Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Setool3 ?? Ma ktoś??


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> GSM -> GSM Service -> Setool3 ?? Ma ktoś??
Author
Message
Devil
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 17 Sep 2002
Posts: 252
Location: Śląsk

Post#1 Post from the author of the topic 12 Nov 2007 00:00   

Re: Setool3 ?? Ma ktoś??


Witam zakupilem wlasnie setoola , mógłby ktoś mi udzielić jakichkolwiek rad przy użytkowaniu tego urządzenia. Cały czas pracowałem na Crusierze , jak wygląda sprawa z Setoolem?? Ma ktoś może manuala do tego boxa?? Prosze o wszelkie rady, porady . Pozdrawiam

Dodano po 23 [minuty]:

i jeszcze jedno do flashu używamy kabla usb czy RJ45 ?? bo zczytałem informacje z w850i i pisze coś takiego - proszę o informację jaki soft mogę wgrywać?? i jak polaka wgrać?? i jak zdjąć simlocka ?? pozdrawiam:

OTP LOCKED:1 CID:49 PAF:1 IMEI: CERT:RED
FLASH CID:49 COLOR:RED

Model:W850i
MAPP CXC article: R1ED001 prgCXC1250200_GENERIC_CY
MAPP CXC version: R1ED001
Language Package:EUROPE_2
CDA article: CDA102677/58
CDA version: R3A
Default article: cxc1250489
Default version: R1ED001

Operator: 000-00

RESTORATION FILE NOT PRESENT
"R1ED001_CXC1250200_GENERIC_CY"
YOU MUST PERFORM FULL FLASHING FOR PATCH UNLOCK

SECURITY UNITS BACKUP CREATED.
Elapsed:192 secs.

I jeszcze jedno co mam ściągnąć z supportu ?? ściągnąłem sam soft czy muszę ściągnąć RST?? co to jest wogóle? i jakie opcję muszę zaznaczyć w setool przy flashowaniu a jakie opcje przy zdejmowaniu simlocka?? pozdrawiam

Dodano po 12 [minuty]:


SECURITY UNITS BACKUP CREATED.
Elapsed:5 secs.
ChipID:9900,EMP protocol:0301
PHONE IS RED RETAIL PRODUCT
FLASH CID detected:52
Speed:921600
Flash ID check:897E
Flash props sent ok
OTP LOCKED:1 CID:49 PAF:1 IMEI: CERT:RED
FLASH CID:52 COLOR:RED

Model:W850i
MAPP CXC article: R1JC002 prgCXC1250201_VODAFONE_CY
MAPP CXC version: R1JC002
Language Package:VFE_LIVE_2
CDA article: CDA102677/51
CDA version: R9A
Default article: cxc1250489
Default version: R1JC002

Network LOCKED
Operator: 234-15

RESTORATION FILE NOT PRESENT
"R1JC002_CXC1250201_VODAFONE_CY"
YOU MUST PERFORM FULL FLASHING FOR PATCH UNLOCK

a co z CID 52?? co z tym zrobić??

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 12 Nov 2007 00:00   





Back to top
   
xion6456
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 23 Jul 2004
Posts: 361
Location: krakow

Post#2 12 Nov 2007 08:04   

Re: Setool3 ?? Ma ktoś??


a nie prosciej wpisac w wyszukiwarke slowo setool

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 12 Nov 2007 08:04   





Back to top
   
poochone
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Joined: 28 May 2005
Posts: 7476
Location: Będzin / Doncaster

Post#3 12 Nov 2007 08:31   

Re: Setool3 ?? Ma ktoś??


Devil wrote:


OTP LOCKED:1 CID:49 PAF:1 IMEI: CERT:RED
FLASH CID:49 COLOR:RED

Model:W850i
MAPP CXC article: R1ED001 prgCXC1250200_GENERIC_CY
MAPP CXC version: R1ED001
Language Package:EUROPE_2
CDA article: CDA102677/58
CDA version: R3A
Default article: cxc1250489
Default version: R1ED001

Operator: 000-00

RESTORATION FILE NOT PRESENT
"R1ED001_CXC1250200_GENERIC_CY"
YOU MUST PERFORM FULL FLASHING FOR PATCH UNLOCK

SECURITY UNITS BACKUP CREATED.
Elapsed:192 secs.


SECURITY UNITS BACKUP CREATED.
Elapsed:5 secs.
ChipID:9900,EMP protocol:0301
PHONE IS RED RETAIL PRODUCT
FLASH CID detected:52
Speed:921600
Flash ID check:897E
Flash props sent ok
OTP LOCKED:1 CID:49 PAF:1 IMEI: CERT:RED
FLASH CID:52 COLOR:RED

Model:W850i
MAPP CXC article: R1JC002 prgCXC1250201_VODAFONE_CY
MAPP CXC version: R1JC002
Language Package:VFE_LIVE_2
CDA article: CDA102677/51
CDA version: R9A
Default article: cxc1250489
Default version: R1JC002

Network LOCKED
Operator: 234-15

RESTORATION FILE NOT PRESENT
"R1JC002_CXC1250201_VODAFONE_CY"
YOU MUST PERFORM FULL FLASHING FOR PATCH UNLOCK

a co z CID 52?? co z tym zrobić??


widze najpierw miales cida 49 w telefonie i miales go bez loka a pozniej niewiem czy wgrywales juz softa czy dajes loga z inego bo masz juz cida 52 jezeli wgrywales softa to wgrales z cidem 52 wiec teraz cie lok bedzie kosztowal 10 kredytow no chyba ze to info z drugiego telefonu pliki RST
to eprom telefonu jak dobrze pamietam musisz sobie je wszystkie sciagnac lacznie na supporcie se toola jest ich 12 spakowanych w rarze sciagnij je wszystkie i rozpakuj do katalogu rest bo mozesz miec tak ze jak bedziesz sciagac loka to ci telefon pozniej nie wstanie i bedziesz musial go flashowac w dziale Szukam i Download GSM jest gdzies instrukcja jak urzywac se toola

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 12 Nov 2007 08:31   





Back to top
   
Artech
Moderator - GSM
Moderator - GSM


Joined: 20 Jan 2006
Posts: 5872
Location: Lubelskie

Post#4 12 Nov 2007 09:43   

Re: Setool3 ?? Ma ktoś??


tu masz manuala..Very Happy


http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=779348&highlight=setool+manual&sid=1ae731add370e1bddbbce43b8dce81d0



http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=730761&highlight=setool+manual&sid=1ae731add370e1bddbbce43b8dce81d0


http://szukaj.elektroda.net/search.php?mode=results&user_id=287866&sid=1ae731add370e1bddbbce43b8dce81d0



3 sekundy i wszytko jasne ....

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> GSM -> GSM Service -> Setool3 ?? Ma ktoś??
Page 1 of 1
Similar topics
Jaka roznica setool3 od setool3 box ? (2)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.082 seconds

elektroda.pl topic RSS feed