X

Daewoo Lanos sedan - brak podswietlenia tablicy i inne

25 Nov 2007 17:58 MImichal2
  • #1 25 Nov 2007 17:58
    michal2
    Level 2  
    Helpful post? (0)
    Witam,
    Problem dotyczy daewoo lanos 1,5 SE i wyglada nastepujaco. Zauwazylem ze zgaslo podswietlenie zegarow i konsoli srodkowej oraz lewe tylne swiatlo. Zniknal rowniez gong otwarcia drzwi gdy swiatla sa wlaczone. Zarowki napewno dobre, bo na dziurach czasami wraca podswietlenie (a raczej wracalo przez chwile, teraz juz ciagle go brakuje). Efekt jest taki jakby samochod nie wiedzil ze zostaly wlaczone swiatla - tzn swiatla z przodu sie pala ( z tylu tylko prawe) ale w kabinie w ogole tego sie nie zauwaza (zegarek sie nie sciemnia, brak podswietlenia, brak syg. zostawienia sam. na swiatłach przy otwartych). Bezpieczniki sprawdzone. Wydaje mi sie ze moze to byc manetka kierunkowskazow/swiatel, a moze jakas wiazka. Wszelkie sugestie mile widziane.
    Pozdrawiam
    m.p
  • #2 25 Nov 2007 18:11
    goldwinger
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Helpful post? (-1)
    Jest napięcie na bezpieczniku od lewej pozycji?
  • #3 26 Nov 2007 09:30
    michal2
    Level 2  
    Topic author Helpful post? (0)
    A mozesz powiedziec, ktory to bezpiecznik i gdzie (kabina, komora silnika) bo z opisu bezpiecznikow nie moge tego wyczytac.

    Jeszcze jedno - zauwazylem ze dzis znow tak jakby zaczelo momentami kontaktowac, gdy silnik lekko zafalowywyal na postoju - moze gdzies wiec w komorze silnika-tylko gdzie?

    Pozdrawiam
    m.p.
  • #4 20 Mar 2010 17:12
    aras155
    Level 1  
    Helpful post? (0)
    Mam w swoim lanosie ten sam objaw, czyli brak podświetlenia tablicy, brak lewego tylnego światła itp. Myślę że masz już tę usterkę usuniętą. Proszę więc o pomoc, co mogło się stać w moim lanosie, być może to samo. Z góry dziękuję za pomoc.
  • #5 14 Nov 2014 00:40
    fligo
    Level 1  
    Helpful post? (0)
    Winna kostka pod siedzeniem kierowcy. Usunąć i polutować na krótko. U mnie pomogło a te same objawy.
  Search 4 million + Products
Browse Products