Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Logowanie do windows bez hasła - jak to zrobić ?


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Logowanie do windows bez hasła - jak to zrobić ?
Autor
Wiadomość
Andu
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 18 Lut 2006
Posty: 63
Miasto: Gliwice

Post#1 Post autora tematu 04 Lis 2007 23:22   

Logowanie do windows bez hasła - jak to zrobić ?


Mam wydawało by się banalny problem (jak widać nie dla mnie :) )

Logując się do windows używałem hasła dostępu. Obecnie chcę pozbyć się tej funkcjonalności - a precyzyjniej wyłączyć ja. Myślałem że jak zakoduję kompa żeby hasło był bez znaków, to interface logowania się nie będzie pojawiał - niestety byłem w błędzie. Powiedzcie mi jak to zrobić żeby wimdows otwierał się bez okna logowania

dzięki i pozdrawiam

andu
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 04 Lis 2007 23:22   





Powrót do góry
   
tronic1
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 06 Lut 2005
Posty: 21502
Miasto: Police, Alesund-Norwegia

Post#2 04 Lis 2007 23:25   

Re: Logowanie do windows bez hasła - jak to zrobić ?


Podaj puste hasło (Enter) i zmień sposób logowania.
Powrót do góry
   
hicat
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 28 Wrz 2004
Posty: 1054
Miasto: Rzeszów

Post#3 04 Lis 2007 23:36   

Re: Logowanie do windows bez hasła - jak to zrobić ?


Usuń niepotrzebne profile wyłącz konto gościa w swoim profilu usuń hasło i tak samo jak napisał poprzednik zmień sposób logowania i powinno zadziałać.
Powrót do góry
   
Andu
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 18 Lut 2006
Posty: 63
Miasto: Gliwice

Post#4 Post autora tematu 04 Lis 2007 23:38   

Re: Logowanie do windows bez hasła - jak to zrobić ?


Dzięki,

ale właśnie podaję puste hasło, a potem podczas otwierania windows pojawja sie okno logowania - a ja nie chcę żeby tak było. Chcę żeby otwierał się od razu.

pozdrawiam

andu
Powrót do góry
   
Remeknapr
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 25 Sie 2005
Posty: 2911
Miasto: Łódzkie "_"

Post#5 04 Lis 2007 23:47   

Re: Logowanie do windows bez hasła - jak to zrobić ?


Andu napisał:
podaję puste hasło, a potem podczas otwierania windows pojawja sie okno logowania - a ja nie chcę żeby tak było. Chcę żeby otwierał się od razu.

Który Windows?
Powrót do góry
   
Andu
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 18 Lut 2006
Posty: 63
Miasto: Gliwice

Post#6 Post autora tematu 04 Lis 2007 23:58   

Re: Logowanie do windows bez hasła - jak to zrobić ?


Windows XP prof,

Mam do Was prośbę - ja nie do końca orientuję się w temacie, dzięki za podpowiedzi i wyrozumiałość ale jak chcecie naprawdę pomóc to Wasze podpowiedzi powinnny być bardziej precyzyjne.

dzięki i pozdrawiam

andu
Powrót do góry
   
maxservice
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 17 Wrz 2007
Posty: 31
Miasto: 3city

Post#7 05 Lis 2007 00:00   

Re: Logowanie do windows bez hasła - jak to zrobić ?


Start -panel sterownia -> konta użytkowników -> zmień sposób logowania użytkowników odznacz opcję użyj ekranu powitalnego oraz "użyj szybkiego przełączania użytkowników -> zastosuj opcje -> reset kompa i powinno hulać.
Powrót do góry
   
Andu
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 18 Lut 2006
Posty: 63
Miasto: Gliwice

Post#8 Post autora tematu 05 Lis 2007 00:08   

Re: Logowanie do windows bez hasła - jak to zrobić ?


