Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Jak połączyć kino domowe z telewizorem (dźwięk) ?


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> TV Serwis -> TV Początkujący ->Jak połączyć kino domowe z telewizorem (dźwięk) ? Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Telewizory 4K
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
mario-159
Poziom 1
Miasto: warszawa
Dołączył: 30 Paź 2007
Posty: 1
Ocena postów: 1
mario-159
Poziom 1
Post#1 30 Paź 2007 15:37  Autor tematu   

Jak połączyć kino domowe z telewizorem (dźwięk) ?


Witam Wszystkich,
jestem tu nowy więc jeszcze mało sie orientuje , ale poszukuje odpowiedzi na pytanie jak połączyć kino domowe samsung ht tx35 z telewizorem lcd samsung le32s81b tak, żeby odbierać na głośnikach kina domowego głos z TV? Podobno potrzeba jakiś kabel? Czy należy coś zmieniać w ustawieniach telewizora? Będę wdzięczny za pomoc
pzdr

Dodano po 1 [godziny] 40 [minuty]:

to moze chociaz napiszcie gdzie tego szukac?!

Dodano po 43 [sekundy]:

gdzie szukac???!!!

Pomocny post? + +1
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Mariusz Ch.
Zasłużony dla elektroda
Miasto: Szczecin
Dołączył: 09 Maj 2003
Posty: 6807
Pomógł: 852
Ocena postów: 8
Mariusz Ch.
Zasłużony dla elektroda
Post#2 30 Paź 2007 15:57    

Re: Połączenie kina z tv, proszę o pomoc!!!


Witam.

Kino domowe masz zapewne połączone z telewizorem kablem SCART (EURO). Wystarczy w opcjach kina wybrać "źródło dźwięku -> TV" i w głośnikach masz dźwięk stacji TV.

Pzdr.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
angelus222
Poziom 9
Dołączył: 10 Sty 2008
Posty: 5
angelus222
Poziom 9
Post#3 10 Sty 2008 13:11    

Re: Jak połączyć kino domowe z telewizorem (dźwięk) ?


Witam.
Ja posiadam taki sam zestaw kina samsung tylko że mam telewizor philips 32 lcd.
I też nie wiem jak podłączyć żeby dzwięk z tv leciał przez głośniki kina??
Nie wiem jak to zrobić. Kino mam podłączone z telewizorem kablem scart bo tak mi powiedzieli w sklepie że takim kablem trzeba podłączyć a i jak pytałam o dzwięk to mówili że wystarczą dwie czincze czerwona i biała. Jak to się robi?
Bardzo prosze o pomoc.
Z góry dziękuje za każdą odpowiedz. :) :D

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Adam-T
Poziom 32
Miasto: Szczecinek
Dołączył: 24 Lip 2004
Posty: 1588
Pomógł: 202
Ocena postów: 24
Adam-T
Poziom 32
Post#4 10 Sty 2008 15:45    

Re: Jak połączyć kino domowe z telewizorem (dźwięk) ?


Tak jak kol wyżej napisał. Jeżeli masz już podłączone przez scart to dźwięk powinieneś już mieć, należy wybrać odpowiednie opcje w kinie domowym w czasie oglądania tv (nie potrzeba żadnych dodatkowych kabli).

Pozdrawiam
Adam

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
gen999
Poziom 23
Dołączył: 05 Sie 2005
Posty: 767
Pomógł: 23
Ocena postów: 3
gen999
Poziom 23
Post#5 10 Sty 2008 16:13    

Re: Jak połączyć kino domowe z telewizorem (dźwięk) ?


Teoretycznie dźwięk po kablu euro powinien iść w dwie strony. Jeżeli jednak tak nie jest to kabel jakiego potrzebujecie wygląda tak : http://www.lechpol.pl/img tow/KPO2613-1,5.jpg

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
angelus222
Poziom 9
Dołączył: 10 Sty 2008
Posty: 5
angelus222
Poziom 9
Post#6 10 Sty 2008 19:47    

Re: Jak połączyć kino domowe z telewizorem (dźwięk) ?


Hm.. no wlaśnie jest podłączone kino do tv przez ten kabel scart. I nie działa. Albo ja nie wiem jak to ustawić? ale jak przejrzałam wszystkie możliwe ustawienia w kinie i w telewizorze to nic takie tam nie było. :( A te biało czerwone czincze też mam tylko może zle to podłączyłam... nie wiem.. wiem że w kinie takie miejsca na czerwono biale czincze są przy wejsciu aux2 a w telewizorze są dwa miejsca zeby podłączyć te czince. Więc może jakos zle to podłączyłam? gdzie dokładnie to trzeba podłączyć?
z góry dzieki za odpowiedzi :)

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Condor C1
Poziom 11
Miasto: bydgoszcz
Dołączył: 10 Lis 2007
Posty: 44
Pomógł: 4
Condor C1
Poziom 11
Post#7 15 Sty 2008 14:06    

Re: Jak połączyć kino domowe z telewizorem (dźwięk) ?


Musisz wyjscie Tv audio {out} polaczyc, jezeli takowe jest z wejsciem audio {in}w kinie domowym i musi grac.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
angelus222
Poziom 9
Dołączył: 10 Sty 2008
Posty: 5
angelus222
Poziom 9
Post#8 15 Sty 2008 14:22    

Re: Jak połączyć kino domowe z telewizorem (dźwięk) ?


tak mam takie wejścia. I co jak to podłącze to będzie działało? ale to wtedy dźwięk będzie leciał sam z siebie czy to trzeba jakoś w ustawieniach ustawić?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
CHACA
Poziom 43
Miasto: Zgierz
Dołączył: 03 Sty 2006
Posty: 9640
Pomógł: 864
Ocena postów: 23
CHACA
Poziom 43
Post#9 15 Sty 2008 14:47    

Re: Jak połączyć kino domowe z telewizorem (dźwięk) ?


