Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Setool3 ?? Ma ktoś??


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> GSM -> GSM Serwis -> Setool3 ?? Ma ktoś??
Autor
Wiadomość
Devil
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 17 Wrz 2002
Posty: 250
Miasto: Śląsk

Post#1 Post autora tematu 12 Lis 2007 01:00   

Re: Setool3 ?? Ma ktoś??


Witam zakupilem wlasnie setoola , mógłby ktoś mi udzielić jakichkolwiek rad przy użytkowaniu tego urządzenia. Cały czas pracowałem na Crusierze , jak wygląda sprawa z Setoolem?? Ma ktoś może manuala do tego boxa?? Prosze o wszelkie rady, porady . Pozdrawiam

Dodano po 23 [minuty]:

i jeszcze jedno do flashu używamy kabla usb czy RJ45 ?? bo zczytałem informacje z w850i i pisze coś takiego - proszę o informację jaki soft mogę wgrywać?? i jak polaka wgrać?? i jak zdjąć simlocka ?? pozdrawiam:

OTP LOCKED:1 CID:49 PAF:1 IMEI: CERT:RED
FLASH CID:49 COLOR:RED

Model:W850i
MAPP CXC article: R1ED001 prgCXC1250200_GENERIC_CY
MAPP CXC version: R1ED001
Language Package:EUROPE_2
CDA article: CDA102677/58
CDA version: R3A
Default article: cxc1250489
Default version: R1ED001

Operator: 000-00

RESTORATION FILE NOT PRESENT
"R1ED001_CXC1250200_GENERIC_CY"
YOU MUST PERFORM FULL FLASHING FOR PATCH UNLOCK

SECURITY UNITS BACKUP CREATED.
Elapsed:192 secs.

I jeszcze jedno co mam ściągnąć z supportu ?? ściągnąłem sam soft czy muszę ściągnąć RST?? co to jest wogóle? i jakie opcję muszę zaznaczyć w setool przy flashowaniu a jakie opcje przy zdejmowaniu simlocka?? pozdrawiam

Dodano po 12 [minuty]:


SECURITY UNITS BACKUP CREATED.
Elapsed:5 secs.
ChipID:9900,EMP protocol:0301
PHONE IS RED RETAIL PRODUCT
FLASH CID detected:52
Speed:921600
Flash ID check:897E
Flash props sent ok
OTP LOCKED:1 CID:49 PAF:1 IMEI: CERT:RED
FLASH CID:52 COLOR:RED

Model:W850i
MAPP CXC article: R1JC002 prgCXC1250201_VODAFONE_CY
MAPP CXC version: R1JC002
Language Package:VFE_LIVE_2
CDA article: CDA102677/51
CDA version: R9A
Default article: cxc1250489
Default version: R1JC002

Network LOCKED
Operator: 234-15

RESTORATION FILE NOT PRESENT
"R1JC002_CXC1250201_VODAFONE_CY"
YOU MUST PERFORM FULL FLASHING FOR PATCH UNLOCK

a co z CID 52?? co z tym zrobić??
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 12 Lis 2007 01:00   





Powrót do góry
   
xion6456
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 23 Lip 2004
Posty: 362
Miasto: krakow

Post#2 12 Lis 2007 09:04   

Re: Setool3 ?? Ma ktoś??


a nie prosciej wpisac w wyszukiwarke slowo setool
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 12 Lis 2007 09:04   





Powrót do góry
   
poochone
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 28 Maj 2005
Posty: 7788
Miasto: Będzin / Doncaster

Post#3 12 Lis 2007 09:31   

Re: Setool3 ?? Ma ktoś??


Devil napisał:


OTP LOCKED:1 CID:49 PAF:1 IMEI: CERT:RED
FLASH CID:49 COLOR:RED

Model:W850i
MAPP CXC article: R1ED001 prgCXC1250200_GENERIC_CY
MAPP CXC version: R1ED001
Language Package:EUROPE_2
CDA article: CDA102677/58
CDA version: R3A
Default article: cxc1250489
Default version: R1ED001

Operator: 000-00

RESTORATION FILE NOT PRESENT
"R1ED001_CXC1250200_GENERIC_CY"
YOU MUST PERFORM FULL FLASHING FOR PATCH UNLOCK

SECURITY UNITS BACKUP CREATED.
Elapsed:192 secs.


SECURITY UNITS BACKUP CREATED.
Elapsed:5 secs.
ChipID:9900,EMP protocol:0301
PHONE IS RED RETAIL PRODUCT
FLASH CID detected:52
Speed:921600
Flash ID check:897E
Flash props sent ok
OTP LOCKED:1 CID:49 PAF:1 IMEI: CERT:RED
FLASH CID:52 COLOR:RED

Model:W850i
MAPP CXC article: R1JC002 prgCXC1250201_VODAFONE_CY
MAPP CXC version: R1JC002
Language Package:VFE_LIVE_2
CDA article: CDA102677/51
CDA version: R9A
Default article: cxc1250489
Default version: R1JC002

Network LOCKED
Operator: 234-15

RESTORATION FILE NOT PRESENT
"R1JC002_CXC1250201_VODAFONE_CY"
YOU MUST PERFORM FULL FLASHING FOR PATCH UNLOCK

a co z CID 52?? co z tym zrobić??


widze najpierw miales cida 49 w telefonie i miales go bez loka a pozniej niewiem czy wgrywales juz softa czy dajes loga z inego bo masz juz cida 52 jezeli wgrywales softa to wgrales z cidem 52 wiec teraz cie lok bedzie kosztowal 10 kredytow no chyba ze to info z drugiego telefonu pliki RST
to eprom telefonu jak dobrze pamietam musisz sobie je wszystkie sciagnac lacznie na supporcie se toola jest ich 12 spakowanych w rarze sciagnij je wszystkie i rozpakuj do katalogu rest bo mozesz miec tak ze jak bedziesz sciagac loka to ci telefon pozniej nie wstanie i bedziesz musial go flashowac w dziale Szukam i Download GSM jest gdzies instrukcja jak urzywac se toola
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 12 Lis 2007 09:31   





Powrót do góry
   
Artech
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 20 Sty 2006
Posty: 5872
Miasto: Lubelskie

Post#4 12 Lis 2007 10:43   

Re: Setool3 ?? Ma ktoś??


tu masz manuala..:D


http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=779348&highlight=setool+manual&sid=1ae731add370e1bddbbce43b8dce81d0



http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=730761&highlight=setool+manual&sid=1ae731add370e1bddbbce43b8dce81d0


http://szukaj.elektroda.net/search.php?mode=results&user_id=287866&sid=1ae731add370e1bddbbce43b8dce81d0



3 sekundy i wszytko jasne ....
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> GSM -> GSM Serwis -> Setool3 ?? Ma ktoś??
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Jaka roznica setool3 od setool3 box ? (2)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.095 seconds

elektroda.pl temat RSS