FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Prosze o Pomoc - głośniki do komputera

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Audio Service -> Prosze o Pomoc - głośniki do komputera
Author
Poziom 3
Poziom 3

Post#1 Post from the author of the topic 04 Dec 2003 18:19   

Prosze o Pomoc - głośniki do komputera

Zaczne od tego że jestem nowy :) i Chciałem Przywitac sie z Wami Ludzie Yo :))) ALe lećmy Dalej . Naszła Mnie taka myśle . Otóz Dajmy na To mamy Głosniki od Komputera o wartosci 25-30 zł i czydało by sie je jakos ulepszyc ?? Chodzi mi o to żeby zrobic tak by grały one głosniej .
Mam Kolumny 40W i druga 60W a orginalne były 4 W :)) i chce zeby w jakis sposób zrobic tak żeby słuzyło mi to jako wzmacniacz .

ps. z góry bardzo dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 04 Dec 2003 18:19   

Back to top

jacq
Poziom 17
Poziom 17

Post#2 04 Dec 2003 22:25   

Re: Prosze o Pomoc - głośniki do komputera

Cześć. Oczywiście, że da się je ulepszyć, trzeba jedynie wymienić trafo, końcówkę i głośniki na mocniejsze:) Sorki, ale inaczej się chyba nie da, sam pewnie zauważyłeś, że gdy podkręcisz je, żeby grały głośno to przygasa dioda - kontrolka zasilania, co sugeruje, że zasilanie jest słabiutkie. To jest po prostu totalna taniocha, wszystko jest w nich zrobione po najmniejszej linii oporu.
Rozumiem, że kolumny o których piszesz chciałbyś podłączyć pod wzmacniacz z tych komputerowych. Od razu mówię, daj sobie spokój, to nic nie da. Możesz oczywiście próbować, ale sam się przekonasz. Lepiej zrób proste końcówki mocy np. na jakimś tanim tda, zapodaj w miarę sensowne zasilanie i do tego dopiero podłącz swoje kolumny. Wtedy zauważysz sporą różnicę.
Pozdro
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 04 Dec 2003 22:25   

Back to top

dymek
Poziom 21
Poziom 21

Post#3 04 Dec 2003 22:32   

doradzam ci kolego kostke pod tytulem TDA7291 lub tda 1514q lub tda 2051.Zrobienie takiego wzmacniacza nie zajmie duzo czasu.A to co masz nie nadaje sie dobrze nawet na sluchawkowy bo to beznadzieja i duze penie znieksztalcenia.hehe ja bym tego jako wzmacniacza nie chcial:)
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 04 Dec 2003 22:32   

Back to top

MarcinKrK17
Poziom 3
Poziom 3

Post#4 Post from the author of the topic 04 Dec 2003 22:54   

Dziekuje wam za rade .
Sorki ale chłopaki jestem bardzo bardzo zielony co do tych układów nazw itp ... z wykonaniem i ze zrobieniem (oczywiscie za pokazaniem co i jak bym sam jesli to mozna nazwac ze sam Bym zrobił )
jesli jeszcze ktos by mi mógł powiedziec co to sa za układy gdzie je dostac mniej wiecej jak cenna itp z Góry wam bardzo dziekuje i pozdrawiam :))
Back to top

barthezz
Poziom 23
Poziom 23

Post#5 06 Dec 2003 00:41   

Sklep elektroniczny wszystko zawiera ;-). Co do wzmacniacza z głośników komputerowych, to ja wykorzystałem jako wzmacniacz słuchawkowy, nawet jak padły moje wzmaki (AT9100) grałem na tym badziewiu normalnie :P - nawet dawał dość radę, głośniki nie pierdziały (hihi :twisted: ) ale się i nie ruszały, a jak podbiłem basy to dopiero pierdziało mimo że membrany niskotonowych się nie wychylały - inaczej mówiąc rewelacyjny wzmacniacz "pierdziawka". Daję temu ocenę (-10), a za jakość wykonania można postawić (+0,5), firma Samsung bardzo się widać postarała :twisted:
Back to top

fantozzi
Poziom 12
Poziom 12

Post#6 06 Dec 2003 16:51   

jak masz kolumny to pewnie masz tez wzmacniacz stereo od wiezy . kup kabel 2 razy cinch +jack z drugiej strony . cinch do wzamacniacza pod aux albo tuner jakie maszwolne tylko nie phono bo za czule a jack pod wyjscie sluchawkowe z kompa i po sprawie .pozdrowka 8)
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 06 Dec 2003 16:51   

Back to top

pawelpps
Poziom 15
Poziom 15

Post#7 06 Dec 2003 18:14   

na dobrą sprawę zamiast bawić się w końcówki mocy spróduj sobie załatwić jakiśwzmacniacz do tych kolumn ja zrobiłem takie rozwiązanie ze wzmacniaczem Diora ws 442 (ale może być co innego np Tosca) jak się zakręcisz to kupisz coś takiego za grosze, a efekt będzei bardzo dobry prawdziwe 25 watt no i dobry bass. za końcówki mocy zapłacisz wprawdzie niewiele ale jeszzce kwestia zasilania ich!!
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Audio Service -> Prosze o Pomoc - głośniki do komputera
Page 1 of 1
Similar topics
Bardzo prosze o pomoc (2)
DAEWOO Prosze o pomoc. (2)
PROSZE O POMOC (2)
PROSZE O POMOC !!! (1)
PROSZE O POMOC!! (4)
Prosze o pomoc :) (15)
PROSZE O POMOC- PIANINO CYFROWE CASIO CPS-80S BARDZO PROSZE (11)
Pilot - prosze o pomoc (3)
Prosze o pomoc z katoda ! (4)
Prosze o pomoc z d-box c (17)

Page generation time: 0.071 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed