Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Jak ustawić hasło do połączenia z siecią WiFi...


  Main Page -> Forum Index -> Network, Internet ->Jak ustawić hasło do połączenia z siecią WiFi... Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
sebolek99
Level 8
Joined: 06 Nov 2007
Posts: 15
sebolek99
Level 8
Post#1 06 Nov 2007 11:05  Topic author   

Jak ustawić hasło do połączenia z siecią WiFi...


Witam!

Korzystam z 2 kompow, router D-Link 524
Mam pytanie jak ustawić hasło do polaczenia z siecią.
Nie chce aby inne osoby podlaczyly mi sie pod moja siec.

( korzystam z interentu - kablowki )

Dzieki

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
mbo
VIP Zasłużony dla elektroda
Location: Włocławek
Joined: 02 Aug 2004
Posts: 19158
Helped: 2246
Post rating: 112
mbo
VIP Zasłużony dla elektroda
Post#2 06 Nov 2007 11:53    

Re: Jak ustawić hasło do połączenia z siecią WiFi...


Na stronie konfiguracyjnej routera ustaw WPA-PSK lub WEP.

Helpful post? + 0
Back to top
sebolek99
Level 8
Joined: 06 Nov 2007
Posts: 15
sebolek99
Level 8
Post#3 06 Nov 2007 12:10  Topic author   

Re: Jak ustawić hasło do połączenia z siecią WiFi...


widze te opcej tylko co one oznaczaja i co tam powpisywac ??

WPA-PSK, wyskoczylo mi:
TKIP lub AES
Preshare Key .......................


WEP, wyskoczylo:
Authentication Type Open System Shared Key Both
WEP Encryption : bit
Key Mode : HEX lub ASCII
WEP Key 1.............
key 2..........
key 3.............
key 4..............

Input 10 HEX characters. (HEX is 0~9, A~F, or a~f)


HELP !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Helpful post? + -1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
mbo
VIP Zasłużony dla elektroda
Location: Włocławek
Joined: 02 Aug 2004
Posts: 19158
Helped: 2246
Post rating: 112
mbo
VIP Zasłużony dla elektroda
Post#4 06 Nov 2007 14:11    

Re: Jak ustawić hasło do połączenia z siecią WiFi...


Wybierz WPA-PSK - TKIP to WPA-PSK, AES to WPA-PSK2.
Jeśli karta/system obsługuje to wybierz AES.
Dalej pozostaje tylko wpisanie hasła - Preshare Key. to samo hasło będzie trzeba wpisać na komputerze z kartą WiFi.

Helpful post? + 0
Back to top
sebolek99
Level 8
Joined: 06 Nov 2007
Posts: 15
sebolek99
Level 8
Post#5 06 Nov 2007 17:44  Topic author   

Re: Jak ustawić hasło do połączenia z siecią WiFi...


no wszystko OK, haslo dziala na laptopie, jest polaczenie, gadudziala tylko zadna strona sie nie otwiera :|

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
mbo
VIP Zasłużony dla elektroda
Location: Włocławek
Joined: 02 Aug 2004
Posts: 19158
Helped: 2246
Post rating: 112
mbo
VIP Zasłużony dla elektroda
Post#6 06 Nov 2007 19:16    

Re: Jak ustawić hasło do połączenia z siecią WiFi...


Czyli masz jeszcze problem z DNS'em.
Połączenie jest już szyfrowane.

Helpful post? + 0
Back to top
sebolek99
Level 8
Joined: 06 Nov 2007
Posts: 15
sebolek99
Level 8
Post#7 06 Nov 2007 19:41  Topic author   

Re: Jak ustawić hasło do połączenia z siecią WiFi...


a jak rozwiazac ten problem ??

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
mbo
VIP Zasłużony dla elektroda
Location: Włocławek
Joined: 02 Aug 2004
Posts: 19158
Helped: 2246
Post rating: 112
mbo
VIP Zasłużony dla elektroda
Post#8 06 Nov 2007 20:27    

Re: Jak ustawić hasło do połączenia z siecią WiFi...


Sprawdź jakie masz wpisane/przydzielone adresy serwerów DNS.
Najlepiej porównaj je z poprawnie działającym komputerem.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
sebolek99
Level 8
Joined: 06 Nov 2007
Posts: 15
sebolek99
Level 8
Post#9 06 Nov 2007 21:38  Topic author   

Re: Jak ustawić hasło do połączenia z siecią WiFi...


mozna szerzej ? jak to sprawdzic i wogle i co dalej ????

Dodano po 43 [minuty]:

dodam, ze firefox otwiera strony, explorer nie :/

Helpful post? + 0
Back to top
sebolek99
Level 8
Joined: 06 Nov 2007
Posts: 15
sebolek99
Level 8
Post#10 07 Nov 2007 11:27  Topic author   

Re: Jak ustawić hasło do połączenia z siecią WiFi...


oj chyba nikt pomoc nie moze...

Helpful post? + +1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
mbo
VIP Zasłużony dla elektroda
Location: Włocławek
Joined: 02 Aug 2004
Posts: 19158
Helped: 2246
Post rating: 112
mbo
VIP Zasłużony dla elektroda
Post#11 07 Nov 2007 11:56    

Re: Jak ustawić hasło do połączenia z siecią WiFi...


sebolek99 wrote:

dodam, ze firefox otwiera strony, explorer nie :/


Skoro Firefox działa to połączenie jest ustawione poprawnie.

IE jest uszkodzony i/lub masz wpisany/nie wpisany serwer proxy.

Helpful post? + 0
Back to top
sebolek99
Level 8
Joined: 06 Nov 2007
Posts: 15
sebolek99
Level 8
Post#12 07 Nov 2007 12:14  Topic author   

Re: Jak ustawić hasło do połączenia z siecią WiFi...


a jak ustawic, sprawdzic ten serwer proxy, gdzie ?

Helpful post? + 0
Back to top
mbo
VIP Zasłużony dla elektroda
Location: Włocławek
Joined: 02 Aug 2004
Posts: 19158
Helped: 2246
Post rating: 112
mbo
VIP Zasłużony dla elektroda
Post#13 07 Nov 2007 13:06    

Re: Jak ustawić hasło do połączenia z siecią WiFi...


W ustawieniach IE - Narzędzia \ Opcje Internetowe \ Połączenia \ Ustawienia Sieci LAN.

Helpful post? + 0
Back to top
sebolek99
Level 8
Joined: 06 Nov 2007
Posts: 15
sebolek99
Level 8
Post#14 07 Nov 2007 13:53  Topic author   

Re: Jak ustawić hasło do połączenia z siecią WiFi...


wszystko ladnie pieknie naisales, ale co tam wpisac, skad to wziasc to co mam wpisac tam ... ???

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Jak ustawić hasło do połączenia z siecią WiFi...
Page 1 of 1

Similar topics to jak ustawić hasło do połączenia z siecią WiFi...

Jak ustawić hasło do połączenia z siecią WiFi... (1)
Jak zmienić hasło połączenia z siecią wifi? (5)
Hasło połączenia z siecią (3)
D-LINK GO-DSL-N150 - Jak ustawić Hasło WIFI (2)
Brak połączenia z siecią WiFi (4)
Windows 7 i zrywanie połączenia z siecią po WiFi (6)
Windows 7 i brak połączenia z siecią WiFI (2)
Problem z siecią WiFi - udostęp. połączenia internetowego. (2)
Asus n55sl - Brak połączenia z siecią wifi (4)
brak połączenia z siecią wifi przez tl - wr743nd (2)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.059 seconds