| Author |
gsmfan Poziom 14

|
17 Nov 2007 22:19 Renault Megane - skrzynka bezpiecznikow |
|
|
|
Witam kolegow i kolezanki
Pytanie jak w Renault Megane 96r dostac sie do skrzynki bezpiecznikowl. Potrzebuje ja cala wyciagnac.
Auto po przygodzie z deszczem - zalane bezpieczniki i holowanie. W chwili obecenej nie swieci sie kontrolka otwarcia dzwi a co za tym idzie oswietlenie w srodku auta. Po otwarciu dzwi jedynie swieci sie lampka w bagazniku. Prosze tez o odpowiedz czy podpiety komp do megi wykryje zwarcie, brak masy czu cos tam ??
Thx
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
17 Nov 2007 22:19 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Guest Poziom 26

|
17 Nov 2007 22:33 Re: Renault Megane - skrzynka bezpiecznikow |
|
|
|
odkręcasz wkręty ja mocujące, skrzynka wychodzi w dół, trzeba trochę nią poobracać...
|
|
| Back to top |
|
 |
gsmfan Poziom 14

|
17 Nov 2007 22:35 Re: Renault Megane - skrzynka bezpiecznikow |
|
|
|
No wlasnie moje rozbieranie zaczelo i skonczylo sie na odkreceniu wkretow. Co masz na mysli mowiac poobracac nia ?? Musze ja wykrecic w prawo/lewo czy poprostu pchac na sile w dol ??
Dzieki za odpowiedz
|
|
| Back to top |
|
 |
Guest Poziom 26

|
17 Nov 2007 22:40 Re: Renault Megane - skrzynka bezpiecznikow |
|
|
|
przede wszystkim trzeba odczepić wtyczki od niej, dobrze jest sobie odkręcić tą patkę, co jest regulator oświelenia deski.
Po pojęciem "poobracać" mam na myśli te ruchy, jakie nalezy wykonac w celu wyjęcia jej, przeszkadzają wiązki i chyba pedał sprzęgła.
Kombinuj, idzie ją wymontować...
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
17 Nov 2007 22:40 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
gsmfan Poziom 14

|
17 Nov 2007 22:43 Re: Renault Megane - skrzynka bezpiecznikow |
|
|
|
Ok dzieki wielkie,a powiedz mi co zrobic z tym nie dzialajacym czujnikiem otwarcia dzwi i oswietleniem w srodku ?? Sprawdzalem bezpiecznik od tego "czujnika" otwarcia dzwi i jest ok. I czy moge podlaczyc zasilanie z bagaznika pod zarowke w podsufitce ??
|
|
| Back to top |
|
 |
Guest Poziom 26

|
17 Nov 2007 22:44 Re: Renault Megane - skrzynka bezpiecznikow |
|
|
|
wymień czujnik bo gniją, i nie rozumiem o jakim bezpieczniku piszesz, całością steruje UCBIC, czyli elektronika skrzynki.
|
|
| Back to top |
|
 |
gsmfan Poziom 14

|
17 Nov 2007 22:50 Re: Renault Megane - skrzynka bezpiecznikow |
|
|
|
Fakt jeden czujnik w dzwiach mi poszedl . Ale teraz wszystkie sa sprawne. Z skad wiem ?? Mam alarm silicon i on posiada auto hazard light - po otwaricu dzwi z wlaczonym silnikiem mrugaja awaryjne. Czyli alarm reaguje na czujniki dzwiowe czyli sa sprawne. W UCBIC sprawdzalem bezpieczniki teraz dokladnie nie powiem ktory ale narysowany jest na nim samochod z otwartymi dzwiami - dokladnie taka kontrolka przestala mi swiecic(znajduje sie nad kontrolka zapiecia pasow). Mialem zalane bezpieczniki glowne pod maska silnika. Jakas porada ??
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
17 Nov 2007 22:50 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Guest Poziom 26

|
17 Nov 2007 22:53 Re: Renault Megane - skrzynka bezpiecznikow |
|
|
|
| gsmfan wrote: |
| Jakas porada ?? |
Taka, abyś sam w tym nie grzebał-skrzynka bezpieczników jest od razu immobiliserem, ze wszystkimi tego konsekwencjami.
|
|
| Back to top |
|
 |
gsmfan Poziom 14

|
17 Nov 2007 22:58 Re: Renault Megane - skrzynka bezpiecznikow |
|
|
|
Ok ostanie pytanko jak pociagnie zasilanie od lampeczki z bagaznika do podsufitki isntieje szansa ze cos spale ??
|
|
| Back to top |
|
 |