Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Pilot universalny "Skymaster"


  Main Page -> Forum Index -> Other ->Pilot universalny "Skymaster" Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
Ari911
Level 14
Location: Bytom
Joined: 12 Aug 2007
Posts: 159
Post rating: 7
Ari911
Level 14
Post#1 05 Nov 2007 15:56  Topic author   

Pilot universalny "Skymaster"


Witam serdecznie. Pożyczyłem od znajomego pilot uniwersalny skymaster bo mu był niepotrzebny, nie wiedział jak go zaprogramować bo nie posiadał instrukcji. Przeglądając wasze forum znalazłem kilka opcji jak to zrobić, lecz nie zadziałały. Prosze o jakąkolwiek pomoc.
Pilot universalny "Skymaster"


-------------
Link do instrukcji: http://www.receiverwelt.de/uploads/tx ttproductdownload/2421 UniFB10in1.pdf

Helpful post? + +1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
jasek2
Level 22
Location: Poznań
Joined: 26 Mar 2006
Posts: 649
Helped: 37
Post rating: 3
jasek2
Level 22
Post#2 05 Nov 2007 22:14Helpful post    

Re: Pilot universalny "Skymaster"


Nie jestem pewien ale naciskasz i przytrzymujesz SET i wciskasz TV1 na przykład, puszczasz oba. Jeśli znasz trój cyfrowy kod to go wpisujesz, jeśli nie to nacisk(jeśli nie zacznie to widocznie trzeba było nacisnąć TV1 :P)asz set jeszcze raz. Dioda powinna zacząć migać , mierzysz w TV i naciskasz przycisk od włączania, naciskasz dopóki się nie włączy. Bądź cierpliwy, jest 1000kombinacji :). Jak się TV włączy naciskasz SET jeszcze raz.
Jeśli

Helpful post? + -1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Ari911
Level 14
Location: Bytom
Joined: 12 Aug 2007
Posts: 159
Post rating: 7
Ari911
Level 14
Post#3 05 Nov 2007 23:27  Topic author   

Re: Pilot universalny "Skymaster"


No są jakieś efekty życia pilota ale te "1000kombinacji " szuka 45 sekund,dioda gaśnie i TV sie niewłącza

Helpful post? + -1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Mirek Z.
Admin grupy RTV
Location: Opalenica
Joined: 30 Apr 2002
Posts: 25121
Helped: 1094
Mirek Z.
Admin grupy RTV
Post#4 06 Nov 2007 00:48    

Re: Pilot universalny "Skymaster"


Zapominasz o kropkach i spacjach.
Próbuj na włączonym TV (ma sie wyłączyć). Kod chyba w końcu znajdziesz, ale cudów po tym wynalazku się nie spodziewaj.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Andrzej Wierzbicki
Level 19
Joined: 12 Sep 2004
Posts: 287
Helped: 31
Post rating: 8
Andrzej Wierzbicki
Level 19
Post#5 06 Nov 2007 12:07Helpful postPositive voted    

Re: Pilot universalny "Skymaster"


Też mam taki wynalazek (oczywiście brak kodów trój cyfrowych).
Procedura wyszukania kodu powinna być taka:
1.Wciskamy i przytrzymujemy SET
2.Wciskamy TV1 (gdy chodzi o tv)
3.Zapala się LED-wtedy puszczamy oba przyciski
4.Wciskamy czerwony przycisk wyłączania nawet kilkakrotnie aż zacznie mrugać dioda LED
5.Przy mrugającej LED naciskamy tak długo czerwony przycisk wyłączania,aż tv się wyłączy
6.Gdy tv się wyłączy przerywamy przyciskanie i czekamy tak długo aż mrugająca dioda zgaśnie
Gdyby znaleziony kod był nie wpełni poprawny procedurę powyższą należy powtórzyć.

Helpful post? + +7
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Ari911
Level 14
Location: Bytom
Joined: 12 Aug 2007
Posts: 159
Post rating: 7
Ari911
Level 14
Post#6 06 Nov 2007 18:43  Topic author   

Re: Pilot universalny "Skymaster"


Dzięki Andrzej pilot ożył,zadziałał :D

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Other -> Pilot universalny "Skymaster"
Page 1 of 1

Similar topics to pilot universalny "Skymaster"

Universalny pilot AG83 - Pilot universalny AG83 jak zaprogramować (4)
Uniwersalny pilot? Funkcja "uczący się pilot". (6)
NV-SD30 VCR Panasonik,jaki pilot?ew kod na "Mak-a" (2)
miniwieża thomson cs540, pilot "zapamiętuje" ostatnią komendę (1)
Kino Domowe "PALLADIUM" 721/255 - pilot? (1)
Panasonic SA-PM4 nie działa pilot "Remote2" (2)
"Uszkodzony" pilot do odtwarzcza DVD Bellagio P807 (4)
Jaki "dopasować" pilot do wieży Sanyo DC-DA80 (1)
Daewoo DTZ 29U7K oraz pilot " Noname ", jak to poł (1)
Zamiana domofonu ze starego SI "SIMECH" SI"POSTĘP""JANU (9)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.072 seconds