X

Wyswietlacz opel vectra

mafiol 21 Nov 2007 17:53
  • #1 21 Nov 2007 17:53
    mafiol
    Level 2  
    Helpful post? (0)
    mam problem z wyswietlaczem vektra b
    Polega na tym że po włączeniu radia znika data i powstaje puste pole w miejscu gdzie powinny być wyswietlane częstotliwości.Radio napewno jest dobre.
    Czy jest możliwośc sprawdzenie go w jakiś sposób?
    Np.przyduszając dwa przyciski na wyświetlaczu równocześnie tak jak w oplu astra.Może mam wyłączoną jakąś funkcję.Problem pojawił mi się po odłączeniu akumulatora.Może to zwykły przypadek.Prosze o pomoc.
  • #2 21 Nov 2007 18:25
    cardiag
    Level 30  
    Helpful post? (0)
    sprawdź ustawienie radia digit8/digit10
  • #3 21 Nov 2007 18:48
    Removed
    Helpful post? (0)
    Radio oryginalne czy nie?
    Przy oryginalnym może też być problem z szyną danych
  • #4 22 Nov 2007 14:11
    czapajew
    Level 21  
    Helpful post? (0)
    A czy radio da się włączyć?
  • #5 22 Nov 2007 14:23
    Maciaswoz
    Level 9  
    Helpful post? (0)
    ja mam to samo ze jak wlacze radio znika data ale radio niejest seryjne i w tym tkwi problem mi to nie przeszkadza... pozdro
  • #6 22 Nov 2007 15:36
    cardiag
    Level 30  
    Helpful post? (0)
    skoro radio nie seryjne to pewnie ma wyswietlacz w sobie, czyli ten do góy nie bedzie działać, odłączyć przewody komunikacyjne z wyświetlaczem. (Ale ściema, ze stalo sie to po odlaczeniu baterii)
  • #7 22 Nov 2007 16:38
    Removed
    Helpful post? (-1)
    Odłączenie przewodów SDA SCL nic nie da, są dwe opcje
    -sprytnie przeciąć przewód automatycznej anteny
    -Techem wprogramować opcję wyświetlacza "bez radia"
  • #8 22 Nov 2007 17:15
    mafiol
    Level 2  
    Topic author Helpful post? (0)
    Radio da się włączyć i działa w100%
    Nie wyświetla tylko częstotliwości na wyświetlaczu TID

    Dodano po 5 [minuty]:

    Radio jest seryjne orginalnie montowane w oplu
    Model PHILIPS CAR 400
  • #9 22 Nov 2007 18:24
    Removed
    Helpful post? (0)
    Zła konfiguracja wyświetlacza
  • #10 23 Nov 2007 08:15
    paweldo
    Level 12  
    Helpful post? (0)
    Po odłączeniu od akumulatora musisz na nowo wklepać kod czterocyfrowy oryginalnego radia.
  • #11 17 Jul 2008 13:03
    tomzary
    Level 9  
    Helpful post? (0)
    Ale czemu kod, skoro radio działa? To chyba bardziej coś z konfiguracją/ustawienia, pewnie jakiś elektronik z techem coś poradzi. Dla mnie magia :)
  • #12 17 Jul 2008 22:08
    gesio
    Level 12  
    Helpful post? (0)
    witam
    przytrzymać klawisze 4 i 6 i włączyć radio, powinien się pojawić napis digit 8lub10 i czekać aż pojawi się digit 10lub8 po czym puścić. ewentualnie klawisze 3 i 5. dotyczy to tylko radia fabrycznego. można też zrobić jak kolega elektrit wyjaśnił. pozdrawiam
  • #13 21 Oct 2008 14:40
    artiii
    Level 15  
    Helpful post? (0)
    to jest normalne ze przygasa bo nie masz fabrycznego radia z wyswietlaczem tak jak ja wiec nioe masz czym sie przejmowac.pozdrawiam.ps.no chyba ze pociagniesz sobie oddzielne zasilanie do radia i nowe podlaczenie glosnikow to wtedy bedzie ok ale to za duzo roboty i nawet nie ma sensu tego robic
  Search 4 million + Products
Browse Products