Jedna zasadnicza sprawa. Czy kabelek SCART jest kabelkiem tzw.pełnym, czyli musi mieć wykorzystane praktycznie wszystkie 21 pin. Proszę to sprawdzić. Jeżeli faktycznie tak jest, to niestety ale trzeba poczytać instrukcję obsługi kina domowego.Można podłączyć zestaw przez chinch. TV out do np:aux w kinie.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
gen999
Poziom 23
Dołączył: 05 Sie 2005
Posty: 767
Pomógł: 23
Ocena postów: 3
gen999
Poziom 23
Post#10 16 Sty 2008 10:08    

Re: Jak połączyć kino domowe z telewizorem (dźwięk) ?


Jeżeli masz w tym kinie domowym wejście aux to połącz wyjście w telewizorze z wejściem aux w kinie i potem przełącz kino na źródło aux i musi grać. W telewizorze wyjście może być ściszane. Napisz model TV no i model kina domowego. W moim kinie Philipsa są do wyboru takie źródła jak tv (wtedy audio idzie po kablu scart) i aux (audio idzie po kablu chinch). Może napisz co wyświetla sie na wyświetlaczu Twojego kina jak wciskasz na pilocie przycisk SOURCE wtedy będzie wiadomo.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
angelus222
Poziom 9
Dołączył: 10 Sty 2008
Posty: 5
angelus222
Poziom 9
Post#11 16 Sty 2008 15:10    

Re: Jak połączyć kino domowe z telewizorem (dźwięk) ?


Dzisiaj spróbowałam połączyć to za pomocą kabla HDMI. bo w instrukcji kina było że jak sie podłączy ten kabel to w ustawieniach sie pojawią właśnie takie ustawienia dźwięku żeby głos leciał przez głośniki kina. I ok kino przez to działa tylko jak przełączę telewizor na jakiś program to nadal nic. A mam podłączoną kablówkę do telewizora(aster city) Więc nie wiem czy to może przeszkadzać w tym? Nie wiem już sama co mam robić.

Proszę o pomoc.... :cry:

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
gen999
Poziom 23
Dołączył: 05 Sie 2005
Posty: 767
Pomógł: 23
Ocena postów: 3
gen999
Poziom 23
Post#12 16 Sty 2008 15:21    

Re: Jak połączyć kino domowe z telewizorem (dźwięk) ?


Moim zdaniem to powinno działać i bez HDMI. Zrób to co pisałem tzn sprawdź jakie masz źródła do wyboru w tym kinie i napisz jego model i producenta.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Damian R.
Poziom 17
Miasto: Kalisz
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 300
Pomógł: 10
Damian R.
Poziom 17
Post#13 16 Sty 2008 15:30    

Re: Jak połączyć kino domowe z telewizorem (dźwięk) ?


a ile masz wyjść w telewizorze na euro ? bo jak 2 to w jedno wepnij kabel euro żeby 2 chinch'e wychodziły z dźwiękiem i po sprawie w sklepie kupisz taki przewód za około 5 zł przynajmniej ja mam tak podpięty telewizor pod wzmacniacz...

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
CHACA
Poziom 43
Miasto: Zgierz
Dołączył: 03 Sty 2006
Posty: 9640
Pomógł: 864
Ocena postów: 23
CHACA
Poziom 43
Post#14 16 Sty 2008 15:38    

Re: Jak połączyć kino domowe z telewizorem (dźwięk) ?


Podaj model TV i kina. Możesz mieć też (czego nie wykluczam) uszkodzone gniazdo Euro.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
angelus222
Poziom 9
Dołączył: 10 Sty 2008
Posty: 5
angelus222
Poziom 9
Post#15 16 Sty 2008 16:40    

Re: Jak połączyć kino domowe z telewizorem (dźwięk) ?


Telewizor to jest Philips 32 LCD. a kino Samsung HT-TX35

no mam dwa wejścia na euro (scart) w telewizorze.
mam dwa wejścia na biało-czerwone czincze jedno tak z boku i pod tym wejściem jest też wejście video. a drugie takie wejścia mam obok wejść HDMI i tam są jeszcze wejścia zielone niebieskie i chyba czerwone.
a w kinie mam też takie właśnie wejścia zielone niebieskie i chyba czerwone i one są pod nazwą compontent czy jakoś tak. jedno wejście na euro scart i mam jedno wejście na biało-czerwone czincze i to są wejścia AUX2. jedno wejście hdmi. video out. i to chyba na tyle.

a to jakby było uszkodzone gniazdo euro to tak by sie właśnie to objawiało??

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> TV Serwis -> TV Początkujący -> Jak połączyć kino domowe z telewizorem (dźwięk) ?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Kino Domowe z Telewizorem (2)
Dźwięk z telewizora poprzez kino domowe... jak to zrobić??? (8)
Dźwięk z telewizora poprzez kino domowe... jak to zrobić??? (3)
2 sprawy - kino domowe. Jak to połączyć? Jakie satelity kupić? (6)
Kino domowe PIONEER DCS360 - jak połączyć z laptopem Sony? (1)
Kino domowe SONY, jak podłączyć bez głośników aby dźwięk leciał na TV? (5)
Dźwięk z telewizora poprzez kino domowe (2)
kino domowe LG LH T6340 - przerywa dźwięk. (1)
kino domowe Samsung HT Ds 400, dźwięk przez tv (4)
Kino domowe Philips HTS3520/12 - przerywa dźwięk (1)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.166 seconds

elektroda.pl temat RSS