Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Jak ustawić hasło do połączenia z siecią WiFi...


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet ->Jak ustawić hasło do połączenia z siecią WiFi... Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
sebolek99
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 06 Lis 2007
Posty: 15

sebolek99
Poziom 6
Post#1 06 Lis 2007 11:05  Autor tematu   

Jak ustawić hasło do połączenia z siecią WiFi...


Witam!

Korzystam z 2 kompow, router D-Link 524
Mam pytanie jak ustawić hasło do polaczenia z siecią.
Nie chce aby inne osoby podlaczyly mi sie pod moja siec.

( korzystam z interentu - kablowki )

Dzieki

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
mbo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 02 Sie 2004
Posty: 18557
Miasto: Kujawy

mbo
Zasłużony dla elektroda
Post#2 06 Lis 2007 11:53    

Re: Jak ustawić hasło do połączenia z siecią WiFi...


Na stronie konfiguracyjnej routera ustaw WPA-PSK lub WEP.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
sebolek99
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 06 Lis 2007
Posty: 15

sebolek99
Poziom 6
Post#3 06 Lis 2007 12:10  Autor tematu   

Re: Jak ustawić hasło do połączenia z siecią WiFi...


widze te opcej tylko co one oznaczaja i co tam powpisywac ??

WPA-PSK, wyskoczylo mi:
TKIP lub AES
Preshare Key .......................


WEP, wyskoczylo:
Authentication Type Open System Shared Key Both
WEP Encryption : bit
Key Mode : HEX lub ASCII
WEP Key 1.............
key 2..........
key 3.............
key 4..............

Input 10 HEX characters. (HEX is 0~9, A~F, or a~f)


HELP !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Czy wiadomość jest pomocna? + -1 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
mbo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 02 Sie 2004
Posty: 18557
Miasto: Kujawy

mbo
Zasłużony dla elektroda
Post#4 06 Lis 2007 14:11    

Re: Jak ustawić hasło do połączenia z siecią WiFi...


Wybierz WPA-PSK - TKIP to WPA-PSK, AES to WPA-PSK2.
Jeśli karta/system obsługuje to wybierz AES.
Dalej pozostaje tylko wpisanie hasła - Preshare Key. to samo hasło będzie trzeba wpisać na komputerze z kartą WiFi.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
sebolek99
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 06 Lis 2007
Posty: 15

sebolek99
Poziom 6
Post#5 06 Lis 2007 17:44  Autor tematu   

Re: Jak ustawić hasło do połączenia z siecią WiFi...


no wszystko OK, haslo dziala na laptopie, jest polaczenie, gadudziala tylko zadna strona sie nie otwiera Neutral

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
mbo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 02 Sie 2004
Posty: 18557
Miasto: Kujawy

mbo
Zasłużony dla elektroda
Post#6 06 Lis 2007 19:16    

Re: Jak ustawić hasło do połączenia z siecią WiFi...


Czyli masz jeszcze problem z DNS'em.
Połączenie jest już szyfrowane.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
sebolek99
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 06 Lis 2007
Posty: 15

sebolek99
Poziom 6
Post#7 06 Lis 2007 19:41  Autor tematu   

Re: Jak ustawić hasło do połączenia z siecią WiFi...


a jak rozwiazac ten problem ??

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
mbo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 02 Sie 2004
Posty: 18557
Miasto: Kujawy

mbo
Zasłużony dla elektroda
Post#8 06 Lis 2007 20:27    

Re: Jak ustawić hasło do połączenia z siecią WiFi...


Sprawdź jakie masz wpisane/przydzielone adresy serwerów DNS.
Najlepiej porównaj je z poprawnie działającym komputerem.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
sebolek99
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 06 Lis 2007
Posty: 15

sebolek99
Poziom 6
Post#9 06 Lis 2007 21:38  Autor tematu   

Re: Jak ustawić hasło do połączenia z siecią WiFi...


mozna szerzej ? jak to sprawdzic i wogle i co dalej ????

Dodano po 43 [minuty]:

dodam, ze firefox otwiera strony, explorer nie :/

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
sebolek99
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 06 Lis 2007
Posty: 15

sebolek99
Poziom 6
Post#10 07 Lis 2007 11:27  Autor tematu   

Re: Jak ustawić hasło do połączenia z siecią WiFi...


oj chyba nikt pomoc nie moze...

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
mbo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 02 Sie 2004
Posty: 18557
Miasto: Kujawy

mbo
Zasłużony dla elektroda
Post#11 07 Lis 2007 11:56    

Re: Jak ustawić hasło do połączenia z siecią WiFi...


sebolek99 napisał:

dodam, ze firefox otwiera strony, explorer nie :/


Skoro Firefox działa to połączenie jest ustawione poprawnie.

IE jest uszkodzony i/lub masz wpisany/nie wpisany serwer proxy.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
sebolek99
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 06 Lis 2007
Posty: 15

sebolek99
Poziom 6
Post#12 07 Lis 2007 12:14  Autor tematu   

Re: Jak ustawić hasło do połączenia z siecią WiFi...


a jak ustawic, sprawdzic ten serwer proxy, gdzie ?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
mbo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 02 Sie 2004
Posty: 18557
Miasto: Kujawy

mbo
Zasłużony dla elektroda
Post#13 07 Lis 2007 13:06    

Re: Jak ustawić hasło do połączenia z siecią WiFi...


W ustawieniach IE - Narzędzia \ Opcje Internetowe \ Połączenia \ Ustawienia Sieci LAN.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
sebolek99
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 06 Lis 2007
Posty: 15

sebolek99
Poziom 6
Post#14 07 Lis 2007 13:53  Autor tematu   

Re: Jak ustawić hasło do połączenia z siecią WiFi...


wszystko ladnie pieknie naisales, ale co tam wpisac, skad to wziasc to co mam wpisac tam ... ???

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Jak ustawić hasło do połączenia z siecią WiFi...
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Jak ustawić hasło do połączenia z siecią WiFi... (1)
Jak zmienić hasło połączenia z siecią wifi? (5)
Hasło połączenia z siecią (3)
D-LINK GO-DSL-N150 - Jak ustawić Hasło WIFI (2)
Brak połączenia z siecią WiFi (4)
Windows 7 i zrywanie połączenia z siecią po WiFi (6)
Windows 7 i brak połączenia z siecią WiFI (2)
Problem z siecią WiFi - udostęp. połączenia internetowego. (2)
Asus n55sl - Brak połączenia z siecią wifi (4)
brak połączenia z siecią wifi przez tl - wr743nd (2)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.034 seconds

elektroda.pl temat RSS