Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



AVAST wykrył konia trojańskiego lecz nie wiem jak go usunąć?


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software ->AVAST wykrył konia trojańskiego lecz nie wiem jak go usunąć? Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Oprogramowanie
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
Martyn
Poziom 12
Dołączył: 14 Lut 2006
Posty: 95
Pomógł: 4
Martyn
Poziom 12
Post#1 01 Lis 2007 21:52  Autor tematu   

AVAST wykrył konia trojańskiego lecz nie wiem jak go usunąć?


Witam wszystkich.
Posiadam program antywirusowy AVAST który to po ostatnim skanowaniu wykrył konia trojańskiego lecz nie wiem jak go usunąć...
Raport z programu:
Cytat:
Plik C:\WINDOWS\system32\aaaamo.dll jest zarażony przez Win32:Agent-MVI [Trj],
Usuń: Błąd 0xC0000022 {Odmowa dostępu},
Napraw: Błąd 42060 {Plik nie został naprawiony.},
Napraw: Błąd 42060 {Plik nie został naprawiony.},
Napraw: Błąd 42060 {Plik nie został naprawiony.}

Próbowałem usuwać i naprawiać bez rezultatu.
Może ktoś z Was ma jakieś pomysły co z tym zrobić?
Za pomoc z góry dziękuje....
Moderowano przez TONI_2003:
Poprawiłem temat postu oraz sam post.
Sugeruję poprawienie treści postu jak i jego gramatyki po napisaniu następnej odpowiedzi w temacie.
Stosowne poprawki w tym już wykonałem, ale nie należy to do moich obowiązków.


Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Kolobos
Spec od komputerów
Miasto: Warszawa
Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 46735
Pomógł: 8587
Ocena postów: 635
Kolobos
Spec od komputerów
Post#2 01 Lis 2007 22:04    

Re: Jak to usunąć??


Daj w ZALACZNIKU log z combofix oraz hijackthis.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
mbo
Zasłużony dla elektroda
Miasto: Kujawy
Dołączył: 02 Sie 2004
Posty: 19041
Pomógł: 2217
Ocena postów: 91
mbo
Zasłużony dla elektroda
Post#3 01 Lis 2007 22:10    

Re: Jak to usunąć??


Sprawdź czy usuniesz plik w trybie awaryjnym.
Jeśli nie to pozostaje:
- killbox (kasowanie przy starcie systemu)
- wyłączenie procesu/usługi która z niego korzysta i dopiero kasowanie
- skasowanie z innego komputera lub tego ale uruchomionego np. z płytki instalacyjnej
itp.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Kolobos
Spec od komputerów
Miasto: Warszawa
Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 46735
Pomógł: 8587
Ocena postów: 635
Kolobos
Spec od komputerów
Post#4 01 Lis 2007 22:43    

Re: Jak to usunąć??


Miales dac DWA logi w ZALACZNIKU, czy to az tak duzy problem dla Ciebie?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Kolobos
Spec od komputerów
Miasto: Warszawa
Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 46735
Pomógł: 8587
Ocena postów: 635
Kolobos
Spec od komputerów
Post#5 01 Lis 2007 22:52    

Re: Jak to usunąć??


Obsluga forum sprawia Ci az taki duzy problem, ze nie potrafisz umiescic dwoch plikow w zalaczniku?

Zrob skan przy pomocy SuperAntiSpyware.

W hjt usun:
O2 - BHO: (no name) - {1D70ADB7-186C-400C-B3CE-2421E5C327A3} - C:\WINDOWS\system32\aaaamo.dll
O20 - Winlogon Notify: winnjx32 - winnjx32.dll (file missing)

Wklej do notatnika to:

Registry::
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\software\microsoft\windows nt\currentversion\winlogon\notify\winnjx32]

[-HKEY_LOCAL_MACHINE\~\Browser Helper Objects\{1D70ADB7-186C-400C-B3CE-2421E5C327A3}]

Driver::
jyfxzteo

File::
C:\WINDOWS\system32\drivers\igdrefqk.dat
C:\WINDOWS\system32\aaaamo.dll
C:\WINDOWS\system32\drivers\dkheernz.dat

Plik zapisz w katalogu z combofix pod nazwa CFScript.txt, nastepnie przeciagnij plik CFScript.txt na ikone combofix.exe (tak jak to masz pokazane tutaj i12.tinypic.com/4l761r5.gif ). Po wszystkim daj w ZALACZNIKU! oraz log z SDFix zrobiony w trybie awaryjnym.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Martyn
Poziom 12
Dołączył: 14 Lut 2006
Posty: 95
Pomógł: 4
Martyn
Poziom 12
Post#6 01 Lis 2007 23:01  Autor tematu   

Re: Jak to usunąć??


Kolobos napisał:
Obsluga forum sprawia Ci az taki duzy problem, ze nie potrafisz umiescic dwoch plikow w zalaczniku?

jakoś nie potrafie zamieścić plików jako załączników...próbowałem i nic...ale widze że kolega lubi krytykować a ja myślałem że moge tu liczyć na pomoc i na troche wyrozumiałości
Moderowano przez TONI_2003:
Szanowny kolego proszę odpowiadać na pytania i postępować według podanych instrukcji jeżeli nie temat zostanie zamknięty.


mbo napisał:
Sprawdź czy usuniesz plik w trybie awaryjnym.
Jeśli nie to pozostaje:
- killbox (kasowanie przy starcie systemu)
- wyłączenie procesu/usługi która z niego korzysta i dopiero kasowanie
- skasowanie z innego komputera lub tego ale uruchomionego np. z płytki instalacyjnej
itp.

