Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

procesor dzwieku a reszta audio


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> CarAudio Generally -> procesor dzwieku a reszta audio
Author
Message
scrawl
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 24 Oct 2007
Posts: 5
Location: oj daleko

Post#1 Post from the author of the topic 26 Oct 2007 02:01   

procesor dzwieku a reszta audio


hej !! jakis czs temu zapragnalem troche zainwestowac w sprzet w swoim aucie, w ktorym sprzet febryczny nie dawal mi satysfakcji. mam rodzine wiec chcialem kupic cos dla wszystkich :radio alpine ive d900r (sprowadzony z australii za smieszna cene)-jako ze ma niezly monitor to w sam raz na dlugie podroze ( jakies konccerty te sprawy), nastepnie trzeba bylo wybrac cos na przod- zestaw komponentowy infinity kappa 65.7 cs (polecam goraco).,no ale jakos malo bylo bassssu (niestety niemam jeszcze wygluszenia ,ani dystansow), wiec kupilem aktywny zamkniety subwoofer FLI 2* 10" .mam jeszcze ten sam zestaw glosnikow co z przodu, no ale sie troche naczytalem na waszym forum i na razie leza w domu (z tylu w dzwiach mam orginalne glosniki ), do tego dolozylem wzmaka 4 kanalowego VIBE slick a-3, a w sobote chce zamontowac kondensator Legacy 2.8 farada. no i to by bylo chyba wszystko, a teraz moje pytanie???? chcialbym kupic procesor dzwieku alpine PXA h701. procek 6 kanalow dolby sourrand (chyba nie tak to sie pisze) no i w zwiazku z tym , te glosniki z tylu to chyba bedzie koniecznosc, ale czy wtedy faktycznie nie beda one psuly sceny muzycznej??? bo w instrukcji procka sa one podlaczone??czy polecacie takie rozwiazanie , zawsze to juz dzwiek cyfrowy . prosze o sugestie na ten temat .prosze o opinie fachowcow i nie tylko- chce w ten sprzet troche jeszcze zainwestowac -co moge jeszcze zrobic -jak myslicie, mysle o zabudowie bagaznika ,moze jakies 2 dodatkowe subwoofery- no wiecie troche mnie rece swierzbia bo juz polknalem bakcyla ale wiedza to tylko z waszego forum-he he -prosze o pomoc i dziekuje .pozdrawiam !!aha jeszcze jedno- procesor ma 4 wyjscia przednie , a moj przod to 2 kanaly i pasywna zwrotnica - czy radzicie osobno niskotonowe i woofery omijajac zwrotnice (wieksze mozliwosci regulacji- moim zdaniem)

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 26 Oct 2007 02:01   





Back to top
   
scrawl
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 24 Oct 2007
Posts: 5
Location: oj daleko

Post#2 Post from the author of the topic 27 Oct 2007 16:06   

Re: procesor dzwieku a reszta audio


no widze ze nikt nie chce mi pomoc. moze jednak?? dzieki

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 27 Oct 2007 16:06   





Back to top
   
renegatt
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 31 Mar 2007
Posts: 521
Location: Poznań/UK

Post#3 27 Oct 2007 19:46helpful post - solution   

Re: procesor dzwieku a reszta audio


Procesory nie psują dźwięku, jedynie dodają efekt surround tzn scena jest z przodu dalej a dochodzą efekty odbić dźwięku od "symulowanych tylnych scian" o ile je ustawisz, potrafia rozszerzyć bazę stereo a także "zrobić" pseudo stereo z mono nagrań, niektóre także dekodują dolby digital i dts z nagrań DVD.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 27 Oct 2007 19:46helpful post - solution   





Back to top
   
scrawl
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 24 Oct 2007
Posts: 5
Location: oj daleko

Post#4 Post from the author of the topic 27 Oct 2007 21:29   

Re: procesor dzwieku a reszta audio


a moze wiecej informacji na temat alpine pxa h 701- jesli mozesz?? czy dolby sourrand tylko z dvd czy takze np z stereo ( plyty cd ,mp3 itp)???i co z tymi 4 kanalami na przod?? prosze o wiecej informacji i dziekuje za odpowiedz

Helpful message? + -

Back to top
   
renegatt
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 31 Mar 2007
Posts: 521
Location: Poznań/UK

Post#5 27 Oct 2007 21:46helpful post - solution   

Re: procesor dzwieku a reszta audio


Przykro mi nie znam tego modelu alpine, ja uzywam pioneer i nie ma 4 kanałów na przód ale klasyczny układ 2+2, nie bardzo widzę sens 4 kanałów z przodu prawdę mówiąc. Dekoder obrabia sygnał dźwiękowy podawany ze źródła a czy to DVD czy inny to już mniej ważne, natomiast raczej z CD nie będziesz miał cyfrowego dolby itp.

Helpful message? + -

Back to top
   
scrawl
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 24 Oct 2007
Posts: 5
Location: oj daleko

Post#6 Post from the author of the topic 28 Oct 2007 01:18   

Re: procesor dzwieku a reszta audio


ok dziekuje , sorry ale spytam jeszcze o cos bo chce kupic ten procek i zalezy mi na odpowiedzi. ten procesor to http://www.restricted.alpine-electronics.co.uk/support/ownersdatabase/PXA-H701/OM_PXA-H710_EN.pdf ,prosze o opinie osoby ktore go posiadaja lub podobnego procesora- jak wrazenia muzyczne??

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> CarAudio Generally -> procesor dzwieku a reszta audio
Page 1 of 1
Similar topics
Mac Audio i reszta - co o tym sądzicie? (14)
Procesor dzwieku SH-AV500 (2)
ALPINE model 3312 PROCESOR DZWIEKU... (1)
Głośniki do 1000zł pod procesor dzwieku Alpine (2)
Jakosc dzwieku z cd-rom jako odtwarzacza cd audio? :))) (16)
MTX Rts 652 i Planet Audio TQ 404.4. Niski poziom dzwieku. (13)
Procesor audio a cyfrowe potenjometry (14)
Car Audio, wzmacniacz, bez tuby? po co procesor dźwięku? (10)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.049 seconds

elektroda.pl topic RSS feed