Zrobiłem tak jak napisałeś i pojawił się komunikat:

"Ostatnio zainstalowany program wyłączył ekran powitalny i szybkie przełączanie użytkowników. Aby przywrócić tę funkcję musisz odinstalować program. Następująca nazwa pliku może pomóc w zidentyfokowaniu programu, który wprowadził zmiany: RtlGina2.dll"


Co teraz ?

dzięki i pozdro

andu
Powrót do góry
   
hicat
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 28 Wrz 2004
Posty: 1054
Miasto: Rzeszów

Post#9 05 Lis 2007 00:13   

Re: Logowanie do windows bez hasła - jak to zrobić ?


http://www.dougknox.com/xp/utils/XP_FixLogon.zip

Ściągnij sobie to uruchom zrestartuj komputer i sprawdź. Przetestowałem to u siebie i zadziałało.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 05 Lis 2007 00:13   





Powrót do góry
   
Andu
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 18 Lut 2006
Posty: 63
Miasto: Gliwice

Post#10 Post autora tematu 05 Lis 2007 00:20   

Re: Logowanie do windows bez hasła - jak to zrobić ?


Co to jest za program?


pozdrawiam

andu
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 05 Lis 2007 00:20   





Powrót do góry
   
hicat
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 28 Wrz 2004
Posty: 1054
Miasto: Rzeszów

Post#11 05 Lis 2007 00:26   

Re: Logowanie do windows bez hasła - jak to zrobić ?


Program resetuje w rejestrze ustawienia logowania przez inny system i wraca do standardowych ustawień systemu. W twoim przypadku powinien przestawić to żeby logowanie systemu nie wykrywało programu do karty sieciowej radiowej tylko korzystało z domyślnego pliku windowsa.
Powrót do góry
   
arkolesz
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 07 Paź 2002
Posty: 1197
Miasto: Chełm

Post#12 05 Lis 2007 00:27   

Re: Logowanie do windows bez hasła - jak to zrobić ?


Nie wiem czy dobrze zrozumialem. Start>Uruchom i wpisz "control userpasswords2" (oczywiscie bez cudzyslowow). W nowo otwartym oknie odznacz "Aby uzywac tego komputera... (itd)".
Powrót do góry
   
Andu
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 18 Lut 2006
Posty: 63
Miasto: Gliwice

Post#13 Post autora tematu 05 Lis 2007 00:54   

Re: Logowanie do windows bez hasła - jak to zrobić ?


Dzięki Wam wszystkim.

Każdy mi pomógł na swój sposób.
I programik się przydał i cała reszta

Panowie jeszcze raz wielkie dzięki

pozdrawiam

andu
Powrót do góry
   
dzojstik
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 12 Maj 2007
Posty: 40
Miasto: "-"

Post#14 05 Lis 2007 02:14   

Re: Logowanie do windows bez hasła - jak to zrobić ?


Miałem kiedyś podobny numer po zainstalowaniu NET Framework - zawsze po włączeniu komputera pojawiało się okno logowania. Pomógł wtedy DoctorTweak XP 1.75 (może jest nowsza wersja?), w którym jest opcja włączenia auto logowania do systemu.
Logowanie do windows bez hasła - jak to zrobić ?
Powrót do góry
   
GrEG0
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 19 Wrz 2004
Posty: 65

Post#15 05 Lis 2007 11:42   

Re: Logowanie do windows bez hasła - jak to zrobić ?


A polecenie:

control userpasswords2

probowales moze ?
Moze pomoze ;)
Powrót do góry
   
thomas3650
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 15 Gru 2007
Posty: 13
Miasto: PL

Post#16 15 Gru 2007 12:35   

Re: Logowanie do windows bez hasła - jak to zrobić ?


Witam!!!

Ja mam inny problem a mianowicie usuwałem niepotrzebne konta i usunąłem swoje i teraz nie wiem co dalej zrobić, czy jest jakaś możliwość aby je odzyskać jest to dla mnie bardzo ważna sprawa!!!!
Powrót do góry
   
Andu
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 18 Lut 2006
Posty: 63
Miasto: Gliwice

Post#17 Post autora tematu 16 Gru 2007 01:43   

Re: Logowanie do windows bez hasła - jak to zrobić ?


Ja bym zaryzykował przywracanie systemu, powinno pomóc
Powrót do góry
   
DriverMSG
Admin grupy komputery
Admin grupy komputery


Dołączył: 28 Lut 2005
Posty: 29357
Miasto: Prowincja Liege

Post#18 16 Gru 2007 02:19   

Re: Logowanie do windows bez hasła - jak to zrobić ?


thomas3650 napisał:
Witam!!!

Ja mam inny problem a mianowicie usuwałem niepotrzebne konta i usunąłem swoje i teraz nie wiem co dalej zrobić, czy jest jakaś możliwość aby je odzyskać jest to dla mnie bardzo ważna sprawa!!!!


Uruchom komputer w trybie awaryjnym i zaloguj się jako Administrator , o ile tego konta nie usunąłeś .
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 16 Gru 2007 02:19   





Powrót do góry
   
thomas3650
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 15 Gru 2007
Posty: 13
Miasto: PL

Post#19 16 Gru 2007 11:12   

Re: Logowanie do windows bez hasła - jak to zrobić ?


Oki ale co dalej po zalogowaniu w trybie awaryjnym????
Powrót do góry
   
DriverMSG
Admin grupy komputery
Admin grupy komputery


Dołączył: 28 Lut 2005
Posty: 29357
Miasto: Prowincja Liege

Post#20 16 Gru 2007 11:14   

Re: Logowanie do windows bez hasła - jak to zrobić ?


Możesz sobie zrobić ponownie nowy profil , oraz odzyskasz dane na których ci zależało .
Powrót do góry
   
thomas3650
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 15 Gru 2007
Posty: 13
Miasto: PL

Post#21 16 Gru 2007 11:29   

Re: Logowanie do windows bez hasła - jak to zrobić ?


Czyli z tego co rozumiem mam sobie założyć nowe konto?? ale jak zrobić aby wrócił dawny wygląd i konfiguracja wimdows z tam tego usuniętego konta???
Powrót do góry
   
DriverMSG
Admin grupy komputery
Admin grupy komputery


Dołączył: 28 Lut 2005
Posty: 29357
Miasto: Prowincja Liege

Post#22 16 Gru 2007 11:32   

Re: Logowanie do windows bez hasła - jak to zrobić ?


Najpierw odszukaj katalog z twoim starym profilem w folderze Document & Setting , następnie zmień nazwę tego folderu , potem zrób sobie ponownie nowy profil i skopiuj do folderu tego nowego profilu wszystkie dane z tego starego .
Powrót do góry
   
thomas3650
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 15 Gru 2007
Posty: 13
Miasto: PL

Post#23 16 Gru 2007 11:51   

Re: Logowanie do windows bez hasła - jak to zrobić ?


Dzięki za pomoc, może do końca nie wrócił taki wygląd windowsa ale większość jest po staremu. Mam jeszcze jedno pytanie czy da radę odzyskać ulubione z firefoxa bo tak szczerze mówiąc to najbardziej mi na tym zależy??
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Logowanie do windows bez hasła - jak to zrobić ?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Windows XP - Logowanie bez hasła admina. (2)
Logowanie do Windows XP bez znajomości hasła użytkownika (29)
Logowanie do serwera. Jak to zrobić z Windows XP Prof? (7)
Logowanie. Nie pamiętam hasła. Jak to obejść? (3)
Logowanie do Windows XP bez klawiatury (8)
Logowanie do Windows XP bez klawiatury (3)
Windows XP, logowanie na administratora i gościa bez haseł (12)
Format systemu Windows 7. Jak to zrobić bez płyty? Laptop. (2)
Dostęp do kompa w grupie. Czy da się zrobić bez podawania loginu i hasła? (2)
Logowanie do servera ftp. Jak to zrobić w html-u? (2)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.062 seconds

elektroda.pl temat RSS