeba skonfigurować bramę domyślną. A później bez problemu z przeglądarki wprowadzić ustawienia providera VoIP i powinno działać. Podam ci konkretne dane z pliku konfiguracyjnego user.ini:


te dane są dla takich ustawień:
router w trybie "bridge"
ip=192.168.100.252/24
brama= 192.168.100.1
dns=192.168.100.1
194.204.159.1


[ env.ini ]
set var=CONF_REGION value=World
set var=CONF_PROVIDER value=Basic
set var=CONF_DESCRIPTION value="Bridged Connection."
set var=CONF_SERVICE value=Bridge
set var=CONF_DATETIME value=0000-00-00T00:00:00
set var=HOST_SETUP value=auto
set var=HOST_LANGUAGE value=en
set var=UPGRADE_URL value=http://www.speedtouch.com/upgrade/upgrade.htm
set var=ATM_addr value=8.35
set var=ST_DHCP_SRV_ACTIVE value=disabled
set var=ST_SYS_USERNAME value=admin
set var=CONF_TEMPLATE value=bridge.tpl.gz
set var=CONF_USR_COMMENT value="Configuration created by Embedded Wizard (profile:active/pppvoip.tpl.gz)"
set var=COLUMNS value=80
set var=ROWS value=24
set var=SESSIONTIMEOUT value=120
set var=rgateway value=192.168.100.1
set var=CONF_DATE value="Configuration modified manually"
set var=CONF_TPVERSION value=2.0.0


[ ip.ini ]
ifadd intf=LocalNetwork dest=bridge
ifconfig intf=loop mtu=65535 group=local
ifconfig intf=LocalNetwork mtu=1500 group=lan linksensing=disabled primary=enabled
ifattach intf=LocalNetwork
config forwarding=enabled redirects=enabled netbroadcasts=disabled ttl=64 fraglimit=64 defragmode=enabled addrcheck=dynamic mssclamping=enabled
config checkoptions=enabled
config natloopback=enabled
ipadd intf=LocalNetwork addr=192.168.100.252/24 addroute=enabled
rtadd dst=255.255.255.255/32 gateway=127.0.0.1
rtadd dst=0.0.0.0/0 gateway=192.168.100.1 intf=LocalNetwork


[ dnsc.ini ]
config timeout=5 retry=4 search=enabled trace=disabled
dnsadd addr=127.0.0.1 port=53
dnsadd addr=192.168.100.1 port=53
dnsadd addr=194.204.159.1 port=53




strasznie dawno to konfigurowałem, ale jakoś tak to mniej więcej szło

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Apr 2008 15:56   





Back to top
   
andruil
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 27 Sep 2008
Posts: 5

Post#11 28 Sep 2008 22:35   

Re: Jak wejść do ustawień routera?


mi wskoczylo po wpisaniu haslo i login- root i hula:-)

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Jak wejść do ustawień routera?
Page 1 of 1
Similar topics
Nie mogę wejść do ustawień routera z poziomu przeglądarki (7)
Asmax Br615n jak wejść do ustawień? (14)
compaq v300 - jak wejść do ustawień bios\'u?? (2)
Laptop 440cdx jak wejść do ustawień BIOSa? (2)
Zmiana ustawień routera - jak to zrobić? (5)
Compaq Contura 420CX - jak wejść do ustawień biosu? (4)
Jak wejść do ustawień rutera ustawionego jako przeźroczysty? (2)
Jak wejść w ustawienia routera ? (5)
Konfiguracja routera, adresy TCP/IP, jak dostać się do ustawień? (3)
Jak wejść w ustawienia routera (swicha)? (2)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.07 seconds

elektroda.pl topic RSS feed