No tak ale czy można ten plik ot tak sobie usunąć bez żadnych konsekwencji??

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Kolobos
Spec od komputerów
Miasto: Warszawa
Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 46735
Pomógł: 8587
Ocena postów: 635
Kolobos
Spec od komputerów
Post#7 01 Lis 2007 23:07    

Re: Jak to usunąć??


> jakoś nie potrafie zamieścić plików jako
> załączników...próbowałem i nic...

Nie mogles tego napisac zanim wkleiles to wszystko w tresci? Nie wiem jaki mozesz miec problem z zalaczeniem jednego pliku txt z zawartoscia dwoch logow (lub dwoch spakowanych zipem), poniewaz nawet tego nie chcialo Ci sie napisac i oczekujesz pomocy? ...

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Martyn
Poziom 12
Dołączył: 14 Lut 2006
Posty: 95
Pomógł: 4
Martyn
Poziom 12
Post#8 01 Lis 2007 23:44  Autor tematu   

Re: Jak to usunąć??


Dodano po 33 [minuty]:

Kolobos napisał:
Obsluga forum sprawia Ci az taki duzy problem, ze nie potrafisz umiescic dwoch plikow w zalaczniku?

Zrob skan przy pomocy SuperAntiSpyware.

W hjt usun:
O2 - BHO: (no name) - {1D70ADB7-186C-400C-B3CE-2421E5C327A3} - C:\WINDOWS\system32\aaaamo.dll
O20 - Winlogon Notify: winnjx32 - winnjx32.dll (file missing)

Wklej do notatnika to:

Registry::
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\software\microsoft\windows nt\currentversion\winlogon\notify\winnjx32]

[-HKEY_LOCAL_MACHINE\~\Browser Helper Objects\{1D70ADB7-186C-400C-B3CE-2421E5C327A3}]

Driver::
jyfxzteo

File::
C:\WINDOWS\system32\drivers\igdrefqk.dat
C:\WINDOWS\system32\aaaamo.dll
C:\WINDOWS\system32\drivers\dkheernz.dat

Plik zapisz w katalogu z combofix pod nazwa CFScript.txt, nastepnie przeciagnij plik CFScript.txt na ikone combofix.exe (tak jak to masz pokazane tutaj i12.tinypic.com/4l761r5.gif ). Po wszystkim daj w ZALACZNIKU! oraz log z SDFix zrobiony w trybie awaryjnym.



Ok...to mam już wszystko

Załączniki:

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Kolobos
Spec od komputerów
Miasto: Warszawa
Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 46735
Pomógł: 8587
Ocena postów: 635
Kolobos
Spec od komputerów
Post#9 02 Lis 2007 08:52Pomocny post    

Re: Jak to usunąć??


Juz wszystko wyglada ok.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
TONI_2003
Moderator
Miasto: Tychy
Dołączył: 02 Lip 2003
Posty: 10845
Pomógł: 1076
Ocena postów: 289
TONI_2003
Moderator
Post#10 02 Lis 2007 10:07    

Re: AVAST wykrył konia trojańskiego lecz nie wiem jak go usu


:arrow: Szanowny kolego Martyn proszę poprawić wszystkie posty w tym temacie. :idea:
Zdania zaczynamy z wielkiej litery, a i przecinki czy kropki również by się przydały (zwłaszcza postawienie pauzy w odpowiednim miejscu) np. przed i po nawiasie.
Ewentualne postawienie, zastosowanie spacji po kropce lub przecinku jednak również byłoby Twym obowiązkiem.
Zdania napisane jako "monstrum" to nie jest dobre rozwiązanie na wytłumaczenie swych kłopotów.
Post taki wygląda jak napisany jednym ciągiem i zarazem jest mało czytelny, że nie wspomnę o literówkach.
Proszę usunąć niepotrzebne cytaty, a zostawić tylko załączniki...
Jednocześnie pozwolę sobie na przypomnienie koledze regulaminu forum:
Cytat:
16. Za podstawowe przesłanie w działalności na forum uznaje się bezinteresowność, własną inicjatywę i przedsiębiorczość użytkowników. Nie będą akceptowane wszelkie formy lenistwa, i roszczeniowego charakteru prezentowane przez użytkowników.


Dziękuję ...

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Martyn
Poziom 12
Dołączył: 14 Lut 2006
Posty: 95
Pomógł: 4
Martyn
Poziom 12
Post#11 02 Lis 2007 10:09  Autor tematu   

Re: Jak to usunąć??


Kolobos napisał:
Juz wszystko wyglada ok.


Dzięki za pomoc...pozdrawiam
Temat zamknięty

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> AVAST wykrył konia trojańskiego lecz nie wiem jak go usunąć?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Windows 7 - Avast wykrył rootkity - jak usunąć? (4)
Prosze o pomoc w usunięciu konia trojańskiego Ponmocup. (10)
Wirus czy rootkit? Avast wykrył. Czy da się to jakoś usunąć? (5)
Avast - wykrył wirusa Url:mal jak się go pozbyć? (5)
Win32:Trojan-Gen Other - wykrył go avast nie usuwa (1)
Avast wykrył rootkit - wyłączone osłony, internet nie działa (18)
Win32:Dialer-gen13 [Trj] - jak to usunąć,avast nie daje rady (4)
Nie wiem jak usunąć qooqle (5)
surfvox nie wiem jak to usunąć (8)
Surfvox - nie wiem jak usunąć... (2)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.09 seconds

elektroda.pl temat RSS